Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C4 שנת 2008, אמין או לא?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4786 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעתי דעות מגוונות בנושא, רציתי לקבל דעה קונקרטית בעניין, האם יש סיבה לחשוש מC4 צרפתית.

עשיתי עליה נסיעת מבחן, יחסית לרכב שיש לי היום ( שרייד שנת 98) הרכב ממש נוסע היטב, למרות התיבה גיר הבעייתית.

הרכב שראיתי הוא שנת 2008 עם 1600 סמ"ק ו110 כ"ס, השימושים הם לזוג ותינוק.

אני יודע שהצרפתיות בטוחות ולכן זה חלק מהמשוואה עם 6 כ"א וESP וכו'

מה דעתם הכנה על : אמינות\צריכת דלק?

האם הוא יספק אותי ב20,000 שאני עושה בשנה? לרוב מחוץ לעיר.

נ.ב כרגע הרכב עם 120,000 קילמוטר במונה. והמחיר ממש הוגן (40K).

פורסם

זה אותו מנוע אמין של קסרה דור II ופיג'ו 307.

הגיר זה קופסא שחורה, הייתה לנו במשפחה C3 מהניילונים שהוחלפו בה שסתומי לחץ אחרי 6 שנים ו 60K ק"מ. מצד שני יש לנו במשפחה 206 משנת 2001 (שעברה ממני לאחותי ובסוף לדוד שלי) שחצתה מזמן 200K ק"מ בלי שיפוץ גיר.

אם אחרי 4 שנים לרכב לא היו כל מיני תקלות מעצבנות שחזרו על עצמן, והוא טופל לפי הספר, לא צפויות לך הפתעות לא צפויות.

קח בחשבון שטיימינג עושים כל 120K או 10 שנים המוקדם מבינהם אם אני זוכר נכון בדגמים האלה. מה שאומר שהטיפול נופל עליך אם לא נעשה עדיין.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מכר שלי קנה לאחרונה C4 שנת 2009 מלובינסקי טרייד, קיבל עסקה עם הרבה צ'ופרים שאני לא זוכר, אבל הצ'ופר העיקרי -

אחריות מלאה של לובינסקי לשנתיים נוספות. עלה לו 60K בערך לפני כמה חודשים. שווה לבדוק לדעתי אם זה קיים עדיין.

קצין הרכב בחברה שלנו מאד לא ממליץ על ה-C4, היו הרבה בעיות איתם (חשמל בעיקר), עד שהפסיקו לאפשר לעובדים להזמין אותם.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

הנה בדיוק הדוגמא שלי, 2 תגובות.

כל אחת נושבת לכיוון שונה.

מה בפועל קורה, זה מה שמעניין.

האם יש דברים בגו או שהרכב אמין יחסית לרכב יד שניה?

מה בקשר לצריכת הדלק?

פורסם

לדעתי נושא האמינות הוא תלוי מזל.

יהיו כאלה שישבחו את הרכב, ויהיו כאלה שיקללו.

מכר שלי קנה אחת כזו שנת 2008, לאחר 700 ק"מ המנוע התחמם, הלך ראש מנוע והרכב הוכנס למוסך מורשה פיג'ו. מכאן התחילו צרות צרורות גם עם הגיר, תיקון ראש המנוע לא החזיק הרבה זמן מעמד, התחילו ויכוחים עם לובינסקי ולאחר מכן חגיגה שלמה במוסך, צעקות, שאלת האחריות, האם התיקון היה מקצועי וכו'.

האם זה מייצג? לא יודע

לדעתי אם תקבל אחריות של לובינסקי לשנתיים, הרכב יגמע בקלות 20,000 ק"מ בשנה.

אגב, מכונית שנהניתי מאוד לנהוג עליה בזמנו, קיבלתי אותה לשבוע שלם כרכב חילופי.

פורסם

עקרונית, האמינות של הרכב דיי טובה. ע"מ מלהנות מאמינות טובה, כדאי לטפל ברכב מעבר לשגרת היצרן; להחליף פלאגים כל 20-30 אלף קמ ולא 60 אלף כמו שאומר היצרן, להחליף שמן בגיר כל 25-30 אלף קמ (ולא לעולם לא כפי שאומר היצרן) ועם הטיימינג מעט להחמיר ל: כל 100 אלף או 4 שנים, הראשון מבינהם.

רגישות קיימת ביחידה הפנימית של המזגן ובמזרקים שנסתמים. להקפיד לתדלק בתחנות חוקיות וטובות ולוודא שהמזגן עובד בזמן רכישה.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הרכב אמין אבל רגיש לאחזקה לקויה.

אם טופל/מטופל/יטופל בזמן ועם חלקים שהם לא סוג ז' אז יהיה בסדר,ברגע שתתחיל להתקמצן יותר מידי ולדחות טיפולים יבואו הבעיות.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

הרכב טוב מאד, מאובזר יותר מהמקבילות בקטגוריה, ובעל צריכת דלק סבירה. נוח מאד ובטיחותי.

לגבי האמינות – מדובר ברכב צרפתי, עם מוניטין לא משובח.

בפועל – המצב הרבה פחות רע ולפחות מהנתונים שיש בידינו לגבי מכוניות אלה – הרכב סביר.

אל תצפה לאמינות מוחלטת כמו רכב יפני, אך גם לא לרכב שיגרום ליחסים אינטימיים עם המוסכניק שלך.

אם מצאת רכב כזה, בדקת אותו במכון שאתה בחרת והוא טוב – לך על זה.

אם אתה קונה מליסינג – דרוש אחריות, תתמקח על המחיר ושיהיה בהצלחה,

גיל מאוויס.

פורסם

לצערי אני רק אסבך אותך עוד יותר....

לנו יש 308 ליס שהיא זהה מבחינה מכנית עד כמה שאני יודע לסיטרואן.

היתה לנו אחת חדשה 2009 שכמעט ולא עשתה בעיות, היו שטויות קטנות, ועוד תקלה אחת יותר משמעותית של נזילת שמן שהוחלפו בה שסתומי גיר (הבנתי שזאת בעיה ידועה). סה"כ חרשנו על הרכב צפון, דרום, נסיעות ארוכות ועמוסות ולא נתקלנו בשום בעיה.

לעומת זאת...

בתחילת מאי החליפה 308 אחרת זהה לחלוטין (אפילו אותו צבע), של בחור שעזב את החברה, את זאת שלנו. היתה לנו אפשרות "לקחת עלינו" את החוזה שלו לעוד שנה וחצי במקום רכב חדש, כל זאת תמורת תשלום מופחת. חשבתי שעשינו עסקה טובה. אז חשבתי....

בחודשיים האלו נתקעתי עם הרכב 3 פעמים, פעמיים קפצה לי תקלה אלקטרונית עם מנורת STOP בלוח שעונים, ממש ברגעים אלו אני עם 407 חלופית עקב התחממות הרכב, ופעם אחת הרכב התחיל ממש לקרטע לי עקב איזה פאקינג חיישן שאני לא זוכר את שמו...

אה... שחכתי, הפוטנציומטר של הבקרת אקלים נתקע על 20 מעלות ולא הגיב (אבל לפחות לא נתקעתי).

יכול להיות שזאת בדיוק ההגדרה של רכב "לימון" ולא קשור דווקא לפיזו'/ סיטרואן, אבל שוב, לשיקולך...

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

בהחלט נפלת על רכב "לימון",הרכבים מגלים אמינות טובה יחסית אבל כפי שאמרתי,רגישים פחות להזנחה.

"בזכות" הסטיגמות האלה מחיר הקניה של הרכבים נמוך והופך אותם לאופציה משתלמת.

להיכרות אינטימים(אהבתי את הביטוי) תגיע אם תקנה איזו לנד רובר בת 10-15.

הסיטרואן סבבה כל עוד לא תתקמצן עליה.

שאלה לגיל:האם נתקלת במקרה שהמערכת האלקטרונית ברכב קרסה(הכוונה לתצוגת המהירות,בין אם בC4 הרגילה או במגודלת).

תודה

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

גם אני שוקל את האופציה של הc4, אבל עניין האמינות מפחיד אותי בצורה בלתי רגילה. כפי שנראה, בארץ לא כל כך יודעים איך לטפל ברכב הזה. בחו"ל הרכב הזה נחשב לבסדר מבחינת האמינות. לא קטסטרופה כמו שחושבים עליו בארץ.

פורסם

שוב, כמו שכבר כתבו.

אני לא חושב שבאמת לא יודעים לטפל. אני בהחלט חושב שהרכב יותר רגיש לתרבות החפלפ של הישראלי המצוי שמחפש רק איפה לחסוך ולקנות זול.

אגב, ציינתי שאני כרגע עם חלופי עקב התחממות. התלוננתי גם על רעידות חזקות שהתחילו בשבועיים האחרונים ב110 - 120 קמ"ש,

כרגע התקשרו מהליסינג וציינו כי אכן היתה בעיה במשאבת מים שגרמה להתחממות, ואובחן כי שני הג'אנטים הקדמיים מעט עקומים וחובה להחליפם. אלוהים עדי כי לא פגעתי בכלום, לא עליתי על כלום ואני שומר על הרכב ממש כאילו היה רכבי הפרטי, מאיפה פתאום צצו שני גלגלים עקומים, רק אלוהים יודע.

אכן ריח של לימונצ'לו באויר.:wink:

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
לצערי אני רק אסבך אותך עוד יותר....

לנו יש 308 ליס שהיא זהה מבחינה מכנית עד כמה שאני יודע לסיטרואן.

הקשר בין ה C4 (עד מודל 2011) ל 308 (החל ממודל 2008,) הוא מקרי לחלוטין. לא אותה ארכיטקטורת חשמל ולא אותו המנוע ב-כ-ל-ל.

הקשר היחידי והמשותף בהן הוא הגיר, וגם שם יכולים להיות הבדלים.

ה C4 החדשה (מ-2011) אכן דומה ל 308.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפי החיפוש בפורום והרשמים מאנשים שונים, ניראה שיש לרכב הזה יותר תגובות הנובעות ממוניטין מאשר מידע על סמך נסיון...

כל מי שהסתייג מהרכב סיים את המשפט ב"הצרפתיות האלה", ניראה לי שלרכב שנת 2008 שמטופל בחברה כמו שעון לפי ההיסטוריה, אין משהו חריג, עבר טיימינג ב90K, בדיקה שלי לפי קניה מראה שהדבר היחד זה לסדר את המתזים הקדמיים וכיוון פרונט, מעבר לזה אין כלום לרכב.

בקיצור, על סמך תגובות ברשת מאנשים שיש להם את הרכב, הם לא סובלים יותר מידי, הרכב בקושי רואה מוסך לטענתם, מאידך תמיד יש את אלה שאומרים שיפניות זה "הכי אחי".

קניתי אותה! מקווה שלא אנהל קשר "רומנטי" עם המוסכניק, ושמעבר לטיפולים השותפים לא יהיה משהו מיוחד.

תודה לכולכם!

• תוכן חדש...