Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5015 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אלו החברות העדיפות בשמן מנוע?? חברות הדלק? הן עדיפות על כל שאר השמות?

בדקתי מקודם בתחנה מול הבית... 4 ליטר של סונול 260 שקלים חדשים :shock::shock::shock:

פורסם

ועוד איך יש.

אומנם יש שמות שהם ברמות דומות אבל יש שמות שיש בינהם פערים גדולים באמינות ואיכות, כמו בכל דבר.

אני מאמין שכל אחד יסכים שמקרר של אמנה או תדיראן יהיה טוב יותר ממקר של פוגיקום, לנקו, ועוד שמות רבים

פורסם

למען האמת, בצמיגות הזו אין ממש חברה עדיפה. מעטים החברות שאכן משקיעות בשמן הזה. מיכוון שבעיקר שמשתמשים בו למכוניות ישנות או עם מנוע שעבר הרבה קילומטרים רובם מייצרים אותו בתקן API SE, SF SG, SH וזהו. בארץ, מעטות מאוד החברות שמשקיעות בתקנים יותר גבוהים מאלה.

בארצות הברית החברות הגדולות עדיין מייצרות את השמן הזה בדרגת API SE אשר מיועד למכוניות אספנות עם מנועים ישנים שיוצרו בשנות ה 60-80. אם לא מדובר ברכב עם מנוע שמור ביותר ובמצב מכני וחיצוני מעולה לא הייתי משקיע בשמן יקר מדיי.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ועוד איך יש.

אומנם יש שמות שהם ברמות דומות אבל יש שמות שיש בינהם פערים גדולים באמינות ואיכות, כמו בכל דבר.

אני מאמין שכל אחד יסכים שמקרר של אמנה או תדיראן יהיה טוב יותר ממקר של פוגיקום, לנקו, ועוד שמות רבים

אבל אין חברה עדיפה אחת, יש מגוון.

פורסם

תודה, העיניין הוא שהרכב באמת דיי שמור ואפשר להגיד שמור מאד ובמצב טוב. האוטו עשה 160K אמיתי...{למען האמת עוד לא הגיע לזה, עוד קצת :)...} קניתי אותו מאדם מבוגר שקיבל אותו ב 60K או 80 K ומאז הרכב אצלו, טופל בזמן והכל... ככה שיש לי רצון להשקיע בו קצת ולשמור עליו..

אבל אין חברה עדיפה אחת, יש מגוון.
שוב אני לא יודע מה הידע שלך בתחום אבל מבחינתי כן יש, וגם אם לא חברה אחת בצורה חד משמעית, יש כמה שמות בולטים :wink:...

בברכה

פורסם

אם המנוע שמור והרכב בהחלט שווה המשך שימוש אני במקומך הייתי שוקל מעבר מ 20W-50 לשמן בעל צמיגות נמוכה יותר כמו 10W-40 על בסיס סינטטי (נקרא בלשון העם "חצי סינטטי"). שמן 20W-50 הוא שמן בעל צמיגות גבוהה אשר גורם לעומס על משאבת השמן ושאר רכיבים במנוע. אפשר לומר שלמנוע ישן אבל לא ענתיקה אין ממש צורך להשתמש בכזו צמיגות גבוהה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אין לי שום בעיה לקנות שמן כזה...

פשוט הבנתי שלא בריא לרכב משנתון כזה שמן חצי סינטטי או סינטטי מלא אלא דווקא מינראלי וכו... ובצמיגות כמו שממליץ היצרן 20/50 ולא אחרת...

אשמח להתבדות

פורסם

גם אני כמוך, אוהב לנסוע ברכבים ישנים אבל במצב פריסטין. יש לי פיאטסה שנת 96 שאני יד שנייה שלה. קניתי אותה מקשיש שהיה היד הראשונה והרכב היה עם 84 אלף ק"מ מקוריים. איך יודעים שהספידומטר לא עשה "סיבוב" כבר? פשוט מאוד, הרכב במצב מצויין, שמרימים את מכסה המנוע הכל נקי ושמור, ושהירמו את הרכב על הליפט במוסך רואים שכל השילדה נקייה, בלי חלודה ובלי מכות או כיפופים.

בקיצור, היצרן המליץ בזמנו בספר הרכב להשתמש ב 15W-40 עם דרגת API SG והכי מצחיק, שהחלפת שמן והפילטר היא לפי הספר כל 15 אלף ק"מ. אתה קולט את זה? 15 אלף ק"מ על שמן מינראלי? מי היום מעיז לעשות כזה מרחק על שמן מינראלי? בשנת 1996 כנראה זה היה נחשב לשמן מתקדם כמו שהפאיסטה נחשבה לרכב משפחתי קטן.

בקיצור, החלפתי ל 10W-40 "חצי סינטטי" בהחלפה הראשונה והרכב מתפקד מצוין. בלי עין הרע לא אוכל אפילו 100 סמ"'ק של שמן. בקרוב אני מתכוון לעבור לסינטטי מלא 5W-40, זה יעשה רק טוב. רציתי בשיא "ההתלהבות" שלי לעבור אפילו לסינטטי מלא 0W-40 אבל המחירים של שמני ה 0W הם עדיין לא מי יודע מה זולים. מעל 250 ש"ח למיכל 5 ליטר

פורסם

קודם כל אני לא נוסע ברכב הזה מתוך אהבה גדולה לרכבים ישנים :) פשוט זה התקציב וגם זה אחרי שפע שירד מהברית של הבן שנולד ערב חג סוכות :)

דבר שני לדעתי יש קצת הבדלים בין הפיאסטה שלך לסקודה שלי...

לעבור מ 15/40 ל 10/40 זה לא נראה לי כל כך גדול לעומת 20/50 ל 10/40... או שאני טועה?

ודבר לגבי ההחלפה... להחליף את כל השמן ומסנן או שאפשר פשוט להוסיף? או שריקון לבד מספיק מבלי להחליף מסנן?

תודה

תפנה לזוקו שילובים - התחדש יבוא של שמני SHELL 8)

איפה הוא נמצא?

• תוכן חדש...