Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4968 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

רציתי לשתף אותכם ברעיון מעניין שעלה לי ואשמח לשמוע חוות דעת של "משוגעי-רכב" נוספים.

אני בן 22, עד כה במהלך 5 שנים בהם אני מחזיק ברישיון נהיגה החלפתי 5 מכוניות. כלומר, כמעט בכל שנה מכונית חדשה.

אני בטוח שהמחלה שלי קיימת אצל עוד חובבי רכב רבים- הרצון הזה לחידוש, לריגושים חדשים, להתנסות ולגוון במכוניות שונות.

אז איפה הבעיה? תהליך רכישת המכונית ותהליך המכירה מתישים מאוד ובמהלכם מפסידים ה-מ-ו-ן כסף, במיוחד אם מנסים למכור כחצי שנה-שנה לאחר הרכישה וזאת מכמה סיבות.

לא מזמן חשבתי על כך שמוזר שאין פלטפורמה להחלפת מכוניות, עם דגש על מכוניות מעניינות וספורטיביות ששם תדירות ההחלפה היא גבוהה במיוחד, וזאת עובדה (ההוכחה: כנסו ליד 2, חפשו רכבי ספורט וראו את מספר הידיים של הרכבים הללו לעומת רכבים סטנדרטיים).

אני מתעסק בתחום האינטרנט והאינטראקטיב ועל כן המשאבים הטכניים עומדים לרשותי,

אני לא בונה על הכנסה או מודל כלכלי שיהפוך אותי לעשיר יותר בזכות האתר- אלא יותר על בניית כלי שישנה את "תרבות הצריכה"

של אותם חובבי הרכב, אשר כמוני מחליפים את רכבם בתדירות גבוהה וסופגים נזקים כספיים אדירים.

איך הדבר יכול לעבוד? מאוד פשוט! אני כרגע נוהג ב-AUDI A3 מנוע 2 ליטר, אני מאמין שכרגיל, בעוד כחצי שנה עד שנה אמצא אותה וארצה לחפש רכב אחר, לצורך העניין רכב בנישה שונה (קבריולט, SUV וכו')- אוכל להיכנס לאתר, לפרסם את רכבי ולפרסם במה אני מתעניין. היופי כאן הוא שהמחירון הופך לאינדיקטור ופחות מעניין, מאחר ותהליך הרכישה בפני עצמו נעשה Head2Head, אולי בתוספת מוסכמת בין הצדדים.

כך, אם היום בידי יש A3 וברצוני לעבור ל-Z3 (סתם דוגמה), אוכל להגיע להבנה עם בעלי רכבים שיציעו את רכביהם, מאחר וגם הם מעוניינים לחדש ולהתרענן.

תוספת קטנה להמחשה בכדי לחדד את הרעיון:

אם היום ארצה למכור את הרכב שלי על מנת להחליף לרכב אחר (נניח אותה ה-Z3 מלמעלה) , אקבל עשרות שיחות, אפגש עם אנשים ואכנס לתוך הליך ארוך ומייגע, במסגרתו אין שום סיכוי בעולם שאקבל מחירון על הרכב (ככה השוק מתנהל), כך יצא שאם הרכב שלי שווה לפי מחירון 90 אלף ש"ח, בפועל אוכל למכור בהרבה פחות. אם אצליח למכור, אצטרך לחפש רכב , להתקשר לעשרות אנשים, להפגש עם מספר בעלי רכבים בתקווה להצליח לסגור במחיר הטוב ביותר, שגם הוא לרוב מתחת למחירון. כאן בדיוק מפסידים המון כסף. ברכב הקודם שמכרתי נאלצתי לרדת משמעותית מתחת למחירון, וברכב שקניתי שילמתי מתחת למחירון, אך לא בהפרש ניכר וזאת למרות שהמחירונים היו די דומים. בקיצור, הפסד נקי לכיס.

בפלטפורמה שאני מדבר עליה שני הצדדים מרוויחים בהחה ושני הצדדים מעוניינים להחליף את הרכב ולא למכור אותו לצורכי כסף.

המחירון כאן הופך להיות כלי עזר לסגירת עסקה, אך בפועל, לא בהכרח מועבר כסף אמיתי וההפסד הממשי בכיס קטן יותר.

מקווה שהדוגמה מצליחה להמחיש את הרעיון.

מה אומרים? אשמח לשמוע רעיונות בכדי לפתח את הפלטפורמה.

Lexus CT200H

פורסם

זה רעיון נחמד בבסיסו, אבל מצריך המון אמון הדדי בין המשתתפים בתוכנית. בכל מקרה, דברים כאלו קיימים בסגנון "מחליף רכב Y, מוכן לקבל רכב X +- תוספת"

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
זה רעיון נחמד בבסיסו, אבל מצריך המון אמון הדדי בין המשתתפים בתוכנית. לא משהו שאפשר לבנות עבור לקוח מזדמן, וגם אחרי שיצרת בסיס של משתפים, עדיין צריך לפתח אמון.

זה ברור, ועל כן הפלטפורמה אמורה להיות מבוססת כמועדון או קהילה ופחות פתוחה לקהלים חיצוניים (לדעתי).

כמובן שלפני העברת בעלות על רכב הליך בדיקה הוא הכרחי, בדיוק כמו ברכישת רכב.

הרעיון הבסיסי הוא שאם בעל הרכב מתעניין בשלי ואני ברכב שלו- שנינו נעשה עסקה טובה יותר מאשר למכור את הרכב

לבד בשוק הפרטי ולחפש מכונית חדשה בלוחות- ברור שבמקרה כזה כל אחד יפסיד יותר.

Lexus CT200H

פורסם

נראה לי שקהל היעד שאתה פונה אליו מצוצמם מאוד מה שיגרם לפיתוח כזה להיות מטובת הקהילה ולא למטרות רווח משמעותי.

בהנחה שרוב המחליפים מחפשים משהו שהוא "יותר" - אזי הרכב שאתה מוסר אינו מעניין את מי שאתה קונה ממנו.

לפי הדוגמה שלך, אתה מחליף A3 ל- Z3 , והוא מחליף כנראה ל- AMG, ולא ירצה שינמוך (הכל יחסי), אזי האודי לא תתאים לו.

חוצמזה, מהכרות עם עמישראל, אנשים יהיו מוכנים לשלם בזמן כדי לקבל עוד כמה אלפי שקלים על הרכב המוחלף, וזהו דבר טבעי, אחרת היו הולכים לסוחר או מפחיתים מייד מהמחיר.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

יש חברות בחו"ל (אני מכיר אחת כזאת באנגליה) שמציעה לקנות רכבים מענינים בתור קבוצה ואחת לפרק זמן (נניח חודש) כל משתתף בקבוצה מציין באיזה רכב הוא מעוניין לחודש הקרוב. (או שלושה חודשים וכו')

ככה כל תקופת זמן אתה מחליף את הרכב שלך, כאשר ביטוח טיפולים וכו' מתחלקים באופן שווה בין כולם ע"י החברה.

לי זה נשמע יותר פשוט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

א.כשתתבגר עוד קצת ותמצא את המכונית שתאהב אתה לא תרוץ להחליף.

ב. אתה כנראה לא סוחר רכב ממולח.

ג.למצוא קונה אחד למכונית שלך קשה? נסה למצוא מישהו שגם יקנה את שלך וגם אתה את שלו ועוד להסכים על מי ישלם למי וכמה.

לדעתי הרעיון לא מעשי בעליל.

נא לא להיעלב זו דעתי האישית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...