Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ספורטיבי 75-80K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5119 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים,

מעוניין להתקדם מעט, קראתי קצת בפורום והתמקדתי בדגמים מסויימים.

כרגע יש לי איביזה FR 2008, אני מאוד מרוצה, אך הגיע הזמן לשנות.

וחשבתי להשתדרג ללאון, אך קיימת התלבטות, מצד אחד שמתי עין על הדגם Sport UP TFSI, שנת 2007 (לא מצאתי שנתון יותר גבוה)

מצד שני, ראיתי שיש הרבה לאון 1.8 TSI שנת 2009 באותו המחיר, השאלה היא מה כדאי לבחור?

הרכב משמש אותי כרכב ליום יום, עבודה וכו'.

באיביזה הצריכת דלק שלי היא 1-11, 1-12 +-, תלוי בנהיגה, וראיתי שהספורט אפ, דיי זוללת דלק, האם יהיה הבדל מהותי בין ה-2? האם בכלל כדאי לרכוש רכב שנת 2007? או שמא ללכת לכיוון ה-1.8 TSI שנת 2009 באותו המחיר?

חשוב לי שהרכב יהיה נוח וחזק וצריכת דלק סבירה.

חשבתי ללכת גם לכיוון GOLF GTI MK5 שנת 2006, אך אני מתלבט בגלל השנתון..

אשמח לעזרה בנושא, ההתלבטויות הן כמו שאמרתי - נוחות, חוזק, צריכת דלק סבירה וכלכלית (לעתיד).

תודה רבה לכולם

נ.ב.

קראתי שה-TFSI פחות מוצלח מה-TSI, האם ארגיש זאת בכניסות למוסך?

פורסם

לא יודע איך אתה עושה 1-11\ 1-12. כנראה אתה נוהג מאד רגוע.

בזמנו אני עברתי מאיביזה קופרה ללאון 1.8TSI. ה-1.8 החדש מאד מוצלח, יותר חסכוני בדלק מה-20V, הגיר בעל 6 ההילוכים מוצלח יותר מהגיר שקיים אצלך(5 קדמיים). כמובן שאני הרגשתי ירידה בכח, אבל הלאון פשוט טובה יותר בכל שאר הפרמטרים.

הרכב הרבה יותר נח ומתנהג.

ה-2.0 זולל יותר דלק. עושה בערך 1-9\1-8 אבל מצד שני, גם יותר חזק. הספורט אפ קיימת רק עד שנתון 2007, ב-2008 נכנסו דגמי ה-1.8TSI וגם דגם ה-FR.

לא חושב שאתה צריך לחשוש מה-GTI. סה"כ לא מדובר על רכבים חדשים, יכול להיות שהלאון משנתון 2008 עברה יותר מאשר GTI מ-2006. הכל תלוי איך נהגו וטיפלו ברכב.

פורסם

תודה רבה על התגובה.

לגבי ה-GTI מבחינה כלכלית, אני מחפש רכב לשנתיים הקרובות לפחות, הירידת ערך לא תהיה משמעותית?

והאם שווה להשקיע באיזור ה-80K עליה?

בלאון, הבנתי גם שיש מתיחת פנים כלשהי ב-2008, למרות שה-SPORT UP יותר מושכת את תשומת ליבי, אני מניח שכדאי ללכת על שנתון גבוה יותר, לא? לפי המצב אצלנו, יש ירידות ערך לא קטנות בכל תחום הרכב בזמן האחרון.

אנסה לחפש לאון 1.8TSI שמורה עם ק"מ נמוך. (אגב, עם תוכנת ניהול מנוע, היא תסע בערך כמו האיביזה FR עם תוכנה?)

תודה רבה

פורסם
תודה רבה על התגובה.

לגבי ה-GTI מבחינה כלכלית, אני מחפש רכב לשנתיים הקרובות לפחות, הירידת ערך לא תהיה משמעותית?

בלאון, הבנתי גם שיש מתיחת פנים כלשהי ב-2008, למרות שה-SPORT UP יותר מושכת את תשומת ליבי, אני מניח שכדאי ללכת על שנתון גבוה יותר, לא? לפי המצב אצלנו, יש ירידות ערך לא קטנות בכל תחום הרכב בזמן האחרון.

אנסה לחפש לאון 1.8TSI שמורה עם ק"מ נמוך. (אגב, עם תוכנת ניהול מנוע, היא תסע בערך כמו האיביזה FR עם תוכנה?)

תודה רבה

לאון 1.8TSI לא תסע ממש כמו איביזה FR עם תוכנה כי יש לך הפרש משקללל. לגבי ירידת ערך אני הייתי בוחר ב GTI כי לפי המצב הנוכחי והמבצעים של סיאט יש ירידות די חזקות.

פורסם
תודה רבה על התגובה.

תודה רבה

הייתה מתיחת פנים ב-2009.

בקו ישר כנראה שהאיביזה תהיה טיפה לפני(בגלל הבדלי המשקל) למרות של-1.8 החדש יש יותר קג"מ וגיר טוב יותר. הלאון מורידה טוב יותר את הכח לכביש, אם אני לא טועה החל מ-2009 הוסיפו ללאון את מערכת ה-XDS שגם תורמת לעניין בצורה משמעותית. לא כל דגמי הלאון מצויידים במערכת הנ"ל.

ספורט אפ\FR יסעו יותר חזק מהאיביזה FR בוודאות.

אני חושב שלאון 1.8TSI עדיין תהווה שדרוג מהותי בשבילך(חוץ מכח) ואם תצליח למצוא ספורט אפ\FR\GTI אז תשתדרג גם מהבחינה הספורטיבית מאד(הן גם משודרגות במתלים וכו').

פורסם

הבנתי,

האמת שאני בהתלבטות דיי קשה, לא מצאתי GOLF GTI עם ק"מ נמוך (100,000+ למרות שזה סביר לשנות 06 אבל עדיין, פשוט מעדיף שלא) במחיר הוגן.

לגבי ה-SPORT UP TFSI, נראה שיש כמה שמורות למרות שחיצונית היא נראית לא רע, בפנים לא נראה שהשקיעו כ"כ, דיי זול, אפילו פחות מהאיביזה שיש לי כרגע, וכאן אני יורד בשנתון, השאלה האם זה שווה מבחינת ירידת ערך וכד'.

והלאון 1.8 TSI, כרגע שנת 2009, ללא יותר מדיי אבזור, עושה רושם של הוצאה מעל התקציב (אחרי שמשקללים תוספות מינימאליות וכו') למרות שעד אתמול הייתי סגור שזה הרכב שאקח, היום בדקתי כמה ביד 2 ונראה שאצטרך למתוח את התקציב.

בקיצור, צריך "רק" למצוא את הרכב הנכון..

אשמח לשמוע עוד חוות דעת בנושא.

תודה.

פורסם

בפנים הלאון דיי "משעממת" אבל איכות החומרים יותר טובה ממה שאתה מכיר.

הכי חשוב שהחגורה לא דופקת על הקורה כאשר נוסעים עם חלון פתוח:lol: לפחות אני סבלתי מזה בקופרה.

אני מציע לך לשבת בתוך אחת וגם לנהוג.

אולי תצליח למצוא TSI מ-2009 במחיר של 85K, משהו באזור.

אני מכרתי את שלי(2008 עלתה בספטמבר, יד ראשונה, 52K ק"מ) ב-80K.

• תוכן חדש...