Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
אני מתלבט בין סקודה פאביה ידנית 1.4 לבין היונדאי 1.2 שהגיעה לא מזמן.

אם זה עדיין רלוונטי, אז במיוחד בשבילך.

ממש לפני חג הסוכות האחרון קיבלתי את ה I20 החדשה. הספקתי לנסוע עם הרכב כ 300 ק"מ עד שטייס בכביש החוף הצליח להיכנס ברכב מאחור ולהשבית אותו. כרגע אני ממתין לקבלת הכסף מהביטוח על מנת לרכוש את החדש.

תחילה אני רוצה לציין בפנייך שהרשמים שאציג לפנייך הינם ביחס לקבוצת הרכבים שלנו.

ולענייננו, כמו שכבר ציינתי, הספקתי לשייט עם הרכב במשך שבוע כ 300 ק"מ. חווית הנהיגה מושלמת, ההגה קליל ונעים ובנהיגה מחוץ לעיר הופך למעט קשה יותר על מנת לשפר את התקשורת עם הנהג.

הנדסת האנוש מעולה וכל הכפתורים ממקומים בדיוק היכן שצריך. המנוע שקט גם במהירויות גבוהות ומספק את הכוח הנדרש מתי שאתה רק צריך. המיתלים רכים ונעימים ויחד עם המושבים הנוחים סופגים כל מהמורה.

הקלאצ' רך ולא נוקשה כמו ברכבים אחרים.

בקיצור, עד כמה שניתן לחוות ב 300 ק"מ, הרכב נותן תמורה מלאה למחיר ויותר מזה.

באמת שמומלצת.

פורסם

ביום ראשון אני הולך לבצע נסיעת מבחן על הרכב הזה.

זה מדהים שהדגם הידני עולה 30K פחות מהאוטומטי (שהוא אומנם 1.4 אבל בכל זאת..)

נהג ותיק

פורסם
ביום ראשון אני הולך לבצע נסיעת מבחן על הרכב הזה.

זה מדהים שהדגם הידני עולה 30K פחות מהאוטומטי (שהוא אומנם 1.4 אבל בכל זאת..)

ב"פורד" הסבירו שההסבר למחיר הנמוך הוא הקלות מס של הממשלה על הידניות החסכוניות הללו

פורסם
ב"פורד" הסבירו שההסבר למחיר הנמוך הוא הקלות מס של הממשלה על הידניות החסכוניות הללו

מעניין איך לא שמענו על "ההקלות" האלה בתקשורת.

נהג ותיק

פורסם

אני חושב שאין הרבה מה לחשוב, היונדאי i20 עדיפה מכל אספקט.

אמנם היא עולה מעט יותר, אבל לדעתי היא שווה את התוספת.

היא יותר בטיחותית מהפאביה, המנוע יותר מודרני, הi20 בתור מכונית היא יותר מודרנית (במקור יצאה ב2009 ועברה השנה מתיחת פנים), יש לה יותר אבזור חשמלי ובטיחותי, היא יותר זולה במוסך, יש לה אחריות ארוכה יותר והיא לא פחות אמינה מהפאביה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני הייתי בהתלבטות דומה לשלך בין פאביה, קליאו, ריו שהיה במבצע של החבר.

הריו נפסלה עקב נוחות הנסיעה- המתלים רכים מדי , וגרמה לאשתי בחילה בנסיעת מבחן ובנוסף מנוע חלש. כמו הכסאות ברכב לא מספיק תומכים ונוחים.

היתה התלבטות רצינית בין הקליאו לפאביה ושתיהן היו נוחות משמעותית מהריו.

לבסוף החלטתי ללכת על הפאביה על אף שבעסקות הטריד אין היא יצאה יקרה יותר בכמה אלפי שקלים מהפאביה- מנוע חזק יותר. איכותית יותר. הרכב אצלי כמעט חודשיים וגמרתי איתו כמעט 5 א׳ קילומטרים.

ואפשר לומר שאני מאוד מרוצה מההחלטה...

פורסם

לאחר נסיעת מבחן שעשית על הI20 הידנית, 1200 סמ"ק, אני יכול רק להגיד דבר אחד - אכזבה :(

יפה ומאובזרת יחסת היא כן (למרות שחסר לה כניסת USB לטעמי), אבל היא מאוד חלש. :cry:

בעיר היא הרגישה יחסית סבבה (לא הכי זרירה) אבל אז יצאנו לכביש המהיר. ב 110 קמ"ש נתתי פול גז.... האוטו לא זז! בקושי הגיע ל120 קמ"ש אחרי כ 16 שניות מ110 קמ"ש....

אז נכון, אני בעל רכב עם מנוע 1.6 (90 כ"ס) ואולי הצפיות שלי מהמסכנה גבוהות מידי, אבל לעקוף רכב שנוסע אפילו על 60 קמ"ש, לא הייתי ממליץ עם הI20. פשוט איי איי איי....

אני ממש לא יודע איך ומתי היא מספקת את ה 84 הסוסים שלה, אבל ממש לא מרגישים אותם.

אם אתה לא מתכוון לעבור את ה90 קמ"ש ורואה את עצמך תמיד בימין, זהו הרכב בשבילך!

נ.ב.

הקליאו הרבה יותר נוחה, אבל לה בכלל חסר כוח. :wink:

פורסם
לאחר נסיעת מבחן שעשית על הI20 הידנית, 1200 סמ"ק, אני יכול רק להגיד דבר אחד - אכזבה :(

יפה ומאובזרת יחסת היא כן (למרות שחסר לה כניסת USB לטעמי), אבל היא מאוד חלש. :cry:

בעיר היא הרגישה יחסית סבבה (לא הכי זרירה) אבל אז יצאנו לכביש המהיר. ב 110 קמ"ש נתתי פול גז.... האוטו לא זז! בקושי הגיע ל120 קמ"ש אחרי כ 16 שניות מ110 קמ"ש....

אז נכון, אני בעל רכב עם מנוע 1.6 (90 כ"ס) ואולי הצפיות שלי מהמסכנה גבוהות מידי, אבל לעקוף רכב שנוסע אפילו על 60 קמ"ש, לא הייתי ממליץ עם הI20. פשוט איי איי איי....

אני ממש לא יודע איך ומתי היא מספקת את ה 84 הסוסים שלה, אבל ממש לא מרגישים אותם.

אם אתה לא מתכוון לעבור את ה90 קמ"ש ורואה את עצמך תמיד בימין, זהו הרכב בשבילך!

נ.ב.

הקליאו הרבה יותר נוחה, אבל לה בכלל חסר כוח. :wink:

חסר לה כוח?

לא נראה לי שעד כדי כך כמו שאתה מתאר, אני כמעט כל יום נוסע איתה מחוץ לעיר, באיזור של 100 קמ"ש, ומניסיון אין בעיה גם לנסוע 120 קמ"ש, כל עוד שמנוע שמסתובב ב3700 סל"ד לא מפריע לך. :roll:

אולי היא לא הדבר הכי חזק על הכביש, אבל אני עומד באופן טוב בקצב של התנועה.

עושה רושם שאתה מגזים גם לגביי הI20, או שפשוט בעבר היית רגיל לרכבים עם המון כוח, ולכן פתאום נראית לך נפילה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
חסר לה כוח?

לא נראה לי שעד כדי כך כמו שאתה מתאר, אני כמעט כל יום נוסע איתה מחוץ לעיר, באיזור של 100 קמ"ש, ומניסיון אין בעיה גם לנסוע 120 קמ"ש, כל עוד שמנוע שמסתובב ב3700 סל"ד לא מפריע לך. :roll:

אולי היא לא הדבר הכי חזק על הכביש, אבל אני עומד באופן טוב בקצב של התנועה.

עושה רושם שאתה מגזים גם לגביי הI20, או שפשוט בעבר היית רגיל לרכבים עם המון כוח, ולכן פתאום נראית לך נפילה.

כמו שציינתי, יכול להיות שהתרגלתי ליותר כוח (למרות שאני רגיל לרק 90 סוסים) , אבל מצד שני, עשיתי גם נסיעת מבחן על הסוייפט 1200 סמ"ק ידני וחוץ מזה שהיא פחות נוחה לגב התחתון (ובכלל פחות נוחה), היא בהחלט זריזה והרבה יותר חזקה.

אולי לא הייתי צריך להתחיל את הנסיעות מבחן מהסוויט :?

הסוייפת הידנית היא סביבות 78 אלף, אולי כדאי לנסות גם אותה, למרות שהיא יותר קטנה ופחות נוחה לטעמי, אני מכיר אחרים שכן אהבו אותה מאוד.

בהצלחה!

פורסם
ממליץ בחום לבצע נסיעת מבחן על הפאביה. נוחה כמו הקליאו אך המנוע הרבה יותר חזק והיא לא פחות חסכונית

גרמני/צ'כי נוח כמו צרפתי? :)

הצחקתני.

אציג לך את היתרונות של הרנו על הפאביה:

1. בטיחות עדיפה - 5 כוכבים במבחני הריסוק ו6 כריות אוויר, לעומת 4 כוכבים במבחני הריסוק ו4 כריות אוויר בפאביה

2. נוחות נסיעה עדיפה

3. אחריות ארוכה יותר - 3 שנים לעומת שנתיים בפאביה

4. מחירי טיפולים זולים יותר במורשה

5. יותר אבזור בכללי, לפאביה עד כמה שזכור לי אין שליטה מההגה ואין לה קרוז קונטרול ופנסי ערפל.

• תוכן חדש...