Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2924 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כנראה שהוולוסטר טובה יותר מi30 מבחינת חדוות נהיגה, אבל:

1. יש לה מנוע של משפחתית רגילה. אם הוולוסטר הייתה בעלת שלדה יוצאת דופן בטיבה, ניחא, אך אין זה המצב.

2. העיצוב שלה ועניין הדלתות. זה סובייקטיבי וכל אחד יחליט בעצמו אם שתי הנקודות הללו לטעמו. בעיניי העיצוב מוזר ומצועצע והקטע עם הדלתות מיותר.

3. עניין תקציבי. יש לו יכולת לרכוש רכב יותר מעניין מאשר וולוסטר, מבחינת נהיגה, אז למה לא?

בוא נניח כי יש לך כסף לג'ולייטה חדשה ואתה מחפש מחליפה למיטו, האם תעדיף לחסוך ולקנות וולוסטר במקום? לחלופין, וולוסטר מאובזרת עולה כמו לאון FR או פוקוס אקובוסט. עם יד על הלב, האם היית קונה את הוולוסטר?

4. האם הוולוסטר עדיפה, מבחינת ניהוג, על מאזדה 3 2L?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 54
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הוולסטר הוא לא רכב ספורט לא על הנייר ולא בחיים האמיתיים.

באמת שלא הגקרתה תקציב, כך יותר קשה.

לדעתי הגולייטה של אלפא כמובן הגרסה החזקה עם מנוע 1.8 ו230 סוסים היא בחירה טוב והיא יכולה להתחרות במגאן קופה טורבו והDS3.

לפי דעתי הכמעט ספורטיבית היחידה מתוך השלוש שציינתה היא השירקו, היא באמת יפה ובעלתה נוכחות, אך המחיר לא מוצדק כלל.

פורסם
כנראה שהוולוסטר טובה יותר מi30 מבחינת חדוות נהיגה, אבל:

1. יש לה מנוע של משפחתית רגילה. אם הוולוסטר הייתה בעלת שלדה יוצאת דופן בטיבה, ניחא, אך אין זה המצב.

לרוב המשפחתיות אין 140 כ"ס. התנהגות הכביש שלה יוצאת דופן לעומת משפחתיות. השלדה כשלעצמה לא מעניינת אותי, גם האבארת' 500 חולקת שלדה עם הפנדה. אז מה?

2. העיצוב שלה ועניין הדלתות. זה סובייקטיבי וכל אחד יחליט בעצמו אם שתי הנקודות הללו לטעמו. בעיניי העיצוב מוזר ומצועצע והקטע עם הדלתות מיותר.

כל זה לא מונע ממנה מלהיות רכב ספורטיבי

3. עניין תקציבי. יש לו יכולת לרכוש רכב יותר מעניין מאשר וולוסטר, מבחינת נהיגה, אז למה לא?

בוא נניח כי יש לך כסף לג'ולייטה חדשה ואתה מחפש מחליפה למיטו, האם תעדיף לחסוך ולקנות וולוסטר במקום? לחלופין, וולוסטר מאובזרת עולה כמו לאון FR או פוקוס אקובוסט. עם יד על הלב, האם היית קונה את הוולוסטר?

יש לי ואני אכן מחפש מחליפה. בדקתי את היונדאי. היא בהחלט רלוונטית. אם לא היה את הקורסה אולי גם הייתי בוחר בה, מי יודע. בטוח לא הייתי קונה את הלאון או פורד אקובוסט.

4. האם הוולוסטר עדיפה, מבחינת ניהוג, על מאזדה 3 2L?

לא זוכר כבר, נהגתי על המאזדה מזמן ואני לא זוכר איזו חוויה מטורפת. המאזדה נפסלת בגלל הגיר והמנוע השתיין.

12345

emotion of motion

פורסם

alexk,

1. ההתנהגות טובה ביחס למשפחתית ממוצעת? יופי, רק שאנחנו לא דנים כאן במשפחתיות ממוצעת.

2. העיצוב אינו קשור להתנהגות כמובן, אך הוא בהחלט שיקול.

3. וולוסטר על פני לאון FR (מנוע 211 כ"ס, התנהגות טובה יותר מאשר ב1.8) או פורד אקובוסט, באמת? וזה כי למה?

ומה לגבי הג'ולייטה?

4. מאזדה 3 מבחינת ניהוג נטו, צריכת דלק אינה רלוונטית. האמת אם דלק היו משווקים כאן 3 עם גיר ידני והמנוע 2 ל' החדש (הזרקה ישירה, יותר כח ופחות צריכת דלק), זה היה די מעניין.

פורסם

1. אתה השוות למשפחתיות.

3. כי הן כולן לא משהו, אז כבר עדיף להוציא פחות כסף. את הג'ולייטה אני לא אוהב, היא ענקית לי מידי.

אני סה"כ אומר שלא צריך ישר לפסול את הוולוסטר. אני לא אומר שהיא הכי טובה. אני אומר שהיא מתחרה טובה יחסית למחיר וצריך לבדוק אותה ולהחליט.

emotion of motion

פורסם

1. לא אני לא. ציינתי רק שיש לה מנוע של משפחתית. זה שיש לה עוד כמה סוסים רפים בהשוואה לi30 לא מרשים יתר על המידה.

3. בעיניי הפורד טובה ומהווה אלטנטיבה לג'ולייטה לדוגמא. אמנם אין לה את העיצוב והשיק של האלפא וייתכן מאוד שהיכולת האובייקטיבית שלה נחותה בהשוואה לאלפא, אך כרכב לנהג בסביבת המחיר שלה היא אלטרנטיבה ראויה.

לאון - אינני נמנה עם חסידי הלאון. גם אני נהגתי בה וגם אני לא התלהבתי. יחד עם זאת במחיר של 150K (לאון FR) אתה מקבל מנוע מעולה (211 כ"ס, כמו בGTI) והתנהגות סבירה. בנוסף לכל זה היא גם מאובזרת למדי ובעלת עיצוב יפה.

בסופו של עניין, אולי אתה צודק ויש מקום לשקול את הוולוסטר. בעיניי אין היא אטרקטיבית.

פורסם

מנסיון טרי שלי, אחרי שהוא מקבל ממך את רשימת המומלצות, שיעשה נסיעות מבחן על כולן, או לפחות שישב בהן בסוכנות.

אני למשל פסלתי את הולוסטר שמאוד הלהיבה אותי בהתחלה כבר מישיבה בתוכה בסוכנות כי ההרגשה בה היתה פחות נעימה מהמתחרות.

פורסם
8.5 שניות למאה. איטי זה ממש לא.

קודם כל שהב.מ.וו הזאת תוכיח שהיא מבצעת את המיאוץ הזה ב-8.5 בתנאים אמיתיים בארץ ואז נדבר.

מעבר לכך,

זה לא רק הנתון '0-100' - השאלה איך זה מרגיש... וברכב הזה זה לא מרגש בכלל.

לעניין הוולסטר - (אני כן נהגתי על הרכב)

בגרסת ה-110k היא אולי נותנת תמורה טובה למחיר אבל בטח ובטח שלא בגרסת הפרימיום היקרה להחריד.

העובדה שיש לה קצת יותר כוחות ממשפחתית רגילה (140 כ"ס) לא משפיעה כאין וכאפס על יכולות ההאצה שלה - בפועל היא מרגישה כמו 1600 אוט' רגילה לחלוטין. רק כאשר מעלים טורים מאוד גבוהה והמנוע נשמע כאילו בוכה היא קצת מתעוררת - אבל חבר'ה - ספורטיבית היא לא.

להשוות אותה ללאון fr?? זה כמעט כמו להשוות אותה לגולף GTI חדשה - השתגעתם? :roll:

לסיכום,

הלאון FR צריכה להיות מתחרה חזקה עבור הבחור.

ד"א - הוא כן נתן תקציב (תקראוווו).

אם לא אכפת להוציא את כל ה-180k שהוא הקציב אז שירוקו 160 תתן לו קצת יותר בתחושת היוקרה והאיכות, כמו גם במראה החיצוני אבל תפגע מאוד ביכולות ובביצועים (1.4 מול ה-2.0 של הלאון).

גיא

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

פורסם
קודם כל שהב.מ.וו הזאת תוכיח שהיא מבצעת את המיאוץ הזה ב-8.5 בתנאים אמיתיים בארץ ואז נדבר.

מעבר לכך,

זה לא רק הנתון '0-100' - השאלה איך זה מרגיש... וברכב הזה זה לא מרגש בכלל.

לעניין הוולסטר - (אני כן נהגתי על הרכב)

בגרסת ה-110k היא אולי נותנת תמורה טובה למחיר אבל בטח ובטח שלא בגרסת הפרימיום היקרה להחריד.

העובדה שיש לה קצת יותר כוחות ממשפחתית רגילה (140 כ"ס) לא משפיעה כאין וכאפס על יכולות ההאצה שלה - בפועל היא מרגישה כמו 1600 אוט' רגילה לחלוטין. רק כאשר מעלים טורים מאוד גבוהה והמנוע נשמע כאילו בוכה היא קצת מתעוררת - אבל חבר'ה - ספורטיבית היא לא.

להשוות אותה ללאון fr?? זה כמעט כמו להשוות אותה לגולף GTI חדשה - השתגעתם? :roll:

לסיכום,

הלאון FR צריכה להיות מתחרה חזקה עבור הבחור.

ד"א - הוא כן נתן תקציב (תקראוווו).

אם לא אכפת להוציא את כל ה-180k שהוא הקציב אז שירוקו 160 תתן לו קצת יותר בתחושת היוקרה והאיכות, כמו גם במראה החיצוני אבל תפגע מאוד ביכולות ובביצועים (1.4 מול ה-2.0 של הלאון).

גיא

רק לא נראה לי שהוא בראש שלנו לגבי לאון FR\CUPRA ידנית.

הוא ציין מועמדות רק אוטומטיות ונראה לי שהוא מחפש יותר "פוזה" ויוקרה.

לכן הצעתי את ה-DS. גם השירוקו כמו שאמרת כנראה יותר תדבר אליו.

פורסם
צודק בהחלט דניאל.

כנדומני יש לאון FR DSG, לא?

כן זה עוד עשיריה.

אבל נראה לי שכאן מחפשים יותר את הפוזה כמו בשירוקו מאשר עוד ביצועים כמו של 2.0TSI. אחרת אני לא מוצא סיבה להסתכל על סדרה 1 ועל ולוסטר עם מושבי עור.

פורסם

תודה שוב לכל המגיבים.

ההחלטה שהוא ימתין לנסיעת מבחן לוולסטר 180 כ"ס שאמורה להגיע עוד 3 חודשים .

סיאט לא בא בחשבון גם בגלל סחירות .

וכן הלוק חשוב מאוד!

אשמח לשתף אותכם בעתיד מה הוא הליט.

בעבר MAZDA 3 SPIRIT

בהווה AUDI A3 1.8

פורסם
ג'ולייטה יותר מעניינת מהסדרה 1, מבחינת נהיגה.

מעניינת זה עניין סובייקטיבי לגמרי, וגם הגדרה ערטילאית משהו. באמת נהנית באלפא יותר מאשר בב.מ.וו?

מבחינת הנאה טהורה מנהיגה (סובייקטיבית כמובן) הג'ולייטה בכלל לא בכיוון בעיני.

נכון שסדרה 1 הבסיסית זועקת נואשות לעוד סוסים, אבל גם עם העדר הקטן היא מצליחה להיות אחלה מכונת נהיגה בכבישים הנכונים.

אולי זה רק אני שבאתי עם ציפיות עד השמיים לג'ולייטה, סה"כ אני מאוד אוהב את העיצוב ומה שהיא משדרת - אבל יצאתי כמעט מאוכזב, הן מההתנהגות (טובה, רק לא ממש מהנה) והן מאיכות תא הנוסעים (לאו דווקא איכות גרידא, יותר ההרגשה שהיא נותנת). זה נכון מבחינתי גם לגרסה האוטומטית וגם ל-QV (שמפצה קצת על האכזבה עם מנוע שבהחלט מספק עניין).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם
ולוסטר טורבו שתגיע(לא ידוע מתי) תהיה בעלת 200 כ"ס.

הרכב עדיין לא נבחן אפילו בחול ולא ידוע מתי יגיע ארצה ולכן אני לא רואה סיבה לחכות.

בולוסטר הרגילה אין התנהגות ואין ביצועים וגם לא ידוע לי מתי יונדאי הפכה לסמל סטטוס, ככה שאני לא מבין למה לו לבחור ברכב.

אתה נוהג על לאון וטוען שהולוסטר לא מתנהגת? כנראה אתה בנאדם של קו ישר בלבד, ואת זה הבנתי כבר משרשורים אחרים.

הולוסטר טורבו צפויה להגיע לארץ באוגוסט, 185 כ"ס ו-27-28 קג"מ. מחיר משוער - 180K ש"ח.

זה על הנייר.

הסדרה 1 ממש לא רכב להחלקות כח ודריפטים.

נכון, אתה צודק (בציניות). נהגת בכלל על אחת עם כוח? נדמה לי שחוץ מלאון אין לך שום דבר אחר בראש. והולוסטר ה-ר-ב-ה יותר מתנהגת מהלאון. כמו שאלכס כתב לך כבר, הלאון מרגישה כמו אוטובוס לעומת הולוסטר. אבל אני לא מצפה מבעלי לאון לשמוע משהו אחר, והינה בא לו בעלים של מיטו וכותב לך את זה בפנים.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אתה נוהג על לאון וטוען שהולוסטר לא מתנהגת? כנראה אתה בנאדם של קו ישר בלבד, ואת זה הבנתי כבר משרשורים אחרים.

הולוסטר טורבו צפויה להגיע לארץ באוגוסט, 185 כ"ס ו-27-28 קג"מ. מחיר משוער - 180K ש"ח.

נכון אתה הריי שומי שתוקף כל פנייה.

וכן הולוסטר בעלת התנהגות בינונית, הנעה קדמית, שלדה של I30, והגה דיי מוזר. להבדיל ממך נהגתי גם על הולוסטר, וגם על הלאון בכל גרסאות מה-1.8 וצפונה. וגם בחניה יש לנו כמה רכבים מעניינים עם הנעה אחורית.

אם תתעמק מעט, תראה שאמרתי שבמחיר של 110K לולוסטר ידנית זה מחיר טוב. אבל ב-150K זה אותו רכב עם מושבי עור וגיר אוטומטי. ברמת מחיר כזאת יש כבר רכבים הרבה יותר מעניינים.

נכון, אתה צודק (בציניות). נהגת בכלל על אחת עם כוח? נדמה לי שחוץ מלאון אין לך שום דבר אחר בראש. והולוסטר ה-ר-ב-ה יותר מתנהגת מהלאון. כמו שאלכס כתב לך כבר, הלאון מרגישה כמו אוטובוס לעומת הולוסטר. אבל אני לא מצפה מבעלי לאון לשמוע משהו אחר, והינה בא לו בעלים של מיטו וכותב לך את זה בפנים.

אחת עם כח?

מה אתה מתכוון ל-135I?:lol: לא נהגתי עליה. נהגתי על 120I.

כמו המוסטאנג שאני מוכר?

מן הסתם הולוסטר רכב בעל מימדים יותר קומפקטים והלאון מרגישה יותר גדולה.

ולוסטר לא יותר מתנהגת מ-FR או קופרה. לרכב אין בכלל יכולות עם המנוע הזה.

איפה בכלל ראית שהצעתי לאון בשרשור הזה?

• תוכן חדש...