Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופנוע הצבי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו טוב...

קחו ייצור ישראלי עכשווי:

אגב...

למיטב ידיעתי, בניגוד לתגובות לכתבה, אין כל קשר בין הרכב הנ"ל להאמר.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

אין קשר ישיר להאמר.

הקשר היחיד זה שהמנוע שלו ותיבת ההילוכים שלו הם תוצרת GM. כל השאר פיתוח ותכנון של הסדנה של עידו.

פורסם
בני אני קראתי את הכתבה עוד כ"שהייתה" טרייה באמצע שנות ה-80 :-)

בכל מקרה כנראה שלצבי היו מספר גירסאות - שים לב שהתמונות שאני העליתי של "הצבי" שונות מזו שאתה העלית. מבנה המזלג, אך גם השילדה שונים.

בכל מקרה ישנם אי דיוקים בכתבה, והאמת שקשה למצוא חומר עליהם.

התמונה שהעליתי היתה של "צבי" חי וקיים (בזמן פרסום המאמר).

אשמח אם תתקן את אי הדיוקים.

אגב, כל התמונות שהועלו כאן ידועות לי ויש לי את האוריגינלים. פשוט הוגבלתי לעמוד אחד...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אי הדיוקים נוגעים בעיקר לתאריכים - האופנועים יוצרו עד ל-1953 או אפילו לאחר מכן. (לי יש שניים מודל 1953).

וכנראה שהיו 2 מודלים עיקריים (האמת שלפי המסופר האופנועים לא היו זהים היות ויוצרו בעבודת יד) - עם מזלג גירדר (ראיתי 2 או 3 שלדות כאלו, בנוסף לאופנוע מירושלים שאת תמונתו הבאת בכתבה - ומעניין לדעת מה שנת המודל שלו), ועם מזלג טלסקופי (לא ראיתי כאלו מעבר לשניים שלי), למיטב הבנתי משנת המודל 1952 או 1953.

לפי הכתוב בכתבה ובפירסומת של הצבי, מצויין כי מותקנים על האופנועים טלסקופים אחוריים - אני מעולם (מעבר לכתבה ולפירסומת) לא ראיתי "צבי" עם טלסקופים אחוריים, מה שמלמד שכנראה למרביתם לא היו....

אגב, אשמח אם תעלה את התמונות המקוריות ברזולוציה גבוהה כל האפשר.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
כתבה שלי ב"טורבו"

קצת סטייה מהנושא. תלת אופנוע צבי, מיכלין צבי, שלום שיינפלד. אם מישהו יכול לעשות קצת סדר בדברים

המעסיק שלי בעבודה סיפר שבצעירותו הוא עבד אצל מיכלין צבי שהיה מיבא אופנועי BSA מפרק ומשפץ אותם ומסב אותם לתלת אופנוע

אבא שלי עבד במוסך הגל בשנות ה80. והסתבך אם האופנוע הפרטי שלו [היה לו ג'וואה] האופנוע נסע רק אחורה [כנראה המנוע הסתובב הפוך] ואף אחד לא הצליח לסדר את זה. רק אמרו שיחכה שיגיע לקוח שמתעסק אם מערבלי בטון קטנים הוא מבין בזה. וכך היה הגיע הלקוח והאופנוע חזר לנסוע קדימה. אחר כך אבא שמר איתו על קשר ואותו בן אדם סיפר לו שהוא היה מייצר תלת אופנוע. אותו בן אדם התעסק אם מערבלי בטון קטנים מונעים במנוע דיזל ובית המלאכה שלו היה בראשון

הבנתי שמיכלין צבי הבית מלאכה שלו היה בסביבות יפו [אני לא זוכר בדיוק איפה המעסיק שלי זוכר בבירור].והבית מלאכה של שלום שיינפלד ברח' הסדנאה [כמו שמופיע בכתבה]

האם היו כמה יצרנים לתלת אופנוע צבי ?

מישהו יכול לשפוך אור על הלקוח שהתעסק אם מערבלי בטון?

דרך אגב השבוע נמצא עדות למישהו שטוען שאבא שלו היה שותף במפעל להרכבת למברטות בקרית שמונה

פורסם

אכן הרכיבו למברטות בארץ...החל מ-1958 כמדומני.

ואכן היו מס' יצרנים שהסבו אופנועי BSA לתלתים (אגב בארץ הסבו גם אינדיאנים והארלים). שלום שיינפלד כאמור ייצר תלתים קלים מבוססי מנוע ויליארס בסוף שנות ה-30, וחזר לייצור תלתים מבוססי BSA מאמצע שנות ה-50.

פורסם
אי הדיוקים נוגעים בעיקר לתאריכים - האופנועים יוצרו עד ל-1953 או אפילו לאחר מכן. (לי יש שניים מודל 1953).

וכנראה שהיו 2 מודלים עיקריים (האמת שלפי המסופר האופנועים לא היו זהים היות ויוצרו בעבודת יד) - עם מזלג גירדר (ראיתי 2 או 3 שלדות כאלו, בנוסף לאופנוע מירושלים שאת תמונתו הבאת בכתבה - ומעניין לדעת מה שנת המודל שלו), ועם מזלג טלסקופי (לא ראיתי כאלו מעבר לשניים שלי), למיטב הבנתי משנת המודל 1952 או 1953.

לפי הכתוב בכתבה ובפירסומת של הצבי, מצויין כי מותקנים על האופנועים טלסקופים אחוריים - אני מעולם (מעבר לכתבה ולפירסומת) לא ראיתי "צבי" עם טלסקופים אחוריים, מה שמלמד שכנראה למרביתם לא היו....

אגב, אשמח אם תעלה את התמונות המקוריות ברזולוציה גבוהה כל האפשר.

קבל מתוך "טכניקה ומדע" יוני 1952P1060468.JPGP1060472.jpgP1060477.JPG

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

עוד צבי אחד שמצאתי.

רגב, לתלת הם קראו "צבי נוע ויש לי באיזשהו מקום פרסומת שלהם.

ןאחרון חביב, בשנות השלושים ניסה מהנדס בשם שפירא לייצר קטנוע תוצרת הארץ. חוץ מפרסומת אין לי מושג מה עלה בגורל המיזםץ הכתובת המצויינת במקור היא של בית החולים "הדסה" ברחוב מאז"ה בתל אביב...

צבי.jpg

פורסם

תודה.

אני מבין שלא קיים מעבר לכך שום מידע/חומר...?

פורסם

תודה לבני וירון על השיתוף בכתבות הנדירות והיפות.

בשנות השמונים היה מישהו שכנראה עבד באחד העסקים שבאזור נמל תל אביב ליד הירקון שהיה מתנייד על אופנוע צבי.

ולאבי אני בטוח שרבים היו רוצים "דראאאאעעעק" כזה אצלם בסלון :-) ובכלל ישנם כיום הרבה רכבי אספנות שאנשים מתלהבים מהם שבזמנו נחשבו לדרעק (חרא) של רכב.

נתנחם בעובדה שלפחות ישנם סמלים המזכירים את הצבי.

בברכה אריקדואר ישראל.jpg

פורסם
לפי התמונות שבני העלה נראה שאכן היה שיכוך בשלוש נקודות.

חן.

ייתכן והיו כאלו עם שיכוך ב-3 נקודות, אך כנראה שמרביתם היו ללא.

• תוכן חדש...