Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4895 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני להתיעץ בקשר לתאונה שקרתה לי.

נסעתי מאחורי רכב על אופנוע. הרכב סטה ימינה (בלי לאותת) לכיוון הפניה כך שהשאיר מספיק מקום להמשיך בדרכי בקו ישר. פתאום התחרת (וגם בלי לאותת) פנה שמאלה לפרסה. כתוצאה מכך קרה התנגשות בין אופנוע שלי לרכב פרטי בצעד שמאל של הרכב וצד ימין של האופנוע). מי אשם פה? תודה רבה מראש אל התגובות! מצורפת תמונת מקום ותיאור סכמטי.

ht_tp://s7.postimage.org/c54wn1jjf/photo_22.jpg

תודה רבה ובברכה,

איליה

פורסם

הוא שבר ימינה, ואז התחרט כדי לפנות שמאלה?

או

הוא שבר ימינה כדי לעשות פרסה?

אם המקרה הראשון, אז לדעתי האשמה פה היא 100% שלו. אם הוא רצה לבצע פרסה, וכדי לצלוח אותה הוא קודם סטה מעט ימינה, אז יש לך מעט אשמה תורמת לדעתי, שכן היית צריך לחכות שנייה, ולראות למה הוא סטה ימינה, במיוחד לאור העובדה שלפי התרשים שלך הסטייה הייתה לא חדה במיוחד.

אם רק היית מחכה 5 שניות (סה"כ 5 שניות!!) היית נמנע מהתאונה הזו, בלי קשר למי אשם או לא.

סה"כ מקרה קלאסי של החיפזון מהשטן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תודה על התגובה מהירה. הכוונה היא לפרסה. הסטייה היתה יותר מבשביל לעשות פרסה. עכשיו כשאני חושב על זה אז נראה לי שהוא פשוט התחרט באמצע פניה והחליט לעשות פרסה (דרך הגב הבכור 3 חודשים אחרי מלווה...).

פורסם

אם רק היית מחכה 5 שניות (סה"כ 5 שניות!!) היית נמנע מהתאונה הזו, בלי קשר למי אשם או לא.

וכן אתה צודק. 5 שניות היו משנים את התמונה. מזל שאף אחד לא נפגע.

פורסם

5 שניות הן הרבה מאוד זמן בנסיבות אלה. אבל הארוע מחדד את חשיבותו של האיתות כאמצעי תקשורת בין נהגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ספריאל צודק, זה המון זמן, ובד"כ נהגים ממהרים כי ככה הם רגילים; גם ברכב, ולא רק אופנועים, בגלל זה יש לי כלל, בעיר אני נוהג כאילו הוצאתי רישיון לפני חודשיים. בכל מקרה, קרה מה שקרה והעיקר שאתה בריא.

באופן כללי זה נשמע שהוא האשם בתאונה הזו, גם לא השתמש באיתות, וגם שבר חד ימינה, ואחר כך שבר שמאלה עליך בלי להסתכל במראה. יש נזק לאופנוע שלך? או רק לרכב שלו? החלפתם פרטים? לפי מה שאתה מתאר הוא האשם הבלעדי, השאלה היא איך אתה מוודא את זה שהוא לא יתבע אותך משהו? אין לי מושג. הוא הודה באשמה?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
ספריאל צודק, זה המון זמן, ובד"כ נהגים ממהרים כי ככה הם רגילים; גם ברכב, ולא רק אופנועים, בגלל זה יש לי כלל, בעיר אני נוהג כאילו הוצאתי רישיון לפני חודשיים. בכל מקרה, קרה מה שקרה והעיקר שאתה בריא.

באופן כללי זה נשמע שהוא האשם בתאונה הזו, גם לא השתמש באיתות, וגם שבר חד ימינה, ואחר כך שבר שמאלה עליך בלי להסתכל במראה. יש נזק לאופנוע שלך? או רק לרכב שלו? החלפתם פרטים? לפי מה שאתה מתאר הוא האשם הבלעדי, השאלה היא איך אתה מוודא את זה שהוא לא יתבע אותך משהו? אין לי מושג. הוא הודה באשמה?

הוא לא מודה באשמה. והוא גם רוצה לתבוע אותי ודורש 1000 ש"ח לתיקון. מכוון שאנחנו באותה חברת ביטוח הדבר בעיתי. יש נזק רק לאוטו שלו (סריטה). אני לא רוצה להתעסק עם זה בכלל... יש לי תמונה של הנזק...

ועוד משהו. הוא טוען גרסה אחרת לגמרי... כאילו אני באתי לעשות פרסה יחד איתו ופגעתי בו.

h_ttp://s7.postimage.org/fuvupd8a3/photo_1_2.jpg

h_ttp://s1.postimage.org/y93j4csin/photo_2_3.jpg

האם יש טעם ללכת עם זה לבית משפט?

פורסם

אין לך מה ללכת איתו למשפט, כי לך לא נגרם נזק, על מה תתבע אותו?

מה שכן, אם חברת הביטוח שלך תתקשר אליך, תסביר להם את המצב כפי שהוא קרה, ושהוא ישבור את הראש, אתה לא מחוייב לשלם להם, או לו, כלום. אם הוא יתבע אותך, אני לא יודע איך תוכל להגן על עצמך, מלמבד להציג את גרסתך לשופט, ולקוות שוא ישכיל להבין שמנגד מדובר בנהג חדש וצעיר שעשה טעות, וסתם מתלהם.

אני ממליץ לחכות לתגובה של אנשים שמבינים יותר ממני, ושייעצו לך האם אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד.

פורסם
אין לך מה ללכת איתו למשפט, כי לך לא נגרם נזק, על מה תתבע אותו?

מה שכן, אם חברת הביטוח שלך תתקשר אליך, תסביר להם את המצב כפי שהוא קרה, ושהוא ישבור את הראש, אתה לא מחוייב לשלם להם, או לו, כלום. אם הוא יתבע אותך, אני לא יודע איך תוכל להגן על עצמך, מלמבד להציג את גרסתך לשופט, ולקוות שוא ישכיל להבין שמנגד מדובר בנהג חדש וצעיר שעשה טעות, וסתם מתלהם.

אני ממליץ לחכות לתגובה של אנשים שמבינים יותר ממני, ושייעצו לך האם אולי כדאי להתייעץ עם עו"ד.

אני לא רוצה לתבוע אותו. הוא אמר שאם אני לא אתקן לא את האוטו הוא יתבע. אז אני פשוט רוצה לדעת אולי מישהו התעסק עם מקרים כאלה? במיקרה וזה מגיע לבית משפט מהו סיכוי שאני אצטרך לשלם יותר מהשתתפות עצמית?

פורסם

על כך אינני יכול לענות, יש אנשים שמבינים יותר ממני, ויש גם עורכי דין בפורום, אולי כדאי להתייעץ עם אחד.

פורסם
על כך אינני יכול לענות, יש אנשים שמבינים יותר ממני, ויש גם עורכי דין בפורום, אולי כדאי להתייעץ עם אחד.

תודה רבה!

יש פה עורכי דין שיכולים לתת חוות דעת על המקרה?

פורסם

בצע חיפוש עו"ד אסף שמיר, ונסה ליצור איתו קשר. אין לי מושג אם הוא עו"ד טוב או לא.

פורסם

אם פגעת בצד הרכב, כלומר הוא נכנס לך לנתיב, והפגיעה בחלק הקדמי של האופנוע - אשמתו בוודאות, רק תדאג לצילומים של האופנוע והרכב הנפגע. לעומת זאת - אם פגעת בו מאחורה (חלק קדמי שלך בחלק אחורי שלו )- אשמתך הבלעדית. בכל אופן, יש חובה להחליף פרטים ולהודיע למשטרה על תאונה.

האם נפגעת גופנית בתאונה?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

• ספונסר פורום
פורסם
הוא שבר ימינה, ואז התחרט כדי לפנות שמאלה?

או

הוא שבר ימינה כדי לעשות פרסה?

אם המקרה הראשון, אז לדעתי האשמה פה היא 100% שלו. אם הוא רצה לבצע פרסה, וכדי לצלוח אותה הוא קודם סטה מעט ימינה, אז יש לך מעט אשמה תורמת לדעתי, שכן היית צריך לחכות שנייה, ולראות למה הוא סטה ימינה, במיוחד לאור העובדה שלפי התרשים שלך הסטייה הייתה לא חדה במיוחד.

אני לא בדיני תעבורה

אבל לדעתי בעל הרכב היה צריך להיות יותר זהיר ולהביט במראות ליפני פנית הפרסה ,אם הדרך פנויה לגמרי .העינין הוא משפטי לגמרי .זו רק דעתי .

צור איתי קשר בעיין תיקון האופנוע אולי שם אוכל לעזור לך יותר .

אלי אמרן - שמאי רכב 054-6999223

פורסם

כשהוא יתבע אותך , אתה תקבל כתב תביעה (סביר להניח שזה יהיה תביעות קטנות) אחרי שתכחיש את הסיפור שלו תספר את הסיפור שלך תתבע אותו "תביעה שכנגד" בסכום דומה , קח הצעת מחיר לתיקון האופנוע וזה יהיה סכום התביעה.

• תוכן חדש...