Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דקל, אני לא מחשיב את עצמי מומחה בשום דבר וכל מה שאני כותב כאן זה בגדר השערות בלבד, את זה אתה יודע, אני מקווה.

קודם כל קוראים לי רני (רני דקל, אבל עדיין רני 8) ).

מה שאני יודע הוא שהגעתי לפנייה מהר מדי והפעולה האינסטינקטיבית שלי באותו הרגע הייתה לבלום מאוד חזק תוך כדי הפניית ההגה לתוך הפנייה. אני משוכנע לחלוטין שללא הבלימה החזקה הייתי פשוט ממשיך ישר. זה היה הרבה יותר מדי מהר בשביל הסיבוב הזה. ברגע שעשיתי את זה גם חששתי מהיגוי יתר, אבל לא הייתה לי ברירה. לאחר שהוא לא קרה והרכב האט "כמו גדול" התחלתי לנסות לחשוב מה קרה שם בדיוק. זה היה לפני המון זמן כך שאני לא יכול ממש להזכר בהכל, אבל את מה שכן זכרתי כתבתי כבר.

ברור לי שבכל מקרה של בלימה יש העברת משקל רצינית קדימה. השאלה היא כיצד הוא מחולק. לדעתי (ואין לי לכך ביסוס טכני מכיוון שאינני מכיר את אופן הפעולה של מערכת הבלימה) אם מעבירים קצת משקל קדימה באמצעות בלימה עדינה, ואז מחזקים את עוצמת הבלימה תוך כדי הפניית הגה חריפה, אפשר להניח שהיגוי היתר בוא יבוא. מה שאני עשיתי, לעומת זאת, זה הפנייה חריפה תוך כדי בלימה חריפה, ללא שינוי בהפניית ההגה או עוצמת הלחיצה על הדוושה. תסכים איתי שאילו הייתי בולם חלש בהתחלה המהירות שבה הייתי נכנס לסיבוב הייתה גדולה מדי = תת היגוי = צורך בהפניית הגה חריפה יותר בכדי להשאר בקו הסיבוב + בלימה חזקה יותר = סיכוי להיגוי יתר. לכן אני מאמין שיש סיכוי שמה שעשיתי הציל אותי מזה.

לפי דעתי אילו היית לוקח את הפנייה BY THE BOOK כלומר מאיט בצורה חזקה בקו ישר ואז לוקח את הסיבוב כאשר המכונית מאוזנת, היית נוסע בצורה יעילה יותר. אבל אם האלטרנטיבה היחידה היא האפשרות אותה תיארת (בלימה חלשה-תת היגוי- עוד הגה עוד תת היגוי וכו') אז אני מסכים איתך שמה שעשית הציל אותך.

בנוגע לאיזון העברת המשקל - הרי בזה מדובר בכל פעם שרוצים למנוע החלקה. בכניסה לפנייה הכוחות שמופעלים על הרכב גורמים לו לאבד אחיזה באחד הצירים. ע"י איזון העברת המשקל לאחור או לפנים ניתן להמנע מאיבוד האחיזה. נתקלת בהיגוי יתר - הוסף גז כדי לאזן את חלוקת המשקל לאחור. נתקלת בתת היגוי - הוסף בלימה כדי לאזן את חלוקת המשקל לפנים.

רוני

נ.ב - בקשתך נתקבלה :wink:

אם הבנתי אותך נכון, כלומר בזה שבלמת מוקדם וחזק (ללא שינויים בעוצמת הבלימה לאורך העקומה) הרכב "התישב על המתלים" מהר, אז כן כנראה הרכב התאזן בהשוואה למצב של בלימה פרוגרסיבית בה אתה כל הזמן מעמיס יותר ויותר את הקדמיים. מסכים איתך.

רק עוד מילה לבחור עם האודי ולכל מומחי הנהיגה הקיימים כאן לרוב (אני כותב את זה בתור נהג אדיוט שלא עבר אפילו קורס נהיגה מתקדמת אחד ולא יודע מהחיים שלו בנהיגה) - תרגיעו את עצמכם ואת הערכת היכולת שלכם. נהגים טובים מכם (גם אם עשיתם תוצאה של 13.2 להקפה בקארטינג נחשונים זה עדיין לא עושה אתכם נהגים טובים בכביש ציבורי) כבר התעופפו מכבישים. זה שאתם יודעים באופן תיאורטי לאן הזנב יחליק על כביש רטוב עם עזיבת גז לא עושה אתכם מוכנים לזה , וזה שקראתם פעם ב"אוטו" איך רכב מסויים הוא נשלט וקל לתיקון בזכות מערכות האלקטרוניקה שלו לא עושה אתכם או אותו חסינים בפני שמן או חול על הכביש - הפיזיקה תמיד מנצחת -במוקדם או במאוחר.

אתם בכביש? תמיד תשאירו לכם מרווח ביטחון - אתם נוהגים פחות טוב ממה שנדמה לכם.

זהו,עד כאן הטפת מוסר להפעם.

אין לך מה לדאוג שמר, את הלקח שלי למדתי בסוכות אחד, כאשר לקחתי לסיבוב רכב של חבר בישוב. נהגתי מהר מדי ועשיתי תאונה שאני לא ישכח בחיים. מאז אני לא מגיע למצבים של "מזל שעשיתי ככה וככה ושרדתי"...

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין לך מה לדאוג שמר, את הלקח שלי למדתי בסוכות אחד, כאשר לקחתי לסיבוב רכב של חבר בישוב. נהגתי מהר מדי ועשיתי תאונה שאני לא ישכח בחיים. מאז אני לא מגיע למצבים של "מזל שעשיתי ככה וככה ושרדתי"...

רני , על ראש הכובע בוער הגנב ? :twisted:

מי שיודע לנהוג ומכיר את מגבלותיו ואת מגבלות הרכב -בוודאי לא זקוק לשיעורים בנהיגה ובנימוסי כביש.

אני לא מתיימר ללמד אף אחד - אני לא כזה מדריך נהיגה מנוסה.

הבעייה היא השומאכרים בעיני עצמם.:idea:

פורסם
רני , על ראש הכובע בוער הגנב ? :twisted:

מי שיודע לנהוג ומכיר את מגבלותיו ואת מגבלות הרכב -בוודאי לא זקוק לשיעורים בנהיגה ובנימוסי כביש.

אני לא מתיימר ללמד אף אחד - אני לא כזה מדריך נהיגה מנוסה.

הבעייה היא השומאכרים בעיני עצמם.:idea:

אני מבטיח לך באמת ובתמים שאני נוהג הרבה פחות חזק ממך (או מכל חובב נהיגה שאני מכיר לצורך העניין) לראיה, ברכב שעליו אני נוהג מיום הולדתי הה17 שבו עברתי טסט, החליפו מאז שקיבלתי את הרשיון 6 או 2 צמיגים (לידע אני סוגר על 20 לאט לאט). זה בערך ההספק שלך בשבוע-שבועיים לא?

פורסם
אני מבטיח לך באמת ובתמים שאני נוהג הרבה פחות חזק ממך (או מכל חובב נהיגה שאני מכיר לצורך העניין) לראיה, ברכב שעליו אני נוהג מיום הולדתי הה17 שבו עברתי טסט, החליפו מאז שקיבלתי את הרשיון 6 או 2 צמיגים (לידע אני סוגר על 20 לאט לאט). זה בערך ההספק שלך בשבוע-שבועיים לא?

אתה מסתכן בתביעת דיבה :wink: - זה לא אני ,זו המכונית.:-D

פורסם

אני לא מבין איך הפרסום המרגש שלי על התאונה הפך להתנצחות :)

זאת הייתה הטעות שלך. ממתי מוסיפים גז כדי למנוע היגוי יתר עוד לפני שהוא קורה? מי אמר שיהיה היגוי יתר בגלל פנייה כזאת? אפילו שהיא אגרסיבית במיוחד... אל תשכח שמדובר באאודי חדישה עם מיטב העזרים האלקטרוניים. ברוב המקרים היא תציל אותך מדברים כאלו ומשטויות שאתה עושה. אבל היא לא מצילה אותך מניסיונות התאבדות כמו לחיצה על הגז באמצע הפניית הגה חריפה... אם היית נתקל בהיגוי יתר בעקבות התמרון הזה, אז לחיצה על הגז באמת יכולה לעזור (למרות ששוב - באאודי כזאת אני מעריך שהבקרות היו מצילות אותך קודם), אבל לחיצה על הגז ללא אותו היגוי יתר רק מוסיפה לחומרת הבעיה - עומס על הגלגלים הקדמיים שמוביל לאיבוד אחיזה שלהם.

...

רוני

קראת את הפרק השני, נכון? :) בכל אופן - אני לא יודע למה החלטתי שאני הולך להגיע להיגוי יתר...

אני רואה שאתה חושב שאתה יותר חכם ממני...

...

ובאמת מזל שלא היה לי abs דפוק אחד אוטו כבר מחליק מה זה בדיוק יעזור לי (הוא מונע נעילה של הסנדל בשביל שלא יזרק אבל פה היה מאוחר)?

נעילת גלגלים זה שאתה לוחץ על הבקרס ונועל את הסנדל (קולט חמוד? קשה לך?) ואז ניהיה פס שחור ויפה על הכביש.....

ומה בדיוק אתה מצפה שאני יעשה שכל האוטו כבר נזרק לכיוון ימין אז מה אני יסובב את הרכב לצד שמאל בשביל שאני יתהפך?

אז בבקשה תעשה לי טובה ואפילו אל תענה לי....

iron - לקרוא לאנשים דפוקים זה לא מנומס, לקרוא למנהל בפורום דפוק זה כבר גובל בטמטום.

...

רק עוד מילה לבחור עם האודי ולכל מומחי הנהיגה הקיימים כאן לרוב (אני כותב את זה בתור נהג אדיוט שלא עבר אפילו קורס נהיגה מתקדמת אחד ולא יודע מהחיים שלו בנהיגה) - תרגיעו את עצמכם ואת הערכת היכולת שלכם. נהגים טובים מכם (גם אם עשיתם תוצאה של 13.2 להקפה בקארטינג נחשונים זה עדיין לא עושה אתכם נהגים טובים בכביש ציבורי) כבר התעופפו מכבישים. זה שאתם יודעים באופן תיאורטי לאן הזנב יחליק על כביש רטוב עם עזיבת גז לא עושה אתכם מוכנים לזה , וזה שקראתם פעם ב"אוטו" איך רכב מסויים הוא נשלט וקל לתיקון בזכות מערכות האלקטרוניקה שלו לא עושה אתכם או אותו חסינים בפני שמן או חול על הכביש - הפיזיקה תמיד מנצחת -במוקדם או במאוחר.

אתם בכביש? תמיד תשאירו לכם מרווח ביטחון - אתם נוהגים פחות טוב ממה שנדמה לכם.

זהו,עד כאן הטפת מוסר להפעם.

אני לא נוסע פרוע בכלל, אני נוהג יחסית בסולידיות, הנסיעה ה"פרועה" שלי היא כשאני משייט באיילון/כביש 1 ב120 קמ"ש... ההתעניינות שלי בנהיגה מקצועית היא אך ורק בשביל הבטיחות שלי - לא בשביל להפוך את הכבישים בארץ למגרש משחקים.

אני עוצר בעצור, לא גונב רמזורים, לא נוסע מהר מדי (במיוחד בתוך העיר), שומר מרחק, מאותת תמיד וכו'...

התאונה קרתה בגלל 2 דברים: 1. לא שמתי מספיק לב לפניה והערכתי שאני זוכר אותה (רוב התאונות קורות ליד הבית, לא?) 2. כשנכנסתי למצב החירום - הגבתי לא נכון.

התאונה לא קרתה בגלל שאני חושב שאני נהג מרוצים ו/או נהג מדהים. היא קרתה פשוט בגלל 4 שניות של חוסר תשומת לב ועוד 2 של תגובה לא נכונה.

פורסם
לפי דעתי אתה טועה, מה גם שזה אומר שלעשות צלחות זה בלתי אפשרי :twisted: .

לפי דעתי אין שום מערכת מכנית, רק האABS מונע זאת. העניין הוא שבמכוניות מודרניות בעלות מנוע והנעה קדמית איזון הבלמים הוא בערך 70-30 לטובת הגלגלים הקדמיים (לא יודע אם בדיוק, אבל בכל מקרה יש "העדפה" דרסטית לטובת הקדמיים), מה שאומר שהסיכויים לנעול את האחוריים נמוך, אך לפי דעתי בהחלט אפשרי בתנאים מסוימים (ללא ABS כמובן).

אפשר לעשות צלחות גם בלי נעילת גלגלים.

אני יודע בוודאות שיש מנגנון מכני שאמור למנוע נעילת גלגלים אחוריים בבלימה. יותר מזה אני לא יודע.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לבחור עם האאודי,אם אתה נוסע במקום שלא כל מוכר לך ,למה אתה לא מוריד את הרגל מהגז טיפה כדי לא להיתקל בהפתעות לא נעימות?!

ויותר מזה אתה מגיע לפניה שאתה לא בטוח כמה היא חדה איך לעזאזל את מנסה לקחת אותה ב90 קמ"ש?!

ולמה אתה לא מתרכז בנהיגה אלא בדברים מסביב?!

אפשר לשוחח עם נוסעי הרכב בלי להביט עליהם ,ואני בטוח שהם לא יעלבו אלא להפך הם ירגישו בנוח ובביטחה שאתה עם העיניים על הכביש ולא במקום אחר.

עזוב את כל התאוריות שנתנו פה, ברגע שאתה נאלץ לבלום בחוזקה בתוך הסיבוב 99% שאתה לא תיקח את הפניה בשלום,עם כל הכבוד ,נהיגה מתקדמת לא עושה אותנו נהגי מירוצים.

אני לא מתיימר להיות נהג טוב,(אפילו התווכחתי בפורום פעם אם לשים שתי ידיים על ההגה או לא),אך מעולם לא קיבלתי דו"ח תנועה,יש לי 3 שנים רישיון ואני נוהג המון ,ועל 3 מכוניות במקביל (פיז'ו 307,רנו 5 והונדה סיוויק),אני לא נהג מושלם אבל שאני מגיע לפניה אני מאט לפני הפניה ולא בתוכה.

גם אני חובב מכוניות,ראלי וכו',ואני חוסך לקנות רכב ספורטיבי,אבל אני עושה הפרדה גמורה בין נסיעה ביום יום לתחביב שלי.

תנהגו בזהירות ותשמרו על עצמכם.

איציק.

פורסם
אני לא מתיימר להיות נהג טוב,(אפילו התווכחתי בפורום פעם אם לשים שתי ידיים על ההגה או לא),אך מעולם לא קיבלתי דו"ח תנועה,יש לי 3 שנים רישיון ואני נוהג המון ,ועל 3 מכוניות במקביל (פיז'ו 307,רנו 5 והונדה סיוויק),אני לא נהג מושלם אבל שאני מגיע לפניה אני מאט לפני הפניה ולא בתוכה.

איציק.

לא רע ,לא רע.

אבל למה להאט ? :twisted:

פורסם
לבחור עם האאודי,אם אתה נוסע במקום שלא כל מוכר לך ,למה אתה לא מוריד את הרגל מהגז טיפה כדי לא להיתקל בהפתעות לא נעימות?!

ויותר מזה אתה מגיע לפניה שאתה לא בטוח כמה היא חדה איך לעזאזל את מנסה לקחת אותה ב90 קמ"ש?!

אפשר לשוחח עם נוסעי הרכב בלי להביט עליהם ,ואני בטוח שהם לא יעלבו אלא להפך הם ירגישו בנוח ובביטחה שאתה עם העיניים על הכביש ולא במקום אחר.

עזוב את כל התאוריות שנתנו פה, ברגע שאתה נאלץ לבלום בחוזקה בתוך הסיבוב 99% שאתה לא תיקח את הפניה בשלום,עם כל הכבוד ,נהיגה מתקדמת לא עושה אותנו נהגי מירוצים.

גם אני חובב מכוניות,ראלי וכו',ואני חוסך לקנות רכב ספורטיבי,אבל אני עושה הפרדה גמורה בין נסיעה ביום יום לתחביב שלי.

איציק.

תגיד לי, מה אתה רוצה מהאיש? עשה תאונה, הסיק מסקנות אישיות ובה לספר לחבר'ה למען ילמדו כולם מטעיותיו. במקום להגיד לו "יפה" אתה חוזר ומוכיח אותו על מה שהוא כבר אמר על עצמו. מה אתה, האמא הפולנייה שלו?! הפטרוניזם הזה עושה לך טוב על הנשמה?

ולאחר מכן אתה עוד מוסיף את השטות על זה שבחיים לא יוצאים מסיבוב אם בולמים בתוכו חזק. מאיפה הוצאת את זה? המהירות כבר לא משנה? רדיוס הסיבוב לא משנה? קיומה או אי קיומה של מערכת ESP לסוגיה כבר לא משנה? והאלטרנטיבה לבלימה חזקה בתוך הסיבוב תמיד עדיפה?

אני ממש מאושר שאתה מפריד את הנסיעה כתחביב מהנסיעה היומיומית אבל כנראה שלא הבנת שהתאונה קרתה לו בזמן נסיעה יומיומית, לא תוך כדי נסיעה לשם נהיגה, כך שגם כאן אני לא מבין מה הקשר בין מה שהוא כתב לבין מה שענית.

בכל מקרה תמשיך לבלום לפני הסיבוב. זו מתכונת טובה לחיים ארוכים...

פורסם

איציק.

איפה בהודעה שלי קראת שנסעתי שם 90 קמ"ש?.

פניות שאני לא מכיר אני לוקח יחסית לאט, הבעיה היא שיצא לי לעבור שם כמה פעמים לפני והייתי בטוח שהפניה הרבה יותר שטוחה...

פורסם

אני יודע בוודאות שיש מנגנון מכני שאמור למנוע נעילת גלגלים אחוריים בבלימה. יותר מזה אני לא יודע.

אני לא יודע שאין כזה מנגנון, אז אני לא שולל ויש סיכוי סביר שזה נכון.

פורסם
אני לא יודע שאין כזה מנגנון, אז אני לא שולל ויש סיכוי סביר שזה נכון.

יאללה!

לפורום טכני לבדוק...

פורסם

אני מת על זה שכולם יודעים לנתח את הפעולה ומה שקרה שם ואיך הם לא היו נכנסים לזה בחיים ...

יאללה מספיק, תאונות כולם עושים, אם לא עושים לא לומדים.

בתאוריה הכול טוב ויפה , שאתה בתוך הסיטואציה ,אין לך זמן ואורח רוח לחשוב , אתה פועל מאינסטינקטים , או מאינסטיקנטים נרכשים , מה גם שכל תאונה כזו היא שונה ומספיק קצת אבק\שמן על הכביש בשביל לנפץ תאוריות שלמות של אחיזה.

גיבסון , אני מבטיח לך שמעכשיו תהיה נהג טוב יותר, בהתחשב בתוצאות , הרווחת הרבה.

פורסם
תגיד לי, מה אתה רוצה מהאיש? עשה תאונה, הסיק מסקנות אישיות ובה לספר לחבר'ה למען ילמדו כולם מטעיותיו. במקום להגיד לו "יפה" אתה חוזר ומוכיח אותו על מה שהוא כבר אמר על עצמו. מה אתה, האמא הפולנייה שלו?! הפטרוניזם הזה עושה לך טוב על הנשמה?

ולאחר מכן אתה עוד מוסיף את השטות על זה שבחיים לא יוצאים מסיבוב אם בולמים בתוכו חזק. מאיפה הוצאת את זה? המהירות כבר לא משנה? רדיוס הסיבוב לא משנה? קיומה או אי קיומה של מערכת ESP לסוגיה כבר לא משנה? והאלטרנטיבה לבלימה חזקה בתוך הסיבוב תמיד עדיפה?

אני ממש מאושר שאתה מפריד את הנסיעה כתחביב מהנסיעה היומיומית אבל כנראה שלא הבנת שהתאונה קרתה לו בזמן נסיעה יומיומית, לא תוך כדי נסיעה לשם נהיגה, כך שגם כאן אני לא מבין מה הקשר בין מה שהוא כתב לבין מה שענית.

בכל מקרה תמשיך לבלום לפני הסיבוב. זו מתכונת טובה לחיים ארוכים...

במקרה אם יצא לך לעשות כמה סטייג'ים בסבב הראלי אני בטוח שתוכל לקחת סיבובים על 100 לבלום ולהחליק יפה,אבל לנהג הממוצע כל מה שאמרתם פה זה בגדר תאוריה, וללא התנסות מעשית הכל הבל הבלים ולא ניתן ליישום,אין פה מה ללמוד כי ברגע האמת רובנו לא ניישם ולא נוכל ליישם את מה ששמענו כאן,רק אלה שהתנסו מעשית יוכלו.

מה שכן צריכים ללמוד זה מה הנסיבות שהביאו אותו למצב הזה,ואני שמח שהוא תיאר אותן כמו שצריך וללמוד מהטעויות האלה.

אני מצטער אם הטעתי אותכם, התכוונתי שבולמים לפני הסיבוב למהירות נורמלית וכמובן אפשר להאיץ טיפה או לבלום קצת בתוך הסיבוב לא שללתי לגמרי את האפשרות הזאת,אתם כבר מדברים על בלימה חזקה בסיבובים במהירויות יחסית גבוהות.

וכמובן שכוונתי היתה לסיבובים חדים לא לכל סיבוב.

עובדה שהבחור עם אאודי חדשה ומיטב הטכנולוגיות ומערכת "מניעת ההחלקה" לא ממש עזרו לו.

אני חושב שאתם לא עוסקים בדבר העיקרי שזה הנסיבות שהביאו אותו למצב הזה ואותם צריך לנתח,ומקסימום איך לבלום בביטחה ולא איך לסיים את הסיבוב במהירות גבוהה.

יש לי כמובן סימפטיה לבחור ,אני קורא את ההודעות שלו בפורום ואני מתרשם ממנו כאחלה בנאדם לא באתי לזרות לו מלח על הפצעים,אלא שראיתי שאף אחד לא טרח להתעסק עם הדבר העיקרי.

וסליחה אתה צודק בטעות חשבתי שקראתי 90 קמ"ש.

אני לא יודע מה איתך אבל אני כן בולם שאני מתקרב לסיבוב חד ולא מנסה לבדוק את היכולות שלי ושל הרכב,אם אני ירצה אני ילך ללמוד נהיגת ראלי ולא יסתמך על תאוריות ויגרום נזק לי ולאחרים מסביבי.

הכל כמובן ברוח טובה חבר'ה.

שיהיה לכם אחלה יום.

איציק.

פורסם

קיים מנגנון שמשנה את חלוקת הבלימה בהתאם לעוצמת הבלימה.

אני לא יודע איך בדיוק המנגנון הזה עובד אבל הרעיון הכללי דומה למשקולת שתלויה על מוט, ככל שהמוט נוטה יותר קדימה (הבלימה חזקה יותר), כך מוחלשת עוצת הבלימה בגלגלים האחורים. המנגנון אכן נועד למנוע את נעילת הגלגלים האחוריים בבלימה בגלל מעבר המשקל לקדמת הרכב.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

• תוכן חדש...