Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משום מה סוף השבוע האחרון הניב הרבה הצהרות מתעשיית הרכב הצרפתית.

ב-דה מרקר צוטט סמנכ"ל התפעול של רנו עם הצהרה דרמטית כי רנו שוקלת לסגור את כל מפעליה. כל מפעליה.

וווושששש....

דברים כאלו טבעם להאמר כאשר יש עימות עם ארגון העובדים, רצון ליצור לחץ על הממשלה, או שהם אכן טפטוף מכוון ומתוזמן לקראת העתיד.

בכתבות כלכליות מסתמן כי לרוב היצרנים ובכל העולם יש בעיה עם ירידה במכירות. עקבית. את הסיבות אפשר לנתח לחוד, והן רבות (כן, כולל הצעירים, שבהרבה ארצות בעולם נוטים לדחות רכישת רכב! להבדיל מישראל...) - אבל מסתמנת רוויה וצמצום ביקוש, למרות הגידול באוכלוסיה.

ואנו גרגרנו פה למראה המגאן סטיישן דיזל שאו טו טו תגיע לישראל.

רק לי נדמה שהתזמון של שני הפרסומים אומלל? וחבל. גם בגלל הדיזל שחביב עלי, גם הדגם שכמותו חביבים עלי, וגם חרושת השמועות שלא תיטיב עם המוניטין הלא מלהיב שיש לחברה בישראל.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

בצורתה הנוכחית היא חייבת להעלם דחוף. העפת מבט על הקליאו או הפלואנס? ללא ספק חייבת לשנות את צורות רכביה.

8)

Twincharger Stratified Injection

פורסם

מילא קרסו - יש לה עוד כמה מקורות פרנסה.

אבל מה עם Better Place?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

זו לא הפעם הראשונה שסכנת סגירה ריחפה מעל רנו.

עד אמצע שנות ה 80' רנו היתה חברה ממשלתית עם וועד עובדים מיליטאנטי שדאג שעובדי החברה ירוויחו 30-40% יותר מהמקובל בתעשיית הרכב הצרפתית.

הנפגע העיקרי מכך היה תקציב הפיתוח, מאחר וכל משאבי החברה הופנו למשכורות ותנאים מפליגים.

רו נאלצה להשתמש במנועים עתיקים ששימשו את מכוניות החברה עוד בשנות ה 50' וה 60', והמכירות צנחו, בעיקר עקב היצע מאד לא אטרקטיבי.

בשנת 86' החל תהליך הפרטת רנו, ולצורך זה מונה מנהל חדש, ג'ורג' באס שמו.

תהליך ההבראה כלל פיטורים נרחבים וקיצוצי שכר, אך הוא לא ממש הושלם; יד נעלמה התנקשה בחייו, והמהפך האמיתי הגיע רק בתקופתו של יהודי בשם ריימונד לוי, שבצעד נכון החליט על פיתוח מנועים מודרניים בנפח 1.4 שכונה אנרג'י ו 1700 שהיוו בסיס למנועי הדיזל בשנים מאוחרות יותר.

הרנו 19 שהוצגה ב 88' היתה הצלחה גדולה, ואיפשרה את פיתוח הקליאו שהיתה לאורך כל שנות ה 90' הדגם הנמכר ביותר של רנו.

באמצע שנות ה 90' זיהתה רנו נכון את טרנד הבטיחות, ונטלה את ההובלה מידי היצרניות השבדיות, וזה היווה טריגר מכירות רציני.

בשנים האחרונות רנו הלכה קצת לאיבוד, והן הקליאו והן המגאן לא נמכרות היטב מחוץ לצרפת, שלא לדבר על מכוניות מנהלים או סאלון, תחום שרנו מעולם לא הצליחו בו.

נקורת האור היחידה היא דגמי הספורט וה RS, אבל קשה להחזיק חברה שלמה מדגמי נישה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ההצהרה מכוונת לשני גורמים --

האירגונים המקצועיים - "תספגו בשקט קיצוצים בשכר ובמשרות או שנאלץ לסגור ולפטר את כל העובדים".

ממשלת צרפת - "תנו חבילת חילוץ כמו שנעשה בארה"ב או שנאלץ לסגור ולפטר את כל העובדים".

פורסם

נו באמת, עוד כותרת צהובה של דה מרקר! מישהו אמר לסגור את רנו? בסך הכל סכסוך בין הנהלה לוועד העובדים וכפי שכתבו מעלי, פנייה לממשלת צרפת לבצע רגולציה בשוק העבודה ולהזרים כספים (20% מרנו בידי ממשלת צרפת). אותו הדבר בדיוק מתרחש בימים אלו באיטליה כאשר פיאט מאיימת לאחרונה (וממש לא בפעם הראשונה) להוציא לחלוטין את הייצור מאיטליה.

גם ליונדאי/קיה יש סכסוכים קשים עם וועד העובדים ואחת הסיבות לעיכובים באספקה אלו השביתות שיש שם כל שני וחמישי (רק ששם מצבם באמת קשה לעומת העובדים המפונקים יותר של אירופה).

בכלל, רנו רווחית גם ב-2012 למרות הירידה הכוללת של המכירות באירופה ורווחית יותר משנה שעברה שהייתה שנת שיא שלה (נכון למחצית הראשונה של 2012). לא צריך להתלהב מכל כותרת של כתב כלכלי שמחפש כותרות סוג ז'! ובכלל, מומלץ תמיד לקרוא במקומות אחרים בחו"ל ולראות את כל התמונה.

אז לא לדאוג, המגאן סטיישן דיזל תגיע גם תגיע:)

פורסם

דוקא מותג דצ'יה עושה חיל אפילו במערב אירופה.

בדומה למשבר בארה"ב שגרם לפשיטת רגל אצל חברות אמריקאיות, נראה שזה הגיע כעת גם לאירופה.

גם פיג'ו, סיטרואן ואופל סובלות מהמשבר והמכירות באירופה מדשדשות.

לעומת זאת בדרום אמריקה, סין ורוסיה המצב משתפר ובגלל זה ניתן לראות לאחרונה דגמים שיצאו לשוק כמו פיג'ו 301 וסקודה ראפיד שמתומחרות מול דצ'יה לוגאן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
^תקרוס ותשכח במהרה בימינו אמן

אמן כן יהי רצון!

זו לא הפעם הראשונה שסכנת סגירה ריחפה מעל רנו.

עד אמצע שנות ה 80' רנו היתה חברה ממשלתית עם וועד עובדים מיליטאנטי שדאג שעובדי החברה ירוויחו 30-40% יותר מהמקובל בתעשיית הרכב הצרפתית.

הנפגע העיקרי מכך היה תקציב הפיתוח, מאחר וכל משאבי החברה הופנו למשכורות ותנאים מפליגים.

רו נאלצה להשתמש במנועים עתיקים ששימשו את מכוניות החברה עוד בשנות ה 50' וה 60', והמכירות צנחו, בעיקר עקב היצע מאד לא אטרקטיבי.

בשנת 86' החל תהליך הפרטת רנו, ולצורך זה מונה מנהל חדש, ג'ורג' באס שמו.

תהליך ההבראה כלל פיטורים נרחבים וקיצוצי שכר, אך הוא לא ממש הושלם; יד נעלמה התנקשה בחייו, והמהפך האמיתי הגיע רק בתקופתו של יהודי בשם ריימונד לוי, שבצעד נכון החליט על פיתוח מנועים מודרניים בנפח 1.4 שכונה אנרג'י ו 1700 שהיוו בסיס למנועי הדיזל בשנים מאוחרות יותר.

הרנו 19 שהוצגה ב 88' היתה הצלחה גדולה, ואיפשרה את פיתוח הקליאו שהיתה לאורך כל שנות ה 90' הדגם הנמכר ביותר של רנו.

באמצע שנות ה 90' זיהתה רנו נכון את טרנד הבטיחות, ונטלה את ההובלה מידי היצרניות השבדיות, וזה היווה טריגר מכירות רציני.

בשנים האחרונות רנו הלכה קצת לאיבוד, והן הקליאו והן המגאן לא נמכרות היטב מחוץ לצרפת, שלא לדבר על מכוניות מנהלים או סאלון, תחום שרנו מעולם לא הצליחו בו.

נקורת האור היחידה היא דגמי הספורט וה RS, אבל קשה להחזיק חברה שלמה מדגמי נישה.

תודה על השיעור בהיסטוריה,

ובנוגע לדעתי:

רנו צריכה לפנות לשוק יותר רחב כדי להצליח, וגם, לנטרל את וועדי העובדים,

תראו מה וועדי עובדים גורמים אצלינו בנתב"ג, בנמלים, במקורות, ובחברת החשמל,

אצלינו זה חברות שאין להן מתחרים, יש להן מונופול, לכן הן אינן יכולות לקרוס, ויש לגרעונות

עצומים שהממשלה משום מה מוחקת להן על חשבונינו, לעומתן לרנו יש מתחרים

מבית ומחוץ, (והכוונה גם מחוץ ליבשת אירופה, יש היום באירופה הרבה מכוניות מלוכסנות (אסיאתיות) שנתנו

יחסית מכה ליצרניות המקומויות)

בתור אחד שנהג על משאית רנו, אני די מתעב את החברה הזאת, לא יכאב לי אם היא תקרוס,

מה שכן יכאב לי שאחרי שהיא תיקרוס יבוא איזה סיני/יפאני/קוראני עשיר ויהפוך את רנו לדהיו II,

זה באמת תהיה זוועת כל הזוועות!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

המותג הולך ומדרדר בשנים האחרונות, איכות החומרים כבר איננה עומדת בשורה אחת עם היפניות, המנועים מיושנים וכך רוב הרכיבים. העיצוב של רנו נתון לויכוח, אני מאלה ששונאים את המותג הצרפתי שינאה עצומה! ובכל זאת כואב לשמוע שמותג כלכך ותיק ובעל מורשת עצומה הולך להיסגר

פורסם

בולשיט, זה ציטוט שנלקח בכדי לכופף את ידי האיגוד.

רנו זה תאגיד הרכב השלישי במכירות באירופה, זה לא מאזדה או סובארו... ועם כל האנטגוניזם שהוא גורר בארץ, גם במכירות אצלנו הם בצמרת (וכאמור גם ניסאן בתמונה)

זה נכון שרנו קצת הלכה לאיבוד אבל אהבתי את השפה העיצובית החדשה שלהם שכנראה תתחיל להגיע בקליאו החדשה (שנראית מצוין לטעמי)

בנוגע למגאן סטיישן דיזל, או כל דיזל אחר, אני הייתי מגרגר הרבה פחות כי בשנה הבאה הן יעלו הרבה יותר...

פורסם

בתור אחד שנהג על משאית רנו, אני די מתעב את החברה הזאת, לא יכאב לי אם היא תקרוס,

מה שכן יכאב לי שאחרי שהיא תיקרוס יבוא איזה סיני/יפאני/קוראני עשיר ויהפוך את רנו לדהיו II,

זה באמת תהיה זוועת כל הזוועות!

אבא שלי כבר אחרי 2 משאיות רנו.

הראשונה - מ2006 - מידלום מעולה. לא הייתה שום תקלה. נמכרה ב240K ק"מ.

השניה - אמצע 2012 - גם כן מידלום. מעבר לצריכת דלק שהשתפרה בכ30% מהמידלום הקודמת ועוד כל מיני גאדג'טים ואלקטרוניקה חדשה בקבינה, אין הרבה הבדל - ולטובה.

מה הנסיון שלך ? אנחנו מאוד מרוצים.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• תוכן חדש...