Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5233 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי 17 שנה ו200 אלף ק"מ החלטתי להחליף את הפונטו הישנה ברכב חדש שיגיע ארצה רק בחודש יוני.

אבל לפני כמה ימים הרכב התחיל לקרטע. בלחיצה על הגז הוא הגיב לא טוב ורק כשהתעקשתי המנוע האיץ. זה הזכיר לי מאוד את התחושה שהייתה לי כשאחד המצתים במנוע התקלקל לפני כמה שנים. נסעתי עוד 2 ק"מ עד הבית וכשחניתי גיליתי שהאגזוז פולט עשן לבן. כמובן שחשדתי בגרוע מכל, פתחתי את מכסה השמן ואכן יש סימנים (קלים) של טחינה. אין סימנים על מדיד השמן והרכב לא התחמם עכשיו. פחות או יותר ציפיתי שזה יקרה כי לפני חודש וחצי הרכב התחמם בצורה די רצינית בגלל משאבת מים דולפת. כשראיתי שהוא ממשיך ליסוע בסדר (אחרי תיקון המשאבה) הייתי אופטימי.

מניסיונכם - מה הסיכוי שמדובר רק בהחלפת אטם ראש מנוע ולא בשיפוץ של ראש המנוע? כמה זה אמור לעלות? ת'כלס אני מחפש פיתרון שיגרום לרכב לסחוב עוד קצת לשלושה חודשים (כמה אלפי ק"מ בודדים ולא יותר).

לא ניסיתי ליסוע עם הרכב מאז. הוא כן מניע ובגז בניוטרל הוא נשמע לא הכי שמח (שוב, כאילו המצתים לא תמיד עובדים. כנראה כי נכנסים מים) אבל יש סיכוי שהוא יסע. לא ניסיתי בינתיים. אולי אפשר ליסוע רק להקפיד למלא מים ושמן כל פעם לפני הנסיעה?

אני מתבאס להשקיע אלפי שקלים עכשיו רק בשביל שלושה חודשים. בתקופה הזו אני לא נוסע המון ברכב, משהו כמו 500 ק"מ לחודש. ואני יכול לצמצם עוד יותר רק לנסיעות סופר הכרחיות. מה גם שהרכב הזה כבר לא ימכר אלא ילך לפירוק כשאקבל את הרכב החדש. בינינו, אני מבואס על ה300 ש"ח מיכל דלק שמיליתי בו יום לפני שהוא התחיל עם הבעיות האלה. :-)

אשמח לעצות טובות מבעלי ניסיון איך להתמודד עם פירפורי הגסיסה של הפונטו האהובה שהגיעו כמה חודשים מוקדם מידי.

פורסם

תתקן! שיפוץ ראש מנוע יעלה אלף וקצת. כולל החלפת שמן, פילטר ונוזל קירור.

וגם אח"כ תוכל למכור את האוטו ולהחזיר את ההשקעה פלוס פלוס. צעירים אוהבים את הרכב הזה בגלל קלות הטיפול והמחיר הזול.

אם הכל תקין ברכב, אין שום סיבה לא לתקן ולמכור אח"כ.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

פורסם

יש לי רעיון שיכול לעזור לך, תנסה להדק את הברגי הידוק של הראש מנוע( בלי לפתוח שום דבר) ובמקום להחליף אטם ראש תמרח את המשחה השחורה ששכחתי את שמה( מעין סיליקון עמיד בטמפ מאוד גבוהות) מסביב לכל החיבור בין הבלוק והראש.

בהצלחה

פורסם
יש לי רעיון שיכול לעזור לך, תנסה להדק את הברגי הידוק של הראש מנוע( בלי לפתוח שום דבר) ובמקום להחליף אטם ראש תמרח את המשחה השחורה ששכחתי את שמה( מעין סיליקון עמיד בטמפ מאוד גבוהות) מסביב לכל החיבור בין הבלוק והראש.

בהצלחה

הצעה לא טובה. אם כבר יש פריצה של אטם הראש בין הצילינדרים למעברי המים - הידוק ברגים לא יפתור אותה.

אטימה חיצונית לא תשנה דבר מכיוון שאין לו דליפת שמן מן הראש אל מחוץ לבלוק.

במקרה הגרוע תישאר עם בורג שייגזר ויהיה תקוע בבלוק.

אם אתה לא רוצה להשקיע בטיפול ראש , אתה יכול לנסות למכור את הרכב במצבו, לפחות יכסה את עלות מיכל הדלק.

פורסם

אני די בטוח שיש קומבינה כלשהיא שיכולה "למשוך" את הרכב במצבו, לתוך שלושת החודשים שנדרשים עד להגעת הרכב.

אח"כ כמובן תידרש למכור את הרכב לברזל :?

• תוכן חדש...