Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בימים האחרונים הייתי בחיפוש אחר פולקסווגן גולף שתחליף את הפיאט פונטו שלי ותהווה קפיצת מדרגה עצומה.

לצערי הרכב יהיה אוטומטי, מכיוון שאני קונה אותו עם אמא והיא לא נוהגת על ידני.

עשיתי אינספור חיפושים יום יומיים ברשת, פה יצא לי לשאול גם על הגיר האוטומטי של פולקסווגן בשנים 2005-2006 וסקרתי את רמות האבזור והמנועים עד שידעתי לדקלם את כולם בעל פה ובכל זאת, עדיין אין לי מסקנה ברורה.

אומרים שגולף עם מנוע 1.6 רגיל לא סוחב.

אומרים שמנועי FSI מצלצלים אם לא שמים בהם אוקטן 98.

אומרים שמנועי FSI המשודכים לתיבת טיפרטרוניק שהייתה נהוגה בשנים 2005-06 לא אמינים (גם המנוע וגם התיבה) ולכן בדברי הימים של פולקסווגן הצמד הזה החזיק ביחד לזמן קצר במיוחד.

אומרים שמנועי FSI וגיר הטיפטרוניק של פולקסווגן בשנים האלה אמינים מאוד ומומלצים.

אומרים שמנוע 2.0 באשר הוא (גם FSI וגם רגיל) לא סחיר ויהיו בעיות במכירה אחרכך.

כל אחד אומר משהו אחר, יצאתי מחיפושי הרשת עם תובנות של "יהיה מה שיהיה, לא יודע כבר!"

מישהו, בעל רכב כזה או שנהג להיות בעל רכב כזה, יכול לעשות לי סדר? להגיד לי איזה מנוע מומלץ (FSI, לא FSI/מנוע 2.0/1.6)?

ראוי לציין שאני לא דורש ביצועים מטורפים, לא נותן קיקים וכו'. הרכב נקנה על מנת להשתדרג בכוח (בכל זאת, על פני מנוע 1.25) אבל בעיקר כדי לשבת ברכב שבידוד הרעשים שלו טוב משמעותית, השהייה בו נעימה, וכו' וכו'.

כמו כן, חשוב לי במיוחד, שבנסיעות על כביש 6 שאני עושה מדי פעם, המנוע לא יצרח במהירות של 100+ קמ"ש, הספיק לי ממנועים צורחים על 3,000 סל"ד.

בנוסף ארצה לבקש להמנע מתגובות כמו "הייתה לי גולף משנות ה80 וזה לא אוטו טוב" או משהו בסגנון. אני שואל על גולף דור 5, מהשנים 2005-2006 (אם כי ייתכן שגם 2007 ואולי גם 2008 משתמשות באותן טכנולוגיות ולכן גם מי שמנוסה ברכב זה יוכל להעיד.)

תודה רבה לכולם מראש.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ברשותי גולף 2005 1.6FSI אני עם הרכב כבר 4 שנים שבהם עשיתי 40K ק"מ ,הרכב כעת עומד על ,130K הרכב מאוד אמין אני רק הולך למוסך לטיפולים (אני מטפל אצל רון) ואני בן אדם פדנט , הרכב לפעמים מצלצל (אתה לא חייב לענות), אני ממלא 95 , זה לא משהו שמפריע לפי דעתי .

זה גיר 6 הילוכים שלפי דעתי הוא מצויין (לאחר עבר עם מאזדה 6) . צריכת דלק יוצא לי בסביבות ה 11.5 רק בעיר חולון- תל אביב.

פורסם

אתה צריך לדעת לשים פילטר על כל דבר שאומרים לך, ולא משנה מי זה.

באינטרנט לא חסר אנשים אינטרסנטיים, או אנשים שלא מבינים כלום מהחיים שלהם.

כמו שכתבת: "אומרים שמנועי FSI מצלצלים אם לא שמים להם אוקטן 98".

זה שכתב את זה בטח רגיל ל3.5L V6 או ל1.8TSI. עזוב אותך, זה סתם הגזמה של אנשים.

אם נמאס לך ממנועים קטנים שב100 קמש צורחים על 3K סלד, סימן שאתה צריך מנוע גדול, 2L נחמד שיעשה מלאכת קודש כמו שרק מנועים גדולים יודעים.

אבל קח בחשבון ש2L של VW בשנים האלה אכל בערך 1\8. (לפחות ככה זה בפאסאט של חבר שלי).

מה שכן, הייתרון של הגיר 6 היל' טיפ' בא מחוץ לעיר!

בקיצור ולעניין, תדע לך שמתי שהוא הגיר האוטומט יתחיל עם הבעיות.

אולי 40% מהגירים האוטומטיים האירופאים שהומצאו, באמת מחזיקים אינסוף\או שהשיפוץ שלהם מחזיק הרבה ושווה את ההשקעה).

לגבי מנוע אני לא דואג, לרוב המנוע הוא מכלול אמין כל עוד מטפלים בו ומתנהגים איתו רגוע.

מה שנשאר, זה ללכת לקבוע עם מוכרים של גולפים, ולעשות נסיעות מבחן על כמה דגמים שונים, וככה להחליט.

אם ה1.6 חלש לך, קח את ה2, וככה לגבי כל דבר.

תאכלס בשביל מחירון כזה (50K בערך), לא שווה לך לקנות איביזה\פאביה DSG משנתון חדש יותר?

הDSG כבר שינה את התדמית שהייתה לו, היום אין כמעט אנשים שהוא עושה להם בעיות.

תתחיל בחיפושים אחרי פאביה, למה היא תציע לך הרבה יותר מהפיאט. (האיביזה פחות איכותית ומאסיבית, בקיצור פחות "גרמנית").

פורסם

אני נוסע על גולף 2008 אוטומטית עם מנוע רגיל (BSE) נפח של 1.6 ונמצא איתה על הכביש כחצי שנה.

א. הרכב סוחב מצוין.

ב. רכב שקט מאוד.

ג. לשימוש ביתי ממוצע אתה לא צריך יותר מזה, לטעמי. (אם התקציב מאפשר לך כמובן, כי דיברת פה על שנתונים נמוכים יותר).

ד. רכב נוח, נעים מאוד, המושבים של הגולף לא גומרים לך את הצוואר והגב אחרי נסיעה של חצי שעה- שעה).

אין לי הרבה מה להוסיף על מנועי FSI כי אין לי היכרות מעמיקה איתם פרט לכמה נסיעות בודדות עם הפאסאט של דןד שלי ככה שלזה אני לא אתייחס. אבל שוב, כפי שאמרת, אין לדעת מה המצב הסחר שלה.

פורסם

אחי קיבל מההורים שלי FSI מנוע 1.6.

גם אצלהם וגם אצלו הרכב משמש לנסיעות עירוניות רוב הזמן, ופעם בשבוע בין עירוני 20 - 30 ק"מ לכל כיוון.

הרכב בן 5 , וחוץ מטיפולים שוטפים לא זכור לי שהיה משהו יוצא דופן.

שנתיים ראשונות טופל במורשה, ויתר הזמן בשביל פילטר + שמן + ברקסים מטופל במורשה משרד התחבורה.

לא ההורים שלי ולא הוא עם האוזן על מכסה המנוע כדי לדעת אם המנוע מצלצל או לא.

מנסיעה בודדת ברכב הדבר היחיד שהפריע לי זה הדפיקה שיש במעבר בין הילוך ראשון לשני בגיר האוטומט, ובנוסף, העובדה שבעיר ב 50 קמ"ש הרכב כבר בהילוך חמישי.

חוץ מהדפיקה שקוראת מדי פעם (לא תמיד) במעבר לשני, אני חייב לציין שיתר העברות ההילוכים חלקות והמנוע שקט מאד.

בנוסף נוסע על צמיגי מישלין שקטים להחריד והנסיעה מאד נינוחה ורגועה.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

ככל הנראה אני אלך על מנוע הfsi בגלל תוספת הכוח שיש בו.

תודה לעוזרים

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תוכן חדש...