Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסעתי באור אדום, צילם?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עמדתי היום ברמזור אדום, והרמזור שמורה לפנות ימינה התחלף לירוק והתבלבלתי וחשבתי שזה הרמזור שלי התחלתי לנסוע ויצא שעברתי אדום המצלמה צילמה אותי?

או שהיא מצלמת רק כשמתחלף מצהוב לאדום?

פורסם

אין בצומת מצלמה ,הרווחת.

עברת את הצומת באדום ללא תאונה,הרווחת פעמיים.

המצלמה מצלמת בכל מצב בו עוברים את הקו וממשיכים בנסיעה, כאשר ברמזור אור אדום ויש לה פילם אם זו מצלמה ישנה ואם זו מצלמה חדשה , תיאורטית בכל זמן, כי אין לה פילם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

זה קורה כשלא שמים לב, אני שמח שלא קרה לך או למישהו אחר כלום, זה המזל, עם מישהו מיהר ועבר את הצומת ב170 קמ"ש זה היה אחרת.

לא תמיד זה מצלם, יש הרבה צמתים שאין בהן מצלמה, בכלל, או שהמצלמה מצלמת משהו אחר יותר מעניין או משהו כזה :)

לא בא לשפוט אותך חס וחלילה, להרבה אנשים זה קורה, טעות אנוש.

פורסם

היכן עברת באדום?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אין בצומת מצלמה ,הרווחת.

עברת את הצומת באדום ללא תאונה,הרווחת פעמיים.

המצלמה מצלמת בכל מצב בו עוברים את הקו וממשיכים בנסיעה, כאשר ברמזור אור אדום ויש לה פילם אם זו מצלמה ישנה ואם זו מצלמה חדשה , תיאורטית בכל זמן, כי אין לה פילם.

"הרווחת פעמיים"...

אכן. מטריד ביותר שמי שעובר באדום מה שמעניין אותו זה אם נתפס או לא ולא העובדה שיכול היה לא להיות פה או לחילופין במצב קשה ו/או לקחת עוד אנשים איתו...

פורסם

אני לא חושב שיש מקום לבוא בטענות כאלו. אמנם קשה להתרשם כמו שצריך דרך טקסט, אבל בכל זאת גם מעבר רמזור באדום יכול להיות תוצאה של טעות תמימה (ואני מתבייש להודות שגם אני לא נקי מעוון, בעברי) כמו מה שפותח השרשור מתאר. הפתרון הוא לשמור על מקדם בטחון מבחינת הצפי והתכנון (מבט לצדי הצומת, מעקב אחרי תנועה חוצה, האטה אם צריך, מוכנות לבלום), כך שגם אם תעבור באדום - תשים לב לכך בזמן ותעצור או שלפחות תוכל לנקוט באמצעי זהירות, וגם תהיה מוכן למעבר של נהג אחר באדום.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני הייתי בשת"פ לילה עם משטרת ישראל וקרה לנו שהיינו בניידת ומישהי לפנינו פתאום עברה את הצומת ונעצרה לבד אחרי הצומת בלי שהשוטר אמר לה ואז היא התחילה לצעוק "סליחה טעיתי טעות לא שמתי לב!$#@" והוא אמר לה שהיא יכולה להמשיך ליסוע.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
היכן עברת באדום?

ל'

עברתי בצומת העוגן,ליד קיבוץ משמר השרון בדרך לנתניה אם אתה מכיר.

ובדקתי והייתה שם מצלמה.

פורסם
אני לא חושב שיש מקום לבוא בטענות כאלו. אמנם קשה להתרשם כמו שצריך דרך טקסט, אבל בכל זאת גם מעבר רמזור באדום יכול להיות תוצאה של טעות תמימה (ואני מתבייש להודות שגם אני לא נקי מעוון, בעברי) כמו מה שפותח השרשור מתאר. הפתרון הוא לשמור על מקדם בטחון מבחינת הצפי והתכנון (מבט לצדי הצומת, מעקב אחרי תנועה חוצה, האטה אם צריך, מוכנות לבלום), כך שגם אם תעבור באדום - תשים לב לכך בזמן ותעצור או שלפחות תוכל לנקוט באמצעי זהירות, וגם תהיה מוכן למעבר של נהג אחר באדום.

ישנן טעויות מה שנקרא פטאליות מעין אלה שפשוט אין עושים.

פורסם

חן

כידוע לך לא מעט תאונות קורות עקב טעויות ולא כתוצאה מכוונה של הנהג להיכנס לצומת באור אדום.

וכולנו חוטאים בחטא הזה, כי אף אחד מאיתנו לא רובוט מתוכנת אלא בני אדם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

מה "הרבה"? כמעט כולן! אני לא מכיר נהג שגורם לתאונה בכוונה. מה לעשות שהאדם לעולם טועה, ולכן הפתרון הוא לא להציע סגנון נהיגה שיהיה חף מטעויות (כי פשוט אי אפשר! ), אלא כזה שיכלול מקדמי בטחון שבהם גם אותן טעויות אנוש - שלנו ושל זולתנו - לא יגרמו לתאונה ואילו במקרה הכי גרוע - לא יגרמו לאסון!

פורסם
מה "הרבה"? כמעט כולן! אני לא מכיר נהג שגורם לתאונה בכוונה. מה לעשות שהאדם לעולם טועה, ולכן הפתרון הוא לא להציע סגנון נהיגה שיהיה חף מטעויות (כי פשוט אי אפשר! ), אלא כזה שיכלול מקדמי בטחון שבהם גם אותן טעויות אנוש - שלנו ושל זולתנו - לא יגרמו לתאונה ואילו במקרה הכי גרוע - לא יגרמו לאסון!

זה אפשרי להציע סגנון נהיגה חף מטעויות. הנקודה היא שלא מנסים.

אם היית לוקח שיעור נהיגה אצל מי שלימד אותי נהיגה היית מקבל גישה שונה לכל העסק והיא פשוטה: לא עושים טעויות.

כל פעם שהייתי חושב על לעשות טעות היה עוצר אותי ומסביר לי מה יכול היה לקרות בדרכים מאוד מסוימות ודי חודרות.

היית אומר לי, הולך רגל התפרץ לכביש ולא שמת לב, או משהו דומה למרות שגם זה משהו שאתה צריך לצפות, אבל פה מדובר על רמזור אדום - לא משהו שנהג סביר עם קצת הבנה סביבתית יכול שלא לשים לב אליו. הרי רמזור מיקומו בצומת, התמגזות של כביש אחד או יותר לכביש. כשאתה מבחין שאתה מתקרב לצומת, מכל סוג שהוא ומצדי שתהיה זו איזה דרך עפר שמתחברת לכביש הראשי, אוטומטית לנהג סביר צריכה לעלות האסוציאציה של: תמרור, רמזור, זכות קדימה, וכיו"ב והוא צריך לתת את תשומת הלב הנדרשת ולפעול בהתאם. "לא שמתי לב לרמזור" זה פשוט אבל פשוט לא מתקבל על הדעת.

ובמקרה שלנו, כשהוא התבלבל בין רמזור לפניה לרמזור אחר, גם - לרמזורים יש נטיה להיות מסומנים בחצים, כנ"ל הכביש, ומעבר לזה לרמזור יש מיקום יחסית למי שהוא מתייחס אליו ומי שנהג פעם או פעמיים צריך להכיר את זה ומי שיש לו ספקות שיפעיל עוד קצת מחשבה ושיבדוק אם חסר אצלו משהו, מבחינת ידע, ניסיון וכו'.

פורסם

אני מודיע לך חד וחלק שאי אפשר לנהוג ככה! מה גם שחלק מטעויות אינן שלך אלא של הנהג האחר, של סולל הדרך, של השמיים (מזג אוויר) ושל עוד מרכיבים. אז איך נהג טוב מתמודד עם כך? על ידי דריכות של קפיץ אייבך שגומרת לך את הסוס (ואת הגב) אחרי עשר דקות?

לא! הוא פשוט שומר על מקדם בטחון מספיק גדול בכל דרך אחרת אפשרית: צפי ותכנון, מרווחים ממכוניות אחרות, התאמת מהירות לתנאי הדרך, הגברת עירנות היכן שצריך, הגברת ראות ונראות, סילוק הסחות דעת ומיומנות בתפעול בזמן מצבי קצה, ורצוי גם רכב טוב ובטוח.

פורסם

nahum123

אין ספק שהיה לך מורה לנהיגה מעולה.

וכל מה שכתבת הוא גם נכון

אבל עדיין קורות תאונות ועדיין לא פעם ולא פעמיים אתה רואה מצב דומה ברמזור כפי שתואר כאן.

ברוב המקרים זה נגמר ללא תאונה , אבל לא תמיד.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
אני מודיע לך חד וחלק שאי אפשר לנהוג ככה! מה גם שחלק מטעויות אינן שלך אלא של הנהג האחר, של סולל הדרך, של השמיים (מזג אוויר) ושל עוד מרכיבים. אז איך נהג טוב מתמודד עם כך? על ידי דריכות של קפיץ אייבך שגומרת לך את הסוס (ואת הגב) אחרי עשר דקות?

לא! הוא פשוט שומר על מקדם בטחון מספיק גדול בכל דרך אחרת אפשרית: צפי ותכנון, מרווחים ממכוניות אחרות, התאמת מהירות לתנאי הדרך, הגברת עירנות היכן שצריך, הגברת ראות ונראות, סילוק הסחות דעת ומיומנות בתפעול בזמן מצבי קצה, ורצוי גם רכב טוב ובטוח.

אני בהחלט מסכים ותומך של הנאמר בפסקה השניה לדבריך.

אני חוזר למה שאמרתי קודם - הגישה שמורה הנהיגה שלי העביר לי היא שפשוט לא עושים טעויות. אל תעשה טעויות. עשית טעות, הרגת בן אדם.

כשהולכים לגישתך "זה בלתי אפשרי", אז עושים הרבה טעויות, וכשהולכים לגישתי "אל תעשה טעויות בכלל", אז אולי טועים, אבל מצמצמים זאת למינימום ולדעתי זה עדיף.

• תוכן חדש...