Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5178 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

קניתי הונדה סיוויק מודל 99 אוטומט , רכב שמור מאוד מאוד עם ק"מ נמוך (116.000) שעד עכשיו טופלה במוסך מורשה הונדה בכפר סבא.

אני לא בטוח שאני ימשיך את הטיפולים שלה שם כנראה שאני יקנה תמיד חלקים מקוריים לטיפול ויתן למוסך שלי לעשות , רציתי

המלצה שלכם לגבי שמן אייכותי ומתאים לאוטו האם צריך סינטטי מלה או חצי?!

לגבי שאר החלקים כמו בכל רכב שהיה לי אני משתמש רק במקורי.

 

תודה רבה לכולם וחג שמח.

פורסם

בוקר טוב איצקו.

אתה יכול להרים טלפון למוסך מורשה ולשאול אותם. תגיד להם שאתה בתחנת דלק וחסר לך שמן, איזה שמן להוסיף.

אני מאמין שהם יענו לך. יותר מאוחר אני אכנס לתוכנה שיש לי ואני אגיד לך מה היצרן אומר.

יניב

פורסם

תודה על העזרה יניב.

איזה שמן מומלץ להונדה? אני מעדיף ליקנות שמן איכותי וטוב מאשר שמן זול שמוכרים בכל מוסך..

אני רוצה לעשות גם החלפה לשמן גיר (הבנתי שטיפול לגיר זה רק החלפת שמן) איזה שמן גיר משתמשים במורשה?

הייתי אצל חלפים והוא לא הצליח להשיג את הונדה בשביל לשאול אותם , הוא המליץ לי על שמן של חברת "דלק"

ואמר שגם במורשה משתמשים בשמן הזה.. :shock:

פורסם

יש הרבה חברות של שמנים שהן חברות שמייצרות שמן ברמה גבוהה. ביניהם elf, valvoline, liqui moly ועוד...

אבל זה לא מספיק צריך להסתכל על האותיות הקטנות. גם דלק וגם פז הן יצרניות שמן.

על הבקבוק יש אותיות, תחפש את הרצף API זה תקן אמריקאי, האותיות שבאות אחריו אומרות את רמת השמן, היום הכי גבוהה לבנזין זה SN ממה שאני מכיר. רוב השמנים הם SL. האות S פרושו מתאים לבנזין והאות שבאה אחריו ככל שהיא יותר גבוהה, כך איכות השמן יותר טובה. אל תסתפק בפחות מSL. יש גם תקן ארופאי על הבקבוק ושם כתוב ACEA והאותיות שבאות אחריו מראות על איכות השמן, אני ממליץ לפחות שיהיה כתוב A2,B2 או A3,B3.

שמן גיר משתמשים DEXRON III, אני לא יודע של איזה חברה משתמשים במורשה של הונדה. אני משתמש בשמן של חברת BG שהוא שמן מעולה.

יניב

פורסם

השמן המומלץ ביותר לדעתי הוא 10W40 Valvoline Durablend, חצי סינטטי. הוא טוב יותר מרוב השמנים הסינטטים הנמכרים כיום. עלות 5 ליטר כ-100 ש"ח. היה מבחן לא מזמן שביצע השוואה בין כל מיני סוגי שמנים, והשמן הזה היה ברמה של שמנים המתומחרים פי 3 ממנו ומעלה.

 

אל תחפש טוב יותר מזה.

 

בהצלחה.

×
×
  • תוכן חדש...