Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8031 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש מכשיר שיכול למדוד אותו ? מדובר פה שחלק מההדיוניטים הוא עם פריאמפ של 2 וולט, יש מכשיר שיכול למדוד אותו ?

עכשיו השאלה שלי, בקרוס שלי יש GAIN (קרוס אקטיבי)

רציתי לדעת איך אני יכול באופן מדוייק לכוון את הגיין שלו בשביל לקבל 1:1 עם ההדיוניט ?

(מיכשור?)

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם

ebari' קרוס אקטיבי הוא כמו מגבר, יש לו רגישות משלו

צריך להתאים את הGAIN שלו למתח של הPREAMP של הפאנל

כמו שצריך להתאים הגברה של רכב לפרי אמפ של ההדיוניט

ואיל אם איני מעוניין לבדוק עיוותים, אלה רק מתח בשביל לדעת שאכן מכוון ל1:1

אני עדיין יהיה חייב סקופ ? או מספיק אמפר-וולט מטר ?

(בודק את האר סי אי שיוצא מהפאנל עם תדר מסויים. הולך ליציאה של הקרוס בודק שזה זהה)

הבדיקה שלי נשמעת הגיונית?

המשתמש עזב את הפורום.

if i have seen farther than other men it is because i have stood on the shoulders of giants

פורסם
ebari' קרוס אקטיבי הוא כמו מגבר, יש לו רגישות משלו

צריך להתאים את הGAIN שלו למתח של הPREAMP של הפאנל

כמו שצריך להתאים הגברה של רכב לפרי אמפ של ההדיוניט

אה, תודה - באמת טוב שאתה כאן כדי ללמד אותי... :roll:

מאחר ואמרת בעצמך שצריך לכוון את הגיין - מאיפה אתה יודע שכיוון כמו שציינת הוא המצב האידאלי?

ואם צריך להוריד את הגיין כדי לא להכנס לקליפינג או להרים אותו, מה אז?

פורסם

אה מצטער נתת את הרושם שלא ידעת על מדובר

אני לא כאן כדי ללמד אנשים שכבר יודעים :)

רק מוזר לי שלא הבנת מהו יחס 1:1 כשמדובר בפאנל וקרוס אקטיבי

בכל אופן, זה לא רלוונטי אם צריך להוריד או לעלות המטרה היא להגיע למצב של 1:1 עם הפאנל

ובהגברה להגיע למצב של 1:2-3 כדי להימנע מעיוותים מיותרים

(או בשביל דיוק, שימוש בסקופ)

דרך אגב, אם הגיין של המגברים כבר מכוון לפי הפאנל, אז אכן יחס של 1:1 עם הקרוס יתן את המצב האידאלי.

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

תאמין לי שהבנתי טוב מאוד מה היתה כוונת דבריך...

בכול אופן, ברגע שתוסיף קרוס אקטיבי, מן הסתם שכדאי שתעשה כיוון כמו שצריך עם סקופ וכל שאר הצב"ד הנדרש...

פורסם

אם אתה רוצה לכוון בצורה מדוייקת אתה צריך סקופ. הרבה מכשירים מצהירים על מתח מסויים ומתחילים לעוות לפני המתח הזה. לכן אתה צריך לדעת מה המתח המקסימלי שהרדיו דיסק יכול להוציא ללא עיוות ואחר כך כשאתה מכוון את הGAIN לבדוק שאים CLIPPING.

במכשירים (כמו למשל אלפיין) שיותר נאמנים להצהרות ולפי מדידות מוציאים סיגנל 4V נקי אתה בעצם לא חייב סקופ אלא יכול לכוון את רגישות הכניסה על המגבר שלך ל4V. זה גם לא יהיה ממש 1:1 אבל יהיה מאוד מאוד קרוב (וכמובן מספק לכל הדעות, או לפחות לדעתי).

אצלי למשל יש טווח כניסה של עד 4V אז אם אני מזין מאלפיין אני פשוט יכול לכוון את הGAIN למינימום ולדעת שהיחס הוא 1:1 (או מאוד קרוב אליו).

פורסם

איל לא הבנתי את התשובה שלך,

בוא נצא מנקודת הנחה שהמגברים שלי כבר מכוונים עם הגיין לפי הפרי אמפ של ההד יוניט שלי,

עכשיו אני רוצה להוסיף קרוס אובר אקטיבי, ואני רוצה שהכיוונים של המגבר ישארו זהים,

כל מה שאני צריך לעשות זה להגיע למצב של 1:1 עם הפאנל..

עד פה אני צודק נכון?

עכשיו השאלה איך להגיע לאחד לאחד..

אם אני מודד עם וולט-מטר את הוולט של הפרי אמפ בתדר קבוע.. (אין משמעות לתדר נכון?, העיקר שיהיה קבוע)

ואז הולך ליציאה של הקרוס, ומודד את היציאה, כשאני אגיע למספרים זהים - זה יהיה יחס של 1:1

האם אני טועה או לא מדוייק?

המשתמש עזב את הפורום.

פורסם

אם אתה רוצה רק לכוון את הקרוס האקטיבי אז אחרי שההד יוניט מכוון ללא עיוות (באמצעות סקופ ודיסק תדרים) אתה מחבר אליו את הקרוס ובודק שגם בו אין עיוות (באמצעות סקופ ודיסק תדרים).

אם יש לך למשל HU שיש לו פרה של 2V וקרוס עם ליין דרייבר בתוכו שמגביר ל8V למשל אז מה יעזור אם תמדוד ביציאה 2V?

באיזה קרוס מדובר? תן לינק אם אפשר שנראה מה בדיוק יש בו.

פורסם

הבנתי את הנקודה שלך

אני פשוט יצאתי מנקודת הנחה שאסור לתת לקרוס להגביר יותר ממה שהאות המקורי הגיע, כי אז הוא פשוט מעוות את הצליל

עכשיו הבנתי 100%

תודה על התיקון.

המשתמש עזב את הפורום.

• תוכן חדש...