Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי סובארו ג'סטי 1200 92. לפני כשבועיים החלפתי משאבת מים כי הייתה לי ממנה נזילה רצינית. אחריי ההחלפה שמתי לב שהרכב עדיין מתחמם אך אין לי נזילה והרדיאטור מלא. הסקאלה של הטמפ. מגיעה עד 75% ואפילו יותר והמאוורר לא נכנס לפעולה רק אחריי משהו כמו 10-15 דקות בטמפ. הזאת המאוורר נכנס לפעולה ואז המנוע מתחיל להתקרר. באופן ודאי זה לא היה המצב לפני החלפת המשאבה. יש רעיונות מה יכולה להיות הבעייה? האם יכול להיות שזה היוניט פתאום נכנס לעבודה בטמפ. גבוהה יותר? או אולי הטרמוסטט?

אשמח לתגובה.

תודה

אלירן

פורסם

שלום רב , וברוך בואך לפורום !

בדוק אפשרות של חיווט רופף של הקונקטור בחיבור לתרמו סוויץ, האחראי על פעולת המאורר, הנמצא כמדומני על ראש המנוע קרוב לבית תרמוסטט.

אפשרות סבירה שניה, שלאחר החלפת התרמוסטט, הבוצה והחלודה שהיתה במערכת הקירור , התפרקה ומכיוון שמערכת הקירור לא נשטפה בלחץ, בוצה מבודדת את התרמו סוויץ, ומונעת ממנו קריאה אמיתית של חום מי הקירור ובזמן, פירוק התרמו סוויץ נקוי ושטיפת מערכת הקירור, יתכן ותפתור זאת.

סכויי תרמוסטט תפוס לא סבירים ואין לכך השפעה על הפעלה מאוחרת של היוניט/ תרמו סוויץ מאורר.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום,

היום בבוקר שמתי לב שהרדיאטור מחזיר מים למיכל המים הקטן. אפילו מלאתי מים ברדיאטור ורוקנתי את המיכל הקטן של המים הירוקים ואחריי זמן קצר הרדיאטור הוציא לשם מים עד שהתמלא.

יש מושג למה זה קורה ??? האוטו עדייין מתחמם והמאוורר נכנס לפעולה אבל לא מצליח לקרר. יכול להיות שיש סתימה ברדיאטור?

אשמח לתגובות.

תודה

פורסם

שלום רב !

אוויר במערכת, תרמוסטט תפוס , מכסה רדיאטור עם קפיץ חלש,ואו/ יוניט מאורר לקוי.

בדוק את כל הפרמטרים וחזור לפורום לעדכון.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום רב !

במידה ואתה מתניע את הרכב, ומשאיר מכסה רדיאטור פתוח, ותוך זמן קצר מפלס המים עולה גולש, ונשפך החוצה, תיתכן אפשרות שכיס אוויר בעיקר באזור ראש המנוע סמוך למיקום יוניט מאורר(תרמוסוויץ), גורם ליוניט לטבול באוויר חם ולא במים חמים, רק לאחר שהמים רותחים ומתקרבים ל100 מעלות,האדים החמים מפעילים את המאורר(שזה מאוחר מדי), החום הרב גורם לגלישת המים החוצה, ליצירת לחץ רב על מכסה הרדיאטור הקפיץ מתכווץ, ומשחרר אדים ומים שגלשו כלפי מיכל העודפים, שמתמלא עד גדותיו ומי הקירור, נפלטים מחוץ לרכב.

ריקון מיכל העודפים יגרום לכך שהמנוע יתקרר , הוא לא ימשוך בחזרה את מי הקירור העודפים במיכל העודפים, משום שמיכל העודפים יהיה ריק, או חסר ואז יוצר מחסור במי קירור וחוזר חלילה.

בדיקת תקינות תרמוסטט, היא פשוטה:

צינור המים העליון מתחבר לתרמוסטט.

ואילו הצינור התחתון למשאבת המים.

התנע את המנוע, המתן כ3 עד 5 דקות ומשש את שני הצינורות.

צינור עליון תמיד יהיה פושר יותר מאשר צינור תחתון ,לאחר כ5 דקות עבודה, של המנוע,שני הצינורות אמורים להיות חמים במידה שווה.

במידה וצינור עליון נשאר קר או פושר גם לאחר 5 דקות, ואילו צינור תחתון רותח, עד לקבלת כוויה ביד בעת המישוש, ניתן להסיק שהתרמוסטט נתפס במצב סגור, או נפתח חלקית.

בברכה

צביקה

פורסם

מנסיון שלי עם הרכב הזה, אוויר במערכת הקירור גורם בעיות.

הייתה לי בעיות התחממות בגלל אוויר במערכת, תרמוסטט תפוס, וצינורות יבשים (התעסקתי הרבה עם המערכת קירור שלו)

אחרי שהחלפתי צינורות מים מילאתי נוזל קירור אך לא שחררתי אוויר ועדיין הרכב היה מתחמם,

מה שעשיתי זה התנעתי את האוטו ונתתי לו לעבוד בסרק קצת עד שנפתח הטרמוסטט ונתתי לנוזל לגלוש קצת החוצה (ביחד עם בועות אוויר)

וברוך השם מאז אין לי בעיות התחמממות.

אין לי מספיק ידע מקצועי להגיד לך אם אוויר זו הסיבה שהמאוורר שלך נכנס לפעולה מאוחר,

אבל לדעתי אם צביקה אומר צביקה יודע!

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם

הי,

אי מיהו יודע כמה אמורה להיות התגדות התרמוסוויץ בגסטי כאשר מגיעים לטמפרטורת ההפעלה ? האם קרובה ל 0 אום או שיש בפנים התנגדות כלשהי להגבלת הזרם ?

• תוכן חדש...