Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר שבגיל מאוד קטן כל כך רציתי פיאט אונו! עד היום יש לי חיבה לרכב. חבל שבקושי כבר רואים אותם בכבישים.

volkswagen golf mk2 1.3

volkswagen golf mk2 1.6

Volkswagen golf mk2 1.3

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סקירה מאלפת ומרתקת.

תוספת קטנה שלא צויינה בקשר לאונו סלקטה. בהמשך לדגם הראשון שהוצג בצמוד למנוע 1,116 סמ"ק הוצג בתחילת שנות ה - 90

דגם נוסף בשילוב מנוע החדש של 1,372 סמ"ק בעל 71 כ"ס.

ביצועי הסלקטה 1.1 היו : 157 קמ"ש , 14 שניות ל - 100.

ביצועי הסלקטה 1.4 היו : 161 קמ"ש, 13 שניות ל -100. (לעומת 170/11.4 לידנית).

גם הדגם החדש לא זכה להצלחה מסחררת ובוחני MOTOR & TREND ציינו שהתיבה טובה להאצות מתונות ובעת תאוצה חזקה

יש רעש מופרז והרגשת החלקה מטרידה.

פיאט למדו את הלקח בפונטו והתיבה הרציפה SPEEDGEAR שהוצעה בפונטו כבר הייתה ממוצא יפאני (FUJI).

פורסם

בשנות ה90, היו להורים שלי לא מגזים- מעל 20! אונו! מכל הדגמים והשנים.

יום יבוא ואולי אקנה אונו (דור 1 3 דלתות) לזכר ימים עברו!

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם

השנה: שנת 1987 - אני מתלווה לחבר שצריך טיפול 1500 ק"מ (כן, פעם היה דבר כזה...) באונו 70 החדשה שלו.

המקום: המוסך המרכזי של סמל"ת (נדמה לי שזה היה ברמת החייל)

אנחנו מכניסים את הרכב לטיפול, וממתינים בחוץ שהטיפול יגמר.

צמוד למוסך - אתר המסירה של היבואן, ובו מושכת את עינינו אונו טורבו שחורה ומבריקה שממתינה לבעליה החדשים.

הבעלים החדשים, ילד בגיל העשרה מגיע מלווה בעובד סמל"ת שמסביר לו בסבלנות על הרכב, ומזהיר אותו לנהוג

לנהוג ברכב בעדינות, בשל הכוח הרב (יחסית) שיש לרכב והעובדה שהוא לא ממש מכיר את הרכב.

תוך דקות מסתיים לו תהליך המסירה, והבעלים החדשים יוצא מן המתחם בחריקת צמיגים כאילו לא הוזהר לפני כמה דקות.

הטיפול מסתיים תוך שעה קלה - ואנו נוסעים לדרכנו.

כקילומטר או שניים מהמוסך, אנחנו נתקעים בפקק תנועה. כשהגענו לראש התור זיהינו את חלקה האחורי של אותה אונו טורבו שראינו קודם, אך הפעם חלקה הקדמי נמצא מתחת למשאית :roll:

היה זה ה"אובדן המוחלט" המהיר ביותר שראיתי בחיי...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

1983 הגיע משהו יותר מעניין לארץ, שבמקרה גם היה הרכב הראשון שלי - פיאט 127 ספורט 1.3.

אשמח לשמוע אם מישהו יודע על קיומה של אחת כזאת.

פורסם
1983 הגיע משהו יותר מעניין לארץ, שבמקרה גם היה הרכב הראשון שלי - פיאט 127 ספורט 1.3.

אשמח לשמוע אם מישהו יודע על קיומה של אחת כזאת.

קיים !

פורסם

אגב, קוריוז לצעירים שבינינו - אונו 70, כשהגיעה, נחשבה למינימום הוט האץ׳ ספורטיבית. 70 כ״ס לסופרמיני.... מי שמע על כך?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
סקירה מאלפת ומרתקת.

תוספת קטנה שלא צויינה בקשר לאונו סלקטה. בהמשך לדגם הראשון שהוצג בצמוד למנוע 1,116 סמ"ק הוצג בתחילת שנות ה - 90

דגם נוסף בשילוב מנוע החדש של 1,372 סמ"ק בעל 71 כ"ס.

ביצועי הסלקטה 1.1 היו : 157 קמ"ש , 14 שניות ל - 100.

ביצועי הסלקטה 1.4 היו : 161 קמ"ש, 13 שניות ל -100. (לעומת 170/11.4 לידנית).

גם הדגם החדש לא זכה להצלחה מסחררת ובוחני MOTOR & TREND ציינו שהתיבה טובה להאצות מתונות ובעת תאוצה חזקה

יש רעש מופרז והרגשת החלקה מטרידה.

פיאט למדו את הלקח בפונטו והתיבה הרציפה SPEEDGEAR שהוצעה בפונטו כבר הייתה ממוצא יפאני (FUJI).

נתוני הביצועים שציינת אכן תואמים את התקן הבריטי - האצה מ 0-96 קמ"ש, ולכן הם מהירים מהנתונים האירופאיים.

לפונטו דור ראשון שהוצגה ב 93' היתה תיבה אוטומטית זהה לזו של האונו, ולאור הניסיון הרע עם האונו סלקטה הוחלט לא לייבאה.

לפונטו ספייס היתה תיבה רציפה שהשתמשה בממיר מומנט, ולכן אופן הפעולה שונה, ולטובה כמובן, וההרגשה היתה הרבה יותר "אוטומטית".

אגב, קוריוז לצעירים שבינינו - אונו 70, כשהגיעה, נחשבה למינימום הוט האץ׳ ספורטיבית. 70 כ״ס לסופרמיני.... מי שמע על כך?

בתחילת שנות ה 80' לרוב הסופר מיני היו מנועים קטנים יחסית, ורק הגירסאות הספורטיביות צויידו במנועי 1.3.

חריגה בולטת היתה המיני מטרו, אגב.

לאונו 70 היו ביצועים טובים בהחלט, גם בקנה מידה של ימנו ורמת איבזור גבוהה במונחי אותם ימים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בן דודי, שבאמצע שנות ה-90' עודנו היה איש קבע, הוציא את כל חסכונותיו ורכש פיאט אונו 70 שחורה וחדשה לגמרי. אני עדיין זוכר את הנסיעות איתו בתור ילד - תמיד הרכב הרגיש לי חזק, זריז ותזזיתי.

הלוואי שתהיה לי הזדמנות לעשות סיבוב באונו 70 היום, אולי אלמד משהו על איך שפרספקטיבה יכולה להשתנות לאחר קרוב לשני עשורים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
אני לא יודע לגביכם, אבל אני כבר הרבה זמן לא ראיתי אונו מהדור הראשון.

בגלל תכנית הגריטה.

דוקא בקריית גת יש לא מעט צעירים עם פיאט אונו משנות ה-90, הסיבה שהם רוכשים אותו כי מדובר ברכב זול לאחזקה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
בן דודי, שבאמצע שנות ה-90' עודנו היה איש קבע, הוציא את כל חסכונותיו ורכש פיאט אונו 70 שחורה וחדשה לגמרי. אני עדיין זוכר את הנסיעות איתו בתור ילד - תמיד הרכב הרגיש לי חזק, זריז ותזזיתי.

הלוואי שתהיה לי הזדמנות לעשות סיבוב באונו 70 היום, אולי אלמד משהו על איך שפרספקטיבה יכולה להשתנות לאחר קרוב לשני עשורים.

היא לא תשתנה משמעותית.

לאונו 70S היו ביצועים טובים והיא היתה זריזה מאד, גם במונחי ימינו, ולמעשה ביצועיה לא נופלים מאלו של הסופר מיני של ימינו.

למנוע ה 1.4 שודכה תיבת הילוכים חדשה שהוצגה יחד עם הטיפו ב 88' והיא היתה נעימה בהרבה לשימוש מהתיבה של האונו 70 הקודמת.

הבעייה העיקרית של האונו 70 היתה המשקל הכבד של יחידת הכוח שהשפיע לרעה על ההיגוי, והפך אותו לכבד בהרבה, וככלל, ה 70S היתה מאוזנת פחות מה 60, שהיתה המוצלחת בסדרה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

סקירה מהנה!

בשנת 95 כשאני משוחרר צעיר רכשתי את המכונית הראשונה שלי ( לא דבר של מה בכך לבן קיבוץ של השומר הצעיר..:lol: ) - פיאט אונו 70S, שנת 89 אם זכור לי נכון.

נהגתי בה כשנה עד שיצאתי לעבודה בחו"ל. זכורה לי כמכונית נהיגה מהנה מאוד, אמינה וטובה.

נוסטלגיה.

פורסם
בגלל תכנית הגריטה.

דוקא בקריית גת יש לא מעט צעירים עם פיאט אונו משנות ה-90, הסיבה שהם רוכשים אותו כי מדובר ברכב זול לאחזקה.

עדיין ניתן למצוא אונו דור 2, במצב כמעט חדש במחירים אפסיים! לא מזמן דוד שלי כמעט קנה אחת 1400, יד 1, במצב חדש לגמרי, עם 130 אלף ק"מ ב 2500 ש"ח ובסוף ביטל את העסקה כי נגמר לו התקציב:-(

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

• תוכן חדש...