Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבוע שעבר יצא לי להיות במוסקבה בנסיעת עסקים. כהרגלי בביקורים בחו"ל מטעם העבודה, תאמתי את הטיסה יום לפני תחילת פגישות העבודה, וניצלתי את היום העודף לטיול בעיר.

בניגוד לרוב התיירים שרצים לסמן "וי" על מקומות ה"חובה", אני העדפתי לבקר במקומות יותר מעניינים, וכך הגעתי באמצעות המטרו למוזאון הקוסמונאוטיקה, למוזאון הצבאי, ולמוזאון לומקוב למכוניות עתיקות.

עושה רושם שאספנות רכב זה לא תחביב נפוץ במיוחד ברוסיה. בין עדרי מכוניות היוקרה עדיין אפשר לראות על כבישי מוסקבה כל מני שאריות מתקופת הקומוניזם (ואני משער שבאזורים כפריים יש הרבה יותר כאלה), אבל אלה לא אספנות אלא סתם מכוניות ישנות, זולות וחבוטות.

כשמצאתי את דרכי למוזאון, הגעתי למקום שנראה כאילו הוא סגור.

מסביב למבנה עומדות בשלג עשרות מכוניות אספנות במצב גרוע שמחכות לשיפוץ שאולי אף פעם לא יבוא. תנאי האקלים של מוסקבה בטח לא מיטיבים עם אריכות הימים של הכלים האלה. את רובם לא יכולתי לזהות בגלל ציפוי השלג, ואסור היה להכנס למתחם שמסביב.

נכנסתי לדלת הראשונה וקראתי "הלו". יצאה אשה מבוגרת ממשרד קטן ומחומם, גבתה ממני 200 רובל עלות כניסה (כ 25 ש"ח) ועוד 100 רובל על הזכות לצלם, ואז לקחה מפתח ופתחה את הדלת.

הכל היה חשוך וקר. הלכה והדליקה את האור, וחימום אין בכלל במקום - שזה למעשה מבנה מחסן פשוט.

לי היא סימנה שאני יכול להסתובב חופשי, ונכנסה חזרה לכוך המחומם.

מה שגיליתי זה אוסף של מכוניות ואופנועים לא משופצים, או משופצים חלקית, ואלה שכן היו משופצים לא היו ברמה שאני רגיל לראות בהולנד, שם אני גר בשנים האחרונות.

בין כלי הרכב שכבו או עמדו בארונות כל מיני ענתיקות שונות כגון מכשירי רדיו ועוד, והיתה שם גם ערימה של קרבורטורים, אוסף של ג'קים, שורה של הגאים, גרילים ועוד, והכל מכוסה בשכבת אבק.

אני משער שחלק גדול מהמוצגים במוזאון אינם במצב נסיעה, אבל אולי אני טועה.

אם מישהו מגיע מתישהו למוסקבה, אז הנה קישור לאתר של המוזאון. מי יודע - אולי בעל האוסף ירצה להעביר משהו מהחצר למישהו שכן ירצה לשפץ (אם כי אין לי מושג אם ואיך אפשר לייצא רכבים כאלה מרוסיה).

http://www.lomakovka.ru/

ומכאן ניתן לתמונות לדבר.

100_0235ss.JPG

100_0236ss.JPG

100_0237ss.JPG

100_0239ss.JPG

100_0250ss.JPG

100_0251ss.JPG

100_0252ss.JPG

100_0257ss.JPG

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ועוד תמונות.

אין לי מושג מה המכונית השחורה בתמונה הראשונה כאן. לא היה שלט. מישהו מכיר?

גם לגבי המכוניות האחרות אני לא ממש בטוח כי לרובם השלט היה רק ברוסית, ואני לא צילמתי כל שלט וכל מכונית, אבל בטח יש כאן מי שיוכל לזהות חלק מהמכוניות כאן.

100_0266ss.JPG

100_0267ss.JPG

100_0268ss.JPG

100_0273ss.JPG

100_0287ss.JPG

100_0288ss.JPG

100_0290ss.JPG

100_0289ss.JPG

פורסם

77 זו לא השנה, זה כנראה קוד רישוי. הדגם הספציפי הזה כבר לא יוצר בשנת 77.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמה נוסטלגיה של ילדות =]

זיהיתי כאן מספר רכבים:

הרכב הכחול/סגול הראשון מצד ימין של התמונה הוא כמובן הGAZ-21 Volga. רכב עממי ופשוט שיוצר בשנים 1956-1970.

http://en.wikipedia.org/wiki/GAZ-21

attachment.php?attachmentid=275832&d=1329167007

הרכב השחור הראשון מצד שמאל זוהי הצ'ייקה (שחף בתרגום לעברית), לימוזינה, שנחשבה בזמנו לרכב הכי מפואר בברית המועצות. בגרסאת GAZ-12 ZIM שיוצרה עד סוף שנות ה-50.

attachment.php?attachmentid=275834&d=1329167028

כאן רואים את הגרסא היותר מתקדמת של הצ'ייקה שיוצרה עד שנת 1981 ונקראה GAZ-13.

attachment.php?attachmentid=275826&d=1329166802

קצת מידע יותר מורחב על הצ'ייקות השונות: http://en.wikipedia.org/wiki/Chaika_(car)

סה"כהיו בערך 3-4 דורות בזמן ברית המועצות.

כאן הרכב האפור, הרביעי משמאל הוא הZIS-101, מעיין "רכב מנהלים" ומפקדי צבא שיוצר בשנים 1936-1941.

http://en.wikipedia.org/wiki/ZIS-101

attachment.php?attachmentid=275831&d=1329167007

הזכרון שלי קצת מעורפל, אבל אני זוכר שאמא שלי סיפרה לי שבזמנו אספו אותי מהבית חולים בצ'ייקה GAZ-13, וכנראה מאז התחלתי לאהוב מכוניות =].

אבל, אתם צריכים אבל להבין משהו, בזמנו בברית המועצות כל תעשיית הרכב הייתה מולאמת לחלוטין, לא הייתה שום תחרות, ולפיכך לא הייתה התקדמות. היו רכבים שיוצרו במשך עשרות שנים באותו הדגם כי אנשי המפלגה הקומוניסטית סברו שהמכוניות האלה עונות בצורה מספקת על כל צרכיהם של אזרחי ברית המועצות, וכידוע כאשר פוליטיקאים מנהלים את העסק ולא מהנדסים זה לא נגמר טוב. גם לא יכלו לייבא מכוניות מחו"ל על-מנת לייצר תחרות (ותחרות כידוע בד"כ גורמת למירוץ טכנולוגי) משום שגם אם לא היית קומוניסט אז כביכול היית נחשב בעיני כולם בתור ה"אויב של העם שגונב את הכסף הסובייטי ונותן למערב". אז אם כבר הצלחת לאסוף לעצמך מספר רובלים בצד ולרכוש מכונית זה לא היה משנה ממש מה קנית אלא עצם הקניה עצמה הייתה חשובה, משום שמכונית הייתה סמל סטטוס מאוד משמעותי בבריה"מ, הרבה יותר מאשר כאן בארץ.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
כמה נוסטלגיה של ילדות =]

אבל, אתם צריכים אבל להבין משהו, בזמנו בברית המועצות כל תעשיית הרכב הייתה מולאמת לחלוטין, לא הייתה שום תחרות, ולפיכך לא הייתה התקדמות. היו רכבים שיוצרו במשך עשרות שנים באותו הדגם כי אנשי המפלגה הקומוניסטית סברו שהמכוניות האלה עונות בצורה מספקת על כל צרכיהם של אזרחי ברית המועצות, וכידוע כאשר פוליטיקאים מנהלים את העסק ולא מהנדסים זה לא נגמר טוב. גם לא יכלו לייבא מכוניות מחו"ל על-מנת לייצר תחרות (ותחרות כידוע בד"כ גורמת למירוץ טכנולוגי) משום שגם אם לא היית קומוניסט אז כביכול היית נחשב בעיני כולם בתור ה"אויב של העם שגונב את הכסף הסובייטי ונותן למערב". אז אם כבר הצלחת לאסוף לעצמך מספר רובלים בצד ולרכוש מכונית זה לא היה משנה ממש מה קנית אלא עצם הקניה עצמה הייתה חשובה, משום שמכונית הייתה סמל סטטוס מאוד משמעותי בבריה"מ, הרבה יותר מאשר כאן בארץ.

גם היום המכונית היא סמל סטטוס ראשון במעלה ברוסיה.

מספרים שאנשים אולי גרים בחורבה ואוכלים שאריות, אבל נוסעים בב.מ.וו.

במוסקבה ראיתי יותר רכבי יוקרה מאשר בכל מקום אחר שהייתי בעולם - גם מבחינת כמות אבסולוטית וגם מבחינת האחוז שלהם מתוך כלל הרכבים על הכביש.

לדוגמה, בארבעה ימים במוסקבה ראיתי על הכביש יותר Range Rover Evoque החדשה מאשר מה שראיתי בהולנד מאז שהרכב הושק.

החנייה במוסקבה זה ממש מערב פרוע. עושה רושם שאין אכיפה בכלל, וכולם חונים איפה שיש מקום - מדרכות, מעברים, איפה שאפשר.

דרך אגב, גם בהודו יש להם סיפור דומה, שם עד תחילת שנות ה 90 היה איסור יבוא מחו"ל ואף איסור שת"פ עם יצרנים זרים, ולכן המשיכו לייצור אותם מכוניות מאז שנות ה 50 ללא כל תחרות וללא כל סיבה לשפר.

אני זוכר שב 94 הייתי שם בטיול תרמילים ונכנסתי לאולם תצוגה של הינדוסטאן שם הציגו גרסה חדשה של האמבסדור שהיה הרכב הראשון בהודו עם צמיגים רדיאליים כסטנדרט, הראשון עם גיר 5 הילוכים, הראשון עם מושבים קדמיים נפרדים במקום ספסל, הראשון עם הזרקת דלק (מנוע איסוזו 1700) וכו'.

היום בהודו הסיפור שונה לחלוטין. הייתי שם במפעל חדש שהחברה שלי מקימה, סמוך לאזור שבו התמקמו הרבה מיצרני הרכב הגדולים, ושם יורדים היום מפס הייצור דגמים חדישים של וולקסוואגן, יונדאי ועוד.

בתערוכת הרכב בדלהי השנה אפילו היו השקות עולמיות של דגמים חדשים. (לצערי בנסיעה האחרונה שלי להודו פספסתי את סוף התערוכה בכמה ימים).

פורסם
ועוד תמונות.

אין לי מושג מה המכונית השחורה בתמונה הראשונה כאן. לא היה שלט. מישהו מכיר?

גם לגבי המכוניות האחרות אני לא ממש בטוח כי לרובם השלט היה רק ברוסית, ואני לא צילמתי כל שלט וכל מכונית, אבל בטח יש כאן מי שיוכל לזהות חלק מהמכוניות כאן.

המכונית השחורה היא דגם נדיר ומאד מעניין. זו שטייר אוסטרית מדגם 50/55 שיוצרה בסוף שנות השלושים. מנוע בוקסר 4 ציל' קדמי, הנעה אחורית, 4 מתלים נפרדים וגוף מונוקוק.

חלק מהמכוניות במוזיאון הן שלל ממלחמת העולם השניה(הורך, מרצדס, שטייר וכו'). בין המכוניות בחוץ זיהיתי טאטרה T87, על אף השלג שעטף את הסנפיר האחורי. שים לב לחלון הקדמי המורכב משלוש שמשות.

כפי שניתן לראות כל הלימוזינות הרוסיות הן חיקוי של דגמים אמריקאיים, בעיקר פאקארד. גם במקרה של הוולגה, ברור מהיכן ההשפעה העיצובית(הקפיטליסטית :lol:).

תודה על השיתוף, ג'רמי.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
גם היום המכונית היא סמל סטטוס ראשון במעלה ברוסיה.

מספרים שאנשים אולי גרים בחורבה ואוכלים שאריות, אבל נוסעים בב.מ.וו.

במוסקבה ראיתי יותר רכבי יוקרה מאשר בכל מקום אחר שהייתי בעולם - גם מבחינת כמות אבסולוטית וגם מבחינת האחוז שלהם מתוך כלל הרכבים על הכביש.

לדוגמה, בארבעה ימים במוסקבה ראיתי על הכביש יותר Range Rover Evoque החדשה מאשר מה שראיתי בהולנד מאז שהרכב הושק.

החנייה במוסקבה זה ממש מערב פרוע. עושה רושם שאין אכיפה בכלל, וכולם חונים איפה שיש מקום - מדרכות, מעברים, איפה שאפשר.

זה קצת מזכיר את המצב בארץ שלכל אדם יש 3 סמארטפונים ועוד פלזמה 42 אינץ' ואפילו איזה רכב, אבל לרוב האנשים אין כסף לקנות דירה.

ברוסיה המשכורות נמוכות בערך פי2-3 מישראל. אבל המיסים גם. שם אנשים התרגלו לחיות בעוני כל החיים בגלל זה הם רק עכשיו מתחילים להתעורר ולהבין שגונבים מהם ושאפשר לחיות ברמה גבוהה יותר.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תודה על השיתוף.

לפי מה שרשום בכותרות, כאן אפשר לראות את ה"חצר האחורית" של המוזאון, כלומר רכבים שנאספו, וממתינים לשיפוץ (שלא ברור אם יגיע מתישהו).

פורסם

הצ'ייקות השחורות היו בתקופת סטלין, בין השאר רכבי השרות של אנשי המשטרה החשאית GPU/NKVD.

משפחות "חשודים" באי-נאמנות למשטר סיפרו על המכוניות האלה שהיו נעצרות בלילות בטריקת דלתות סמוך לבתיהם, משם נלקחו החשודים לחקירות מהן רבים לא חזרו.

אלפא-סוד 1.3 1978, חיפושית 1200 1963, Citroen DS 20 1973. מתנדב ביחידה הארצית לפינוי צירים - יחפ"צ

פורסם
הצ'ייקות השחורות היו בתקופת סטלין

סטאלין מת ב 1953, צ'ייקה ראשונה יוצרה ב 1959.

סה"כ, במהלך כ 20 שנות ייצור נבנו רק 3179 רכבים מהדגם הזה. בסיס לעיצוב (לא רוצה להשתמש במילה "העתקה") היה פאקארד קליפר מודל 1955.

ברכב היה גיר אוטומטי (ראשון בתעשיית רכב הרוסית) עם תפעול כפתורים.

היה גם דגם קבראיולט, ששימש להסעת ראשי השלטון דרג ב' במצעדים לרגל יום הנצחון/יום המהפכה, וגם דגם סטיישן ששימש כאמבולנס לליווי שיירות. כמה רכבים סופקו לראשי המדינות בגוש המזרחי.

חלק מהמכוניות (בעיקר בצבע לבן, להבדיל מהממשלתיות, שהיו שחורות) שימשו כרכבי חתונה.

• תוכן חדש...