Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5096 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדקתי אתמול את צריכת הדלק, ומצאתי שבנסיעה משולבת הצריכה הממוצעת הייתה 11.6 ק"מ\ליטר בנסיעה משולבת (362.6 ק"מ בדיוק חצי מהם עירוניים וחצי בין עירוניים, 31.26 ליטר)

ישר האשמתי את הטרמוסטט - והחלטתי להחזיר אותו במהרה למקום ולבדוק אם יש שינוי.

היום הייתי במוסך לחיזוק ראש, באותה ההזדמנות אמרתי לו שירכיב לי בחזרה את הטרמוסטט, הוא אמר שהוא לא הוציא אותו, ושאם אני רוצה הוא ישים לי חדש.

אחרי שהתעמתתי איתו קצת, חשבתי לרגע שאולי לא הבנתי אותו נכון בשיחה הקודמת. ואמרתי לו שישים לי חדש.

הוא הוציא את מה שהיה אמור להיות טרמוסטט, רק שמישהו עקר לו את הקרביים. והרכיב את הטרמוסטט החדש.

הייתי בטוח שעכשיו אני יראה את מחוג החום מגיע אל החצי, אבל התאכזבתי לגלות שהוא מגיע עדיין עד הרבע, ושם המאוורר מתחיל לפעול.

אני כרגע מוצא את היוניט חום כחשוד העיקרי.

יש עוד דעות או המלצות?

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור בעלים לשעבר של פונטו 98..

אם אתה מאבד מים באופן קבוע והאוטו מתחם באופן קבוע, סביר להניח שהבעיה בראש מנוע. גש למוסך לאיבחון ובקש לראות בעצמך את הבדיקה. כשזה משפריץ מים - ראש מנוע.. :(

הייתי מציע לך בכל מיקרה להחליף את הטרמוסטט לחדש מקור - לא עולה הרבה, כמה גרושים.

בנוסף לבדוק שהפקק שלך מקורי - אם לא להחליף , גם , עולה כמה גרושים.

מיים - למלא רק מיים איכותיים, לא להעיז לשים בפונטו מי ברז - מי ברז בפונטו מתכון בטוח לראש מנוע.

כאשר האוטו מתחמם, לעצור בצד. להביא לו להתקרר, ברגע שהאוטו מתחמם יותר מדי ונדלקת לך הנורה - זה כבר מאוחר מדי.

לא להעיז לפתוח את המיכל של המים -> הטמפרטורה שם רותחת וזאת סכנת נפשות.

כאשר האוטו שלך חם - לא להעיז להוסיף לו מיים קרים או מיים בכלל כדי "לקרר אותו", זה יגרום לכיווץ מהיר של הראש.

מאוד חשוב שתבדוק את מערכת הקירור באוטו, נזילות וכדומה, זה לא יקר בכלל לתקן ויחסוך לך הרבה כסף בעתיד.

ראש מנוע לפונטו יעלה לך בסביבות 3500 ש"ח. אם הוא מבוצע כמו שצריך זה יביא לך שקט להרבה זמן.

באופן עקרוני, אוטו לא אמור לאבד מיים בכלל! אם אתה מאבד מיים יש בעיה שצריך לסדר.

בהצלחה ידידי.

פורסם

zolshop, תודה על הרצון הטוב, אבל כנראה שעצרת איפשהו בתחילת השרשור.

מאז שהשרשור נפתח קרו הרבה דברים:

שיפצתי ראש מנוע.

הוחלף הפקק של הנוזל קירור.

כבר אין שימוש במי ברז. (כרגע יש אנטי פריז של אמריקן איגל, אני מתכוון להחליף גם את זה)

וחדש מהיום: הותקן טרמוסטט.

לסיכום, התחלתי את השרשור בגלל שהמנוע היה מתחמם יתר על המידה, וכרגע הבעיה היא שהוא לא מתחמם מספיק.

פורסם

מברוק על התיקון, כיף לנהוג בפונטו ואני מתגעגע אליה!

תקפיד תמיד להסתכל על המד חום ולעקוב, במיוחד בקיץ החם שלנו.

:)

פורסם

עשיתי ראש מנוע פעם בפונטו. כשהורדתי את הראש ראיתי שהמיים יצרו להם תעלה קטנה לצלינדר מספר4 ולכן תא השריפה היה נקי ומבריק.

שלחתי למשפץ לשטח לקח 250 ואטם ראש עוד 150. עבודה של פרוק והרכבה בצעתי בעצמי. מנוע קטן וחמוד.

אני לא מאמין שיש עדיין מכונאים שפולטים את המשפט שלא צריך תרמוסטט בישראל.בכל המכוניות שלי יש תרמוסטט גם ברכבי האספנות.

התרמוסטט לא רק פותח את "המעגל הגדול" לרדיאטור אל באותה הזדמנות סוגר את "המעגל הקטן".

ביטול הטרמוסטט גורם לכך שחלק מהמים החמים ממשיכים להסתובב במעגל הקטן וגם הזרימה הבילתי פוסקת לרדיאטור גורמת לכך ש"מנת" המים ברדיאטור לא מספיקה להתקרר.

חייבים להתקין תרמוסטט ואתה חייב למצוא מוסך אחר.

פורסם

למדתי היום שיעור חשוב בהתנהלות הפורומים: על כל שינוי שמתרחש אחרי מחצית העמוד השני - יש לפתוח נושא חדש.

ספיידר מן, היום הורכב טרמוסטט חדש לחלוטין, אבל עדיין המנוע לא מצליח להתחמם.

ואם במוסך אחר עסקינן, יש המלצות למוסך אמין ומקצועי שמציע גם מחירים הגיוניים בבאר שבע?

פורסם

תאמין לי שקראתי הכל. חשבתי שיעניין מישהו להבין למה צריך תרמוסטט מעבר לזה שהוא מאיץ את חימום המנוע לטמפרטורת עבודה.

בהצלחה

פורסם
למדתי היום שיעור חשוב בהתנהלות הפורומים: על כל שינוי שמתרחש אחרי מחצית העמוד השני - יש לפתוח נושא חדש.

ספיידר מן, היום הורכב טרמוסטט חדש לחלוטין, אבל עדיין המנוע לא מצליח להתחמם.

ואם במוסך אחר עסקינן, יש המלצות למוסך אמין ומקצועי שמציע גם מחירים הגיוניים בבאר שבע?

הטרמוסטט ששמו הוא מקורי? תיגע בצינור שבו יושב הטרמוסטט מהמנוע לרדיאטור ותרגיש אם הוא מיתחמם בשלבים הראשונים של ההנעה כי אם כן הטרמוסטט פשוט פתוח כל הזמן.

פורסם

האמת שאת התרמוסטט קניתי בעצמי ונתתי למוסך להרכיב.

לעניות דעתי לא מדובר באחד מקורי, לא היו לוגואים של פיאט על האריזה, אלא רק שם החברה, חברה צרפתית כלשהי, לא זוכר את השם.

פורסם

מבדיקה שערכתי עולה שהטרמוסטט מתפקד כראוי.

הצינור העליון נשאר קר לעומת התחתון.

• תוכן חדש...