Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנ מעוניין להוסיף תאורת לדים לרצפה, בעת פתיחה הדלת הרכב הוא טויוטה פריוס 2007, חשבתי להתחבר לאור הפנימי,

הנורה מקבלת משני הדקים 12V קבוע ועם ההדלקה אחד יורד לאט לאפס כך שאז יש אפקט דעיכה.

הצריכה של הלדים היא 350mA האם עשויה להיות בעיה בחיבור הנורות לקו הנ"ל?

האם כדאי להעביר דרך ממסר ? תהיה צריכה של 35 מילי

פורסם

ממסר?

תמקם את הלדים , חוטים מאריכים לכולם אל בית הפיוז הפנימי של הרכב.

תאתר את הפיוז של אורות סלון הרכב ותכניס אליו את חוט הפלוס ואת חוט המינוס לבורג שמחובר לשלדה וכו'.

פשוט וקל

פורסם

בלדים אין אפקט דעיכה כמו שיש בנורת להט רגילה כיוון שלא מדובר ברכיב לינארי. 350 מילי אמפר זה זרם חלש יחסית, אם מדובר בפיוז של 5-10 אמפר זה פחות מ-10 אחוז מהזרם הנקוב כלומר זניח.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הנורות עובדות בצורה כזו שהן מקבלות VCC בשני ההדקים והדעיכה היא PWM על המינוס שיורד לאפס בהשהייה ,

אני שואל אם עשויה להיות תקלה.

באיזה חוטים כדי להשתמש (התנגדות)

אפקט דעיכה בוודאי שיש בגלל שלד ניתן לויסות על ידי PWM.

פורסם

זה לא שיעור אלקטרוניקה.

רצועות לדים מחוברים לחוטי חשמל מאריכים.

לרכז את כולם ליד הלוח פיוזים הפנימי ומשם לחבר לפיוז של אורות סלון הרכב והשלילי למתכת בורג כלשהו שמחובר לשלדה.

זה פשוט וקל , תהנה

פורסם

כנראה שפספסת ,

התאורת פנים ממתגת את האדמה לא את ה-VCC כלומר , יש פלוס קבוע לשני הצדדים והקו ההמתותג הוא האדמה שמתחלפת מVCC לאדמה. אז לחבר לשלדה בטוח לא פתרון.

מה גם שאני שואל על חלוקת עומסים ,והתנגדות של חוטים למנוע פריקה מיותרת של המצבר

פורסם

אני יכול להמשיך לדבר ללאמפה ואתה לא תקשיב בחירה שלך.

לגבי העומסים, אני לא יודע מאיפה הבאת את זה , אבל זה LED! לא עומס ולא בטיח .

זה לא מה שיגמור לך את המצבר תהיה בטוח ! כולה נדלק בעת פתיחת דלתות ונכבה בעמעום בעת סיבוב סוויץ.

פה תמה העזרה שלי אתה מוזמן לנסות ולהצליח או להתחכם להתווכח.

המשך לילה טוב ובהצלחה!

פורסם

לחוט יש התנגדות הרבה יותר גדולה מהלד, מדובר בכמות לא מבוטלת של לדים , חוט לא איכותי עשוי להתחמם במקרה הטוב ולהישרף במקרה הרע.

ולא מדובר על לד אחד אלה על שישים. אם יש התנגדות זה אומר שיש הפרש פוטנציאל ואז זורם גם זרם, זרם גורם לפריקה של המצבר.

מאחר ואני לא מכיר את דיאגרמת החיבור ברכב והקו הממתוג הינו האדמה אני לא יודע מה קורה בפועל בחיבור.

פורסם

אתה כותב כאן מושגים בתורת החשמל ועושה רושם שאתה לא ממש מבין בתחום.

LED הוא דיודה פולטת אור ודיודה היא רכיב שאין לו התנגדות במובן הקלאסי של המילה. כאשר ה-LED נכנס לתחום הפעיל שלו נופל עליו מפל מתח (כמעט) קבוע ו"ההתנגדות" שמחושבת לפי חוק אוהם היא התנגדות דינאמית שתלויה בנקודת העבודה ואין לה משמעות של ממש בחישובים שאתה עושה.

הלאה. חוט מתחמם בלי קשר לאיכות שלו. קח את החוט הכי איכותי בעולם, אם הרכבת חוט בקוטר לא מתאים הוא יתחמם גם אם הוא החוט הכי איכותי בעולם. קח חוט זול ופשוט והוא לא יתחמם ולא נעליים אם הוא בקוטר המתאים לזרם שצורך המעגל שלך.

הלאה 2. זרם יהיה לך בכל מקרה כי בלי זרם הדיודה לא תפלוט אור. הזרם הזה בהחלט יפרוק לך את המצבר אבל השאלה היא כמה זמן יקח לו לפרוק לך את המצבר. סביר להניח שאם תשמש בחוט לא מתאים הוא יישרף הרבה לפני שמצבר של רכב תקין ייגמר.

פורסם
בלדים אין אפקט דעיכה כמו שיש בנורת להט רגילה כיוון שלא מדובר ברכיב לינארי.

אני לא מתכוון להתווכח איתך בנושא שקשור איכשהו לחשמל או אלקטרוניקה, פשוט מפני שאינני מבין בזה כלום. יחד עם זאת, אני כן יכול לומר לך שיש לד עם אפקט דעיכה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש אפקט דעיכה כלשהוא כי כמות הפוטונים של האור שנוצרת ב-LED קשורה לזרם שקשור למתח אבל:

1. הזרם לא קשור למתח בצורה לינארית כך שהדעיכה אינה כמו במנורה פשוטה.

2. בנקודה מסוימת הלד נכנס לקיטעון, מפסיק להזרים זרם בכלל וכתוצאה מכך גם מפסיק להאיר. כך שיש דעיכה של האור עד לנקודה מסוימת וממנה ה-LED כבה.

כתבתי שאין אפקט דעיכה כמו במנורה רגילה, התכוונתי לכך שיש אפקט דעיכה אך הוא שונה מאוד מזה של נורה רגילה.

• תוכן חדש...