Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בתחילת שנות ה 80' לרוב הסופר מיני היו מנועים קטנים יחסית, ורק הגירסאות הספורטיביות צויידו במנועי 1.3.

חריגה בולטת היתה המיני מטרו, אגב.

לאונו 70 היו ביצועים טובים בהחלט, גם בקנה מידה של ימנו ורמת איבזור גבוהה במונחי אותם ימים.

אם משווים אותן לסופר מיני כיום, הנוכחיות כבר גדלו למימדים של משפחתיות קומפקטיות מלפני 20 שנה :-)

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
פיאט אונו - סקירה היסטורית

קריאה מהנה ושבת שלום לכולם !

%D7%A4%D7%99%D7%90%D7%98-%D7%90%D7%95%D7%A0%D7%95-1.jpg

הרכב בתמונה הוא פיאט אונו SXI , דגם שנמכר בכמות מוגבלת בלבד בארץ. מדובר בגרסא המאובזרת של האונו , ואף חלק מהרכבים בגרסא זו הגיעו עם סאנרוף מקורי.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

אני זוכר את הגרסאות השונות של אונו דור 2 שנמכרו כאן .

45

45S

60S

70S

1.1.I.E.S

1.4.I.E.S

SELECTA

TURBO

S.X.I

הסלקטה נמכרה בכמות מוגבלת , כנ"ל לגבי ה SXI וה TURBO

משלושת הדגמים שציינתי , את מספר הרכבים שנשארו (דור 2) אפשר להעריך ב 20-30

יש גם אונו דור 3 שנמכרת בברזיל , ואחת כזו עם מספר דיפלומטי אפשר לראות בתל אביב בשגרירות מסויימת.

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

בשנת 1987 נסעתי לטיול באירופה עם עוד שני חברים.

בתור חיילים משוחררים שהפרוטה לא היתה מצויה בכיסנו , שכרנו את הרכב הזול ביותר שהיה בהיצע וזו היתה אונו 60 עם 3 דלתות שאיתה חרשנו את כל אירופה בשלושה שבועות.

האוטו הפגין ביצועים שמאוד הרשימו אותי בזמנו ועל האוטובן הגרמני ראינו גם 180 (על הסקלה...).

בין לבין , שימש הרכב כמיתלה כביסה נייד , כאשר בגדים רטובים הוצמדו לחלונות והתייבשו בנסיעה מהירה...

במעבר הגבול בין אוסטריה לליכטיינשטיין עוכבנו זמן רב ע"י שוטרי הגבול השוויצרים שחיפשו באוטו והפכו אותו וכאשר מצאו צינצנת עם מלבין קפה קפצו על המציאה כמוצאי שלל רב עד שהבינו כי מדובר באבקה תמימה לחלוטין...

לקראת סוף הטיול , בצרפת , שבק המנוע חיים ובנסיעה מקרטעת היגענו לסניף אוויס הקרוב והתברר שאף אחד מעובדי הסיף אינו דובר אנגלית , אני זוכר שאמרתי להם " לה מוטור קאפוט"...

התברר כי מערכת ההצתה התקלקלה והאונו הוחלפה ברנו 5 אנמית ומשעממת...

68.jpg

67.jpg

פורסם
אני זוכר את הגרסאות השונות של אונו דור 2 שנמכרו כאן .

45

45S

60S

70S

1.1.I.E.S

1.4.I.E.S

SELECTA

TURBO

S.X.I

הסלקטה נמכרה בכמות מוגבלת , כנ"ל לגבי ה SXI וה TURBO

משלושת הדגמים שציינתי , את מספר הרכבים שנשארו (דור 2) אפשר להעריך ב 20-30

יש גם אונו דור 3 שנמכרת בברזיל , ואחת כזו עם מספר דיפלומטי אפשר לראות בתל אביב בשגרירות מסויימת.

סלקטה אם אני לא טועה, זאת הייתה הגרסה האוטומטית לא?

ברשותי אלפא 147 1.6 2002

לפני FIAT 131 1982 (נמכרה לצערי)

פורסם
שמעתי מההורים שלי שזה היה חרא של גיר!

לא מדוייק.

הגיר הרציף פותח ע"י וואן דורן ההולנדית ושימש שנים ארוכות את מכוניות דאף, גם לאחר שהבעלות על חטיבת הפרטיות שלה הועברה לוולבו.

פיאט רצתה מאד להציע גירסה אוטומטית לאונו החדשה, ולכן נכנסה, ביחד עם פורד, כשותפה במפעל ההולנדי, ולמעשה תכננו את התיבה מחדש.

התיבה בדאף היתה למעשה פתוחה ויועדה לשימוש במכוניות בעלות הנעה אחורית, וברור שמכונית בעלת הנעה קדמית ותיבה צידית תזדקק לתיבה סגורה.

את זוג הרצועות בתיבת הדאף החליפה רצועת גומי בודדת שחוזקה בחוליות מתכת ששולבו בה ותוכננה משאבת שמן חדשה שאמורה בעצם להחליף את המצמד.

חבלי הלידה של התיבה היו ארוכים ויקרים, הרבה מעל הצפי של פיאט ופורד, ורק בשנת 87' הוצגה האונו סלקטה ומעט אחריה הפיאסטה CTX.

תיאטורטית, התיבה הרציפה אמורה להיות מושלמת; יש בה אין סוף יחסי העברה המשתנים כל העת, החל מיחס העברה קצר מאד בתחילת הנסיעה ועד ארוך מאד לשיוט שקט.

בפועל, הסלקטה הציגה ביצועים נחותים מאלו של הגירסה הידנית, התחושה בהאצה היתה כשל נסיעה עם מצמד מחליק תמידית והאטה לוותה בקפיצות לא נעימות.

בנוסף, גילתה התיבה אמינות נמוכה למדי והרצועות החזירו לרוב את נשמתן תוך זמן קצר מהצפוי.

למרות זאת, המשיכו פורד ופיאט להשתמש בתיבה, ואף מכרו את הזיכיון לקונצרן פוג'י היפני, יצרן סובארו.

פוג'י ביטלו את משאבת השמן ששימשה כמצמד, ובמקומה הופיע אלקטרומגנט שאסף אליו אבקת ברזל, וזה שימש כמצמד.

נוספה שליטה אלקטרונית על פעולת התיבה, מה שגרם להאטה נעימה יותר והאצה חלקה יותר.

התיבה המשופרת הופיעה בסובארו ג'אסטי החל מ 88' ובאוטוביאנקי Y10.

גם הפיאסטה MK2 והפונטו המשיכו להשתמש בתיבה הרציפה, ורק עם הצגת הפונטו ספייס ב 01' הגיעה התיבה לבשלות מלאה, בעיקר בשל הוספת ממיר מומנט שגרם לתחושה טבעית יותר.

גם היום יצרנים רבים עושים שימוש בתיבה רציפה, והיא הוכחה כמתאימה מאד למכוניות היברידיות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

זה מה שקרוי בג׳סטי ecvt, שהרבה פעמים בארץ הוסב לגיר רגיל התקלה הראשונה.

נ״ב לאונו 45 היה גיר 4 הילוכים !

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

האוטו הראשון שלי לפני כמעט 5 שנים היה אונו 45 כ"ס, 4 הילוכים.. ביצועים ממש טובים. לא הרגשתי צורך לנסוע לאט אף פעם. (צריכת דלק היתה בשמיים :twisted:)

ובניגוד לג'אסטי שהיה לאחי באותו הזמן היה אפשר נסוע איתה בלי שהגב יישבר ובלי להחליק כל פעם שיורד טיפה גשם.

היתה מאוד אמינה, אבל עם נטייה קלה להתחמם (לפניי לא שמו פראפלו) ובלי שום אבזור בכלל כמו רכב אספנות ועם צ'וק ידני מעצבן, ואז כבר החלפתי לפונטו דור ראשון שבה לא היה חסר לי כלום.

אם לאונו הזאת היה אבזור כמו של ה70 כ"ס ועם הזרקה אולי הייתי נשאר איתה הרבה יותר זמן.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

הרכב הראשון שלי היה אונו 45 אדומה יד ראשונה יפהפייה שנת 93.החלפתי אותה אח״כ על אונו s70 שנת 96.לימון כזה לא זכור לי מעולם! כל שבוע הרכב היה נתקע.החלפתי לו הכל בכל כל עד שסוחר החליף אתי ראש בראש על אפלאוז 91 צבאית לשעבר...

חבר,אתה חופר

פורסם

1983 הגיע משהו יותר מעניין לארץ, שבמקרה גם היה הרכב הראשון שלי - פיאט 127 ספורט 1.3.

אשמח לשמוע אם מישהו יודע על קיומה של אחת כזאת.

קיים !

אשמח לקבל פרטים. אפשר בפרטי.

פורסם

בברזיל עדין ניתן לרכוש את האונו הזאת

fiatuno2009_vzla.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

סקירה מצויינת .

אח ... איזה רכב זה היה .

כשהוצאתי רישיון , היתה לנו בבית אונו 55 S ( מנוע 1,100 ) מודל 1984 שהיתה בעבר בהשכרה של AVIS.

למרות הק"מ הגבוה והעבר הבעייתי , שימשה אותנו למופת במשך 3 שנים , ואז החליף אותה אבי באונו 70SL

שהיתה מכונית מאוד מהירה לאותם ימים. בתחרויות שעשינו בסביבת בית הספר בשישי אחה"צ , היתה נותנת בראש

לרוב המכוניות ...

בשנה האחרונה , חיפשתי לרכוש אחת מהדור הראשון לאספנות , לזכר הימים עברו , אבל אין ! ומכוניות מהדור השני פחות מדברות אלי ואף התכערו לטעמי . היחידה שמצאתי , היתה 70SL ממוסך בבת ים , אבל היתה שחוטה מבחוץ ומבפנים והיה צריך

טונה של כסף כדי לעשות ממנה משהו . ויתרתי עליה , ותוך מספר ימים היא נמכרה .

ששי כהן

wheel

• תוכן חדש...