Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוכב בודד היה צריך כפל רשיון נהיגה.

הרשיון אבד לו אי שם בספורטק המקומי.

אין שום מגבלה חוקית/תקנות/הילכתית להענות לבקשה. יש כבר תמונה במחשב שלהם.

אז הבנאדם (נגיד) חשב לעצמו: יש אינטרנט, יש אתר של משרד התחבורה, שאפילו מעודד את השימוש באתר לשימושים כאלו, ע"י אגרה המופחתת כמעט לחצי אם מזמינים כפל רשיון דרך האתר.

טוב לחשוב בצורה אופטימית, טוב שיש עולם מתוקשב. אה, עולם יש, אבל האם רשויות ממשלתיות שייכות לעולם הזה?

בתחילת יולי ישבתי מול המחשב , מלאתי בקשה, שילמתי והרגשתי טוב. הרי כבר כמה פעמים השתמשתי באתר שלהם לתשלום אגרת רישוי, הכל תקתק ורשיון רכב חדש הגיע די מהר.

כתוב באתר כי רשיון זמני ישלח תוך שבוע, ורשיון קבוע תוך שבועיים. אז כתוב.

עבר חודש, חודשיים. לא הגיע כלום. הבנתי שמהמחשב לא תבוא ישועה וצריך לטפל בעניין מול מה שקוראים "רשויות".

פניתי לשוהם (שרות התשלומים הממשלתי) שהוא הגוף המפעיל את אתר התשלומים ושרותי הסליקה ומנסיוני הם בסדר ויעילים.

נעניתי מייד בתשובה שהכסף אכן שולם והועבר. אז איפה הרשיון? סורי, ענה הנציג היעיל והאדיב מאוד של שוהם – את זה עליך לבדוק במשרד התחבורה.

פניה למשרד התחבורה לא נענתה. פתיחת תלונה באתר של משרד התחבורה – לא נענתה.

טלפנתי ל- *5678. לקח "רק" 10 דקות (לפחות, ובפעם השניה כי בראשונה התייאשתי מההמתנה) לקבל מענה : אנחנו לא רואים את התשלום. עליך לגשת לברר. לא יכולים לעזור לך.

כאן החלה התארגנות למסע , כמו שצריך, הרי כבר יש לנו נסיון עם משרדי ממשלה (אם כי יש בהם יעילים ונותנים שרות טוב) :

פינוי זמן, תכנון מענה לכל שאלה אפשרית, הצטיידות בכל מסמך אפשרי: אישור משרות התשלומים על קליטת התשלום והעברתו (נתקבלו מייד עם הבקשה), אישור מחברת האשראי, ואימון של דמיון מודרך.

ביום בהיר אחד העמסתי את התרמיל בניירת, מזון ומשקה, מחשב נייד, מגבת קטנה (כי לפעמים המזגן במשרדים כאלו חלשלוש ואולי אחרי הביקור עוד אבכה) בבוקר הצטרפתי אל שיירות הרוכבים לאיזור ההיי טק ברמת החייל, חציתי נהר (ירקון) וחציתי גשרים (מול קניון איילון) כדי להגיע למשרדים של רשות הרישוי ברמת גן.

התחלה טובה: חניה חוקית קרוב לכניסה של דן דיזיין, תור למסלול מהיר (לסידורים "קטנים") של רק 40-50 איש.

זמן לקריאת עיתונים, לחפש שרידי גולגות של כאלו שהתייאשו בהמתנה ולהעמיק הכרות עם עמישראל. (מוזר היה לי שרק מעטים שיחקו בסלולרי והרוב מעדיף לעמוד).

הגעתי לפקידה. היא היתה עניינית מאוד: אין תשלום = אין רשיון! תברר בטלפון!

האימונים בבית הצדיקו את עצמם: "אבל הם היפנו אותי לכאן". הנה הוכחת תשלום משוהם, הנה מויזה, הנה אישור עסקה. אמממ... המבוכה שלה היתה בולטת. יש בעיה.

לרגע הועלתה הצעה "אז תלך לדבר עם המנהל " . לא רציתי לחכות בתור אליו, ושוב לחכות בתור אל הפקידה,

אז שאלתי "למה?" ומאותו רגע אני לא מבין עברית.

הצליח!

בפנים נפולות (היאוש שלה בלט...) היא הנפיקה לי כפל רשיון זמני. אחרי שבועיים קבלתי רשיון קבוע.

באתר של משרד התחבורה יש סקר שביעות רצון. או היה, כי כעת אני לא מוצא אותו כדי לתת קישור. מצטייר נחמד, הנה תראו כמה אנו רוצים להשתפר, תראו כמה האזרח מעניין אותנו.

אבל הסקר (ראו צילום מסך) מראה אחוז גדול מאוד של חוסר שביעות רצון. 77% לא קיבלו מענה, עוד 10% נענו אבל אינם מרוצים. מישהו בכלל מסתכל על התוצאות האלו? ושאלה יותר קשה – מישהו חושב איך לשפר את המערכת?

וסליחה על המטחנה הגדולה בגלל ענין כזה. אחרי מנוחה טובה הכל אפשרי...

120812 תוצאות כפל רשיון.jpg

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

מוזר מאד - פעם אחת נזקקתי לכפל רשיון נהיגה (של אשתי) ופעם אחת של הרכב (אחור קל בקבלת הרשיון לאחר תשלום באינטרנט) - ובשני המקרים השירות פעל ללא רבב והרשיון התקבל בתוך 3-4 ימים. ד"א - גם במקרה של רשיון הרכב קיבלתי גם את המקורי יום לאחר שביקשתי את הכפל, אבל גם הכפל הגיע מהר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ידעתי שדבר כזה יכול לקרות לי כששמתי פעמיי לאתר משרד התחבורה לחדש רישיון נהיגה לפני כמה חודשים. לקחתי מרווח ספייר של חודש אז שפג תוקף הרישיון ושילמתי.

לרישיון החדש לקח 61 יום להגיע.

לפני שבוע שילמתי רישיון רכב באינטרנט והגיע תוך 4 ימי עסקים רישיון חדש קבוע (!).

פורסם

מצטער שקרה לך, נהניתי לקרוא. כתוב יפה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש מכונה שנראת כמו כספומט שאתה יכול להוציא בה את כל הרישיונות שאתה צריך בחצי מחיר ממחיר הפקידה.

מצטער לשמוע על כל הטרטור.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

כתוב יפה - נהנתי לקרוא.

אם כי לסוגיה אחת לא קיבלתי מענה - האם הצלחת למצוא שרידי גולגלות של כאלה שהתייאשו בהמתנה? ואם לא מה זה מוכיח - שהמנקים עשו עבודתם נאמנה או שהישראלים הם גזע קשה שלא נשבר בקלות?... :wink:

פורסם

נשמט הסיכום שהרשיון נתקבל אחרי שלושה וחצי חודשים. וכנראה בגלל הניג'וס שלי. הוזמן בתחילת יולי, נתקבל השבוע, אמצע אוקטובר.

העיקר שהגיע.

לגבי רשיון רכב ותשלום אגרת רישוי - גם לי יש התנסות טובה והטופס מגיע תוך כמה ימים.

אבל כאשר מסתבכים עם הביוקרטיה - אפשר רק לחייך בעצב ולקוות שפעם כחלון יגיע למשרד התחבורה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
  • תוכן חדש...