Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שביקרתי במגרש של אחת מחברות הליסינג הגדולות בארץ, להלן 4 רלוונטיות עבורי:

1. פוקוס 2011 - 9,000 ק"מ - 84 אלש"ח

2. פורטה 2011 - 31,000 ק"מ - 84 אלש"ח

3. קורולה 2011 - 60,000 ק"מ - 90 אלש"ח

4. לנסר 2011 - 22,000 ק"מ - 79.5 אלש"ח

כל הרכבים לאחר טיפול ועם תוצאות בדיקה תקינות למעט פחחות קלה (שולי).

רכבים שנפסלו -

פלאונס - רכב ארוך מדי בשביל אשתי.

CW30 - תא המטען של הרכבים הנ"ל מספק ואין צורך בסטיישן.

מזדה 3 - משוב אחורי צפוף מדי.

האם שכחתי מישהו ?

האם שנת 2011 שמהווה שנת דגם אחרונה לפוקוס יקשה עלי למכור רכב זה בעוד מספר שנים ?

האם 7 שנים אחריות של הפורטה חלות גם על רכב ליסינג ?

האם המחירים הנ"ל קרובים למחירים של יד שניה מפרטי ?

אשמח לכל עזרה

אלון

פורסם

שכחתי לציין את הדרישות שלי מהרכב

צרכים (לפי סדר חשיבות יורד):

1. מושב אחורי ותא מטען מרווחים - 2 ילדים + אחד בתכנון לטווח הקרוב.

2. בטיחות - הרכב ישמש בשנה הקרובה לנסיעה תלת שבועית לירושלים מאזור השרון (הלוך וחזור) וכן

3. חסכוני בדלק - נסיעות לירושלים.

4. חווית נהיגה - הפוקוס 2005 שנהגתי עליה הייתה כיפית לנהיגה והרגישה טוב על הכביש אך מצד שני אטית ועצלנית.

אלון

פורסם

פוקוס 1.6 מהדור הקודם ולנסר 1.5 אוט׳ נותנות ביצועים עייפים ומתחת לממוצע, אם זה חשוב לאישתך בכלל.

בשיטת האלמינציה בשבילי זה פוסל אותן על הסף עוד מבלי לבדוק תכונות אחרות שלהם.

פורטה וקורולה מציגות ביצועים טובים יחסית.

לפורטה מליסינג אין אחריות של 7 שנים, אלא אחריות של 3 שנים.

שוק המשומשות של הקורולה טוב משמעותית משל הפורטה ולכן הפורטה צריכה לדעתי להימכר במחיר נמוך עוד יותר מהפרש המחיר שציינת.

בנסיבות העניין נותרה הקורולה, למרות שלאור הקילומטרז שציינת גם אצלה המחיר גבוה מדיי. צריך גם לבדוק את מפרט הבטיחות שלה, ייתכן שבשנה הזו היא נמכרה רק עם 4 כריות אויר ורק בשנת 2012 החלה להימכר עם 6 או אפילו 7 כריות אויר. דהיינו שתי כריות וילון צידיות חסרות. זו סיבה לפסול הפעם את הקורולה על הסף וכך תיוותר בסופו של דבר עם הפורטה.

אולם במחיר של הפורטה שציינת ללא הנחה נוספת לא הייתי רוכש גם אותה. בקיצור מסובך.

נשארנו במקרה הזה בלי כלום, חפש במקום אחר.:shock:

דרך אגב הייתי לוקח את היונדאי cw שאתה פסלת, במחיר דומה לפורטה/ לפוקוס, זה לא רק עניין של גודל תא המטען אלא של שימושיות תא המטען, בסטיישן הרבה יותר נוח להכניס ולהוציא דברים. מלבד זאת גם שאר התכונות שלה טובות מאד.

לגבי המחירים שציינת אינני יודע את מחירי המחירון הרשמיים כך שאינני יכול להביע דעה אם ההפחתות שציינת מספיקות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אז אם נמשיך את הקו שהתחיל אמנוןפורום, אולי שווה לחזור דווקא ללנסר שנפסלה ראשונה.

נכון, במודל 2011 הרכב הגיע עם מנוע 1.5 ליטר קצת עצלן (לא שה-1.6 ליטר טוב בהרבה, אבל אני נסחף). אבל מדובר ברכב עם מושב אחורי מרווח, תא מטען גדול וצריכת דלק טובה יחסית. בשורה התחתונה, תעשה סיבוב על הרכב ותבדוק אם הביצועים יכולים להספיק לך.

לשאלות האחרות ששאלת -

הפוקוס הישנה המשיכה להימכר גם אל תוך 2012, כך שזאת לא השנה האחרונה של הדגם. מה שכן, בהחלט אפשר לצפות פגיעה בנושא הסחירות כי השוק הוצף ברכבים מדגם זה מ-2010 ועד היום.

לדעתי יש אחריות 7 שנים על הפורטה, גם אם היא מליסינג.

המחירים האלו לא קרובים למחירים של רכב יד שנייה מפרטי כי אין כאלו רכבים יד שנייה מפרטי. זה שמופיעות מודעות של רכבים "פרטיים" באתר יד2 לא אומר שאלו אכן רכבים פרטיים, שכן אין שום בקרה על המודעות שמפורסמות שם. רכבים כמו פוקוס 2010-2011, קיה פורטה או מיצובישי לנסר נמכרו בלמעלה מ-80 אחוז ליי רכב, חברות ליסינג והשכרה. הסיכוי שלך למצוא מכונית שהיא פרטית נמוך מאוד ורוב הסיכויים שתיפול על סוחר מדרכה מהסוג הנלוז ביותר, שישקר לך לגבי מקורו של הרכב.

נ.ב - לא כתבת באיזו חברה היית, אבל המחירים שציינת גבוהים. אפשר להוציא מחירים נמוכים יותר, אם לא שם אז בחברה אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,אם אני לא טועה,נושא האחריות של קאיה הוזכר בפורום.

סה"כ יש אחריות ללקוח פרטי של 7 שנים כאשר 3 השנים הראשונות -אחריות מלאה וב-4 שנים נוספות רק מנוע וגיר.

החלק השני של האחריות ככל שנכתב בדיונים קודמים בפורום לא ניתן לחברות הליסינג.

הנה הדיון הרלוונטי: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=442716

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ערב טוב

ראשית כל, תודה לכל המשיבים על התשובות המפורטות ומאירות העיניים.

לגבי ה-CW30 - מהנתונים היבשים נראה שהיא אטית ועצלנית כמו הפוקוס אך לא בטוח שהיא משתווה לפוקוס בהתנהגות הכביש. צריכת הדלק שלהם בפועל דומה.

הלנסר 1.5, עפ"י הנתונים היבשים, משתרכת מאחורי הפוקוס וה-CW30.

ביצועים יותר חשובים עבורי. מה שכן חשוב לאשתי זה צריכת הדלק וגם כאן הקורולה מובילה ולאחריה הפורטה (במידה ואני פוסל את הלנסר 1.5).

הייתי באלבר ומחר אני מתכנן ביקור באלדן ואולי גם בשלמה. האם כדאי לבקר גם בחברות השכרה ? אוויס ? האם הן מחזיקות רכבי ליסינג או רק רכבים מהשכרה ?

יש לציין שמחירים אלו הם מחירי בסיס, לפני משא ומתן לסגירת תנאים - זה כמו במשכנתא, מחליטים באופן סופי על דגם ושנה ואז עושים שופינג בין חברות הליסינג עד שמגיעים למחיר סופי תוך התחשבות בתאריך עליה על הכביש, קילומטראז' ותוצאות הבדיקה.

פורסם

ה-I30 הרבה יותר זריזה מהפוקוס וגם חסכונית יותר. למעשה היא והקיה פורטה וסיד חולקות את אותה יחידת כוח, מבחינת ביצועים וצריכת דלק הן דומות עד כדי זהות וזה מניסיון ארוך ומקיף עם פורטה אחת ו-3 יונדאי I30.

בנסיעה מעורבת של כ-60 אחוז בין עירוני ו-40 עירוני היונדאי הפרטית שלי מגיעה לרוב ל-12.5 ק"מ לליטר, לפעמים גם קצת יותר בעיקר עכשיו כשהמזגן כבוי.

לדעתי חבל שפסלת כל כך מהר את ה-I30CW, מבחינת מימדים חיצוניים היא לא ענקית למרות שמדובר בסטיישן, יש לה את המושב האחורי הכי מרווח מבין כל האופציות שלך (לדגם הסטיישן בסיס גלגלים גדול יותר ב-5 ס"מ מה-I30 הרגילה וגם מהפורטה - הפלטפורמה זהה לכולן וגם לקיה סיד), הביצועים טובים, האבזור הוא הכי טוב אל מול שאר האפשרויות שלך והיא גם דיי חסכונית. הבונוס הוא תא מטען גדול ושימושי.

הפורטה מעט נוחה ושקטה יותר מהיונדאי ולדעתי עדיפה על הקורולה בהכל, בעיקר בדגם 2011 שקיבל גיר אוטומטי עם 6 הילוכים ויהיה הרבה יותר נעים בעליות לירושלים.

לא פירסמת תקציב אבל אני קיבלתי בשבוע שעבר הצעה לחברי הסתדרות המורים לרכישת קיה פורטה מליסינג יד ראשונה עם 0 ק"מ בכ-95 אלף שקלים. אולי שווה לעשות עוד קצת מאמץ ולקבל רכב חדש לחלוטין.

אוויס היא חברת ליסינג והשכרה כך שיש להם גם רכבים יוצאי ליסינג, בדוק גם את אוטו סנטר שהם הטרייד אין של חברת הרץ.

בהצלחה, שבוע טוב וחג שמח.

פורסם

אני הייתי מחפש קורולה-הרכב הכי טוב מבין כולם(בהנחה שיש אבזור בטיחותי מלא).

שלמה השכרת רכב לא הייתי מציע לך להתקרב(תריץ פה חיפוש).

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום רב

לאחר התלבטות ממושכת (שבועיים זה הרבה ?), רכשתי קיה פורטה 2010 (דצמבר) - שנתיים על הכביש עם שנה אחריות יבואן ושנה אחריות מהליסינג.

קילומטראז' - 45K

לאחר טיפול 45K מלא.

בבדיקה יצאה נקיה מבחינה מכנית אך עם תיקוני צבע.

מחיר - 69.5K

האוטו מרגיש טוב, המנוע מגיב בצורה משביעת רצון ללחיצה על הדוושה וכפי שציינו כמעט בכל מבחן רכב ההגה מאד קל בנסיעה עירונית אך המצב משתפר בנסיעה בין עירונית.

תודה על העזרה :-)

• תוכן חדש...