Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב.

אתמול פירקתי את המצתים ברכב סתם מתוך סקרנות.

הרכב המדובר הוא ניסן אלמרה פרפקט 2003 1.8 עם 138 אלף ק"מ, הרכב לא מאבד שמן כלל, אך יש איבוד מים קל של 150 סמ"ק ל-200 ק"מ בערך.

שלושת המצתים השמליים ביותר (שקרובים לרצועות אביזרים) קיבלו צבע חום על החרסינה, ואילו המצת הימני ביותר לא קיבל צבע חום בחרסינה.

מה גם שבמצת השמאלי ביותר בקצה של ההברגה שצמודה לאלקטרודה ניראה יפה ולא מפוייח, ואילו שאר המצתים (3 מצתים) נראים מפוייחים.

התמונה הימנית היא של המצת השמאלי ביותר שקרוב לרצועת אביזרים, והתמונה השמאלית של המצת השני משמאל אך כל שלושת המצתים הימניים ניראים כך מבחינת הפיח.

חשוב לי לציין שהמצתים מקוריים, נקנו מהיבואן שיושב בבית פנורמה.

אשמח לקבל מסקנות.

IMG_0302.jpg

IMG_0304.jpg

פורסם

שלום רב !

יש לבודד את הבעיה:

מכיוון שצצינת בפרוש ששלושת המצתים השמאלים, מעט מפויחים וצבע החרסינה הוא חום הדבר יכול להעיד, בסבירות גבוהה, על חדירת מי קירור לצילנדר, מה שגורם לצבע האלקטרודה לקבל גוון חום.

חיזוק אני מקבל מאובדן המים הקל, אך הלא מוסבר.

עד שלא תבצע בדיקת לחץ הפוך, אשר תאשר חדירת קומפרסיה למים, או תגלה על ידי בדיקת לחץ ללמערכת הקירור שאיבוד מי הקירור נובע, מנזילה ממערכת הקירור, קרי, רדיאטור, משאבת מים, צנרת מים, פקקי מנוע, רדיאטור חימום, ועוד.

לסיכום המלצתי להתחיל מבדיקת לחץ לאיתור נזילת מים ממערכת הקירור, במידה ולא תתגלה נזילה, יש לבצע בדיקת לחץ.

ההיתי מבצע בדיקת נסוי ותהיה, ומחליץ בין פלג מספר אחד מלפנים עם אחד משלושת הפלגים האחרים , לאחר מספר ימים, הייתי מוציא את הפלג שהןצאת מצילנדר מספר 1, ובודק האם גם האלקטרודה שלו הפכה לחומה.

בהצלחה

וחזור לעדכן.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום צביקה!

הרשה לי לתקן אותך,

הפלאג השמאלי ביותר לא מפוייח אך צבעו של החרסינה חום, הפלאג השני משמאל גם מפוייח וגם החרסינה חומה, הפלאג השלישי משמאל גם הוא מפוייח וגם צבעו של החרסינה חומה, והפלאג הימני ביותר מפוייח אך צבעו של החרסינה לבנה.

הניסוי שאני אעשה זה שאני אחליף את הפלאג הימני ביותר שמפוייח אך צבעו לבן לבין הפלאג השמאלי ביותר שצבעו של החרסינה חום אך לא מפוייח.

בקשר לבדיקת לחץ ברדיאטור, בוצע לפני פחות משבוע והבדיקה יצאה טובה.

לבינתיים החלפתי פקק של הרדיאטור, נחכה שבוע וניראה אם יש איבוד מים.

כמו כן הייתי רוצה לדעת מדוע יש 3 פלאגים מפוייחים ואחד שקרוב לרצועות אביזרים לא מפוייח.

תודה!

פורסם
שלום רב !

יש לבודד את הבעיה:

מכיוון שצצינת בפרוש ששלושת המצתים השמאלים, מעט מפויחים וצבע החרסינה הוא חום הדבר יכול להעיד, בסבירות גבוהה, על חדירת מי קירור לצילנדר, מה שגורם לצבע האלקטרודה לקבל גוון חום.

חיזוק אני מקבל מאובדן המים הקל, אך הלא מוסבר.

עד שלא תבצע בדיקת לחץ הפוך, אשר תאשר חדירת קומפרסיה למים, או תגלה על ידי בדיקת לחץ ללמערכת הקירור שאיבוד מי הקירור נובע, מנזילה ממערכת הקירור, קרי, רדיאטור, משאבת מים, צנרת מים, פקקי מנוע, רדיאטור חימום, ועוד.

לסיכום המלצתי להתחיל מבדיקת לחץ לאיתור נזילת מים ממערכת הקירור, במידה ולא תתגלה נזילה, יש לבצע בדיקת לחץ.

ההיתי מבצע בדיקת נסוי ותהיה, ומחליץ בין פלג מספר אחד מלפנים עם אחד משלושת הפלגים האחרים , לאחר מספר ימים, הייתי מוציא את הפלג שהןצאת מצילנדר מספר 1, ובודק האם גם האלקטרודה שלו הפכה לחומה.

בהצלחה

וחזור לעדכן.

צביקה

צביקה ניראה לי שחל בלבול קטן, הכוונה לצבע חום באזור שכתוב את הדגם של המצת ולא איכן שנמצא האלקטרודה.

האם גם שם יש קשר לחדירת מים?

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין הכתם החום(כנראה מנזילת שמן ממכסה שסתומים, על חרסינת הפלג), לבין איבוד מי קירור.

צבע אלקטרודת המצתים מעיד על תערובת דלק עניה, או מי קירור שחודרים לתט השריפה ובמגע עם האלקטרודה ובגלל הטמפרטורה הגבוהה בתא השריפה, מי הקירור הופכים לקיטור, וצובעים את האלקטרודה בצבע לבן, אך איני רואה סימני פיח על שלושת המצתים.

בצע בדיקה ליקייג(לחץ הפוך), והחלף בין מיקום המצתים הנוכחי.

בברכה

צביקה

פורסם

אני מעלה פה תמונה עם המצת הבעייתי עם סימונים לנוחות.

האזור שמסומן באדום מפוייח והאזור שמסומן בחום הוא זה שהסברת שחדר אליו שמן ממכסה השסתומים, אך בוודאות שלא, משום שלא יצא לי למזוג שמן למנוע אחרי שהרכבתי את המצתים.

כמו כן רשמת שהאלקטרודות חומות, אך בראיה ישירה על המצת ועל האלקטרטדה בפרט לא ראיתי סימנים של צבע חום כלל.

מה שכן יש הבדלי צבע על האלקטרונה, החלקו העליון הוא לבד (צבע רגיל)ובחלקו התחתון הוא מפוייח, האם זה מעיד על משהו?

תודה רבה רבה על העזרה!!

IMG_0304.jpg

פורסם

הוא התכוון שהצבע החום שאתה מדבר עליו הוא על החרסינה, איפה שהדגם של הפלאג, דבר זה יכול להיגרם מבלאי לפי ידיעתי.

לגביי הצבע, הוא רשם לך שעקב איבוד מים לתוך ראש-בלוק המנוע המים מתחממים ומנקים את הפלאגים לכן יש סימן לבן.

מדוע זה קורה רק בפלאג כזה או אחר?

כי כנראה שם הפריצה של המים לתוך הבלוק/ראש.

קובי

פורסם
אני מעלה פה תמונה עם המצת הבעייתי עם סימונים לנוחות.

האזור שמסומן באדום מפוייח והאזור שמסומן בחום הוא זה שהסברת שחדר אליו שמן ממכסה השסתומים, אך בוודאות שלא, משום שלא יצא לי למזוג שמן למנוע אחרי שהרכבתי את המצתים.

כמו כן רשמת שהאלקטרודות חומות, אך בראיה ישירה על המצת ועל האלקטרטדה בפרט לא ראיתי סימנים של צבע חום כלל.

מה שכן יש הבדלי צבע על האלקטרונה, החלקו העליון הוא לבד (צבע רגיל)ובחלקו התחתון הוא מפוייח, האם זה מעיד על משהו?

תודה רבה רבה על העזרה!!

קיימת אפשרות שיש פגם בפלג, ויש סדק קל בחרסינה, מומלץ להחליף את הפלג, או לשנות את מיקומו, לאחר נקוי שיכבת הפיח הקלה, בעזרת מברשת ברזל, ולבדוק שוב האם הפלג מפייח גם בצילנדר אחר, ואז זה מוכיח שהפלג לקוי ויש להחליפו.

בברכה

צביקה

פורסם

אוקי, בינתיים החלפתי בין הפלאגים, גם החלפתי מכסה לרדיאטור, אני אסע ככה שבועיים, ואז אני אראה את התוצאות, בכל מקרה מומלץ לעשות בדיקת קומפרסיה או לחץ הפוך?

פורסם

לחץ הפוך !

אך המתן לבדיקת הפלג לאחר כשבוע.

בדוק גם האם החלפת המכסה ,תרמה להפסקת אובדן מי הקירור, אני מאמין שכן ?!

בברכה

צביקה

פורסם

אוקי!

בינתיים עושה הרושם שאין איבוד מים.

אך אם אין באמת איבוד מים (הלוואי!) מדוע ניראת האלקטרודה כאילו שעבר נגיעות של מים כמו ש"kobic9" כתב?

פורסם

עדכון:

היום הייתי במוסך, אמרתי לבחור את הבעיה, הוא ביצע בדיקת לייקיג' ואמר שאין שום בעיה בראש, כאשר פורקו הפלאגים, הפלאג שהיה ניראה כתקין (בתמונה זה הפלאג הימני, החלפתי אותו בצילינדר אחר) ניראה כרגע כמו הפלאג השמאלי שבתמונה (החלק התחתון נהיה שחור והעליון לבן.

כששאלתי במוסך האם זה תקין, נאמר לי שכן, ואז כאשר שאלתי מדוע בחלקו העליון הוא לבן, נאמר לי שזה תקין, אך אם היה כמו אבנית אז זה אומר שמים נוגעים בו. (בתמונה זה אולי ניראה כמו אבנית אבל זה ממש לא, זה כמעט הצבע המקורי שלו)

גם ההסבר של ngk אומר שהכל תקין לפי המסמך שצירפתי בתמונה הראשונה.

כמו כן שמתי לב שהמפלס של המים במיכל עיבוי ירדה ממש ממש מעט.

מה אתה אומר צביקה?

Bosch - sparkplugs_passenger 7.pdf

• תוכן חדש...