Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עברתי את הצומת בסביבות 120,

וזה לא משהו שאני לא עושה כמעט כל יום...

אז קשה לי מאוד מאוד להאמין שדווקא גם דו"ח מהירות אני אקבל.

הצומת הייתה מאוד מוארת, לא היה העדר אור בכלל...

חוץ מכל העניין שזה קרה בלילה אבל היה שם פנסי רחוב.

יש לציין שאני נהג חדש,

כבר יש לי 4 נקודות על אי נתנית זכות קדימה בתמרור עצור (אל תשאלו),

עכשיו ה10 נקודות האלה נחתו עליי :(.

במה 14 נקודות "מזכות" אותי?

אני מקווה לטוב בע"ה, נשאר אופטימי.

אתה נשמע כמו מורנו, הנהג הזהיר לשנת 1967 - נכנס בזהירות ב-120 בויטרינה.

אבל ברצינות - עם הרקורד שלך כנהג חדש אני מקווה מאוד שתקבל כרטיס אדום לכמה שנים. מי שמספיק להתפס על שתיים מהעבירות החמורות והמסוכנות ביותר שקיימות - מוטב שיעבור לסטטוס של הולך רגל\נוסע באוטובוס.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מאמין שאנשים יכולים להשתנות,

המצלמה הזאת דיי זיזעה אותי אתמול ולמען האמת זה היה בדרך לבילוי.

אמרתי לחבר'ה שאיתי באוטו לרדת לאוטו של החבר ושיסעו בלעדי,

הייתי חייב להיות עם עצמי למה עוד שניה התפוצצתי.

ואני שמח שיש פה קצת צביעות, כי אני בטוח שאתה בעצמך מנסה להספיק מידי פעם אדומים.

ואמרת יפה בעצמך "מי שמספיק להתפס",

כנראה אתה עדיין לא.

ואם זה יקרה יום אחד, אני מאחל לך שהמספר שלך יהיה מלוכלך ושלא יראו כלום בתמונה...

וזה מוזר שלא איחלתי לך דרכי מוות וכרטיסים אדומים נכון?

כי קשה לי לאחל פה את השטויות שאנשים מאחלים אחד לשני.

לפחות קצת דרך ארץ

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

אני משתתף בצערך, המצלמה בצומת הנ"ל היא משולבת אדום ומהירות, ובגלל שנסעת 30 קמ"ש מעל המותר יש סיכוי גדול שתקבל דו"ח כפול של מהירות + אדום.

אני מכיר את הצומת ועובר בה יום יומי, גם בצומת שצמודה לה (שיש בה פנייה לעכו) המצלמה עובדת כבר שנים על אדום.

ולפניי החגים אחד הנהגי המשאיות בחברה שלי קיבל דו"ח על אדום במצלמה השנייה (בצומת הצמודה לכיוון נהריה)

תשמור על עצמך, לעבור באדום זה סיכון מטורף, היו הרבה משפחות שנמחקו מתאונות כאלו.

תאמין לי יש לך את כל החיים לנהוג, קח את זה בקלות.

בהצלחה.

פאביה 2010 1.6 אוטו׳ - אין כמו רכב מהעבודה!

לאנסר 2009 אוטו'- מהעבודה

אלטו 2010 ידני -SOLD

פונטו אקטואל 2006 ידני -SOLD

פורסם

הצומת הייתה מאוד מוארת, לא היה העדר אור בכלל...

חוץ מכל העניין שזה קרה בלילה אבל היה שם פנסי רחוב.

אם זה היה בלילה אז פלאש כן נשמע הגיוני.

יש לציין שאני נהג חדש,

כבר יש לי 4 נקודות על אי נתנית זכות קדימה בתמרור עצור (אל תשאלו),

עכשיו ה10 נקודות האלה נחתו עליי :(.

תרשה לי לתקן: בהנחה שאכן תקבל דו"ח, הנקודות הללו לא "נחתו" עלייך, הנחתת אותן על עצמך. קח אחריות למעשייך.

במה 14 נקודות "מזכות" אותי?

בקורס חסר תועלת לחלוטין. אולי זהו העונש בעצם.

אני מקווה לטוב בע"ה, נשאר אופטימי.

שוב בהתחשב בכך שהדבר תלוי בך (לעבור באדום או לעצור), אל תקווה לטוב, פעל נכון.

יום טוב.

נ.ב. אין שום כבוד בלשלם דו"ח.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
שמתי לב לצהוב מהבהב לפני המצלמה, התחלתי לתת גז וכבר כשהייתי לפני כניסה לצומת שמתי לב למצלמה.

לא הייתי נכנס מן הסתם אם הייתי שם לב אליה.

בלי קשר למצלמה, לא עושים את זה.

מהבהב ואתה במרחק שאפשר לבלום ממנו? בלום!

אני לא עושה את ההחלטות של אלוקים,

אך אם זה מה שאתה מאחל אז שיהיה לנו בכיף 8)

אני יודע שהוא יעזור כמו תמיד...

נו באמת, קצת אחריות אישית! :evil:

פורסם

אסרף - ההבדל בינינו הוא 35 שנה של החזקת רשיון נהיגה. זה הכל.

אני מקווה מאוד שלא עברתי באורות אדומים. אתה יודע, יתכן שהיה משהו שאיני מודע אליו, אבל בדרך כלל אני מספיק מרוכז בנהיגה כדי לדעת היכן שגיתי.

כאשר כתבתי "מספיק להתפס" - זה אומר שיש לי יסוד סביר להניח שעל כל עבירה שבה נלכדת היו עוד כמה עשרות פעמים שבהן לא נתפסת. זה הכל. אני מודע לרמת האכיפה הנמוכה בכבישי ישראל, ולכן אם דגמו אותך פעמיים תוך פחות משנתיים כנראה שיש לעם ישראל סיבה לחשוש מהתיצבותך מאחורי ההגה.

אתה עדיין צעיר וחסר נסיון. איש אחד חכם מאוד - דומני שקראו לו וינסטון צ'רצ'יל, אבל אולי הידענים כאן יתקנו אותי, אמר שאם לא היו בעולם בני 18 גם לא היו מלחמות. נדמה לי שזה נכון גם בכבישים. זה לא שאנשים מבוגרים לא שוגים, ושאין מוגרים שמשתוללים (לא רק בכביש) - אבל כנראה שטף ההורמונים של גיל הנעורים יחד עם חוסר נסיון גורם לאנשים לקחת סיכונים מיותרים. אמנם איני מכיר את הטבלאות הסטטיסטיות - אבל אם חברות הביטוח מתמחרות את הביטוח לנהגים צירים כל כך ביוקר יש להן בסיס מדעי (סטטיסטי) שתומך בכך.

לכן - לאור העובדה שאתה מודה בשורה של עבירות חמורות (תמרור עצור, רמזור אדום ומהירות מופרזת מאוד) - אני מקוה שתיקח פסק זמן מנהיגה ושהרשויות יכפו זאת עליך. אני דואג גם לעצמי - גם אני נוהג על כביש 4 בחלקו הצפוני, ואני רוצה לחזור לאשתי ולילדים שלי בשלום - בלי שמישהו שנוסע "בזהירות" ב-120 קמ"ש דרך רמזור אדום מעיף אותי לכל רוח.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני משתתף בצערך, המצלמה בצומת הנ"ל היא משולבת אדום ומהירות, ובגלל שנסעת 30 קמ"ש מעל המותר יש סיכוי גדול שתקבל דו"ח כפול של מהירות + אדום.

אני מכיר את הצומת ועובר בה יום יומי, גם בצומת שצמודה לה (שיש בה פנייה לעכו) המצלמה עובדת כבר שנים על אדום.

ולפניי החגים אחד הנהגי המשאיות בחברה שלי קיבל דו"ח על אדום במצלמה השנייה (בצומת הצמודה לכיוון נהריה)

תשמור על עצמך, לעבור באדום זה סיכון מטורף, היו הרבה משפחות שנמחקו מתאונות כאלו.

תאמין לי יש לך את כל החיים לנהוג, קח את זה בקלות.

בהצלחה.

תודה Alto, למרות הכל אני אמשיך לקוות לטוב.

עוד לא אבדה תקוותנו :wink:

נו באמת, קצת אחריות אישית! :evil:

בפעם הבאה בע"ה תהיה יותר אחריות אישית ואני אעצור.

כמו שאמרתי זה דיי שוק שנופל עליך תיק כזה פתאום...

אסרף - ההבדל בינינו הוא 35 שנה של החזקת רשיון נהיגה. זה הכל.

אני מקווה מאוד שלא עברתי באורות אדומים. אתה יודע, יתכן שהיה משהו שאיני מודע אליו, אבל בדרך כלל אני מספיק מרוכז בנהיגה כדי לדעת היכן שגיתי.

כאשר כתבתי "מספיק להתפס" - זה אומר שיש לי יסוד סביר להניח שעל כל עבירה שבה נלכדת היו עוד כמה עשרות פעמים שבהן לא נתפסת. זה הכל. אני מודע לרמת האכיפה הנמוכה בכבישי ישראל, ולכן אם דגמו אותך פעמיים תוך פחות משנתיים כנראה שיש לעם ישראל סיבה לחשוש מהתיצבותך מאחורי ההגה.

אתה עדיין צעיר וחסר נסיון. איש אחד חכם מאוד - דומני שקראו לו וינסטון צ'רצ'יל, אבל אולי הידענים כאן יתקנו אותי, אמר שאם לא היו בעולם בני 18 גם לא היו מלחמות. נדמה לי שזה נכון גם בכבישים. זה לא שאנשים מבוגרים לא שוגים, ושאין מוגרים שמשתוללים (לא רק בכביש) - אבל כנראה שטף ההורמונים של גיל הנעורים יחד עם חוסר נסיון גורם לאנשים לקחת סיכונים מיותרים. אמנם איני מכיר את הטבלאות הסטטיסטיות - אבל אם חברות הביטוח מתמחרות את הביטוח לנהגים צירים כל כך ביוקר יש להן בסיס מדעי (סטטיסטי) שתומך בכך.

לכן - לאור העובדה שאתה מודה בשורה של עבירות חמורות (תמרור עצור, רמזור אדום ומהירות מופרזת מאוד) - אני מקוה שתיקח פסק זמן מנהיגה ושהרשויות יכפו זאת עליך. אני דואג גם לעצמי - גם אני נוהג על כביש 4 בחלקו הצפוני, ואני רוצה לחזור לאשתי ולילדים שלי בשלום - בלי שמישהו שנוסע "בזהירות" ב-120 קמ"ש דרך רמזור אדום מעיף אותי לכל רוח.

אתה צודק מילה במילה, אני לא סותר אותך אלא להפך... מסכים.

אני מקווה ללמוד, בדרך הקלה או הקשה, מה שצריך שאלוקים יביא עליי.

רוצה ללמוד.. לא שלא רוצה ללמוד.

תודה לכולם על הייעוץ ועל ה"חינוך",

מקווה להפיק מכך את הלקחים הכי מחנכים שיש.

אני אעדכן בלי נדר בימים הקרובים את רוע הגזירה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

בפעם הבאה בע"ה תהיה יותר אחריות אישית ואני אעצור.

כמו שאמרתי זה דיי שוק שנופל עליך תיק כזה פתאום...

זה לא "בע"ה", זה בעזרתך ורק בעזרתך!

אתה אחראי על הרכב!

אתה צודק מילה במילה, אני לא סותר אותך אלא להפך... מסכים.

אני מקווה ללמוד, בדרך הקלה או הקשה, מה שצריך שאלוקים יביא עליי.

רוצה ללמוד.. לא שלא רוצה ללמוד.

זה בדיוק מה שאני אומר.

תפסיק לשים את האחריות על החבר הדמיוני שלך.

האחריות אצלך בידיים ורק אתה מחליט אם אתה בולם, מוריד מהירות או מציל למישהו את החיים כשאתה על ההגה.

אם אתה לא מבין את זה שכל האחריות עליך ואתה יכול להרוג מישהו, בבקשה, תן את הרישיון שלך למשטרה וסע באוטובוסים.

אני אעדכן בלי נדר בימים הקרובים את רוע הגזירה.

מפחיד לחשוב שיש אנשים שנוהגים בכביש שאין להם טיפת יכולת לביקורת עצמית.

אני מבין שאצלך הבעיה היא לא בנהיגה שלך אלא בעובדה שנתפסת.

פורסם
אני מאמין שאנשים יכולים להשתנות,

המצלמה הזאת דיי זיזעה אותי אתמול ולמען האמת זה היה בדרך לבילוי.

אמרתי לחבר'ה שאיתי באוטו לרדת לאוטו של החבר ושיסעו בלעדי,

הייתי חייב להיות עם עצמי למה עוד שניה התפוצצתי.

ואני שמח שיש פה קצת צביעות, כי אני בטוח שאתה בעצמך מנסה להספיק מידי פעם אדומים.

ואמרת יפה בעצמך "מי שמספיק להתפס",

כנראה אתה עדיין לא.

ואם זה יקרה יום אחד, אני מאחל לך שהמספר שלך יהיה מלוכלך ושלא יראו כלום בתמונה...

וזה מוזר שלא איחלתי לך דרכי מוות וכרטיסים אדומים נכון?

כי קשה לי לאחל פה את השטויות שאנשים מאחלים אחד לשני.

לפחות קצת דרך ארץ

אז קודם כל אני אף פעם לא מנסה להספיק אדומים. מבחינתי אפילו צהוב אם הוא מאפשר לי לעצור בביטחה אני אעצור. מצלמה נכנסת לפעולה כמצלמת רמזור שנייה שלמה אחרי שיש אדום מלא. זה המון זמן וזה אומר שהיו לך לפחות 4 שניות לבלום לפני שנכנסת לצומת. כניסה כזו זה לא להיכנס על גבול הצהוב ולצאת באדום אלא להיכנס כשלאחרים יש ירוק.

טוב שרק כמעט התפוצצת ולא פוצצת את עצמך, את החברים שלך ואת הנוסעים ברכב שהיה לו ירוק בצומת שחצית. מה שעשית זה אחד הדברים הכי מסוכנים שנהג יכול לעשות במודע על הכביש.

אני נוהג "רק" 27 שנים ועושה בהם בממוצע מעל ל 30,000 ק"מ בשנה (היו שנים של 50,000 וכאלה של 20,000). הגיליון שלי לא נקי ויש בו עבירות מהירות פה ושם וגם אי עצירה מוחלטת בעצור (כשהייתי בערך בגילך) אבל אף פעם לא רמזור אדום, לא קו לבן, לא עקיפה בדרך לא פנוייה, לא נסיעה בלי חגורה ולא נהיגה תחת אלכוהול (כשאני נוהג אני לא נוגע בכלל באלכוהול. אפילו לא רבע כוס בירה). אני לא אומר שנהגים לא טועים ולפעמים הטעויות האלה נגמרות גם רע אבל יש הבדל גדול בין טעות שלומדים ממנה לבין משהו מכוון שעוד לא לומדים ממנו.

אני באמת מאחל לך שתזכה להתבגר ושלא תהרוג את עצמך קודם על הכביש ואולי אז תבין למה אני מתכוון. אני חושב שאתה צריך להיות מורחק מהכביש לא כעונש אלא כהגנה לך ולסביבה מפני שיקול הדעת שלך על הכביש. כנראה שאתה עוד לא בוגר מספיק כדי לנהוג.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בתור נהג חדש אני לא מבין איך אתה מרשה לעצמך להתנהג ככה,

בוא נחשוב ביחד מה היה קורה אם רוכב אופנוע היה יוצא בצהוב והייתה רוצח אותו ?

מקווה מאוד שתקבל את הנקודות ושתלמד להבא איך להתנהג בכביש הציבורי.

פורסם

אתה מטיף לדרך ארץ אך נוהג בפראות.

דרך ארץ כוללת בתוכה גם נהיגה תוך התחשבות בזולת.

תראה דרך ארץ ותציל את התמים אשר רוצה להגיע הבייתה בשלום.

להספיק לעבור בירוק זה פשוט שטות.

נניח ולא הספקת, אך נכנסת כבר לצומת במהירות גבוהה.

מהצד הניצב לצומת, נהג אשר נוהג לא שונה ממך הגיעה במהירות גלישה לכיוון הרמזור וזיהה כי הוא התחלף לכתום (הסימן שמרוץ הכבישים מתחיל) ונתן בגז בכדי לצבור שוב את המהירות הרצויה (120, אולי 130 קמ"ש??).

ואז הוא פוגש בך, עובר את הצומת באדום במהירות של 120 קמ"ש...

תאונות כאלו לצערי קורות בלי סוף, והתוצאות קשות.

עכשיו נניח ואתה לא מספיק לחצות את הצומת בירוק, אך מחליט לעצור (כן, גם חריקת בלמים זה לא אסון גדול).

מה קורה במקרה זה?

אתה יושב ברכב, ממתין מקסימום שתי דקות, וממשיך בנסיעה ומגיע למועדון ביחד עם החברים שלך (אלו אשר נסעו ברכב מאחוריך ואשר שניסית להשיג אותם).

לגבי השם,

אדם מאמין התפלל כל החיים לזכות בלוטו, שמר על כל המצוות והיה צדיק גדול, אך כלום לא יצא, אף פעם לא זכה.

בבוא היום נפטר בשיבה טובה, ניצב מול אלוהים ושאל אותו: אלוהים, כל החיים הייתי שומר מצוות וצדיק והתפללתי כל לילה לזכות בלוטו, למה לא עזרת לי?

אמר לו אלוהים: אחלה שהתפללת אבל למה לא קנית כרטיס..

אני מכבד את אמונותיך, אך תבין שאלוהים יעזור לך רק אם תעזור לעצמך.

ההתנהגות שלך ילדותית במילים עדינות.

תתבגר.

אני יודע שזו לא התגובה שרצית לשמוע את זו התגובה שאתה צריך לשמוע.

פורסם

חח אני לא מבין בדיוק מה התנפלתם עליי?

בואו נעשה סדר בבלאגן.

1) אני יודע שטעיתי, עכשיו אני מצטער על זה ואשלם על זה.

2) אני לא אכנס איתך לענייני "החבר הדמיוני שלי",

שמתי לב שהרוב פה חילוניים וזה ממש לא מעניין אותי, אבל בתור בן אדם מאמין מאוד (אפילו דתי) יש לי זווית אחרת.

אך אני לא אכנס לזווית הזאת אלא רק אסביר,

שכשאני אומר בע"ה, אני לא תולה בו את האחריות או האשמה, אלא מבקש ממנו עזרה.

בעזרת השם - זה בעזרתו, ולא על ידיו בלבד,

אכן יש לי בחירה וסה"כ רשמתי ש בעזרת השם בפעם הבאה תהיה בי אחריות אישית.

משמע שאני מבקש מהשם בהזדמנות הזאת שיתן בי את הבגרות, החוכמה והתבונה לדעת לנהוג כמו שצריך עם אחריות לסובבים אותי ולעצמי.

אני לא מבקש ממנו ללחוץ לי על הברקס במעשי, כי הרי זה התפקיד שלי.

אני מבקש ממנו את החוכמה... הרי הוא על פי האמונה שלי נתן לי את השכל שאיתו אני פועל יום יום.

אז אני מבקש ממנו עזרה לקבל כמה שיותר שכל ושיעזור לי לקבל החלטות נבונות בפעם הבאה שאתייצב מול רמזור מהבהב.

או מול כל סיטואציה אחרת בחיים שאני עדיין לא בוגר מספיק בישביל לעבור אותה בשלום.

3) אז איפה פה ראיתם שאני לא מודה בטעות שלי ויותר מזה... רוצה לחזור עליה בשנית?

אגב, עד גיל 17 גם אני קראתי לו חבר דמיוני.

גם אני צחקתי על כל עניין התלות הזה וגם אותי זה עיצבן שתולים הכל באלוקים הזה...

מאשימים אותו בהכל בלי טיפת אחריות אישית.

היום אני מבין קצת אחרת אחרי שעברתי דבר או שתיים בחיי הצנועים בהחלט,

אך זה כבר עניין של זווית ראיה.

אני לא חייב פה דין וחשבון לאף אחד, אני מאוד מודה לכם על הייעוץ ומעבר לזה אין מה להוסיף.

אני לא צריך הטפות, את העונש אני ארגיש בכסף וברשיון שלי, ברוך השם וישתבח שמו לעד שהפעם זה היה בלי אף נפש פגועה.

בס"ד

פורסם
חח אני לא מבין בדיוק מה התנפלתם עליי?

בואו נעשה סדר בבלאגן.

1) אני יודע שטעיתי, עכשיו אני מצטער על זה ואשלם על זה.

2) אני לא אכנס איתך לענייני "החבר הדמיוני שלי",

שמתי לב שהרוב פה חילוניים וזה ממש לא מעניין אותי.

אך אני רק אסביר - כשאני אומר בע"ה, אני לא תולה בו את האחריות או האשמה.

בעזרת השם - זה בעזרתו, ולא על ידיו בלבד, אכן יש לי בחירה וסה"כ רשמתי ש בעזרת השם בפעם הבאה תהיה בי אחריות אישית.

משמע שאני מבקש מהשם בהזדמנות הזאת שיתן בי את הבגרות, החוכמה והתבונה לדעת לנהוג כמו שצריך עם אחריות לסובבים אותי ולעצמי.

אני לא מבקש ממנו ללחוץ לי על הברקס, אלא רק מבקש ממנו, זה שעל פי האמונה שלי נתן לי את השכל שאיתו אני פועל יום יום, אז אני מבקש ממנו עזרה לקבל כמה שיותר שכל שיעזור לי לקבל החלטות נבונות בפעם הבאה שאתייצב מול רמזור מהבהב.

3) איפה פה ראיתם שאני לא מודה בטעות שלי ויותר מזה...

רוצה לחזור עליה בשנית?

ההתנפלות המילולית הזו היא אפסית לעומת מה שהיה קורה אם חס וחלילה הייתה גורם למוות של אחד ממשתמשי הדרך או אחד מחבריך. אז כמו שאמרתה, תצטער ותשלם. אתה נהג חדש, אין שום צורך למהר לשום מקום.

פורסם
אני לא אכנס איתך לענייני "החבר הדמיוני שלי",

שמתי לב שהרוב פה חילוניים וזה ממש לא מעניין אותי, אבל בתור בן אדם מאמין מאוד (אפילו דתי) יש לי זווית אחרת.

אתה פשוט פוגע ברגשות הלא מאמינים.

פורסם

כמו שאתה פגעת ברגשות המאמינים...

"חבר דמיוני", אחלה דימוי.

אבל הייתי חילוני וחייתי חילוניות אז אני מבין אותך :)

במקרה גם אני ציני ברמות מסריחות לפעמים.

מי יתן שבמידה ובורא עולם קיים אכן תגלה אותו,

ואם הוא לא קיים אז תמשיך לקרוא לו איך שבא לך.

בס"ד

• תוכן חדש...