Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

סיפור אמיתי שקרה לי ולאחי לא מזמן.

חזרנו עם הכלב הביתה אחרי טיול בפארק (הכלב היה משוחרר).

אחרי מס שעות ראינו שהכלב מתחיל לזוז מצד לצד, כאילו הוא שיכור, מאז כעבור דקות בודדות הוא לא יכל להחזיק את עצמו והתמוטט.

אני ואחי נכנסו איתו מיד לסילביה וכעבור 5 דקות הגענו לוטרינר חרום.

עכשיו ככה, הדרך לשם בנסיעה רגילה היא 25-30 דקות, תעשו את החישוב לבד ותבינו איך נסענו לשם.

קודם כל ארגיע ואספר שבגלל שהגענו מהר הוטרינר נתן ישר לכלב זריקה שגרמה לו להקיא (העירייה שמה עצמות עם רעל עכברים, כשהכלב היה משוחרר כנראה שאכל את זה בלי ששמנו לב).

כעבור מס דקות הכלב התעורר והתאושש לאט לאט, היום הוא 100 אחוז:-D

עכשיו לשאלות,

מה קורה במצב כזה, שאתה חייב להגיע לרופא/וטרינר בשיא המהירות כי זה עניין של חיים ומוות?

הרי במצב כזה אתה לא מסתכל על מצלמות מהירות ולא על המהירות בה אתה נוסע, כל מה שחשוב לך זה להגיע הכי מהר שאתה יכול כדי להציל חיים.

מה קורה אם מצלמות מהירות תפסו אותך בדרך ואו ששוטר תפס אותך?

השוטרים מקלים על מקרים כאלה? או שהם מתעלמים ממקרה החירום? איך זה עובד?

למזלנו לא תפסו אותנו, לא המצלמות ולא השוטרים, אבל מאז המקרה אני שואל את עצמי מה היה קורה אם כן...

תודה לעונים.

פורסם

תחפש בידיעות אחרונות כתבות בסגנון, רק השבוע הייתה כתבה איך שוטרים סייעו לנהגים שנהגו "לא לפי החוק" - כי הם נתקעו בפקקים עם אישה יולדת והיו צריכים לחתוך לשוליים.

פורסם

אתה צריך להזמין ניידת לפי מה שאני יודע וליסוע אחריה/איתה כסיוע ממשטרת ישראל.

ידוע לי על מקרה של אחד שהיה צריך לעבור ניתוח ומיהר נסע במהירות מופרזת כדי שהאיבר שצריכים להשתיל לו "ישרוד" ונסע במהירות מטורפת עם אחיו לביה"ח ולמזלו נתקל במשטרה בדרך שסימנה לו לעצור והוא אמר לשוטרים שהוא ממהר להשתלה דחופה והמשטרה פינתה לו את כל הנתיבים והניתוח הצליח לבסוף.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם

משום מה בשום מקום בארץ לא ראיתי שיש אמבולנס לחיות המצוייד בסירנה ומהבהבים.

אם כך, סביר להניח שהמחוקק לא רואה עין בעין, הצלת בעל-חי כשווה להצלת אדם.

יש לא מעט ידיעות על-כך שניידות מסייעות לאזרח להגיע לבית-חולים ואפילו לחתן וכלה להגיע לחופתם.

מצד שני כבר קראנו כתבות על כך שאמבולנס פרטי שהוביל חולה לאישפוז, עוכב בדרכו ע"י המשטרה כי ביצע עבירת תנועה.

מהאמור, ניתן להבין שהובלת בע"ח לוטרינר, לא אמורה לזכות באהדה והתחשבות במפגש עם החוק. מצד שני, אי אפשר לשלול את האפשרות שאם נתקלים בשוטר אוהד חיות, יתכן והיה מנסה לסייע. כנ"ל עם ערר על דו"ח היה מגיע להחלטתו של קצין מבין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

למיטב הבנתי החוק לא משאיר שום פתח לשיקול דעת עצמאית של הנהג מתי מותר לעבור על החוק ומתי לא.

אם הייתי צריך להציל את החיים של הילדים שלי - לא הייתי רואה שום חוק/שוטר ממטר, אבל אח"כ הייתי משלם את המחיר "כמו גבר" (עם עו"ד מתאים למקרה).

זה מחיר פעוט להצלת החיים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אני רק אומר לך שיש הבדל בין למהר לבין להיות אידיוט. לנסוע מהר מעל המהירות המותרת או לנסוע על השול זה דבר אחד. לעבור באור אדום זה דבר אחר לגמריי. יש הרי נהגי אמבולנסים שכל תפקידם זה להגיע ליעד מהר ככל האפשר ועדיין הם צריכים להקפיד על כללים מסוימים, כי אם יהיו מעורבים בתאונה בדרכם למקום אירוע, הם לא עשו בזה כלום ! אגב למיטב ידיעתי החוק מתיר לאמבולנסים לבצע עבירות תנועה מסוימות ולא לנהג רגיל. אני מניח שכאשר עשית את מה שעשית, ממילא עשית חשבון ושיקולים והחלטת שחיי כלבך חשובים יותר מכל סנקציה חוקית, ככל שתהיה כזו ועשית את בחירותיך, תוך התחשבות בכך, שייתכן ובבוא היום תצטרך לתת את הדין. איני חושב שלמשטרה יש הרבה שיקול דעת בלהקל או לא להקל אלא זה תפקידו של בית המשפט. אני חושב שאין תשובה וודאית ומוחלטת לסוגיה הזו ומאמין שלא תמצא כזו. כל מקרה לגופו. אני רואה שקיבלת כבר לפניי תשובות מכאן ומכאן והדברים נכונים - אין כללים ברורים ויש לצאת מנקודת הנחה שהחוק יגבר במקרים כאלה פרט למקרים מיוחדים. בכל אופן, שמח לשמוע שכלבך חש בטוב - כלב זה חבר אמיתי !!! :)

פורסם

אין לנהג פטור מעמידה בחוקי התנועה. רשויות ביטחון והצלה מאפשרות חריגות מסויימות לרכב מבצעי בעת מילוי תפקידו.

אילו היית נתפס נוהג במהירות מופרזת או בכל עבירה אחרת , סביר להניח שהטיעון שמיהרת לוטרינר לא היה עוזר.

אגב, אני לא מכיר רשויות אשר משתמשות ברעל עכברים על עצמות כדי להרעיל כלבים משוטטים

יותר סביר שהכלב אכל פגר של חיה (עכבר או ציפור) שהורעלה

פורסם
מה קורה אם מצלמות מהירות תפסו אותך בדרך ואו ששוטר תפס אותך?

השוטרים מקלים על מקרים כאלה? או שהם מתעלמים ממקרה החירום? איך זה עובד?

למזלנו לא תפסו אותנו, לא המצלמות ולא השוטרים, אבל מאז המקרה אני שואל את עצמי מה היה קורה אם כן...

תודה לעונים.

אני משערת שאם תתפס על ידי שוטר הוא ילווה אותך למקום עם הניידת שלו ולא יתן לך דוח תנועה.

יש דוגמאות רבות, התמונות שלמטה מראות 2 דוגמאת לכך.

הבעיה היא עם המצלמות הקבועות,שם אם תקבל דוח קנס/ בימ"ש תצתרך להוכיח את טענותיך

ולקוות שהשופט/ת יקבלו זאת.

יש עיריות אשר מחליטות "לטפל" בחתולי רחוב/מכרסמים/ כלפבים, על ידי הפתרון הפשוט של הרעלה,

מוות ביסורים במקום לשלם לוטרינר על עיקור וסירוס של בעלי החיים.

מוכר לי מהעיריה אצלנו כאשר אני בעצמי אספתי רעל שפזרו בסביבת הבית והתקשרתי אליהם לומ להם שהרעל אצלי.

ל'

מתנא.jpg

שוטר 1.jpg

שוטר.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

קרה לי פעם לנסוע עם ילד לשניידר מאשדוד. בדרך עברתי כמה דברים מעניינים כולל אידיוט בסיאט איביזה שהחליט לעשות תחרות איתי ועוד כל מיני אנשים שהחליטו ללמד אותי שלא נוסעים 160 בנתיב שמאלי.

לאורך כל הדרך דווקא חיפשתי ניידת כדי שתפלס לי את הדרך.

פורסם

החוק היבש אומר שאתה חייב לנהוג כחוק.

לרכב בטחון מותר לנהוג "שלא כחוק" כאשר הוא מפעיל סירנה ונוסע בזהירות-לדוגמא לא להכנס לרמזור מבלי לוודא שהנהגים האחרים נתנו לו זכות קדימה.

בכל מקרה של תאונה בפרט עם נפגעים-גם של אמבולנס לצורך הדוגמא,הנהג יצטרך לתת דין וחשבון מאוד מפורט,ולא תמיד הוא יקבל גיבוי.

פורסם

לא יודע עד כמה לפנות לניידת היה עוזר, כי סביר להניח שברגע שהשוטר היה שומע שמדובר בכלב הוא כנראה היה אומר לך לחפש את החברים שלך ושלא תפריע לו.

בכל מקרה, תחשוב מה היה קורה אם כתוצאה מזה שנחפזת להביא את הכלב שלך לוטרינר היית גורם לתאונה, לפציעה ואף (חס וחלילה) הריגה.

אני לא חושב שהשופט היה מתחשב בזה שרצית להציל את החיים של הכלב שלך.

ככה שבמקרה הזה ספציפית, נכון שהכלב יכול להיות כל עולמך, אבל עדיין שים לב שאתה לא פוגע באחרים תוך כדי שאתה שש להציל אותו.

פורסם

במצב חרום כזה לא הייתי לקוח את הסיכון לבקש עזרה מניידת, כי למקרה שהיא הייתה מסרבת לעזור הייתי בבעיה גדולה יותר.

וגם למקרה שכן היו מסכימים לשלוח ניידת, גם היה לוקח זמן עד שהיא הייתה מגיע לאזור וגם היו מורידים לי את הרכב מהכביש :lol:

נהגת שודים, כל הדוגמאות שהבאת קשורים לבני אדם. אני מאמין שעם בעלי חיים הסיכויים שניידת תעזור יורדים בהרבה?

Ahbarony, אנחנו הדלקנו ווינקרים ודווקא אנשים די הבינו ופינו לנו את הדרך, אבל מצד שני לא ראינו את ה160 קמש, אז כשעברנו מכוניות זה היה נראה כאילו הן חונות.

Sting, עם כמה שנסענו מהר, שמנו לב לכל מי שהיה בכביש ולא לקחנו סיכוניים מיותרים.

בקיצור לפי מה שהבנתי רוב הסיכויים שאם היו תופסים אותנו לא היינו יוצאים מזה בזול.

אבל אם היייתם מחזירים אותי אחורה הייתי עושה בדיוק את אותו הדבר...

בכל מקרה תודה על התגובות.

פורסם

היות ומדובר בכלב , אתה נתון לחסדי השוטרים שעומדים מולך , ואולי בהמשך גם השופט .

כן , אין מה לעשות , זה המצב , יכול להיות שתיפול על אוהב חיות ויכול להיות שתיפול על חסר לב .

סביר להניח שאם לא תשתולל יותר מידי , אולי רק קצת מעל המותר ועיגולים עדינים באופן הנהיגה לא יציקו לך במקרה שתיעצר .

אני לא ממליץ שום דבר , אבל אני יודע איך אני הייתי נוהג במקרה כזה (תרתי משמע) , לא שונה ממה שהייתי נוהג ברכב בטחון .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

לאף אחד מאיתנו בתור אזרח אין אפשרות לעבור על חוקי התנועה במקרים כאלו.

בכל מקרה שאתה מרגיש (לא צריך יותר מזה) את עזרת המשטרה אל תהסס להתקשר 100, אני מאמין שיעזרו לך.

וכמובן שאני מאושר לשמוע שהכלב בסדר גמור!!!

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם
אבל מצד שני לא ראינו את ה160 קמש, אז כשעברנו מכוניות זה היה נראה כאילו הן חונות.

אפילו אמבולנס בחצות הלילה לא היה נוסע במהירות שנסעת.

אתה אומר שנסעת יותר מהר מרכבי החירום המורשים.

כשנהג אמבולנס מבצע תאונה תוך כדי נסיעת חירום, הוא נדרש לתת הסברים ועומד לחקירת משטרה בדיוק כמו כל נהג אחר.

לנהג אמבולנס מותר לעבור באור אדום, אבל זה לא אומר שהוא חייב לעבור באור אדום.

עקרונית אם יסתבר שנהג אמבולנס נדחף לצומת לא פנוי ושלל זכות משתמש אחר שברור שלא נתן לו לעבור, וכך נגרמה תאונה - נהג האמבולנס יעמוד לדין ככל האדם. גם נהג המכונית שלא נתן לאמבולנס לעבור יעמוד לדין.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

• תוכן חדש...