Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5265 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לא פרסמתי יותר מדי הודעות בפורום אבל אני נהנה מאוד מלקרוא פה ולומד/למדתי הרבה.

קצת רקע שתבינו את ה"טעם" שלי: אני עולה (יחסית חדש, 5 שנים בארץ) מארה"ב. אתם יכולים לתאר לעצמכם איזה סוגי רכבים אני אוהב: מה שנקרא בארץ "מנהלים" עם מנועי 2.0+. האוטו שלי שם היה טויוטה סולרה 2005 (כמו קאמרי אבל קופה), אותו מנוע של הקאמרי. יש בודדים כאלה בארץ. בקיצור, בערך כל חיי עד שהגעתי לפה נסעתי ברכבים יחסית גדולים בעלי כוח (קאמרי, סולרה, אקורד, סטראטוס, דודג' אינטרפיד [ניתן לראות דגמים ישנים בארץ בשם "קרייזלר ויזיון" ביד2 --- אוטו נורא מפנק!], PT Cruiser, יונדאי טוסקון) טוב, אני לא צריך להמשיך אבל כאלה רכבים.

הגעתי לארץ ואחרי כמה שנים בלי אוטו בכלל רכשתי הונדה סיויק 2000 1.6sr - ה-125 כ"ס. דווקא היה אוטו נחמד ונהניתי אך אחרי 8 חודשים החלטתי "לשדרג" למשהו יותר גדול ומפנק ובטיחותי. ראיתי בכבישי הארץ הונדה אקורד קופה, שדווקא זה דגם אמריקאי ורכב שהכרתי ואהבתי כשהייתי בארה"ב. מצאתי אקזמפלר כזה, קניתי ועד היום אני עם הרכב ומבסוט! ממש רכב מפנק, 0 תקלות, צריכת דלק סבירה מאוד.

עכשיו הבעיה: המשפחה מתרחבת ואני צריך לעבור לרכב עם 4 דלתות! הייתי בכיף עובר להונדה אקורד אמריקאי 2002 4 דלתות אבל אישתי לא אוהבת שהאוטו כל כך נמוך. עשיתי רשימה של "מועמדים" שלפחות על הנייר נראים מתאים אבל אני פשוט לא יודע איך להתקדם ומבקש עזרתכם.

הנה כמה דגמים שנסעתי עליהם הרבה בארץ וממש לא אהבתי, שתדעו פחות או יותר מה הסגנון שלי:

-פורד מונדאו 2007: הרכב מרגיש לי מאוד מסורבל -- חסר כוח לגודלו, צריכת דלק על הפנים, ההגה והבריייקס רגישים מידי! כל תזוזה קטנה הגה מזיז את האוטו המון וכל לחיצה על הבריקס עושה בעיות בצוואר.

-הונדה סיויק החדש (2006+): אוטו נראה נחמד על הנייר אבל כשנסעתי עליו, פשוט הרגיש לי מאוד קלאוסטרופובי עקב צורת החלונות מקדימה ועיצוב הדשבורד ומחוונים הדיגיטלים. חשבתי שההרגשה הייתה עוברת עם הזמן אבל היא לא.

אני רוצה להדגיש שחשוב לי רמת האבזור. חשוב לי פינוק ברכב. אני רגיל ואוהב כל ה"שטויות:" בקרה שיוט, חלון בגג, בקרה אקלים דיגיטלי, שליטה מההגה של הרדיו, וכדומה.

עם זאת, להלן הרשימה של מועמדים (לא בסדר עדיפויות מסוים):

1) מזדה 3 2004-2005 מנוע 2.0: רשמו דברים ממש טובים בפורום הזה והרכב מאובזר יחסית היטב. כואב לי הלב שאין בקרה שיוט! מודאג שהרכב ירגיש לנו צפוף, בעיקר מאחורה.

2) רנו מגאן 2005-2007 2.0 PR: קראתי שהרכב מאוד מרווח ונוח ונדמה לי המאובזר ביותר. ראיתי כמה במחירים מצחיקים, שנת 2006+. יש בזה הכול: בקרה שיוט, ריפודי עור, סאנרוף, חיישני גשם ואור, וכו' וכו'. גם קראתי כאן בפורומים על אמינות מפוקפקת, אבל לכל סיפור רע היה גם סיפור טוב.

פיג'ו 407 2005-2006: נראה לי רכב די נחמד, מפנק, גדול, מאובזר היטה. יש איזה "קאטץ'" או סיבה להוריד את זה מהמועמדים? הרבה מחלות? המחיר ממש נמוך...

מזדה 6 2003-2005: פחות צפוף מהמזדה 3 אבל בדגם מנוע 2000 חסר סאנרוף. גם הבנתי שצריכת דלק פחות טוב.

טויוטה אוונסיס 2003-2004: נראה רכב מצויין ובטיחותי אבל אין בקרה שיוט ונדיר שיש סאנרוף.

הונדה אקורד 2003: נראה טוב, לא בטוח שייכנס לתקציב ברמה היותר מאובזרת.

שברולט איפקה/יונדאי סונטה 2005: נראה טוב על הנייר, לא כל כך משבחים אותם בפורום הזה עם דגש על האפיקה. קצת מודאג מצריכת דלק.

אם יש עוד המלצות, אשמח לשמוע. התקציב סביבות ה-40,000 ל-45,000.

ואם הגעתי עד כה, תודה!!!

http://www.iherb.com?rcode=EGE170

$5-$10 הנחה על ההזמנה הראשונה. $4 עלות משלוח בלבד לישראל לחבילות עד 1.814 ק"ג!

פורסם

בטוח בתקציב: טויוטה אוונסיס 2003 דגם executive

הכולל:

מנוע 2 ליטר הזרקה ישירה 150 כ"ס מאוד זריז ואמין.

sun roof

cruise control

500 litre TRANK

Aluminum weels

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
בטוח בתקציב: טויוטה אוונסיס 2003 דגם executive

הכולל:

מנוע 2 ליטר הזרקה ישירה 150 כ"ס מאוד זריז ואמין.

sun roof

cruise control

500 litre TRANK

Aluminum weels

תודה על התגובה המהירה!

אתה בטוח שלדגם הזה יש בקרה שיוט? הייתי תחת הרושם שלאוונסיס, לא הייתה אופציה של בקרה שיוט עד לדגמים היותר חדשים (2007+, משהו כזה)...

פורסם

אני כמעט בטוח של-3 ספיריט יש בקרת שיוט.

לדעתי לאור הניסיון הקודם שלך ממולץ ללכת קצת אחורה ל-2003 בערך ולרכוש טויוטה קאמרי. הרכב מרווח וגדול מאוד, מציע תא מטען ענקי, נוח ובדגם המאובזר מגיע עם ריפודי עור, גג שמש ואני מתאר לעצמי שגם בקרת שיוט.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם
אני כמעט בטוח של-3 ספיריט יש בקרת שיוט.

לדעתי לאור הניסיון הקודם שלך ממולץ ללכת קצת אחורה ל-2003 בערך ולרכוש טויוטה קאמרי. הרכב מרווח וגדול מאוד, מציע תא מטען ענקי, נוח ובדגם המאובזר מגיע עם ריפודי עור, גג שמש ואני מתאר לעצמי שגם בקרת שיוט.

בהצלחה ושבת שלום.

ל-3 ספיריט בשנים האלו (2004-2005) לא היה בקרה שיוט.

אתה צודק לחלוטין ותאמין לי, אני לא לא חשבתי על זה כבר. שכחתי לציין בהודעה הראשונה שלהורים שלי יש 2 קאמרי (2003 ו-2004) ודווקא גם על הרכב הזה יש לי המון נסיון. אני אישית אוהב אותו.

הבעיה היא שאישתי משוכנעת שאחזקה תהיה יקרה מדי ומוטרדת מצריכת דלק. ממה שאני זוכר, הרכב עשה בכיף 1:11, 1:12, אבל היא שומעת "מנוע 2.4" ונבהלת. אולי מישהו יכול להוכיח שזה לא נכון והטיפולים במחירים סבירים? או הם באמת יקרים יותר באופן משמעותי?

פורסם

טוב, אחרי קצת יותר חיפושים ובדיקות, אני ואישתי די הגענו להסכמה לגבי פיג'ו 407.

חפרתי הרבה בפורום ולמדתי הרבה. מה שלא הצלחתי למצוא: צריכת דלק עבור דגם 2.2. משמעותי פחות טוב מה-2.0?

ולגבי מרווח מאחורה, כולם רושמים שזה יותר צפוף וכו' וכו'. אבל מה שלא ברור לי: האם זה "צפוף" בהשוואה לרכבים אחרים באותה הקטגוריה (מזדה 6, מונדאו, אוונסיס, וכו') בלבד, או אפילו יותר צפוף בהשוואה לרכבים יותר קטנים כגון מזדה 3?

תודה רבה!

פורסם

היי

יש לרופא שיניים שלי 406 שנת 2005 . היא אצלו כבר 3 שנים והוא אומר שהוא מאוד אוהב את הרכב ונהנה ממנו.

מה שכן בערך פעם בשנה הוא מכניס אותו לטיפול גדול (30000) במוסכי היבואן ומשאיר שם בערך 4000 ש"ח.

לא נראה לי שזה ממש מזיז לו וכנראה הוא קיבל את האוטו תמורת איזה טיפול שיניים משפחתי, אך אולי זה לא ממש יתאים לך.

יתכן וזה רק הרכב שלו ויש בשוק רכבים שמורים ויותר אמינים - תבדוק.

אולי באמת הקאמרי? מי כמוך יודע שזו אחת מהמכוניות הנמכרות ביותר בארה"ב בשנות האלפיים. שאלתי פעם במוסך טויוטה ואמרו לי שהצריכה היא בערך 1/10 .

בהצלחה!

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

• תוכן חדש...