Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לפי כשנה רכשתי מחשב נייד ASUS צדגם A52J

הנייד עם נתונים מאוד מרשימים, אבל למרות זאת אני מרגיש באיטיות בשימוש במחשב וביצועים חלשים

של המחשב, נכון לרגע זה מותקן על המחשב תוכנות בסיסיות בלבד כמו סקייפ פיירפוקס וכ'ו, ועדיין הבמחשב איטי

האם מישהו יכול להמליץ על תוכנת איחוי חינמית טובה? ודרכים לשמירה על ביצועי המחשב באופן קבוע?

פורסם

אפשר לבצע איחוי דיסק, אפשר לחפש רוגלות, לעשות סריקות לוירוסים ולמחוק תוכנות דרך התקנה/הסרה של תוכניות.

יש אינספור פתרונות מתחכמים.

השאלה האמיתית היא - האם בתחילת השימוש כשקנית את המחשב הרגשת שהוא עבד הרבה יותר טוב מהיום?

קח בחשבון שבד"כ מחשבים ניידים מגיעים ללקוח כשהם עמוסים בהמון תוכנות זבל ל"חודש נסיון" ואז סתם מעמיסות לך על המחשב.

אני תמיד דוגל בלמצוא את הדגם שלך באתר החברה, להוריד מראש את כל הדרייברים העדכניים, ואז לפרמט הכל קיבינימט ולהתקין גרסה נקיה של ווינדוס ואז להתקין רק את הדרייברים הנחוצים.

(יש הרבה התקנים - כמו כרטיס רשת אלחוטי - שלאו דווקא דורשים התקנה גם של האפליקציה זוללת המשאבים, אלא מספיק להתקין את הדרייבר וזהו - תמיד תעדיף את הפתרון הזה).

ואז מבחינת תחזוקה:

לא להתקין שטויות, לא ללחוץ "כן" על כל שטות בדפדפן שמציעים לך להתקין, לא להפעיל 25 חלונות שונים של מלא תוכנות אם אתה לא לחלוטין חייב את כולן בו זמנית.

להשתדל לכבות לחלוטין את הלפטופ כשאתה מכבה אותו (לא להעביר אותו למצבי שינה/המתנה למיניהם) - ככה בכל כיבוי אתה מפנה מקום בזכרון הפנימי ולא גורר עם כל הדלקה את כל הזבל שהיה דלוק בפעם הקודמת שהדלקת את המחשב.

זה על רגל אחת.

פשוט להיות ערני וקשוב למה שקורה למחשב.

בברכה!

יונתן.

פורסם

סקייפ ופיירפוקס הן תוכנות אוכלות-זיכרון בצורה פשוט פושעת.

תוסיף עוד תוכנה כבדה, וזהו, נגמר הזיכרון ומתחילה הזחילה.

אם אתה חייב סקייפ, אז אין ברירה,

אבל את פיירפוקס אפשר להחליף בכרום או בספארי

וליהנות מכמה מאות מגה (??!?!) שמתפנים בבת-אחת.

חוץ מזה, הגורם מס' 1 לזחילה הוא אנטי-וירוס.

אם אתה גולש זהיר, אין צורך באנטי וירוס.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנס תרשה לי לחלוק עליך בנושא האנטי וירוס.

הלוואי והיית צודק, אבל לא פעם גם באתר שנראה אמין לחלוטין האנטי וירוס שלי היה מגלה פגמים או בעיות.

אתה אף פעם לא יודע בוודאות לאן קישור כלשהו עלול להכניס אותך

ולכן לדעתי לעבוד בלי אנטי וירוס טוב משתווה לרולטה רוסית.

לגבי פיירפוקס מסכים שהו מחסל זכרון למרות שהאקספלורר טוחן הרבה יותר.

אני שנים עם פיירפוקס והאמת מתחיל לשקול את כרום כחלופה.

ולמרות כל האמור אני יכול להגיד לך שאם המחשב שלך לפחות עם 2 ג'יגה זכרון ומעבד חזק אין שום סיבה שלא תצליח להריץ תוכנות רגילות בצורה טובה.

יש לי מחשב נייד בן 6 של דל (xps m1210) שאומנם נחשב סוס עבודה בזמנו אבל היום הוא כבר דיי חלש ועדיין הכל רץ עליו סביר לגמרי. וזה בהתחשב בעובדה שלא פירמטתי אותו לפחות שנתיים.

בברכה!

יונתן.

פורסם

JMG תתפלא, אבל בתור מישהו ששם לב לאן הוא נכנס ,וחס ושלום גם אתרי פורנו נמצאים באמתחתו :), אני כבר למעלה משנה משתמש בלי אנטיוירוס, אף פעם לא נתקלתי בוירוס, והמחשב בן השלוש והחלשלוש שלי עדיין עובד כמו שצריך במשימות שלו.

לפותח השרשור מציע לך להכנס ל-BIOS ולבדוק מה מוגדר לעצמך במחשב. תתפלא לפעמים איזה שטויות מפגרות מוגדרות ישירות מהיצרן(מחשב דו-ליבתי היה מכוון מהתחלה שיעבוד על ליבה אחת בלבד(!))

פורסם

דייב , מזל שאתה יודע אם יש לך וירוס או לא.

כי הרי וירוס זה או כדור פינג פונג על המסך או הודעות - יש לך וירוס בימינו.

(עכשיו שסיימנו את הרגע של ציניות)

לגלוש בלי חבילת אבטחה לאינטרנט = המידע שלך והפרטיות שלך לא חשוב. שכולם ידעו את החשבון בנק שלך , את הכרטיס אשראי , לאן אתה גולש , איזה קבצים יש לך בדיסק ולקוות שיהיה בסדר.

אין שום סיבה שמחשב בין שנה יקרטע והבעיה כנראה ב90% היא לא איזה איחוי דיסק.

וירוסים , רוגולות , שטויות ברקע וכל מני קישקושים אחרים שטוחנים את הזיכרון והדיסק הקשיח.

WIN אמנם אוסף על עצמו כל מני קשקושים שמעטים אותו עם הזמן - אבל לא ברמות האלו על מחשב חדש.

(איזה כיף ליהיות בלי לפטופ PC 6 שנים , גם אחרי 4 שנים עם אותו מק - לא פירמטתי אפילו פעם אחת - כי פשוט לא היה צורך).

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אתה אולי צודק, אבל מי שרוצה את חשבון הבנק שלי ואת הפרטים שלי מהמחשב,ויש לו את היכולת לכך, אני לא חושב שהאנטיוירוס החינמי של AVG(או לחילופין אנטי וירוס אחר) זה יהיה מה שיעצור אותו.

ולחילופין, הוא אפילו לא חייב לפנות למחשב שלי. מספיק לו לפנות לכול אותם אתרים שאי פעם מסרתי להם את מספר הכרטיס האשראי שלי ושם בלי יותר מאמץ לקחת אותו, ועוד הרבה אחרים ביחד.

פורסם

davemustaine87 אתה טועה, כול ילד בן 14 יכול להוריד טרויין ובלי אנטיוירוס להשתיל לך אותו על המחשב, אבל כול אנטיוירוס הכי פשוט יתפוס את אותו הטרויין בשניות.

Step

אני ממליץ על AVAST בחינם, בשילוב אם Malwarebytes Anti-Malware שזו תוכנה מצויינת נגד רוגלות.

את Malwarebytes Anti-Malware אני גם ממליץ לקנות או לפרוץ היא שווה כול שקל , בגרסה החינמית שלה אין אפשרות לסריקה בזמן אמת , לכן צריך כול שבוע לעשות סריקה ידנית.

אודי A4

דימה.

פורסם

יש Microsoft Security Essential,

אין צורך באנטי וירוס.

שוב - אלא אם כן גולשים על המחשב כל מיני אחיות קטנות

או בני דודים שלך תדע על מה הם לוחצים במהלך הגלישה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

האנטי וירוס של מייקרוסופט גם צריך עותק חוקי של WIN כדי להתעדכן ד"א.

בכ"א - חינם וטוב באמת - אין בשוק הזה.

יש דברים שמשלמים עליהם , זה מה יש.

אני פעם בשנה קונה 5 רשיונות של קספרסקי לכל המשפחה וסוגרים את הפינה.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

וואלה, צודק. טוב, אם קונים מחשב נייד,

זה מסדר אוטומטית את עניין הרישיון החוקי. :wink:

טוב, די, מספיק חפרתי, אגזור על עצמי שתיקה בנושא זה עד סוף השבוע, סטייל פרנקוס את שות'.

פורסם

Avira או MSE עושים את העבודה מצוין ולא צריך לקנות שום דבר.

לגבי MBAM - התוכנה אכן מעולה אבל שימו לב שהיא די כבדה כשהיא רצה ברקע, והtrial שלה די מיותר לטעמי, מספיק להריץ סריקה מלאה פעם בשבוע ולסגור עניין.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אישית עברתי ל-MSE. בעבר התשמשתי ב-Avira אבל נשברתי מה-nag screen.

אחת לכמה ימים מריץ spybot s&d.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...