Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4947 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באייבורי קנו פורש חדשה. פנמרה.

מכונית נאה, נוסעת היטב, הלוואי אצל כולנו.

(תוהה עם עצמי האם זהו שידרוג מב.מ.ו.. 7 שהיתה קודם? ..)

ואנא אל תכנסו לתגובות של כמה זה עולה ומה הייתם עושים עם הכסף. זה לא עניינינו.

אבל – מי שנוהג במכונית שלהם משתולל בכביש ובצורה פרועה. השבוע ראיתי זאת כמה פעמים.

לפעמים הנוהג באותו רכב ואני נוסעים באותן שעות ולאותו מקום.

יום אחד בפניה במוןרשה מכביש 5 אל כביש 4 לכיוון דרום הוא עקף אותי מימין כשהוא יורד לשוליים להשלמת העקיפה שלו לקראת סיום נתיב ההשתלבות (במקום בו נהרג טל שביט ז"ל). פעמים אחרות בכביש די עמוס – אבל כזה שמאפשר נסיעה במהירות 70-90 - הנהג בפורש זיגזג בין 3 הנתיבים תוך שהוא דחוף ונדחף בכל רווח . וכל הסיפור קטע של כ-3 ק"מ עד צומת גהה.

ואתם יודעים מה? אני נוהג בצורה שלווה, הוא מתפרע וחותך ו..בסופו של דבר הוא ואני מגיעים לחניון באותו זמן, הפרש של שניות בודדות, כי יש כמה רמזורים מהכביש הראשי עד החניון.

בדרך כלל אני שם לב כי אנשים במכונית יוקרה נוהגים בכבישים עמוסים בצורה מתונה (יש להם את התובנה שכדי להמשיך להצליח כדאי להגיע בריא ושלם וכל התעסקות עם תאונות היא עניין של הרבה זמן) ושומרים את ההתנסות בחוויה לשעות שקטות וכבישים מתאימים. לא מדובר על מהירות כי רוב כלי הרכב יכולים לנסוע מהר מאוד ואני רואה הרבה אנשים ש"חוכמתם" מסתכמת בנסיעה מהירה בקטע ישר או קל אבל בולמים בחוזקה לקראת סיבוב (או גרוע יותר ממש בתוכו) ואז ממשיכים במהירות איטית שאפילו קשיש כמוני עובר אותם. מדובר על נהיגה טובה ונכונה, הנאה ממיכולות ותכונות הרכב אבל בהתאמה לתנאי הדרך ועומס התנועה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

זה בא בד בבד עם התנהגות החנות המחפירה. אם מדובר בבעלים, מובן למה הם מתעסקים שם בלמכור חלפים יד שנייה בתור יד ראשונה ולמה הם גם מוכרים לך מחשבים עם מפרט מוצהר וחומרה שונה ממה שרשום במפרט.

פורסם

מכוניות יקרות ככל שיהיו, עם עדרי סוסים מיוחסים וכל תוספת אפשרית עדיין אינן כוללות פיצ'ר שהופך את הנהיגה לתרבותית!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אני חושב שזה תלוי בנהג ,עם הוא מופרע הוא יתפרע גם במאזדה וגם בפורשה ,דווקא אני ניתקל בהרבה רכבי יוקרה שנוסעים לאט יותר ממה שתנאי הכביש מאפשרים.

פורסם

לפני 6 שנים היה איזה כוכב אחד עם ג'יפ פורש קאיין שלעמוד בפקקים של הבוקר לו היה נאה לא והיה עוקף בצורה מחפירה מהשוליים חותך ונכנס לפני כל רכב שמשאיר טיפה רווח בלי בושה.

לאחר שהייתי רואה אותו בצורה סדירה הגשתי תלונה לימע"ר משטרת התנועה.

תוך יומיים הוא נעלם מהנוף :)

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
מכוניות יקרות ככל שיהיו, עם עדרי סוסים מיוחסים וכל תוספת אפשרית עדיין אינן כוללות פיצ'ר שהופך את הנהיגה לתרבותית!

נכון, אבל גם לא ההיפך מזה נכון (תמיד, שניתן להכליל).

מי שיתפרע - יתפרע גם עם טרנטה וגם עם רכב יוקרה.

alfa 156 2.5.

פורסם

רכב ביצועיסטי אכן מפתה להביא את הרכב למגבלות, כאן נכנס גיל הנהג כפקטור משמעותי.

בדרך כלל אם כי לא תמיד תמיד נהגים צעירים יהיו פזיזים יותר או נועזים יותר, נהגים מבוגרים יותר גם אם ינהגו ברכב ביצועסטי יותר יינצלו פחות את האפשריות שהרכב יאפשר להם.

השאלה שלך לא מדויקת, רכב הוא לא סיבה להשתולל איתו, אך כן הוא פקטור שמאפשר להשתולל.

פורסם

אני לא יודע איזה נהגי רכבי יוקרה אתה מכיר שנוהגים במתינות, אני כבר הפסקתי לספור את הרסנונים של הרכבי יוקרה שהיו מהבהבים לי שהייתי בנתיב השמאלי.

מילא הייתי סתם מזדחל....אבל ראבק תנו לסיים את העקיפה בשקט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מודה, שמנוע חזק ושילדה טובה,אכן משחיתים גם אותי,אומנם יש לי קווים מאוד ברורים של דברים שלא עושים (תמרור עצור,רחובות צרים עם שדה ראייה מוגבל,אור אדום נסיעה בשוליים וכו).

אבל אני מרגיש את ההבדל כשאני לוקח את האוטו של העסק(יונדאי אלנטרה) אני רגוע מאוד,הבימר לעומת זאת:evil: :evil: .

אגב בעקבות התופעה הזאת,אני חושב שהרכב הבא שלי בעל הספק נמוך יותר (מיאטה NC לדוגמא) או רכב קלאסי מעניין.

Porsche 944 turbo

פורסם

אני אישית לא מאמין לאנשים שנוהגים ברכבי ספורט וטוענים שהם לא משתוללים.

מנסיון שלי ועוד הרבה אנשים הרבה תלוי באדם עצמו אבל זה לא תמיד נכון להגיד שאם ישתולל בפורש אז ישתולל גם בפג'ו 205 1100 סמק.

אני אישית נוהג רגוע מאוד ברכב היומיומי. אבל כשמגיעים לסוף שבוע עם הרכב השני הסיפור שונה לגמריי.. הרכב הוא זה שמדרבן את הנהג להיות שובב יותר

פורסם

האמת שנהגים משתוללים במכוניות יקרות יוצא לי לראות בדיוק כמו כאלו שמשתוללים במכוניות רגילות.. לדעתי אותו נהג ישתולל גם ברכב עממי אם ירצה בכך הגורל והוא יאלץ לנהוג בכזה.

אגב, מה זה אייבורי ולמה הפנמרה משמשת אותם?

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

לא מכיר את הרכב הספציפי הזה, דווקא יוצא לי לראות לא מעט רכבים ספורטיבים \ יוקרתיים, שהנהגים בהם מקפידים לנהוג בצורה יותר זהירה מהנהג הממוצע. מה שכן, גם אני עובר במחלף הזה כל בוקר, ומחרפן אותי כל פעם מחדש לראות את כל ה-"גאונים" שחייבים לעבור שם בנתיב השמאלי, גם אם הם נוסעים במהירות של הרכב שבנתיב הימני. כמובן שחלק ניכר מהם שוברים לנתבי הכי שמאלי בגהה, ברגע שהם יכולים.

תמיד במחלפים האלה יש את החוכמולוגים שחושבים שהם מהירים, אז הם נדחפים שמאלה, ואז דופקים על הבלמים, כי פתאום הפנייה נראת להם מפחידה מדי. זה כ"כ מרגיז, שילמדו לנסוע בימין וזהו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

הרבה אנשים כאן מצתדקים יותר מידיי.

יש לי רק משפט אחד להגיד בנושא: עם האוכל בא התיאבון, או יותר נכון עם הסוסים בא הרצון.

ברור לי שאם עכשיו יתנו לי רכב בעל כ"כ הרבה סוסים, אני אמנם לא ישתגע בצורה פורעת חוק, אך זינוקים מרמזורים יהיו הרבה יותר מהנים :twisted:

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

^

יש להבדיל בין נהיגה מהירה לבין נהיגה חוליגנית. זה לא אותו דבר.

חיתוכים, עקיפות מימין, הלחצה, נהיגה על שוליים, שלא לדבר על התעלמות מרמזורים/תמרורים...

זה לא אותו דבר כמו נהיגה מהירה במקום שהתנאים מאפשרים זאת.

אין ספק שהפיתוי במכונית מהירה הוא גדול, אבל פה נכנס לביטוי כמה אתה מחונך/תרבותי ומבין היכן הגבול וכיצד להתמודד עם הצורך בשליטה עצמית.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...