Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ שמן

אדם1969
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5012 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יו יו פסקי....במנוע שלי אני משתמש בשמן חצי סינטטי.בדרך כלל אני שם בכל הרכבים שלי "ליקווי מולי",בפעם האחרונה שמתי "רינהול" שמן גרמני חצי סינטטי.

כל 5000 ק"מ מחליף+מסנן שמן ובזה נגמר הסיפור.

השאלה אם זה טוב למנוע

מהי הצמיגות שאתה משתמש?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם
אם זה היה כך, דרויניזם פשוט היה מכלה את כל השמנים בעלי הצמיגות הנמוכה. גם היו מופיעים שמנים עם צמיגות עוד יותר גבוהה.

לא מדויק הגישה של המנועים המודרנים היינה ״להקל״ על המכלולים הנעים במנוע , בכך גם ליעל את נצילות המנוע וצריכת הדלק וביזבוז האנרגיה על חיכוך . כמו כן המרווחים במייסבים צומצמו מאותה סיבה .

עכשיו אם מסתכלים מהבט של מישטר הידרודינמי, ככול שצמיגות השמן גבוהה יותר המשטר נשמר גם במצבי קיצון , במיוחד אחרי נסיעה רציפה ושהמנוע והשמן חמים , רואים בכל שעון לחץ שמן שהוא נופל , כאשר יש שמן עם צמיגות גבוהה לחץ השמן ישאר גבוה וימנע נזק למייסדי המנוע

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
לא מדויק הגישה של המנועים המודרנים היינה ״להקל״ על המכלולים הנעים במנוע , בכך גם ליעל את נצילות המנוע וצריכת הדלק וביזבוז האנרגיה על חיכוך . כמו כן המרווחים במייסבים צומצמו מאותה סיבה .

עכשיו אם מסתכלים מהבט של מישטר הידרודינמי, ככול שצמיגות השמן גבוהה יותר המשטר נשמר גם במצבי קיצון , במיוחד אחרי נסיעה רציפה ושהמנוע והשמן חמים , רואים בכל שעון לחץ שמן שהוא נופל , כאשר יש שמן עם צמיגות גבוהה לחץ השמן ישאר גבוה וימנע נזק למייסדי המנוע

צר לי. ההסבר שלך לא עונה או מתייחס לשאלתי/הצעתי.

אתה הצהרת שלמנוע תמיד טוב יותר שמן בעל צמיגות גבוהה - אם כך למה אין שמנים עם צמיגות 100, 120 והלאה? למה יש מנועים שמומלצת להם צמיגות נמוכה?

הסברי שלי הוא שאין דבר "צמיגות גבוהה יותר גם יותר טובה".

הצמיגות צריכה להתאים למרווחי התכנון, ללחץ העבודה, לטמפרטורת המנוע ועוד. כלומר - צריך לבחור צמיגות על פי הנחיות היצרן ולא באופן החלטי לשים שמן עם צמיגות גבוהה יותר כי זה "יותר טוב".

פורסם

אתה טועה ומטעה

תחקור מה זה משטר הידרודינמי במייסבי מנוע

ואיך מנוע עם ליפטרים הידראולי עובד .

אחרי זה תחקור מה קורה לשמן שעובר גזירה וקוויטציה במנוע שעובד משך זמן ממושך

ורק אחרי זה תבוא ותגיד לי שאני טועה ...

היצרן נצמד לאילוצים כגון חסכון בדלק וזיהום אוויר לכן ינסה להגביר נצילות מכאנית על חשבון בלאי

הכי מצחיק שיש שמנים של צמיגות sae 60 וגם 70

משתמשים בהם במיוחד במנועים שעובדים בסלד גבהה תחת עומס מלא

אז אתה תצמד לייצרן ואני אצמד לפיזיקה ולעבודה היום יומית שלי

פורסם
אתה טועה ומטעה

תחקור מה זה משטר הידרודינמי במייסבי מנוע

ואיך מנוע עם ליפטרים הידראולי עובד .

אחרי זה תחקור מה קורה לשמן שעובר גזירה וקוויטציה במנוע שעובד משך זמן ממושך

ורק אחרי זה תבוא ותגיד לי שאני טועה ...

היצרן נצמד לאילוצים כגון חסכון בדלק וזיהום אוויר לכן ינסה להגביר נצילות מכאנית על חשבון בלאי

הכי מצחיק שיש שמנים של צמיגות sae 60 וגם 70

משתמשים בהם במיוחד במנועים שעובדים בסלד גבהה תחת עומס מלא

אז אתה תצמד לייצרן ואני אצמד לפיזיקה ולעבודה היום יומית שלי

"מטעה"? את מי אני "מטעה"?

אתה ממשיך להסתובב סביב מינוחים הנדסיים מרשימים. גזירה, קוויטציה. כן, גם אני מכיר את המונחים.

בשורה התחתונה, אתה ממליץ להשתמש בכל המנועים בשמן 70. כולל מנועי אספנות (שהרי בזה אנו עוסקים) ללא קשר להוראות יצרן. כך מובן מדבריך. טוב, שיהיה. שנה טובה.

פורסם

ונחזור לפשוטי העם

האם ניתן להשתמש במנוע משנת יצור 1988

בשמן חצי/מלא סינטטי?

והאם להדבק להוראות היצרן שממליץ על 5w-30?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

20W50 מינרלי יעבוד מצויין

או כל שמן מנוע עם צמיגות 50 .

רוצה לשמור על המנוע עוד? תזמין תוסף ZDDP

למנוע.

פורסם

אני משתמש בשמן 10W40.די והותר.מנסיון אישי,מנועים ישנים שאיו להם נזילות והאטמים ישנים,גובר הסיכוי שברגע שתשים שמן סינטטי מלא 5-30 או 5-40,יפרצו אותם אטמים מהסיבה הפשוטה,שבשמנים כאלו ישנם עוד חומרים שיגרמו לניקוי פיח ובוצה ועל כן יחלו לך נזילות מאטמים שונים שבאים במגע עם השמן הסינטטי.

אם לקחת בחשבון שלא יהיה אכפת לך להחליף כל אטם שידלוף,תשתמש בסינטטי,תחליף אטמים במידה ויצטרך ותחזור להשתמש בשמן סינטטי.

כשקונים שמן רגיל,דהיינו 20-50 מינרלי (שהוא אינו סינטטי אלא על בסיס נפט),ניתן להוסיף תוספים למניעת איכול,חימצון השמן,נוגד שחיקה וכו'.אך כשקונים שמן סינטטי מלא (ולא שמן על בסיס סינטטי שזה לרוב שמן רגיל מעורב עם סינטטי) הוא מהונדס במעבדה ויש בו את כל החומרים הדרושים לשמירה על מנוע תקין ובריא.

לסיום:רצוי להשתמש בשמן סינטטי במנועים אלו (דרישות יצרן),אך לקחת בחשבון שבמנוע ישן ייש סיכוי לדליפה באטמים.

לאחר החלפת אטמים אין שום בעיה להשתמש בסינטטי מלא ללא דאגות מנזילות למיניהן.

שא ברכה ידידי ותקפוץ לבקר....

דודו.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

פורסם

דודו

כשאתה כותב "אטמים", כוונתך ל FREEZE PLUGS ?

או למשהו אחר? או הם בתוך רשימה בין יתר האטמים האחרים (איזה)?

שברולט קפריס 350, 88

פסח

פורסם

אני מתכוון לאטם אגן,מחזיר שמן בין מנוע לפלקספלייט וכד'.כל אטם שבא במגע עם שמן מנוע.FREEZE PLUGS קשורים למערכת המים.

Chevrolet Caprice Classic או בקיצור Triple C שנת 83'

• תוכן חדש...