Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי פיגו 306 1.4 2001 ידני. בחודש אחרון יש לי בעיה רצינית. האוטו רועד לי בסרק ללא כול שינוי בסלד. במהלך נסיעה ישנם חיתוכים ונראה כאילו המנוע עובד על שלושה צילינדרים. בבדיקה סורק במוסך מרכזי פיגו בבאר שבע נאמר לי בהתחלה שלא נמצא שום תקלה בוע עדכון תוכנה. אולם התקלה חזרה ובבדיקה נוספת נאמר לי שיש להחליף מנוע צעדים. האבחנה נראית לי שגויה מאחר ששמתי מנוע צעדים אחר חלופי הבעיה לא נפתרה. מקריאה בפורום עלה בדעתי שיש מצב שמערכת הפליטה סתומה. האם זה הגוני. יש לציין שתקה קוראת לסירוגין ובדכ במזג אוויר חם

פורסם

שלום רב, וברוך בואך לפורום !

הסימפטום מצביע,על לקוי בחוט ההצתה/סליל הצתה, יש לאבחן האם אכן צילנדר מסויים לא מגיב, לבדוק ניצוץ והתנגדות החוט.

בשורה התתונה, מומלץ להחליף חוטי הצתה לחדשים ואיכותיים.

ההמלצה והאבחנה היא בערבון מוגבל, בדוק זאת במוסך ואו חשמלאי מורשה.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אני סובל כנראה מבעייה דומה (הרכב בתמונה בחתימה )- מצאנו כמה נקודות רופפות בחוטי ההצתה...המצב קצת השתפר

אבל ההבחנה של צביקה כנראה נכונה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

תודה על התגובות.

אני יוסיף רק שהאוטו עבר 133000 ק"מ בבעלותי 7 שנים ועד היום לא היו בעיות עם הרכב.

להלן מה שבוצע ברכב על מנת לפתור את התקלה שעדיין לא באה על פתרונה:

1. הוחלף סליל הצתה.

2. הוחלפו פלאגים.

3.הוספתי תוסף דלק k-44 (יש לציין שלאחר הוספת התוסף היה שיפור מורגש אך זה לא פתר את הבעיה ).

4. פירוק וניקוי מצערת.

*5.האוטו נלקח למוסך יבואן פיגו חובר למחשב לסריקת תקלות האבחנה הראשונה היתה התקנת תוכנה(300 ש"ח) הפעולה לא פתרה את הבעיה. בסריקה נוספת יותר מעמיקה נאמר לי שמנוע צעדים (1500 ש"ח) זה מקור הבעיה.

*בקשר לסעיף 5 לדעתי האבחנה שגויה מאחר שלהבנתי מנוע הסרק/צעדים לא אמור ליצור גמגום בהאצה במנוע מאחר ומצערת פתוחה. בנוסף היה לי מנוע צעדים חלופי שהחלפתי עם המקורי הדבר לא שינה מאום.

יש לציין שכאשר המזגן עובד בסירקולציה חיצונית בלבד יש לעיתים ריח של גזים/דלק בעמידה בסרק.

יש לציין שהתקלה מתחילה רק כאשר המנוע חם ונסע מס' קילומטרים.

מקריאה בפורום זה על תקלות דומות עלה בי הרעיון שאולי הגמגום/רעידה של המנוע נגרמת כתוצאה ממיר סתום או דוד.

האם יש למישהוא רעיון אחר או השגות לגבי בדיקת מע' הפליטה?

• ספונסר פורום
פורסם

קשה לאבחן דרך הפורום

אך נתקלתי בכמה מקרים שאינג'קטור לא תקין גורם לחיתוכים בעומס.

אורן

פורסם

תקלה ידועה בפיזו 1.4 306. פריצת ניצוץ מסליל הצתה דופק את המחשב עם רישום תקלה על מנוע סרק - מעגל פתוח.בגלל זה החליפו לך מנוע סרק שכמובן לא פתר את התקלה.יש להחליף את הסליל וכמובן את הגומיות לפי מקט. לגבי מחשב ישנם כמה אופציות : חדש, מפירוק ושליחה למעבדה לפריצת קוד, מחשב דומה של מגנטי מרלי . התייעץ עם מעבדת מחשבים " המכוון" בחולון לגבי עלויות ואופציות.

I LOVE PEUGEOT CITROEN CARS

פורסם
תקלה ידועה בפיזו 1.4 306. פריצת ניצוץ מסליל הצתה דופק את המחשב עם רישום תקלה על מנוע סרק - מעגל פתוח.בגלל זה החליפו לך מנוע סרק שכמובן לא פתר את התקלה.יש להחליף את הסליל וכמובן את הגומיות לפי מקט. לגבי מחשב ישנם כמה אופציות : חדש, מפירוק ושליחה למעבדה לפריצת קוד, מחשב דומה של מגנטי מרלי . התייעץ עם מעבדת מחשבים " המכוון" בחולון לגבי עלויות ואופציות.

אם אתה מגיע כבר לחולון, מומלץ שתפנה לאורן בן סימון חבר הפורום שהגיב לך כאן !

קשה לאבחן דרך הפורום

אך נתקלתי בכמה מקרים שאינג'קטור לא תקין גורם לחיתוכים בעומס.

אורן

תודה על התגובות.

אני יוסיף רק שהאוטו עבר 133000 ק"מ בבעלותי 7 שנים ועד היום לא היו בעיות עם הרכב.

להלן מה שבוצע ברכב על מנת לפתור את התקלה שעדיין לא באה על פתרונה:

1. הוחלף סליל הצתה.(שיטת מצליח)!

2. הוחלפו פלאגים.(שיטת מצליח)!

3.הוספתי תוסף דלק k-44 (יש לציין שלאחר הוספת התוסף היה שיפור מורגש אך זה לא פתר את הבעיה ).(מרמז על בעייה במערכת הדלק, אספקת הדלק, מזרק.

החלף גם מסנן דלק!!

4. פירוק וניקוי מצערת.

*5.האוטו נלקח למוסך יבואן פיגו חובר למחשב לסריקת תקלות האבחנה הראשונה היתה התקנת תוכנה(300 ש"ח) הפעולה לא פתרה את הבעיה. בסריקה נוספת יותר מעמיקה נאמר לי שמנוע צעדים (1500 ש"ח) זה מקור הבעיה.

*בקשר לסעיף 5 לדעתי האבחנה שגויה מאחר שלהבנתי מנוע הסרק/צעדים לא אמור ליצור גמגום בהאצה במנוע מאחר ומצערת פתוחה. בנוסף היה לי מנוע צעדים חלופי שהחלפתי עם המקורי הדבר לא שינה מאום.

בקשר לסעיף 5 , זה מחזק אתהשערתי, שמוסך טיפלו בשיטת מצליח[\ במקום לשלוח אותך מראש למוסךלמוסך בעל מחשב דיאגנוזה, לסריקת תקלות, מה שדלא מחייב שהסריקה אכן תעלה על כך, ואם הסריקה העלתה במנוע צעדים, האם המוסך מתחייב שלאחר החלפת מנוע הצעדים, הבעייה תפתר?

הרכבת מנוע צעדים משומש מפירוק עלולה להטעות אותך באבחנה, יש אפשרות שגם המנוע צעדיםהחלופי פגום.

אני מניח שלא החלפת עדיין מנוע צעדים, ולכן מומלץ שתמתין לתגובות והמלצות נוספות.

בברכה

צביקה

יש לציין שכאשר המזגן עובד בסירקולציה חיצונית בלבד יש לעיתים ריח של גזים/דלק בעמידה בסרק.

יש לציין שהתקלה מתחילה רק כאשר המנוע חם ונסע מס' קילומטרים.

מקריאה בפורום זה על תקלות דומות עלה בי הרעיון שאולי הגמגום/רעידה של המנוע נגרמת כתוצאה ממיר סתום או דוד.

האם יש למישהוא רעיון אחר או השגות לגבי בדיקת מע' הפליטה?

התייחס לתגובתי המודגשות באדום.

פורסם

המשך הסאגה...

לקחתי את האוטו למכון הזרקות חיברו את הרכב לבדיקת 4 גזים+בדיקת קומפרסיה.

בבדיקת 4 גזים נאמר לי שהרכב עובד על 3 צילנדרים מידי פעם עקב ממצא זה בוצעו הבדיקות הבאות-

1. בדיקת קופרסיה - 4 הצילנדרים הראו קומפרסיה מצויינת!8)

2.פורקו 4 מזרקים לבדיקה וניקוי. בדיקת המזרקים העלתה שכולם עובדים תקין אולם אחד מהם נראה טיפה סתום יותר מהשאר (נראה הכי מלוכלך בחנוכיית המזרקים וגם לאחר ניקוי יסודי מעבר אוויר היה פחות טובה מהשאר) הוחלט להחליפו במקורי (620 ש"ח:cry: ).

כול המכלול הורכב בחזרה ולדאבוני הבעיה לא נפתרה:x .

נראה לי שהדבר האחרון שנותר לי לעשות זה להחליף מנוע צעדים סרק בתקווה שזה יעבוד.

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לדעתי אין קשר בין זייוף מנוע למנוע צעדים כך שחבל על כספך .

גם בדיקת 4 גזים לא יכולה להצביע בבירור על מנוע שעובד על 3 צלינדרים מדי פעם אלה רק לעזור בכיוון ושנדרשות בדיקות משלימות.

האם המזרקים נבדקו על מבחנות, לכמויות שוות?

כדאי לבדוק משיכות אוויר בעיקר בסעפת הייניקה והמזרקים , ולוודא שפתחי ההזרקה בסעפת לא חסומים מסליקון וכו.

כמובן שיכולות להיות עוד סיבות לזיופי מנוע כגון הצתה וכו אך יש לאבחן זאת מקרוב אך לבטח לא מנוע צעדים.

בברכה.

חיים יוד.

פורסם

שגיב שלום רב !

האם הצילנדר שלא מגיב, תואם לצילנדר שבו הוחלף המזרק, ושבו הוחלף סליל ההצתה, או מדובר בצילנדר אחר?! החשד הסביר הוא שהבעייה, בחוטי ההצתה.

הערה: קבל אבחנה זאת בערבון מוגבל, אך בסבירות גבוהה.

קרא בעיון את תגובתו של חברי חיים יוד, ופעל בהתאם!

בברכה

צביקה

פורסם
שגיב שלום רב !

האם הצילנדר שלא מגיב, תואם לצילנדר שבו הוחלף המזרק, ושבו הוחלף סליל ההצתה, או מדובר בצילנדר אחר?! החשד הסביר הוא שהבעייה, בחוטי ההצתה.

הערה: קבל אבחנה זאת בערבון מוגבל, אך בסבירות גבוהה.

קרא בעיון את תגובתו של חברי חיים יוד, ופעל בהתאם!

בברכה

צביקה

צביקה שלום.

מאחר ובאוט מותקן סליל הצתה ולא חוטים לא ניתן היה לאתר במדוייק את הצילנדר שלא עובד.

מאחר שמוסך לובנסקי פיגו ביצע בדיקת מחשב לאוטו ושלל למרות הדגש שלי לחשד שמקור הבעיה בסליל.

מאחר וחלפתי למרות זאת את סליל ההצתה באחר מקורי התקלה לא נפתרה.

מאחר שבמוסך המרכזי בטוחים שמקור הבעיה נובע ממנוע הצעדים ולאחר כול הפעולות הנ"ל שתוארו נראה לי שזה אולי מנוע צעדים

פורסם
שלום לכל חברי הפורום ולמנהלים.

לדעתי אין קשר בין זייוף מנוע למנוע צעדים כך שחבל על כספך .

גם בדיקת 4 גזים לא יכולה להצביע בבירור על מנוע שעובד על 3 צלינדרים מדי פעם אלה רק לעזור בכיוון ושנדרשות בדיקות משלימות.

האם המזרקים נבדקו על מבחנות, לכמויות שוות?

כדאי לבדוק משיכות אוויר בעיקר בסעפת הייניקה והמזרקים , ולוודא שפתחי ההזרקה בסעפת לא חסומים מסליקון וכו.

כמובן שיכולות להיות עוד סיבות לזיופי מנוע כגון הצתה וכו אך יש לאבחן זאת מקרוב אך לבטח לא מנוע צעדים.

בברכה.

חיים יוד.

חיים שלום

לאחר כול הפעולות שביצעתי כולל פירוק מזרקים והחלפת של אחד חשוד שום דבר בפעולת המנוע לא השתנה.

אני חייב לציין שבסל"ד סרק המנוע נראה ונשמע כאחד שממש מתקשה לנשום.

האם עד לרגע בו הוא מתחיל לרעוד האם זה לא מעיד על מעבר אוויר לקוי ממנוע הצעדים?

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שעד עכשיו שילמת כסף על כל הפעולות שבוצעו בלי שנפתרה הבעיה?? זה נראה לך הגיוני?

תדע לך דבר אחד מאוד חשוב אתה לא צריך לשלם למוסך שכר לימוד וגם לא צריך לשלם על חוסר המקצועיות של מוסך כזה או אחר.

מה השלב הבא החלפת מנוע?למה לא בדקו לחץ דלק? בדקו את המאפ סנסור?

• תוכן חדש...