Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

חזרתי הביתה מסיבוב, כיביתי את המנוע ואני שומע פעם ראשונה רעש של בעבוע.

פותח מכסה מנוע ומגלה שמיכל עודפים ריק, יש לו שאריות של חומר קירור אדום ומהצינור יוצא קצת אדים.

יש לציין כי בכל זמן נתון לא קרה שחום המנוע עלה מעל החצי.

האוטו התקרר, הוצאתי מיכל עודפים, שטפתי אותו מלכלוך ומלאתי מים ירוקים, נסעתי נסיעה מאומצת של כמה דקות לוודא שאין עליית חום מנוע, חזרתי הביתה, מיכל העודפים לא זז מילימטר.

נתתי גז כדי שהמאורר יכנס לפעולה, ולאחר שתי דקות מיכל העודפים התמלא בעוד כ2 ס"מ של נוזל ?!?

חום מנוע לא זז והכל נראה תקין, עכשיו אין בעבוע (אבדוק גם מחר בנסיעה ארוכה יותר).

א. טיפול אחרון מלאתי בקבוק שלם של נוזל קירור ירוק לאחר שהישן היה אדום, נגמר הבקבוק ומיכל העודפים נשאר ריק ליום עד שרכשתי בקבוק נוסף (כל הזמן הסתכלתי על החום והוא היה יציב), מלאתי נוזל נוסף במיכל עודפים ונסעתי לשלום.

איך פתאום יש שאריות של נוזל אדום אם מלאתי ירוק ?!

ב. מה פשר הבעבוע הזה ולמה פתאום אחרי כמה חודשים טובים מהחלפת הנוזל זה קרה ?

ג. לאחר סגירת המנוע האחרונה שמעתי רחשי מים עמומים ביותר באזור בלוק המנוע (לא הרחשים שהיו בהתחלה), האם זה תקין?

ד. בשתי צידי בלוק המנוע נראה שיש נזילת שמן, במהלך הטיפול נעשה גם טימינג ומחזירי שמן, האם נכון להניח שהבעיה היא אטם ראש מנוע ?

ה. בדקתי שמן (לאחר כמה חודשים), המדיד מראה כמעט FULL (אני אוסיף עוד שמן מחר), אני מניח שהחוסרים הם בגלל הנזילות בצדדים...

למדיד יש כיתוב Low וחור לידו, וכיתוב Full וחור לידו, האם התכוון היצרן שהמיקום המדויק הוא החור או שמא האות ?

ו. תופעה מוזרה שהתחילה לי לאחרונה וכנראה לא קשורה, המנוע נכבה לי בפתאומיות כאשר אני נכנס לרכב, רק כאשר אני נכנס לרכב, הקפיץ גמור והרכב יורד משמעותית עם משקל, האם זה קשור?

ז. לאחר החלפת נוזל קירור לא בוצע ניקוז אוויר והכל היה תקין, האם לעשות כעת בכל זאת? חיפשתי הוראות שקראתי בעבר ולא הצלחתי למצוא, אשמח אם מישהו יכוון אותי אם צריך.

תודה.

פורסם

א. אם לא ביצעת ריקון מלא של המים, תמיד ישארו שאריות. (גם בריקון מסודר כנראה שישארו שאריות אם לא פירקת טרמוסטט)

ג. מה זה סגירת מנוע? פתחו לך את המנוע?

ד. לאו דווקא לפי דעתי, יכולות להיות נזילות מהרבה מקומות

ה. אני ממלא לפי החור, בינתיים אין בעיות.

בכל מקרה בקשר להעלמת המים ממיכל עיבוי והעובדה שאחרי שנתת גז המפלס עלה- אצלי התופעה הזאת נגרמה מראש מנוע פרוץ.

גזי פליטה חדרו למערכת הקירור וגרמו ללחץ חזק שגרם למים להפלט החוצה תמיד. אתה שומע רעש של בעבוע מים מתוך הרדיאטור חימום (נמצא מאחורי הדשבורד) לפעמים במקרה?

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

א. בוצעה החלפה מלאה, ריקון דרך בורג ריקון למטה ומילוי של נוזל חדש, אני מסוגל להבין שיש עוד קצת שאריות, אבל איך במפתיע הם הגיעו למיכל עודפים ?

ג. הכוונה לכיבוי מנוע, סגירת סווי'ץ.

ד. מה יכול להיות חוץ מזה ?

ה. תודה

לא שמעתי אף פעם שום רעש מכיוון הרדיאטור חימום ולא נתקלתי בנזילה כלשהי (בדקתי והכל יבש).

פורסם

היי,

מקומות אפשריים לנזילת שמן - מפלג, מכסה שסתומים, הזעות ואני מניח שיש עוד סיבות אפשריות.

לדעתי לא סביר שנזילת שמן תתפתח עקב אטם ראש מנוע.

לא הבנתי בסוף אם יש איבוד קבוע של נוזל קירור או אין?

אם יש , תנסה לעשות בדיקה - תמלא רדיאטור עד הסוף (על מנוע קר), תמלא מיכל עיבוי עד המקס'.

תעשה נסיעה ארוכה של כמה עשרות ק"מ. בסוף הנסיעה תפתח מכסה מנוע ותראה האם מפלס המים במיכל העיבוי עלה עד הסוף למעלה ומים שגלשו מהצינורית של מיכל העיבוי (תראה סימנים של מי קירור בסביבות המיכל).

אם תראה שזה קורה אז תדע שהאיבוד מים הוא דרך המיכל.

הסיבות לזה יכולות להיות- 1. פקק רדיאטור לא תקין 2.מנוע מתחמם יתר על המידה מסיבה כלשהי והלחץ עולה ומים נפלטים

3. כמו אצלי- בריחת קומפרסיה למערכת קירור. 4.אולי יש עוד סיבות :wink: ..

אם התופעה לא מתרחשת אז אולי יש יש לך נזילה מאיפשהו.

If you live by the GUN

You die by the GUN

פורסם

לפני כמה ימים כתבתי הודעה אבל לא ממש קיבלתי עזרה בנושא.

בסיום נסיעה המיכל עודפים מבעבע , ראיתי שהוא ריק, מלאתי נוזל עד הקו ונסעתי עוד כמה ימים (תוך כדי בדיקהשהרכב לא מתחמם).

היום שוב פעם מבעבע, מסתכל על מיכל עודפים והוא עלה מעל המקסימום (אין נזילות החוצה או שאריות נוזל מסביב), אני ממשיך להסתכל על המיכל, הבעבוע נרגע כעבור 2-3 דקות, ואז אחרי עוד דקה מנוחה כל הנוזל נשאב, והמיכל עודפים נשאר ריק.

הרכב לא מתחמם כלל, נשאר יציב על האמצע. אין סימני נזילות בשום מקום.

פורסם

לאחר נסיעה, גע ב2 הצינורות העבים שמתחברים לרדיאטור, שניהם חמים באותה מידה?

אם יש לך את האפשרות גע ברדיאטור עצמו, החום שלו שווה גם בחלק העליון וגם בתחתון?

מד שמראה שחום המנוע לא עלה, לא בהכרח אומר שהמנוע לא רותח!

קרה מקרה שהמד הראה חום תקין, ותוך כדי נסיעה הלך מנוע עקב התחממות!

פורסם

אני אבדוק, אבל מנוע רותח זה מנוע שבסופו של דבר מעלה עשן מתא המנוע, במיוחד בקור.

אם הוא היה רותח או שהוא כבר היה נדפק או שהייתי רואה מזמן כבר עשן.

• תוכן חדש...