Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4922 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אין לך את המיכל של הנוזל שנמצא ברכב עכשיו, לדעת לא תוכל. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לפתוח את הפקק של הרדיאטור ולראות אם לנוזל יש צבע, מה שייעלה את הסבירות שמדובר בנוזל נורמלי. אם הוא שקוף, כנראה מדובר במים ועדיף להחליף בלי קשר לטמפרטורות.

אתה יכול להיות בטוח ע"י זה שתחליף נוזל לנוזל קירור "אמיתי" (לא מים). שום נוזל קירור ייעודי לא אמור לקפוא במינוס 5.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
אם אין לך את המיכל של הנוזל שנמצא ברכב עכשיו, לדעת לא תוכל. המקסימום שאתה יכול לעשות זה לפתוח את הפקק של הרדיאטור ולראות אם לנוזל יש צבע, מה שייעלה את הסבירות שמדובר בנוזל נורמלי. אם הוא שקוף, כנראה מדובר במים ועדיף להחליף בלי קשר לטמפרטורות.

אתה יכול להיות בטוח ע"י זה שתחליף נוזל לנוזל קירור "אמיתי" (לא מים). שום נוזל קירור ייעודי לא אמור לקפוא במינוס 5.

אני תמיד דואג לשים מים ירוקים. בטיפול האחרון המוסכניק שם לי מים רגילים כדי למלא את החוסר שהיה. כמובן שעד שקלטתי מה הוא עושה ובאתי להעיר לו - כבר היה מאוחר מידי. הם אמנים בעניין הזה, ואני מפקח דיי טוב על מוסכניקים, לא עוזב את האוטו לבד לרגע בידיים שלהם!

אז יש לי שם תמהיל של מים אנטיפריז ומים רגילים. אמורה להיות לי בעיה? אני בעיקר חושש בגלל השלג האחרון והטמפרטורות שצנחו מתחת למינוס 2... אם יש סיכון כלשהו, זה שווה את המאמץ והכסף להחליף מים? אם כן, אפשר לעשות את זה לבד או שאצטרך לפרנס את המוסכניק שוב ולצעוק עליו על הדרך?

HU - Premier RU525MP. Comp - Morel tempo 6''

rear - 3-way JBL GTO937 6X9. Sub - Cadence ZXW 12''. Amp - JBL CS60.4

| Fiat Punto spice 16V ELX1.3 manual 2001 |

פורסם

השאלה היא איזה נוזל קירור הוא שם לך. יש נוזלים שמגיעים בתרכיז וצריך למהול אותם במים רכים (g12, g12+, g12++, g13, ועוד כל מיני g'ים) , כך שיכול להיות שהמוסכניק שלך בסדר גמור.

תוודא את הסוגייה הזאת לפני שאתה רץ להחליף.

לגבי הקפאון, השאלה היא כמה "חוסר" הוא מילא. אני לא כימאי, אבל אני יכול להגיד לך שכשמערבבים שני נוזלים בעלי נקודת קיפאון (או רתיחה) שונות, ככל שמשתנה היחס תזוז גם נקודת הקיפאון.

פורסם

כולם מדברים רק על נוזל קירור, אבל יש עוד כמה נוזלים ברכב.

במדינות קרות משתמשים בנוזל נגד קיפאון גם למתזי שמשות. (הגיוני, לא?)

למכוניות דיזל קיים סולר קייצי וסולר חורפי.

סולר קייצי הוא סולר רגיל, בטמפרטורות מתחת ל 0 מעלות הוא אומנם לא קופא ולא מפוצץ צינורות, אבל הופך להיות כמו ג'ל, ולא זורם דרך הפילטרים.

סולר חורפי מכיל תוספים, שמונעים את התופעה הנ"ל.

פורסם

הנוזל נגד קיפאון הזה למתזי השמשות? קופא. אמנם לא במיכל, אבל על השמשה, מה שעושה את זה קצת יותר גרוע.

בטמפ' נמוכות, עדיף לא להשתמש בנוזל בכלל עד שהרכב מתחמם ואפשר להפנות את החימום לשמשה. מה שהופך את הנוזל הייעודי לדי מיותר, כי המיכל נמצא בתא המנוע החם, שגם במידה והנוזל ייקפא, חום המנוע ימיס אותו.

פורסם

חום המנוע ימיס את הנוזל במיכל של הוישרים לאחר שהמנוע יהיה מונע זמן מה.

בינתיים, בזמן חניית לילה הנוזל הרגיל יקפא ויפוצץ את המיכל.

וגם, עם נוזל נגד קיפאון אתה יכול להשתמש במתזים בתמפ' שליליות.

פורסם
השאלה היא איזה נוזל קירור הוא שם לך. יש נוזלים שמגיעים בתרכיז וצריך למהול אותם במים רכים (g12, g12+, g12++, g13, ועוד כל מיני g'ים) , כך שיכול להיות שהמוסכניק שלך בסדר גמור.

תוודא את הסוגייה הזאת לפני שאתה רץ להחליף.

לגבי הקפאון, השאלה היא כמה "חוסר" הוא מילא. אני לא כימאי, אבל אני יכול להגיד לך שכשמערבבים שני נוזלים בעלי נקודת קיפאון (או רתיחה) שונות, ככל שמשתנה היחס תזוז גם נקודת הקיפאון.

הוא שם מים רגילים! מהברז נראה לי......

לגבי החישובי כימיה שעשית - הגיוני ואני מבין, בגלל זה לא נלחצתי כי לא היה חסר הרבה, אני מתוודע לפחות אחת לשבועיים למכסה מנוע שלי. ואחת לשבוע לפחות לצמיגים.

ואפרופו צמיגים - תמלאו לחץ אויר, הטמפרטורות הנמוכות של שבוע שעבר הורידו לי את הלחץ אויר ב3-4 PSI וכשעלו הטמפרטורות זה כנראה לא ממש החזיר את הלחץ למצב המקורי שהיה לפי הסופת שלגים באיזור שלנו

HU - Premier RU525MP. Comp - Morel tempo 6''

rear - 3-way JBL GTO937 6X9. Sub - Cadence ZXW 12''. Amp - JBL CS60.4

| Fiat Punto spice 16V ELX1.3 manual 2001 |

פורסם
חום המנוע ימיס את הנוזל במיכל של הוישרים לאחר שהמנוע יהיה מונע זמן מה.

בינתיים, בזמן חניית לילה הנוזל הרגיל יקפא ויפוצץ את המיכל.

וגם, עם נוזל נגד קיפאון אתה יכול להשתמש במתזים בתמפ' שליליות.

לאו דווקא יפוצץ, יש לך בכל מיכל מקום לנוזל להתפשט.

אני בספק שאם תשתמש במים רגילים במתזים הם יספיקו לקפוא עד שיגיעו לשמשה.

פורסם

נוזל שמשות עמיד בקיפאון זה משהו שנמצא בשימוש יומיומי בכל מדינה עם טמפרטורות שליליות בחורף.

יצאת בבוקר, בחוץ מינוס 5 או 10 מעלות, לאחר 3 דקות נהיגה אתה רוצה להפעיל מתזים, במקרה של מיים רגילים המיכל יהיה עדיין קפוא, גם אם לא יתפוצץ.

במקרה של נוזל יעודי המתזים יעבדו רגיל, וגם יעזרו להמיס קרח על השמשה.

לא מדובר באיזה נוזל אקזוטי יקר, מדובר במיים רגילים עם תוספת שמפו וחומר אלקוהולי כלשהו שמוריד את נקודת ההקפאה + תוסף ריח.

• תוכן חדש...