Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מתכנן לקנות רכב עם גיר רציף, ורציתי לשאול כמה שאלות כדי לדעת למה לצפות בזמן הנהיגה על רכב כזה לעומת גיר אוטומט רגיל (בעיקר מבחינת הבדלים בחווית הנהיגה):

1.האם מרגישים בכלל במעבר הילוך?

2.האם ככל שעולים במהירות, הסל"ד גם עולה, ככה שכשנמצאים במהירות גבוהה גם הסל"ד מאוד גבוה?

3. האם יש את התכונה שכאשר רוצים להאיץ חזק באוטומט אז מרגישים שהרכב מוריד הילוך כיד להאיץ חזק יותר?

4.האם בירידה המנוע בולם את הרכב (כמו שבאוטומט משלבים לגיר נמוך, על מנת שהרכב לא יצבור מהירות)?

5. האם צריכת הדלק של רכב עם גיר רציף טובה יותר (מאשר רכב זהה עם גיר אוטומט)?

תודה.

פורסם

שתף אותנו גם ברכב עצמו כדי שנוכל לתת לך את כל הנקודות למחשבה

1. לא מרגישים במעבר הילוכים כלל, אתה מרגיש כאילו הנך מושך הילוך אחד כל הנסיעה

2. ככל שתלחץ על מצערת הדלק חזק יותר כך יטפס הסל"ד ויירד בהדרגה ככל שהמהירות תעלה, ברגע שתיהיה על מהירות גבוהה קבועה הסל"ד לא אמור להישאר גבוה אלא לרדת.

3. לא. המנוע פשוט מושך לסל"ד גבוה יותר אך ללא האפקט של "הורדת הילוך"

4. לא. צריך להוריד להילוך נמוך יותר או לחלופין להשתמש בשילוב ההילוכים הידניים על מנת להאט את הרכב

5. כן. לגיר יש אינסוף יחסי העברה ביחס לכל הילוך ולכן הוא מעביר בנקודה הנכונה ביותר ולא כמו גיר פלנטרי שישנם קבועים שבהם הוא מעביר הילוך.

לגבי 5 זה לא ההסבר הכי מדוייק כי לא ידעתי איך לצייר לך את זה.

מקווה שעזרתי

עריכה: הבנתי שאתה רוכש פונטו. תבדוק שהיא מטופלת והתייחסו אליה כראוי, רכב כזה שמזדקן נכון נותן תמורה טובה מאוד.

אני נהניתי ממנו בתור רכב ראשון.

אני מוסיף לנקודה 4 - על מנת להוריד מהירות או להאט בירידות השתמש באופציית הטיפטרוניק בגיר

Confidence In Motion

פורסם
שלום,

אני מתכנן לקנות רכב עם גיר רציף, ורציתי לשאול כמה שאלות כדי לדעת למה לצפות בזמן הנהיגה על רכב כזה לעומת גיר אוטומט רגיל (בעיקר מבחינת הבדלים בחווית הנהיגה):

1.האם מרגישים בכלל במעבר הילוך?

2.האם ככל שעולים במהירות, הסל"ד גם עולה, ככה שכשנמצאים במהירות גבוהה גם הסל"ד מאוד גבוה?

3. האם יש את התכונה שכאשר רוצים להאיץ חזק באוטומט אז מרגישים שהרכב מוריד הילוך כיד להאיץ חזק יותר?

4.האם בירידה המנוע בולם את הרכב (כמו שבאוטומט משלבים לגיר נמוך, על מנת שהרכב לא יצבור מהירות)?

5. האם צריכת הדלק של רכב עם גיר רציף טובה יותר (מאשר רכב זהה עם גיר אוטומט)?

תודה.

1. לא. לא מרגישים מעבר ביו הילוכים, כי אין שם הילוכים. יש אינסוף יחסי העברה.

2. לא. הסל"ד קשור לצורת התאוצה שלך. הגיר לוקח חלק פעיל בתאוצה של הרכב, ודואג שהסל"ד יהיה אופטימלי בכל מצב נתון.

3. לא, שוב, אין הילוכים להוריד. מה שיקרה זה שהסל"ד יעלה, וכמובן שהרכב יאיץ.

4. אתה צריך לשלב ל"הילוך" נמוך יותר כדי שזה יקרה.

5. אאל"ט, כן.

!AWDSOME

פורסם

יש רכבים שלמרות שהם מצויידים בתיבת CVT יש להם יחסי העברה קבועים (אחד הדברים היותר מפגרים שאני יכול לחשוב עליהם). ככה שכן אמורים לחוות את כל התופעות של תיבה פלאנטרית רק שההעברות ההילוכים יהיו חלקות יותר ולא תורגש ההחלפת הילוך.

גיר רציף (בלי יחסי העברה קבועים) תמיד יהיה חסכוני יותר מתיבה פלאנטרית כל עוד ה-CVT מכסה את אותו טווח יחסי הילוכים ואף יהיה חסכוני יותר, בתנאים מסויימים, מתיבה ידנית \ רוטובית (לדוגמא ניסן ג'וק).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

בנוגע לשאלה 4 - אני מניח שזה תלוי ברכב ובתכנון של תיבת ההילוכים.

במכונית שלי, (Space Verso) כשהרכב בירידה ומורידים את הרגל מהגז - תיבת ההילוכים שומרת על המהירות הנוכחית ע"י בלימת מנוע ואין צורך בהורדת הילוך באופן ידני.

פורסם
יש רכבים שלמרות שהם מצויידים בתיבת CVT יש להם יחסי העברה קבועים (אחד הדברים היותר מפגרים שאני יכול לחשוב עליהם). ככה שכן אמורים לחוות את כל התופעות של תיבה פלאנטרית רק שההעברות ההילוכים יהיו חלקות יותר ולא תורגש ההחלפת הילוך.

גיר רציף (בלי יחסי העברה קבועים) תמיד יהיה חסכוני יותר מתיבה פלאנטרית כל עוד ה-CVT מכסה את אותו טווח יחסי הילוכים ואף יהיה חסכוני יותר, בתנאים מסויימים, מתיבה ידנית \ רוטובית (לדוגמא ניסן ג'וק).

איזה גיר CVT לדוגמא בעל יחסי העברה קבועים?

לי אישית הונדה ג'אז 2008 CVT ומבחינתי אענה לך על השאלות ככה:

1.האם מרגישים בכלל במעבר הילוך? לא, כי אין הילוכים.

2.האם ככל שעולים במהירות, הסל"ד גם עולה, ככה שכשנמצאים במהירות גבוהה גם הסל"ד מאוד גבוה? הסל"ד עולה עם המהירות אבל כשאתה מגיע לשיוט אז הוא יורד.

3. האם יש את התכונה שכאשר רוצים להאיץ חזק באוטומט אז מרגישים שהרכב מוריד הילוך כיד להאיץ חזק יותר? הוא לא מוריד הילוך, אבל הסל"ד עולה, סה"כ תיבות רציפות בנויות לחסכון בדלק ולא להאצות מטורפות.

4.האם בירידה המנוע בולם את הרכב (כמו שבאוטומט משלבים לגיר נמוך, על מנת שהרכב לא יצבור מהירות)? אצלי בג'אז הוא בולם טוב מאוד ובצורה מורגשת.

5. האם צריכת הדלק של רכב עם גיר רציף טובה יותר (מאשר רכב זהה עם גיר אוטומט)? אצלי אישית - צריכת דלק פנומנלית (לטובה כמובן)

פורסם

תודה רבה על התשובות.

כמה שאלות נוספות:

6. מה זה בדיוק תיבת CVT ומה ההבדל בין זה לבין גיר רציף?

7. כשאומרים גיר רציף זה תמיד תיבת הילוכים שכוללת יכולת להעביר ידנית בין הילוכים (כמו טריפטוניק)?

8. בגיר רציף, תמיד יש לי דרך להגביל את יחס ההעברה המקסימלי שלו? בדומה לאוטומט רגיל שיש הילוך 2 ו-1 על התיבה בנוסף ל-D?

פורסם
תודה רבה על התשובות.

כמה שאלות נוספות:

7. כשאומרים גיר רציף זה תמיד תיבת הילוכים שכוללת יכולת להעביר ידנית בין הילוכים (כמו טריפטוניק)?

8. בגיר רציף, תמיד יש לי דרך להגביל את יחס ההעברה המקסימלי שלו? בדומה לאוטומט רגיל שיש הילוך 2 ו-1 על התיבה בנוסף ל-D?

6. CVT זה גיר רציף.

7. אני לא יודע אם בכל התיבות יש את האפשרות הזו, אבל עד היום לא יצא לי להיתקל בתיבה רציפה בלי האפשרות הנ"ל.

8. לא

פורסם
תודה רבה על התשובות.

כמה שאלות נוספות:

6. CVT - Continuously Variable Transmission או בעברית גיר רציף

7. לא. ישנם רכבים שמגיעים ללא שליטה באופן ידני על הגיר. אם תרצה דוגמאות לא חסר

8. ישנו הילוך S וL כהילוכים מקבילים ל1 ו-2, אך הם אינם מגבילים ליחסי העברה מקסימלים

Confidence In Motion

פורסם

הדוגמא היחידה שמצאתי היא ה-Rav4 גיר רציף עם 7 יחסי העברה.

אני לא יודע אם זה אומר 7 יחסי העברה בתיפעול ידני או שגם המחשב גיר מתייחס רק ל-7 יחסי העברה האלו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...