Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4980 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני אומר לך חד-משמעי מהנסיון של נסיעת עשרות אלפי קילומטרים על דיזל (פביה ספייס עכשיו, לנדקרוזר בעבר), לא מתאים לך - תקשיב לאיש מכירות שמוכר לך לוקשים.

לא קראת מה שכתבתי - סיטראן יעשה 1:22 בכביש בינעירוני מישורי מישורי מישורי. כמה פעמים לחזור ?

אתה מבין מה מה הבדל בין כביש מישורי להררי, נכון ? הרי אתה מאריאל, זה צריך להיות ברור, הכל חסביבך שם זה הרים וגבעות.

לגבי קישור אכן טעיתי - היצרן באמת מצהיר על 1:29, OK, מזה מורידים אוטומטית 20%, כי יצרן בודק רכבים במעבדה שבחיים אין דברים כאלה, נשארים עם 1:23, זה בתנאי נהיגה עם רגל קלה על הגז כביש מישורי במהירות 90 קמ"ש, מורידים עוד 15-20% על כביש הררי, נשארים עם 1:18-1:19.

זה מה יש, וזה בסה"כ נתון מצוין, רכב מאוד חסכוני אבל אתה צריך להיות מציאותי בשביל לעשות שיקולים נכונים האם שווה לך לקנות רכב כזה או משהו אחר.

קודם כתבת שיש לך פולקסווגן ועכשיו אתה כותב שיש לך סקודה. תחליט, איזה רכב יש לך?

בהנחה ובאמת יש לך את הסקודה, שמחירה קצת יותר מהc3 ואתה כול כך נגד המספרים המוצהרים למה אתה הלכת על זה בכול זאת?

אם אני אמור לעשות משהו כמו 40,000 ק״מ בשנה על איזה רכב היית ממליץ?

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לדעתי, אם תעשה חישוב של עלויות הדלק שלך היום (לפי 1:11 ק"מ/ ליטר אמיתיים) אל מול עלויות הדלק הצפויות לך עם C3 דיזל (אפילו לפי חישוב אופטימי של 1:23 ק"מ / ליטר) אתה תגלה שלא בטוח שכדאי לך להחליף. ההפרש הצפוי בירידת הערך ימחק את הייתרון של הפרש צריכת הדלק.

אתה מרוצה מה-C4, היא תואמת את הצרכים שלך כמשפחה יותר מאשר הC-3. תישאר איתה.

כל האמור מתבטל באם הC-4 מתחילה להראות סימני זיקנה ובעיות וכמובן, אם "בא לך" על רכב חדש / שינוי. לזה אין מחיר :wink:

מדוע זה לא כדאי אם ונניח שבאמת הדיזל יעשה 1:23? זה יחסוך לי מחצית מעלות הדלק שמיועד ל40,000 ק״מ בשנה

מבחינת הרכב עצמו אני ממש מבסוט מהc4 וחושב שביחס למחיר היא נותנת תמורה נהדרת. אבל היא התחילה לקרטע לאחרונה ואני חושש שאם אתחיל להעמיס עליה עוד את הקילומטרים המיועדים אני לא יודע אם העלויות יגמרו בזה.

פורסם

חפש בגוגל מבחני דרך ל-C3 HDi דיזל שפורסמו ממש בשבועות האחרונים, כולל מבחן משווה מול היאריס ההיברידית,

ונמצא שבדרך בינעירונית ה-C3 חסכונית בדלק יותר מהיאריס עם צריכה של יותר מ-20 ק"מ לליטר, ובסה"כ כ-22 ק"מ לליטר בממוצע.

תעשה נסיעת מבחן כדי לבדוק אם הגיר הרובוטי שלה לא גורם לך סבל.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=1&manuf=0&price=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

פורסם

כבעל רנו פלואנס דיזל ידנית, מי שמדבר על צריכה מחוץ לעיר של יותר מ 18 ק"מ לליטר, חי באגדות של אנשי המכירות, או עיתונאים מטעם. גם זה בנסיעת "סבתא".

בנסיעה ישראלית טיפוסית, 1:16/17 יחשב לטוב. 1:20 ודומה לזה, זה שיא החיסכון בקטע רגעי ולא יותר מזה. הדיזל הוא יותר לשם ההנאה ממונט זמין (וגירגור מנוע) למי שאוהב.

בסך כל העלויות, לנהג לא מקצועי, הדיזל לא ממש חסכוני.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

על סיטרואן C3 פיקאסו אני הוצאתי בנסיעה בין עירונית 1:24.5.

הרכב נוסע נהדר. מי שמצפה לפגוש גיר אוטומטי יתאכזב. צריך קצת להתרגל, אבל אחר כך הנסיעה זורמת וכיפית.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
כבעל רנו פלואנס דיזל ידנית, מי שמדבר על צריכה מחוץ לעיר של יותר מ 18 ק"מ לליטר, חי באגדות של אנשי המכירות, או עיתונאים מטעם. גם זה בנסיעת "סבתא".

בנסיעה ישראלית טיפוסית, 1:16/17 יחשב לטוב. 1:20 ודומה לזה, זה שיא החיסכון בקטע רגעי ולא יותר מזה. הדיזל הוא יותר לשם ההנאה ממונט זמין (וגירגור מנוע) למי שאוהב.

בסך כל העלויות, לנהג לא מקצועי, הדיזל לא ממש חסכוני.

אפשר להגיע לקצת יותר, אבל בגדול אתה צודק, צריך להיות מציאותי ולא לתת לסיפורים של אנשי מכירות משקל רב מדי.

אתמול תידלקתי 51 ליטר, כאשר אני לוחץ על כפתור שמוציא אויר ממיכל הדלק, וזה הספיק ל-1100 ק״מ, שזה בערך 1:21 !

אבל 80% מהנסיעה שלי זה כבישים בינעירוניים ללא פקקים בכלל.

פורסם
קודם כתבת שיש לך פולקסווגן ועכשיו אתה כותב שיש לך סקודה. תחליט, איזה רכב יש לך?

בהנחה ובאמת יש לך את הסקודה, שמחירה קצת יותר מהc3 ואתה כול כך נגד המספרים המוצהרים למה אתה הלכת על זה בכול זאת?

אם אני אמור לעשות משהו כמו 40,000 ק״מ בשנה על איזה רכב היית ממליץ?

סקודה וסיאט משתמשים במנועים של פולקסווגן, זה קודם כל.

שילמתי אכן יקר בטירוף - 128 אלף (וזה עד עם גיר ידני ! אבל אני לא נורמלי, מה לעשות), אבל אני גם אמכור יקר יותר מהסיטראן, או שאחזיק רכב עד שהוא יתפרק, ולא בטוח שאני לא אתפרק לפני :) פביה זה סוס עבודה ידוע שבקלות יכול להגיע לחצי מיליון ק״מ.

סה״כ סי3 רכב מצויין, תשתדרג בכיף, רק תעשה חישוב נכון, זה כל הכוונה שלי :)

אני גם נוסע הרבה, אבל פחות ממך קצת, במקרה שלך תוכל לחסוך בדלק המון לעומת סי 4 - כ-10 אלף שקל בשנה להערכתי.

אם תחזיק רכב מספיק זמן ותטפל בו טוב, סה״כ תרוויח יפה.

פורסם
סקודה וסיאט משתמשים במנועים של פולקסווגן, זה קודם כל.

שילמתי אכן יקר בטירוף - 128 אלף (וזה עד עם גיר ידני ! אבל אני לא נורמלי, מה לעשות), אבל אני גם אמכור יקר יותר מהסיטראן, או שאחזיק רכב עד שהוא יתפרק, ולא בטוח שאני לא אתפרק לפני :) פביה זה סוס עבודה ידוע שבקלות יכול להגיע לחצי מיליון ק״מ.

סה״כ סי3 רכב מצויין, תשתדרג בכיף, רק תעשה חישוב נכון, זה כל הכוונה שלי :)

אני גם נוסע הרבה, אבל פחות ממך קצת, במקרה שלך תוכל לחסוך בדלק המון לעומת סי 4 - כ-10 אלף שקל בשנה להערכתי.

אם תחזיק רכב מספיק זמן ותטפל בו טוב, סה״כ תרוויח יפה.

128 אלף?!?! אכן טירוף ואתה עוד נוסע פחות ממני. מה היה השיקול שלך?

החישוב שלי באמת היה על זה שה-C3 תחסוך בערך 9,000 ש"ח בחודש. אני עדיין נשאר תקוע עם אותה אי בהירות לגבי היכולת שלה אל מול המתחרות בקטגוריה. ה-C3 יקרה בכמעט 30,000 מה-208 ששמתי עליה עין וב-40,000 מיונדאי I20 שיש לה מנוע די זהה ל-208. מצד שני ל-C3 יש לכאורה את הנתונים הטכנים הטובים ביותר בכדי להיתמודד בדרכים שמיודעים לה שזה מנוע 1,600 וכוחות סוס שאני לא יודע מה זה אומר מבחינת הערכת חוזק האוטו מול המתחרות. כמה 10 כ"ס הפרש משמעותי?

אגב, כשמדברים על הדרך ההררית צריך אולי קצת יותר לדייק. זה לא שכול הדרך רק עלייות וירידות. אנחנו מדברים על משהו כמו 7% מהדרך שבה אני מוריד הילוך כדי לשמור על מהירות סבירה בעליות. בסך הכול רב הנסיעה מתבצעת על הילוך גבוה וחלק וללא צורך בלחיצת יתר על דוושת הגז.

שאלה נוספת: ל-C3 יש פונקציה אוטומתית שמכבה את המנוע בזמן פקק. עד כמה זה משמעותי בחיסכון בדלק?

פורסם
128 אלף?!?! אכן טירוף ואתה עוד נוסע פחות ממני. מה היה השיקול שלך?

החישוב שלי באמת היה על זה שה-C3 תחסוך בערך 9,000 ש"ח בחודש. אני עדיין נשאר תקוע עם אותה אי בהירות לגבי היכולת שלה אל מול המתחרות בקטגוריה. ה-C3 יקרה בכמעט 30,000 מה-208 ששמתי עליה עין וב-40,000 מיונדאי I20 שיש לה מנוע די זהה ל-208. מצד שני ל-C3 יש לכאורה את הנתונים הטכנים הטובים ביותר בכדי להיתמודד בדרכים שמיודעים לה שזה מנוע 1,600 וכוחות סוס שאני לא יודע מה זה אומר מבחינת הערכת חוזק האוטו מול המתחרות. כמה 10 כ"ס הפרש משמעותי?

אגב, כשמדברים על הדרך ההררית צריך אולי קצת יותר לדייק. זה לא שכול הדרך רק עלייות וירידות. אנחנו מדברים על משהו כמו 7% מהדרך שבה אני מוריד הילוך כדי לשמור על מהירות סבירה בעליות. בסך הכול רב הנסיעה מתבצעת על הילוך גבוה וחלק וללא צורך בלחיצת יתר על דוושת הגז.

שאלה נוספת: ל-C3 יש פונקציה אוטומתית שמכבה את המנוע בזמן פקק. עד כמה זה משמעותי בחיסכון בדלק?

שמתי כמה תוספות כמו בקרת שיוט ופנסי ערפל, שזה העלה מחיר בכמה אלפים טובים. מחיר נטו הוא 121. שיקול היה - אמינות לאורך זמן, מנוע חסכוני וחזק, גיר ידני בלבד, כמו באירופה :) יקר, אבל גם במכירה מחיר לא יהי נמוך כ״כ, מחירון לרכב כזה בן 3 הוא 80 פלוס, ואני בטוח שיהיה ביקוש לרכב, מחירי הדלק לא עומדים לרדת ...

הפרש 10 כ״ס לכאורה זניח, אבל קח בחשבון שכח סוס דיזלי הוא יותר ״חזק״ מכח סוס בנזיני :) נכון שזה נגד לוקי הפיסיקה, אבל תעשה נסיעת מבחן, אז תרגיש הבדל.

לגבי כיבוי מנוע - סתם גימיק זול, בעמידה ללא מזגןרכב צורך 0.5 ליטר סולר בשעה, כלומר דקה שהוא מכבה מנוע עולה לך 7 אגורות ... שווה ? לא בטוח.

פורסם
שמתי כמה תוספות כמו בקרת שיוט ופנסי ערפל, שזה העלה מחיר בכמה אלפים טובים. מחיר נטו הוא 121. שיקול היה - אמינות לאורך זמן, מנוע חסכוני וחזק, גיר ידני בלבד, כמו באירופה :) יקר, אבל גם במכירה מחיר לא יהי נמוך כ״כ, מחירון לרכב כזה בן 3 הוא 80 פלוס, ואני בטוח שיהיה ביקוש לרכב, מחירי הדלק לא עומדים לרדת ...

הפרש 10 כ״ס לכאורה זניח, אבל קח בחשבון שכח סוס דיזלי הוא יותר ״חזק״ מכח סוס בנזיני :) נכון שזה נגד לוקי הפיסיקה, אבל תעשה נסיעת מבחן, אז תרגיש הבדל.

לגבי כיבוי מנוע - סתם גימיק זול, בעמידה ללא מזגןרכב צורך 0.5 ליטר סולר בשעה, כלומר דקה שהוא מכבה מנוע עולה לך 7 אגורות ... שווה ? לא בטוח.

מה זה אומר מבחינת מה שהיתכוונת בכח סוס דיזלי? שהוא יעשה את העליות בפחות מאמץ ומכאן גם שבפחות דלק או שהוא פשוט יעשה את העליות במהירות כמו במישור אבל זה יתבטא בצריכת דלק מאומצת?

פורסם

יונדאי i20 ידנית החדשה חסכונית מאוד יחסית לרכב בנזין, כ-16 ק"מ לליטר בממוצע כולל נסיעה עירונית.

עם הפרש של 40 אלף ש"ח הההתלבטות די קשה, אבל לפחות בשבוע הקרוב יש עדיין הנחות רציניות (כ-10%) בסיטרואן.

http://www.netcar.co.il/guide/guidef.asp?group=1&manuf=0&price=0&gear=0&safety=0&rating=0&Bm=%E7%F4%F9

פורסם

מנתונים כנראה אמיתייים הc3 דיזל עושה 1:19 בצריכה הכי גבוהה שלה וה-208 עושה 1:15-16 לליטר. שוב מדובר בצריכה הכי גבוהה שלהם, כלומר הם גם עושים יותר.

מה שלא ברור לי מהנתונים האלו זה איפה בדיוק משתלם להחזיק רכב דיזל? יש כאן הפרש של 4 ליטר בסך הכול. רק כדי להגיע לשיוויון בעלות הרכישה צריך לנסוע על הדיזל לפחות 80 אלף ק״מ בשנה. זה נשמע הגיוני?.

אני גם עשיתי בדיקה עד כמה שניתן מה תהייה ההורדה של יצחק לוי על נסיעה של 40-50 אלף ק״מ בשנה ולהפתעתי גיליתי שפחות או יותר הורדת המחיר זהה לבנזין ולדיזל.

האם אני לא מבין נכון את הנתונים? לא נשמע לי הגיוני שכול כך לא משתלם דיזל לצי שנוסע 40 אלף בשנה

פורסם

הפרש של 4 ליטר.... ליום !

תכפיל,נניח, ב 20 יום שאתה נוסע לעבודה - זה 80 ליטר לחודש (600 שקל לחודש, 7200 לשנה !) רק על מה שאתה נוסע לעבודה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
הפרש של 4 ליטר.... ליום !

תכפיל,נניח, ב 20 יום שאתה נוסע לעבודה - זה 80 ליטר לחודש (600 שקל לחודש, 7200 לשנה !) רק על מה שאתה נוסע לעבודה.

איציק

איך היגעת ל-4 לילטר ביום? מדובר על בקושי 2 ליטר בין 2 הרכבים. גם אם אתה צודק יש הפרש של 30,000 ש"ח הפרש במחירון בין 2 הרכבים. ע"פ החישוב שלך צריך לעבור קצת יותר מ-4 שנים של שימוש לפני שצריכת הדלק משתווה להפרש בין עלויות הרכבים.

האם אני מפספס כאן משהו? לא נשמע לי הגיוני שכמות כזאת של ק"מ בשנה הדיזל לא יהיה אטרקטיבי. אשמח לעזרה ממי שמבין

• תוכן חדש...