Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ידני או כפול מצמדים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בינתיים מי שקובע על איזה גיר תנהגו אלה היבואנים שמחליטים בשבילנו על מה לנסוע

כשרציתי GTI 5 doors ידנית אמרו לי שלא מיבאים לארץ, אבל את גירסת ה 3 דלתות כן מביאים

אפשר לחשוב שלסמן וי בטופס הזמנה על 5 דלתות ידני היה משנה ליבואן משהו...

פורסם

ברשותי גם רכב עם תיבת DSG וגם ידני, לאחר ההתלהבות הראשונית, ה DSG עדיף על תיבה פלניטרית רגילה, אבל הוא רחוק מלהוות תחליף לגיר ידני. מי שמורגל לגיר ידני, יתאכזב גם מגיר DSG ודומיו.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
הפטנט הזה הוא רק בוואגיות?

עד כמה חדשה המערכת? עניין של שנים או חודשים?

את השרשור על המנוע של השירוקו אני מכיר. חשבתי שהוא אחד שנכנס לסטטיסטיקה..

הואגיות היו עד לאחרונה היחידות להשתמש בו. תיבה מאוד נוחה ואינטואיטיבית לנהיגה וגם חוסכת בצריכת הדלק. כעת עוד ועוד יצרנים (למשל בפוקוס החדשה, יש את זה באלפא, בפלואנס ועוד) מתחילים להכניס את זה למכוניות שלהם ובקרוב נראה את זה ברוב המותגים כמובן בשמות אחרים ולא DSG (באלפא למשל זה נקרא TCT) אבל העיקרון הוא אותו עיקרון של תיבה כפולת מצמדים. תוך עשר שנים גם היפאנים והקוראנים ישתכנעו שזה באמת טוב וחוסך וגם הם יאמצו את השיטה...

פורסם
ב

מכוניות היום כל כך מנותקות וכל כך "מושלמות" שהגיר הידני הוא עדיין הנצר האחרון למעורבות אמיתית בנהיגה.

אך מאידך, ראבק, החיים היומיומיים הם לא מסלול ורמת הביצועים של רוב המכוניות אינה ניתנת לנצול. לרוב המכוניות יש היום הגה אילם ואחיזת כביש סופר גבוהה, בנוסף למערכות ריסון והתערבות שונות

אני מסכים לעובדות, המסקנה שלי הפוכה.

אם המגבלות נורא גבוהות,ההגה מנותק והבקרות מנטרלות, אז כבר מה זה משנה עם הגיר רובוטי או לא?!

כשאי אפשר לנהוג ברכב, אז לא העובדה שהגיר ידני תערב אותך בנהיגה.

המוח של DSG לא מחליף תפעול ידני נכון, שגם אז ה-DSG עדיף בהרבה על בפעול ידני על גיר ידני, מבחינה תועלתית/מעשית:

1. לא צריך להוריד רגל שמאל מייצוב הגוף.

2. לא צריך להוריד ידיים מההגה (לא ממש משנה כשההגה חשמלי ואילם, אבל בכל זאת).

3. הורדת הילוכים מושלמת, גם גז ביניים.

4. ניתן להחליף הילוך(ים) בכל מצב, גם בתוך הסיבוב ובקלות.

תן לי מכונית עם DSG ואני מהיר פי כמה.

רק שנהיגה, בעיני, אמורה להיות מעניינת ומאתגרת, לא מהירה וקלה.

החיסרון של כל תיבה על בן אנוש, היא שהרכב לא יודע לקרוא מה יהיה בהמשך הדרך והתיבה

לפעמים משדכת הילוכים לא קשורים למהלך הנסיעה.

מה הבעיה פה בדיוק?

ב-DSG אפשר בכל שלב לתפעל ידנית.

אני נוהג כבוע ב-D, בוחר לבד כשאני לא מרוצה מבחירת הרכב, ומחזיר לאחר מכן ל-D, בלי להוריד ידיים מההגה.

מה יותר פשוט מזה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לטעמי, במכונית רגילה גיר כפול מצמדים הוא אופטימלי נכון להיום. במכונית ספורטיבית זה תלוי בכל מיני גורמים, אבל לרוב אעדיף ידני. במכונית ספורט הנעה אחורית - רק ידני, אלא רק אם מדובר במכונית על. ממש לא מפריע לי שלפרארי יש גיר רובוטי. אבל במכונית כמו ה-BRZ או המיאטה האוטומט מפספס את המטרה לגמרי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
אני מסכים לעובדות, המסקנה שלי הפוכה.

אם המגבלות נורא גבוהות,ההגה מנותק והבקרות מנטרלות, אז כבר מה זה משנה עם הגיר רובוטי או לא?!

כשאי אפשר לנהוג ברכב, אז לא העובדה שהגיר ידני תערב אותך בנהיגה.

המוח של DSG לא מחליף תפעול ידני נכון, שגם אז ה-DSG עדיף בהרבה על בפעול ידני על גיר ידני, מבחינה תועלתית/מעשית:

1. לא צריך להוריד רגל שמאל מייצוב הגוף.

2. לא צריך להוריד ידיים מההגה (לא ממש משנה כשההגה חשמלי ואילם, אבל בכל זאת).

3. הורדת הילוכים מושלמת, גם גז ביניים.

4. ניתן להחליף הילוך(ים) בכל מצב, גם בתוך הסיבוב ובקלות.

תן לי מכונית עם DSG ואני מהיר פי כמה.

רק שנהיגה, בעיני, אמורה להיות מעניינת ומאתגרת, לא מהירה וקלה.

מה הבעיה פה בדיוק?

ב-DSG אפשר בכל שלב לתפעל ידנית.

אני נוהג כבוע ב-D, בוחר לבד כשאני לא מרוצה מבחירת הרכב, ומחזיר לאחר מכן ל-D, בלי להוריד ידיים מההגה.

מה יותר פשוט מזה?

הדגשתי שני משפטים אשר בהם סתרת את עצמך.אתה אומר שלא התוצאה חשובה אלא האתגר והדרך. זה לא מוביל למסקנה ברורה?

ובנוסף, גם ליתר המגיבים, השאלה המרכזית היא הנאה, לא מהירות. האם במבחן ההנאה אתם חושבים שכפול מצמדים מנצח.

אני די מתפלא. אלא אם ההנאה שלכם היא פשוט מהניתוק...

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
לטעמי, במכונית רגילה גיר כפול מצמדים הוא אופטימלי נכון להיום. במכונית ספורטיבית זה תלוי בכל מיני גורמים, אבל לרוב אעדיף ידני. במכונית ספורט הנעה אחורית - רק ידני, אלא רק אם מדובר במכונית על. ממש לא מפריע לי שלפרארי יש גיר רובוטי. אבל במכונית כמו ה-BRZ או המיאטה האוטומט מפספס את המטרה לגמרי.

ממה אתה נהנה יותר? עזוב מה נכון שיווקית, או לשכנה הפנסיונרית שלך. ממה אתה אישית נהנה יותר?

הדוגמאות שלך לא רלוונטיות. גם פרארי חושבים על שיווק. לצערנו חתך בעלי היכולת למוצר הזה הם מבוגרים מאוד...שאוהבים חיי נוחות. חוץ מזה ברגע שאפשר לקזז עוד 0.1 ש' בדרך ל 100 או 200 הבחירה שלהם ברורה. זה עניין שיווקי במכונית מסחרית ועניין פראקטי על המסלול. הנאה לעומת זאת בהרבה פחות מוחשית בפרוספקט מאשר 0.1 ש' ל 100...

פורסם

אני חושב שכתבתי את זה בצורה מובנת. אם ניקח את אותה מכונית ועם שתי תיבות שונות - ידנית ומ"כ - אז ההעדפות שלי הן כמו שציינתי. אני לא מחפש הנאה במשפחתית מצויה אז מ"כ עדיף במקרה כזה. אני כן מחפש הנאה במיאטה אז ידנית עדיפה בה. וכן, זה אומר שאני נהנה יותר עם גיר ידני, אבל כמו שאמרתי - לא בכל מכונית...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ובנוסף, גם ליתר המגיבים, השאלה המרכזית היא הנאה, לא מהירות. האם במבחן ההנאה אתם חושבים שכפול מצמדים מנצח.

אני די מתפלא. אלא אם ההנאה שלכם היא פשוט מהניתוק...

לא הבנת מה שכתבתי.

אם המכונית מנותקת, לא הגיר יחבר אותך לנהיגה.

יש מכוניות מירוץ עם גיר רובוטי, אבל מכוניות מירוץ עם ESP והגה חשמלי יש?

בחיבור של הנהג לרכב, הגיר הרבה פחות משמעותי מההגה והשלדה.

נ.ב. אישית אין לי בעיה עם גיר ידני ואני לא מוכן לשלם תוספת מחיר על DSG, אבל במכונית שאיננה מכונת נהיגה, אין לי סיבה ללכת דווקא על ידני, בגלל "החיבור".

פורסם

טוב...כנראה שאני דור ישן או משהו כזה.

אני נהנה ממתיחת קפיץ בשעון מכני או לשמוע את המשקולת בשעון אוטומאטי.

וברור שבסמארטפון יש שעון יותר מדוייק, או כל שעון קוורץ יעשה את העבודה טוב יותר ואמין יותר.

לצערי, כמו להרבה אחרים העולם לא מתחלק למכוניות חלום ולמכוניות שאי אפשר להנות מהן.

לטעמי האישי, אותה נחיצות שאתם רואים בגיר הידני במיאטה, כדי להשלים את החוויה הכוללת בה, יכולה להיות גם במשפחתית.

ברור שהרבה משפחתיות לא יהפכו למהנות בגלל ידני. כי הן פשוט מכוניות לנסיעה ולא לנהיגה, אבל כשאני חושב על מכוניות מאוד ארציות מהעבר (דווקא) כמו אלפא סוד (שהביצועים שלה בסופו של דבר בינוניים מאוד) ועוד ומצרף להן גיר רובוטי, נראה לי שהחוויה הייתה פוחתת.

פורסם

מה אתה מכניס לי אלפא סוד לדיון על DSG?!

מה הקשר...:shock:

יש לך מכונית משפחתית, שקטה, לא מאבדת אחיזה לעולם, הגה חשמלי מנותק... גיר ידני זה מה שיחבר אותך לנהיגה?

וותר, שחרר, הרכב אבוד, שומדבר לא יציל אותו.

אהבתי גיר ידני על ה-B4 שלי (2005), כי הוא נתן ביצועים סבירים, לעומת האוטומטית שהיתה עגלה מוחלטת.

ב-A3 TFSI של אמא שלי, גיר ידני כבר לא היה מוסיף כלום.

ואם לא קראת, אני תמיד מוכן לקחת מכונית ידנית. גיר ידני לא מפריע לי, גם לא בפקקים. אני בכלל לא שם לב לזה. אבל אני לא רואה את הטעם להתעקש על אחד במכונית שלא נועדה ולא מסוגלת להנות כמכונית ספורטיבית.

פורסם
מה אתה מכניס לי אלפא סוד לדיון על DSG?!

מה הקשר...:shock:

יש לך מכונית משפחתית, שקטה, לא מאבדת אחיזה לעולם, הגה חשמלי מנותק... גיר ידני זה מה שיחבר אותך לנהיגה?

וותר, שחרר, הרכב אבוד, שומדבר לא יציל אותו.

אהבתי גיר ידני על ה-B4 שלי (2005), כי הוא נתן ביצועים סבירים, לעומת האוטומטית שהיתה עגלה מוחלטת.

ב-A3 TFSI של אמא שלי, גיר ידני כבר לא היה מוסיף כלום.

ואם לא קראת, אני תמיד מוכן לקחת מכונית ידנית. גיר ידני לא מפריע לי, גם לא בפקקים. אני בכלל לא שם לב לזה. אבל אני לא רואה את הטעם להתעקש על אחד במכונית שלא נועדה ולא מסוגלת להנות כמכונית ספורטיבית.

לא השתכנעתי!

אני נהנה יותר בנהיגה ברכב עם הילוכים ידניים.

כמובן שיש לי דרישות. הגיר חייב להיות מדוייק והקלאץ' איכותי. כמו גם דרישות מתכונות אחרות מהמכונית.

פורסם

גם אני נהנה מידני, אבל ברכב שבין כה וכה אתה לא נוהג על מנת למצות את יכולתו הדינמית, המשמעות של הגיר הידני הופכת לזניחה, והיא כבר בטח לא בחירה שמעידה על אנינות טעם כלשהי או מהווה שיקול מרכזי ברכישה.

• תוכן חדש...