Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5129 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

פורום אוף טופיק כבר ממזמן יכול לעשות הסבה לפורום רפואה, אני לא אתפלא אם מישהו עושה חיפוש בגוגל ובמקום להגיע לאתר "דוקטורס" יגיע לכאן.

בכל מקרה, מישהו כאן סובל ממחלה שנקראת "כאב ראש מקבצי" או באנגלית CLUSTER HEADACHE?

הסימפטומים הם אלה:

1. כאב ראש חזק ביותר, כמו סכין שננעצת בראש

2. הכאב הוא תמיד מעל או בתוך עין שמאל

3. הכאב חוזר על עצמו באותן שעות ביום, ז"א כל יום בשעה 14:00. לפעמים הכאב משנה זמנים וחוזר על עצמו כל יום בשעה 20:00 למשל.

4. הכאב נמשך כשעה וחצי שבהן אתה משותק מרוב כאב

לפחות במקרה שלי מה שעזר לי בסופו של דבר אלו כדורי סטרואידים שלקחתי במשך שבוע. יכול להיות שזה יחזור מתי שהוא, במקרה שכן, שוב סטרואידים.

אני מקווה שאולי השרשור הזה יעזור לעוד אנשים כאן, לי לקח הרבה זמן להבין מה זה. הרופא הראשון הפנה אותי לרופא אף אוזן גרון והוא חשב שזה סינוסיטיס, כיוון שהכאב הוא באזור הזה. בסופו של דבר אחרי שיטוטים רבים באינטרנט הבנתי לבד מה הבעיה והלכתי לנוירולוג.

אני אשמח (אם אפשר לקרוא לזה "אשמח") אם יגיבו אנשים נוספים שסובלים מכך או אנשים עם כאבים או מחלות מעניינות שלא שומעים עליהם לעתים קרובות, קצת גורם לך להרגיש מיוחד :)

פורסם

לא מאבחנים CLUSTER HEADHEACE עם MRI. זאת אבחנה קלינית.

יש מספר סוגים של כאבי ראש שרופאים כלליים ואנשים נוהגים לכנות בשם "מיגרנה" שהם למעשה לא מיגרנה אלא בעלי אופי שונה לחלוטין וכמובן שהטיפול בהם שונה.

הלקח כאן הוא:

כואב הראש - לך לניורולוג/מרפאת כאב.

פורסם

תריץ חיפוש באנגלית וקרא באתרים אמינים - כמו של גופים ממשלתיים מערביים, איגודים רפואיים מקצועיים או מוסדות בריאות נחשבים. למשל - האתרים הראשונים בגוגל הם של ה-NIH ושל Mayo Clinic - שהם גופים מכובדים מאוד. התעלם מכל מיני אתרים שבעליהם אינם מוכרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אפשר להגיד שאבחנתי את עצמי, כן. זה לא כל כך קשה, התסמינים הם כל כך ברורים שאי אפשר לטעות כאן, כאב בעין שמאל, כאב שחוזר באותן שעות (אומרים שזה קשור לאמיגדלה, אזור במוח שאחראי על זמנים), בזמן הכאב מדי פעם יורדות דמעות או הפרשות מהאף.

כשהגעתי לנוירולוג כבר די אמרתי לו מה אני חושב שזה, הוא ערך כמה בדיקות, הביא לי כדורים ומשאף שמקל על הכאב וזהו. לקחתי את הסטרואידים במשך שבוע והכאב עבר.

יש אנשים שהכאב הזה הוא כרוני אצלם, ז"א הוא לא עובר והם מתמודדים איתו פעם בכמה חודשים. אני עכשיו בן 30+ וזה קרה לי פעמיים בחיים, בצבא בגיל 20 בערך ובגיל 30. בשתי הפעמים הכאב נמשך כמה חודשים. בגיל 20 לא ממש הבנתי מה זה אז לא טיפלתי בזה והכאב נעלם לבד. בגיל 30 זה כבר היה בלתי נסבל והתחלתי לחפש מה זה. הבעיה שעשיתי חיפושים בגוגל על המושג "כאב ראש" או HEADACHE וזה לא הביא לי שום תוצאות רלוונטיות, רק כשהתחלתי לחפש על הסימפטומים כמו למשל "PAIN IN LEFT EYE" או דברים בסגנון הגעתי לתשובות שחיפשתי.

בכל מקרה, לידע כללי, כמה עובדות:

1. אומרים שזה הכאב הכי נורא שידוע לאדם

2. סטטיסטית גברים חולים בזה יותר מנשים

3. נשים שחלו בזה טענו שזה כאב יותר חזק מכאב של לידה

4. פעם קראו לזה SUICIDE HEADACHE, כיוון שהכאב כל כך חזק שגרם לאנשים להתאבד

5. עד כמה שידוע לי, עדיין לא יודעים בדיוק ממה זה נגרם. ההשערה היא שזה קשור לכלי דם שלוחצים על עצב שנמצא באזור עין שמאל.

פורסם

משתתף בצערך, אבא שלי גם סובל מהתופעה ורק מלהסתכל על הפנים שלו בזמן התקף, מתחיל לכאוב לי הראש.

כפי שתיארת, הוא סובל מזה כמה שנים מכאבי הראש, באותם החודשים בשנה, החל משעה 13:30-14:00 בצהריים.

אחרי שנה, הצליחו לאבחן את התופעה, הוא קיבל כדורים שהוא לוקח בסביבות השעה 13:00, וככה אין לו כאבים באותו היום.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

גם אני סבלתי מהתופעה, אחת לשבוע/שבועיים, הייתי משותק מהצהריים עד לבוקר שלמחרת, היום, התופעה חוזרת אולי פעם ברבעון.

עליך לנסות לנטר את הגורמים בעצמך:

בדוק איזה מזון אתה מכניס לפה, וראה עם יש מזון שאם תוריד אותו מהתפריט, ישפיע - אני הפחתי בכמות המטוגנים, אומרים שגם גבינה צהובה לא בריאה, בדוק אולי הפחתת מזון חריף

תקפיד לישון טוב, אני שמתי לב שיומיים רצוף של שנה פחותה מ-6 שעות, גורמים לכאבים אלה. תקפיד לשמור על שגרה, ככל האפשר, נסה לעשות כושר ותשתדל לא להתאפק יותר מידי לשירותים

תשתדל להוריד גורמי לחץ (בחיים, בעבודה), קח את הכל בפרופורציות הנכונות ותשתדל להיות אופטימי ולא טיפוס מקטר

איך שאתה מזהה את תחילת הכאב, שתה קפה שחור חזק (עם סוכר) ותקח אקמול, תוך 20 דקות, אתה תרגיש שיפור

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

אני ראיתי דווקא תוכנית ב NATIONAL GEOGRAPHIC על מישהו שמגדל פטריות הזיה ולפני התקף לוקח אותן כדי להקל על הכאב, הוא אומר שזה עוזר.

• תוכן חדש...