Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4930 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים

ברשות המשפחה כרגע פורד פוקוס 2009. עברה ק"מ נכבד ובסך הכל מרוצים ממנה, למעט בעיות קלות ב"סחיבה".

הגיע הזמן של הליסינג להחליף את הרכב והאופציות העומדות לפנינו הן:

I30 (לא בגרסת הסטיישן, קצין הרכב טען שמדובר בגרסה החדשה ביותר שנחתה בארץ לאחרונה)

פורד פוקוס (חדשה כמובן גם כן).

הרכב מיועד להכיל משפחה של 5 נוסעים כשאחד מהם עם כסא תינוק ובקרוב "בוסטר". להלן סדר העדיפויות מהרכב:

-בטיחות (בפורד פוקס נסעו מעל 35 אלף ק"מ בשנה).

-אבזור(אבזור, בדגש על לפחות חיבור לכבל AUX).

-נוחות

ביצועים ומראה פחות חשובים, כנ"ל לגבי צריכת הדלק.

ברכב ינהגו 3 נהגים קבועים (אמא אבא ובן).

אז, את מי עדיף לקחת ככלה ל-3 השנים הבאות?

פורסם

לא מכיר כ״כ את הi30 החדשה, אך מניסיון עם הפוקוס החדשה, הרכב עונה על דרישותיך הצנועות.

בצד הנוחות- כמו הדגם הקודם גם פה רמה גבוהה של נוחות, המושבים נוחים ותומכים יותר והנסיעה שקטה משמעותית מבדגם היוצא. תנוחת הנהיגה לדעתי בפוקוס הקודמת עדיפה אבל אולי צריך להתרגל לזה.

אבזור- כבר בדגם הליסינג עשיר מאוד: שליטה על המערכת, מחשב דרך עמוס בפרטים, יציאה לנגן, שליטה קולית במערכות והרגשה כללית מכובדת ברכב, מאוד אהבתי.

באופן כללי הרכב טוב משמעותית מקודמו ביצועים טובים, מאפשרים לצאת לעקיפות בצורה בטוחה.. נסיעה שקטה. התאכזבתי מעט מתיבת ההילוכים שבעמידה הרכב מדרדר מעט אבל איפשר לחיות עם זה.

לגבי הi30 בדוק תחילה עם הגודל מתאים לך, נראה לי צפוף למשפחה בת 5 נפשות.

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

הפוקוס החדשה גם איננה מהמרווחות - בכל מקרה לא הייתי מוותר על נסיעת מבחן בשתי המועמדות.

בשתיהן הייתי מעדיף את גירסת הסטיישן על גירסת הסדאן בשל השימושיות הגדולה יותר.

יש בליסינג גם את גירסת הסטיישן של ה-i30

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

הפוקוס לא מתאימה למשפחה של 5 נפשות, על אחת כמה וכמה כשאחד מהם בכיסא תינוק. יש לנו אחת כזאת בעבודה והבחור שנוסע בה באופן קבוע ממש מבואס מהרכב מהבחינה הזאת. נכון, האוטו מאובזר ונוח אבל מאוד צפוף. את הכיסא הקדמי חייבים לקחת עד הסוף קדימה כדי שלילד מאחורה יהיה מקום לרגליים. מבוגר נוסף לא יכול לשבת בין שני כיסאות הבטיחות, אלא אם הוא ממש רזה וגם זה ממש בדוחק.

גם ל-i30 האצ'בק החדשה יש חסרונות, במיוחד בנושא נוחות הנסיעה, אבל מהבחינה הזאת היא עדיפה.

חבל שאין לכם אופציות נוספות. נראה שיונדאי i35 או אסטרה סדאן היו עונות לדרישות שלכם בצורה טובה יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אחרי פוקוס 2009 שני הרכבים שעומדים לבחירתכם יהיו יותר צפופים מאחור - חסרון גדול.

אתה בטוח שאין אופציות נוספות? רנו פלואנס\מגאן מציע מרחב פנים הכי גדול בקבוצה.

עם 5 נוסעים עדיף לא להצטופף כמו סרדינים, גם אם זה בא על חשבון אבזור נוחות או סחיבה.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

את הפוקוס החדשה מאוד מעולה עם מנוע חדש 1.6ל' 125 כ"ס אבל I30 יותר מרווחת וגם היא מעולה וצריכת דלק אותו דבר והרבה אנשים שנהגו ב I30 אמרו שהיא יותר חזקה מפוקוס.

פורסם

מחזק לגבי הפוקוס. לא מרווחת ולא שקטה. אם שני אנשים יושבים מאחור אין מקום להכניס כיסא תינוק.

בנוסף, הילוך שיוט על 100 קמ"ש וסל"ד שנושק ל 3000.

אין לי מידע לגבי I30 כי לא נסעתי בה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

התחושה בנהיגה בפוקוס שהוא יותר אוטו מהיונדאי,

היונדאי רועש יותר,נוח פחות,ובכלל מרגיש פחות איכותי.

לך על הפוקוס,הוא פשוט רכב טוב.

פורסם

היי, בדקתי ולא ניתן לקבל רכב אחר מלבד אלו.

כן ניתן לקבל גרסת סטיישן בשתיהן. הסטיישן יותר מרווח או שההבדל היחיד בין הגרסאות הוא תא המטען?

בסטיישן, מה עדיף?

אני מבין שהרכבים יהיו צפופים אבל לא ניתן לקבל רכב אחר גם לא בתוספת כסף.

פורסם

יש לך אולי זמן עד להחלטה הסופית לגשת לשני אולמות תצוגה ולבדוק את מרחב הפנים של שני הרכבים, מיקום של מנעולי חגורות בטיחות, מקום לרגליים, בגאז' ועוד פרטים קטנים?

הרי תצטרך לבלות ברכב 3 שנים הבאות.

אני לא חושב שהתייעצות בפורום היא במקום בדיקה אישית.

בכל מקרה - תיקח רק סטיישן למשפחה כמו שלך - עולם אחר של נוחות.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הפוקוס מאובזרת יותר, ולי הייתה נוחה יותר.

על ה-I30 החדשה עוד לא נהגתי, אבל היוצאת הייתה מרווחת יותר מהפוקוס החדשה.

ממליץ בחום לקחת סטיישן, וזה לא משנה איזה מהרכבים תבחר. גם אני, כמו שכבר אמרו לך, ממליץ לקפוץ לסוכנות ולבדוק את המרווחים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
יש לך אולי זמן עד להחלטה הסופית לגשת לשני אולמות תצוגה ולבדוק את מרחב הפנים של שני הרכבים, מיקום של מנעולי חגורות בטיחות, מקום לרגליים, בגאז' ועוד פרטים קטנים?

הרי תצטרך לבלות ברכב 3 שנים הבאות.

אני לא חושב שהתייעצות בפורום היא במקום בדיקה אישית.

בכל מקרה - תיקח רק סטיישן למשפחה כמו שלך - עולם אחר של נוחות.

אני בהחלט אנסה לעשות את זה, או לפחות להכנס לרכבים של עובדים אחרים בחברה.

השאלה שלי בנוגע לסטיישן - האם הוא גם יותר מרווח (סטיישן זה הגרסת 5 דלתות של הפוקוס?) או שרק הבגאז' גדול יותר?

פורסם

בסיס הגלגלים נשאר זהה, לפחות בפוקוס, אבל תא המטען גודל פלאים. כשאני יושב ברכב סטיישן, הוא מרגיש יותר מרווח, אני מניח שזה קטע פסיכולוגי, אבל לפחות תשמע פחות תלונות :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

למיטב ידיעתי אין הבדלים בפוקוס בפנים הרכב בין הדגמים והוא יחסית צפוף. ה- I30 גם כן לדעתי אין הבדל למרות שייתכן שהם שיחקו עם הזווית של הכסאות בסטיישן (לא בטוח). ה- I30 יותר מרווחת אבל גם מאכזבת אם משווים לדגם היוצא.

בכל מקרה לא הייתי שוקל אף אופציה אחרת חוץ מסטיישן ולדעתי בכל אחת מהמכוניות שתבחר לא תתאכזב ולכן חשוב לבחור את מה שהכי מתאים למשפחה שלך ואם יש שיקולים נוספים שחשובים לך (גיר, גובה, תא מטען) שם חשוב לעשות את ההשוואה.

• תוכן חדש...