Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרצדס ML500 2002 - דוח בדיקה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5082 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם וצהריים טובים,

אתחיל בזה שאגיד מראש שקראתי המון בחודשים האחרונים

לגבי מספר רכבי שטח ופרטיים ולמדתי מהם המון - אין לי בעיה להודות שהידע הטכני שלי

בתחום הרכב היה דל מאוד והיום הוא דל פחות.

בחודשים האחרונים התחלתי לחסוך כסף והחלטתי לרכוש לעצמי רכב שטח של מתחילם

עם טיפה פוזה וגובה (מתנת יום הולדת 30). הרכבים שהתלבטתי לגביהם היו מרצדס ML ואיסוזו טרופר

בעד ונגד קראתי המון דעות חלוקות לשני הרכבים עם מפרט משתנה - נסיעה מצופה שנתית בערך -10K.

רציתי את דעתכם לגבי רכב מרצדס שמצאתי אחרי סריקה ארוכה מדגם ml500 2002 בלוי יצחק יוני 2012 הוא היה 93 אלף

ובמחירון יד2 הוא 79 אלף - לא זול בכלל (וזה עוד ללא תיקונים ואחזקה). המוכר ביקש בהתחלה 80 אלף והשבוע הוריד ל65 - אז הלכתי לראות את הרכב, מבפנים הוא נראה בסדר גמור - העור צריך ניקוי ומבחוץ יש כמה שריטות ופגוש אחורי דפוק - נשמע טוב, אמרו לי שהדבר היחיד הוא שניתן לראות בבדיקה את הבלאי של האוטו בכל זאת 10 שנים (אגב 135 אלף ק"מ יד 4)

כשקיבלתי את דוח הבדיקה (800 שקל!!!) נהיה לי חום, חוץ ממערכת האגזוז הכל יצא לא תקין, רשימה ארוכה של מחדלים, חלקם צריכים לתקן ועל חלקם יש "להסתכל" ולהיות בהיכון כמו שנאמר. בנוסף מסתבר, לאוטו אין טסט (רק רשיון משולם) ומפחיד אותי שזו הסיבה.

בכל מקרה, זהה אוטו הראשון שאני קונה לעצמי ואני לא יודע איך לאכול את הדוח הזה. במידה והחלטתי שזה השנתון שאני רוצה בין 2002-2005 לא בהכרח מנוע 5000 מה התמורה שאני יכול לצפות לה? (ביד2 המחירים לשנתון בין 80-63 אלף) האם זהו רכב שכלל לא יעבור טסט אחרי הקנייה (הבוחן אמר שהוא לא היה פוסל אותו לקנייה), האם יש הרבה דגים בים?, האם התקלות האילו באמת קצת מוגזמות והרף בהם גבוהה או שמדובר בפגמים מהר מאוד יעלו לי המון בכיס ובכדאיות, יש דברים שמומלץ באמת לעשות מיידית וכאילו שאפשר להתעלם מהם? והכי חשוב האם כל הפירוט הזה אומר משהו על מחיר הרכב המבוקש - ירידה במחיר\כיסוי הוצאות וכו'?

* יש לציין שקיבלתי היסטוריית טיפולים חלקית וטענה שהאוטו עבר בדיקת 130 אלף

* המכונאי אמר לי שנורת הABS במחשב מראה תקלה\בעיה וכי הגיר קצת בעייתי אך יש רק לעקוב אחריו

סרקתי את תוצאות הדוח שעשה לי בעיית עיכול לא קטנה

אשמח לכל תגובה, דעה, חוות דעת ו\או ביקורת\המלצה לגבי הרכב?

האם להוריד במחיר וכמה או להמשיך בפירוש הלאה?

תודה רבה מראש לכל העונים

t1.jpg

t2.jpg

t3.jpg

t4.jpg

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תשמע, סה"כ מצב הרכב הגיוני.

אבל! הרכב הזה הוא בור בלי תחתית - מדובר בעלויות אחזקה שהן כמה רמות מעל מי שמשקיע 65K ברכב.

הייתי חושב שוב אם זה הכיוון שהייתי הולך אליו בתור רכב ראשון

פורסם
סרקת קטן מידיי בלתי קריא....

כשאתה לוחץ על התמונה, יש למטה כיתוב של 1:1 - זה מציג את זה גדול יותר

פורסם
תשמע, סה"כ מצב הרכב הגיוני.

אבל! הרכב הזה הוא בור בלי תחתית - מדובר בעלויות אחזקה שהן כמה רמות מעל מי שמשקיע 65K ברכב.

הייתי חושב שוב אם זה הכיוון שהייתי הולך אליו בתור רכב ראשון

אני מבין, דכחתי לציין שזה יהיה רכב משני ל2 שעוד יש לנו בבית

והאם רכב כזה יעבור טסט בבוא הזמן? והאם ניתן לבצע הורדת מחיר על בסיס הנתונים?

פורסם

כדי לקבל תשובה אמיתית תצתרך לפנות למוסך מומחה לרכב הזה ובעיקר כדי לקבל הצעת מחיר שעלולה להשאיר אותך עם פה פעור.

בכל מקרה תדע שרכבים כאלו נראים לפעמים מציאה מטורפת ,בכל זאת רכב פאר אמיתי, ועוד מרצדס מפוארת ב 65K , זה נשמע טוב מידי כדי להיות אמיתי, ואתה בטח שואל איך אין התנפלות מטורפת על הרכבים האלו? מה אנשים לא רואים מה שמונח להם מתחת לאף? אבל אם תבדוק עלויות נלוות כמו ביטוח, אגרת רישוי , טיפולים, תיקונים צריכת דלק חלקי חילוף וכו' אתה עשוי לגלות שזה באמת טוב מידי בכדי להיות אמיתי ושהרכב הזה לאורך זמן עלול לרושש אותך כלכלית.

בכל זאת האוטו הזה לא נבנה בשביל אנשים שצריכים לעבוד קשה כדי לחסוך 65K שקל.

טעימה ראשונה מהעיניין כבר קיבלת כששילמת על הבדיקה.

פורסם

תשמע, ה-ML מהשנים האלו זה לא הדגם הכי אמין שמרצדס ייצרה. ודי לחכימא ברמיזה.

באמת שאתה לא רוצה להיתקע עם תקלה גדולה כאן.

אני לא הייתי קונה את הרכב בכל מקרה לפני שעושים לו טסט - ברור שלסוחר יש קומבינות והוא מעביר טסט בשנייה אבל עדיין - תקלה כמו נזילה בבולמים יכולה לעלות כאן אלפי ואף עשרות אלפי שקלים.

יותר נכון וחכם לקנות ג'יפ יונדאי או מיצובישי ישנים יותר באותו מחיר.

נכון, אתה לא תרשים איזה מישהו שתגיע לחניון (לא שיותר מדי אנשים יתרשמו ממרצדס בת 10) - אבל אתה תהנה יותר לאורך השנים ואחזקת הרכב. באמת.

פורסם

לדעתי לא לגעת בשום אופן.

לא שיש תקלות כאלה נוראיות, אבל הרושם הכללי הוא של תחזוקה קמצנית, תחזוקת שבר.

הבעיה היא שהשבר יבוא אצלך, וזה יהיה כואב בהרבה אלפים של שקלים.

ועוד בנוסף אין טסט ? מנורות דלוקות ? אין מצב לקניה, מסריח מדי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

תודה רבה לכל העונים,

אכן הרכב הנ"ל השאיר אותי עם הפה פעור, כיוון שבנסיעת מבחן לא חשתי ולא

שמתי לב לרוב הדברים שצויינו בדוח ולכן הפתיע אותי, אגב - אני לא מכיר הרבה

אנשים כולל בעלים של רכבי יוקרה שיגידו שמבחינתם 800 שקל זה כסף קטן

האם אתם חושבים לגבי כלל הרכבים משנתונים 2002-2005

מדובר בחתול בשק, כלומר כל מה שאמצא יהיה רכב

שזקוק כבר היום לתיקונים מידיים בעלות גבוהה

או שישנם רכבים למכירה כאילו שאינם בגדר סכנה תחבורתית בהתהוות?

פורסם

א.ביזבת לעצמך לדעתי 800 שקל,הבדיקות הללו הן כסת"ח אחד גדול,ולא נותנות אינדיקציה של ממש.

הייתי מפנה אותך למוסך מתמחה שיבדוק את הרכב באמת וייתן לך תמונת מצב מדוקיית יותר.

ב.יש סיבה מדוע רכבי יוקרה מהסוג הזה נמכרים מבמחיר כל כך נמוך,וזה מבפני שיש כאן סוג של מילכוד 22,מי שיש לו כסף לתחזק רכב מהסוג הזה,כנראה יעדיף לרכוש אחד חדש או חדיש יותר,ולכן לרכבי יוקרה מזדקנים אין שוק,ולכן מחיר המחירון נמוך כל כך,

אגב הצעת ביטוח קיבלת כבר?

Porsche 944 turbo

פורסם

למה כסתח? הרי זה לא שהרכב יצא פרפקט בקומבינה

אני עוד בטמטומי שמחתי, חשבתי שהיום הוא היום שנסגור, אפילו בררתי לגבי תיקון של הפגוש האחורי ואולי חידוש צבע

ממש לא ידעתי ולא ציפיתי למה שנפל עליי - והמוכר בלי בושה אומר לי על הנזילות שזה מהמזגן :)

גם אני חושב שבזבזתי את הכסף אבל אני מנסה להזכיר לי שחסכתי את עלות הקנייה והתיקונים שהיו נופלים עליי

נראה לך שכדאי בכלל לבדוק מכון אחר?

אתה צודק לגבי התחושת מלכוד, למעשה כפי שכתבתי, המודעה על הרכב הייתה במחיר גבוהה יותר תקופה ארוכה ואז אתפול פתאום המחיר צנח ב20 אלף שקל, כנראה הייתה סיבה ואפילו נמצא הפראייר (אני) שיספק את הדוח - הוא כנראה ידע שהרכב לא יעבור טסט. הציעו לי לקחת הצעת מחיר לתיקון והוריד לו במחיר אבל אולי זה כבר מיותר ובזבוז זמן בכל זאת נסיעות, חופשים וכו'

ביטוח בדקתי אתמול מראש לדעת מה התרעיפים: רישיון: 1600, חובה: 2400, מקיף: 4600, צד ג: 1300 שח

פורסם

כל מקרה לגופו.

אף אחד פה לא יגיד לך שכל מרצדס משנת 2002 תהיה סכנה תחבורתית (להיפך אם כבר לקנות רכב ישן אז שיהיה מרצדס) אבל אני פשוט אומר שאם כבר תהיה בעיה העלות שלה לא תהיה מה שאתה מכיר ממכוניות עממיות יותר, לדוגמא החלפת חלק כמו גיר אוטומטי ברכב כזה יכולה לפעמים לעלות לך יותר ממה ששילמת על כל הרכב. וברכב הספיציפי שלקחת לבדיקה כנראה שיהיו לך כמה בעיות בעתיד.

כמובן שישנם מכוניות מהשנים האלו במצב מעולה, אם יש לך מזל אתה יכול לפעמים למצוא רכב של איזה פנסיונר זקן יד ראשונה 2005 עם פחות מ 40000 ק"מ מלוקקת במוסך מרכזי שלא צריכה שום תיקון.

אבל בדרך כלל זה לא יהיה המצב וכל מכונית יד שניה (גם כזו ששנה על הכביש) היא די חתול בשק וחשוב לבדוק את הבעלים לא פחות מהמכונית, וכבר היה לי מקרה בעבר שראיתי מכונית שניראתה ממש מעולה (אולי אפילו יותר מידי טוב) אבל הבעלים לא היה נראה לי אדם אמין במיוחד(בלשון המעטה) ולכן החלתתי לוותר על הרכב ואני ממש לא מצטער על כך.

ואגב אני בטוח שהבן אדם שקנה את הרכב הזה חדש מהניילון לא ממש מתרגש מ 800 שקל ,סה"כ אז המכונית הזו היא איבדה מהערך שלה סכום כזה בערך כל לילה.

פורסם

בוקר טוב,

ציינת שזה הרכב הראשון שאתה רוכש לעצמך, והתמקדת בטרופר וב ML. מזל טוב, מבין כל המכוניות הצלחת לבחור שתים מהנבלות הגדולות ביותר שקיימות.

ML בדגם הזה יש בעיות אמינות. מרצדס או לא - הדגם לוקה באמינות נמוכה והתחזוקה יקרה. לגבי הרכב הספציפי, אני דווקא לא מתייחס לתקלות שצויינו ככסת"ח - אלא כאינדיקציה לרכב נבלה, בעל המון תקלות שמחייבות תיקון. אני אפילו לא מנסה לחשב מה עלות תיקון התקלות המחייבות התייחסות. הרכב נראה כאילו הוזנח.

לגבי הטרופר - דגם הדיזל הוא נפלא למעט המנוע 3.0 ליטר (בשנים 99-2004) שמחזיר את נשמתו לבורא באופן בלתי צפוי. תקראה קצת בפורומים. עם מצביע לייזר לא הייתי נוגע בו. אם נופל לידיך דגם 3.1 ליטר דיזל - זה כבר אחלה רכב, אבל הוא ישן יותר ממה שאתה מחפש (רק בשנים 97-98).

בקיצור - אני מציע לחזור לשולחן השרטוט...תגדיר מה אתה מחפש לעצמך, רכב שטח? (אתה מתכוון לעשות איתו שטח?) סתם רכב גבוה? הנעה 4X4 לכביש? נדרש הרבה מקום למשפחה, וכד' - נוכל לתת לך כיוונים נכונים יותר, על סמך הנסיון המצטבר הגדול של הגולשים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לגבי הטרופר - דגם הדיזל הוא נפלא למעט המנוע 3.0 ליטר (בשנים 99-2004) שמחזיר את נשמתו לבורא באופן בלתי צפוי. תקראה קצת בפורומים. עם מצביע לייזר לא הייתי נוגע בו. אם נופל לידיך דגם 3.1 ליטר דיזל - זה כבר אחלה רכב, אבל הוא ישן יותר ממה שאתה מחפש (רק בשנים 97-98).

שכחת את הדגם בנזין שהוא לדעתי ה SUV הכי הכי בפרט למחיר שלו.

שני חסרונות,

צריחת דלק (1:6 בממוצע)

גיר רגיש. אבל,

עם נהיגה מודעת + הוספת מע' קירור ענקית, אפשר לחיות בשלווה ובשלום עם הגיר.

רענן

פורסם
בוקר טוב,

בקיצור - אני מציע לחזור לשולחן השרטוט...תגדיר מה אתה מחפש לעצמך, רכב שטח? (אתה מתכוון לעשות איתו שטח?) סתם רכב גבוה? הנעה 4X4 לכביש? נדרש הרבה מקום למשפחה, וכד' - נוכל לתת לך כיוונים נכונים יותר, על סמך הנסיון המצטבר הגדול של הגולשים.

לגבי הML היה ידוע לי שהן בעיתיות אך הנחתי שכמו כל רכב ישן מציאה אמיתית לא תהיה שלם, רציתי במקור רכב פרטי חדש יותר ולקנות ג'יפ אך הרבה המליצו לי לשלב בין הרצונות לצורכי חיסוך עלויות אז חשבתי עליו

הטרופר ובעיותיו ידועות לי (על זה קראתי המון)ראיתי לאחרונה רכב כפי שאתה מציין 97 בסכום נמוך, השאלה היא האם רכב בין 15 שנה שהיה בשטח לא יהיה בהכרח באותו מצב ירוד גם אם תוחזק? ולגבי הדגמי דיזל הבעייתיים הבנתי שהריקול הינו ל10 שנים אז רכב נגיד 2004 שעושים ול בדיקות עקביות לא ניתן מראש לבמנע מהתקלה או לפחות לא לקום יום בהיר ולהתקע איתה?

לגהי רכבים אחרים לא מצאתי הרבה דברים מתאימים: בעקרון אני חייב לעבור לרכב גבוה יותר (היום רכב עיקרי מאזדה), רכבים גבוהים הם קרוסאוברים וג'יפים - נורא רציתי לקבל טעימה מנסיעות שטח לפחות קלות אך אינני רוצה לקנות רכב שישמש אותי חצי שנה עד שאבין שהוא לא באמת מתאים לשטח כמו למשל לשקוע בחולות או להישרט מהר מתחת (אני לא מאמין שארצה לצלוח נהר בשנה הקרובה או לרדת מצוק מלא סלעים כל כך מהר, אך הייתי וצה לשמור אופציה ברכב לשדרוג עתידי). חשוב לי שהוא יהיה אוטומט, מבחינת דלק אני רוצה שהוא יהיה בין יום יומי לוויקאנד קאר אך שמתי לב שאני נוסע פחות מ10KM בשנה. יש לי משפחה מתרחבת ואנשים גבוהים אז רכב כמו פאג'רט קצר עושה לי בעיות מבחינת כניסה לאוטו ואחסון בתוכו (גגון משפיע לרעה על צריכת דלק).

• תוכן חדש...