Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ושוב הדלק עולה , 7.43 !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

LaZy

אתה טועה טעות חמורה אם אתה קורא למצב שבו רכב במדינה מערבית מתוקנת בשנת 2012 שהכלכלה שלה נמצאת במצב לא רע בכלל (לעומת הגוש האירופי למשל) פריווילגיה (אני מדבר על רכב למשפחה , לא לילדים בני 18 וכדומה..)

זה בסדר שזה לא מקובל עליך, אבל זה לא משנה את העבודה שזה ככה. מדינה מתוקנת או לא, עם כלכלה מפותחת או לא זה לא מעניין אותי, ולא מעניין אף אחד אחר. כשיש מס של 100% על רכב, כשחניה במרכז עולה יותר מארוחת צוהוריים, כשהדלק מתייקר בלי שהמיסים המשולמים עבורו ילכו לפיתוח התשתיות וכדומה, כשיש אמצעי אכיפה שהמטרה שלהם להוריד אותך מהכביש או לסחוט את הכיס שלך, תחת תנאים כאלה רכב זה פריווילגיה ומבחינת המדינה זה ממש לא חובה שמשפחה תחזיק רכב אם אין לה את האמצעים להחזיק אותו.

אתה אופטימי. זה יתפוצץ כלפי פנים ולא כלפי חוץ לפי דעתי וזה בעיקר כי אין מי שיקשיב

לגבי זה שאני אופטימי - כן כנראה שאתה צודק, איפשהוא גם אני מאבד תקווה.

לעומת זאת כשאתה מנהל שיחה ולא שומעים אותך\מקשיבים לך ואתה כן רוצה שישמעו\יקשיבו לך אולי כדי שתצעק ותנופף בידיים.

הבעיה היא שבמקרה שלנו, כולנו (כולל אותי) מנופפים במקדלת וזורקים כל מיני סיסמאות של לצאת לרחובות ולשרוף צמיגים, מה שפעול לא יקרה כי לאחד יש מבחן באותו יום, לשני איך כוח לצאת למחאה בגשם ושלישי לא יכול להפסיד יום עבודה.

אנחנו עבדים של המדינה שלנו ומחכים ומקווים שאולי יבוא מישהוא שיהיה טוב לב ומתחשב כלפינו, רק שבפועל כולנו כבר שכחנו שדמוקרטיה פירושה "שלטון העם" ולא ההפך.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
LaZy

זה בסדר שזה לא מקובל עליך, אבל זה לא משנה את העבודה שזה ככה. מדינה מתוקנת או לא, עם כלכלה מפותחת או לא זה לא מעניין אותי, ולא מעניין אף אחד אחר. כשיש מס של 100% על רכב, כשחניה במרכז עולה יותר מארוחת צוהוריים, כשהדלק מתייקר בלי שהמיסים המשולמים עבורו ילכו לפיתוח התשתיות וכדומה, כשיש אמצעי אכיפה שהמטרה שלהם להוריד אותך מהכביש או לסחוט את הכיס שלך, תחת תנאים כאלה רכב זה פריווילגיה ומבחינת המדינה זה ממש לא חובה שמשפחה תחזיק רכב אם אין לה את האמצעים להחזיק אותו.

לגבי זה שאני אופטימי - כן כנראה שאתה צודק, איפשהוא גם אני מאבד תקווה.

לעומת זאת כשאתה מנהל שיחה ולא שומעים אותך\מקשיבים לך ואתה כן רוצה שישמעו\יקשיבו לך אולי כדי שתצעק ותנופף בידיים.

הבעיה היא שבמקרה שלנו, כולנו (כולל אותי) מנופפים במקדלת וזורקים כל מיני סיסמאות של לצאת לרחובות ולשרוף צמיגים, מה שפעול לא יקרה כי לאחד יש מבחן באותו יום, לשני איך כוח לצאת למחאה בגשם ושלישי לא יכול להפסיד יום עבודה.

אנחנו עבדים של המדינה שלנו ומחכים ומקווים שאולי יבוא מישהוא שיהיה טוב לב ומתחשב כלפינו, רק שבפועל כולנו כבר שכחנו שדמוקרטיה פירושה "שלטון העם" ולא ההפך.

יש הבדל בין זה שמדינת ישראל הופכת את הרכב לפריווילגיה כי "עמה וכמה .." וסיבותיה שמורות עמה , לבין זה שבמהות עצמה רכב הוא כלל אינו פריוולגיה , ואפשר לקחת את שנים עברו וגם את המצב במדינות אחרות כדוגמה .

ושוב , אם יארגנו פה מחאה ואפשר בקלות לשלוח את נושא השיחה שפה לתוכניות רדיו וטלויזיה אחרות ולעורר פה מחאה אמיתית , אני מניח שלרוב לא יהיה אכפת לקחת כמה שעות חופש מהעבודה בשביל הסיפוק והתקווה שאולי נשנה משהו .

פורסם
יש הבדל בין זה שמדינת ישראל הופכת את הרכב לפריווילגיה כי "עמה וכמה .." וסיבותיה שמורות עמה , לבין זה שבמהות עצמה רכב הוא כלל אינו פריוולגיה , ואפשר לקחת את שנים עברו וגם את המצב במדינות אחרות כדוגמה .

בדיוק, זה שאני ואתה לא יכולים בלי רכב כי א', ב' וג' עדיין לא הופך החזקת רכב אחד במשפחה כחלק בילתי נפרד מהזכות שניתנת למשפחות במדינת ישראל. מבחינת המדינה אם אתה לא יכול להחזיק רכב, אל תחזיק, יש תחבורה ציבורית.

זה כמו ארה"ב וביטוח בריאות. אצלהם זה פריווילגיה, ואם אתה לא מרוויח מספיק\אין לך ראש כלכלי ואתה לא שם כסף בצד, כשיבוא היום שבו תצטרך ביטוח בריאות אתה תמודד עם ההוצאות לבד והמדינה לא תעזור לך.

ושוב , אם יארגנו פה מחאה ואפשר בקלות לשלוח את נושא השיחה שפה למשל ל"לילה כלכלי" בערוץ 10 ושלל תוכניות רדיו וטלויזיה אחרות ולעורר פה מחאה אמיתית , אני מניח שלרוב לא יהיה אכפת לקחת כמה שעות חופש מהעבודה בשביל הסיפוק והתקווה שאולי נשנה משהו .

אבל זה לא עושה רייטינג. צעירים "עבריינים" שמשפרים מכוניות ועושים מרוצי רחוב זה עושה רייטינג. נהגים שעושים תאונות כביכול בגלל מהירות מופרזת וממשלה שמתקינה מערך מצלמות לאכיפת מהירות מופרזת - זה עושה רייטינג. קבוצה של אנשים שלא מרוצים מזה שהדלק עולה לא עושה רייטינג. ככה זה עובד.

פורסם
בדיוק, זה שאני ואתה לא יכולים בלי רכב כי א', ב' וג' עדיין לא הופך החזקת רכב אחד במשפחה כחלק בילתי נפרד מהזכות שניתנת למשפחות במדינת ישראל. מבחינת המדינה אם אתה לא יכול להחזיק רכב, אל תחזיק, יש תחבורה ציבורית.

זה כמו ארה"ב וביטוח בריאות. אצלהם זה פריווילגיה, ואם אתה לא מרוויח מספיק\אין לך ראש כלכלי ואתה לא שם כסף בצד, כשיבוא היום שבו תצטרך ביטוח בריאות אתה תמודד עם ההוצאות לבד והמדינה לא תעזור לך.

אבל זה לא עושה רייטינג. צעירים "עבריינים" שמשפרים מכוניות ועושים מרוצי רחוב זה עושה רייטינג. נהגים שעושים תאונות כביכול בגלל מהירות מופרזת וממשלה שמתקינה מערך מצלמות לאכיפת מהירות מופרזת - זה עושה רייטינג. קבוצה של אנשים שלא מרוצים מזה שהדלק עולה לא עושה רייטינג. ככה זה עובד.

שוב , אתה לא יכול לקחת דוגמה מדינות שאין בהם חלק מרכזי בעם שלא עובד ולא תורם למדינה ! (שחוץ מישראל ועוד מספר מדינות עולם שלישי , לא עולות לי הרבה כאלה), בארה''ב כולם משלמים מיסים ואם לא אתה תיכנס לכלא , אז יש החלטה מצד הממשל לא לממן ביטוח בריאות בגלל סיבות מסויימות, כאן המדינה חוסכת כביכול על מעמד הביניים כי - חרדים ערבים והלאה והלאה .

הבעיה היא בעיה של סדר עדיפויות ופוליטיקה מושחתת ותו לא - הסכמים קואליציונים זה גוועלד !

אז יש אנשים שמסתדרים , אבל זה לא יכול להימשך כך .

בקשר לעניין השני - תחסום כביש אחד מרכזי ושרוף צמיג אחד בצד הדרך בשביל ה"אפקטים" וקיבלת מקום פותח במהדורות החדשות של ערוץ 2 , 10 , 11 וגם בערוץ הילדים .

אבל בלי לצאת לרחובות , שום דבר לא ישתנה , אולי יורידו מחירים ואחרי חודש חודש וחצי יעלו אותם שוב הפעם עם ריבית .

פורסם
סליחה , אבל כל אחד יכול להתבסס על העניין של OECD ולהסתכל על קריטריונים שונים שבהם מדינת ישראל נמצאת במקומות שונים ולהגיד , "אהה .. אוקי" אז ביחס לנורווגיה אנחנו בסדר אבל בפקיסטן מוכרים דלק ביותר זול .

OECD זה ממש לא הדרך לבדוק את העניין , באף מדינה מערבית מתוקנת אין 2 סוגי אוכלוסיות שאינן תורמות למדינה בצורה משמעותית כל כך שהם כל כך גדולות , צריך לעשות בדק בית ולא להסתכל על מה קורה בניקרגואה .

אי אפשר לתת לקבוצת מיעוט כמו החרדים פריווילגיות ונתח כל כך גדול ביחס למספרם מתקציב המדינה , פשוט דופקים את כל מעמד הביניים , וזה יתבטא בדלק , בדירות , אחוז החרדים שמקבלים קיצבאות לעומת אחוז החילוניים המקבלים אותם , פשוט לא הגיוני !

וסליחה חביבי , בלי להעליב , טובים ומביני עניין יותר מהאנשים בפורום כאן טוענים שיש דברים לעשות אחרת .

אין שום ספק שמשהו לא עובד , הדבר העיקרי שלא עובד זה שתקציב המדינה מחולק ע''פ הסכמים קואליציונים והמפלגה היחידה שדואגת לפלח המצביעים שלה באופן עקבי זאת ש''ס , ובגלל זה המצב נראה כמו שהוא נראה .

אני מצטער שאני סוטה מהנושא אבל , קחו את חוק טל לדוגמה , שבעקבות לחץ ציבורי ההצבעה על החוק נדחתה ותעבור לכנסת .

ופפקין , אם לא נצעד ברחוב ונצעק סיסמאות בין היתר , אז יש לך פתרון יותר טוב ?

לתת לחברי כנסת כמו אלי ישי ואטיאס לנהל בעקיפין את תקציב המדינה זה ממש לא אידיאליה , זה רחוק מכך . (וזה המצב בפועל , אף אחד לא יכול להתכחש לכך)

אני לא חובב גדול של הדתיים הקיצוניים, אבל עם כל הכבוד, ש"ס לוקחת מתקציב המדינה פחות מ2 אחוז, וזה כולל את החינוך וגני הילדים שכולם נהנים מזה.

להשוות ל OECD זה הכי חכם, וזאת מכיוון שאנחנו חלק מהם. אנחנו מדינת מערב ובגוש שלנו אנחנו הכי קרובים לאירופה מבחינה חוקית ותרבותית.

בסופו של יום המספרים הם שקובעים. מהתלג - תוצר לאומי גולמי, 65 אחוז הולך להוצאות ממשלה!! אתה מבין מה אני אומר? כמה יש לנו? 220 מיליארד בשנה? יותר מ150 הולכים לממשלה! מיליארד! לא מיליון!!! ראית פעם משרד ממשלה? נלך קיצוני יותר

כמה משרדי ראש ממשלה יש בישראל? אתה יודע?

בתל אביב לבד יש יותר מ9!!!

בירושלים עוד 5 לפחות.

כמה ראשי ממשלה יש בישראל? 1!

כמה עוזרים יש לראש הממשלה אתה יודע? 9!

כמה עוזרים יש לעוזרים של ראש הממשלה? לבכיר יש 4, לזוטר יש 2. סה"כ למעלה מ20 עוזרים לעוזרים!!!

פמליית ראש הממשלה מונה למעלה מ100 איש! 30 יועצים! יש לו אפילו אלוף משלו צמוד! יועץ ראש הממשלה לענייני בטחון

נו בחיאת

כמה כסף רץ שם?

שכר אלוף כולל הטבות - למעלה מ50 אלף שקל בחודש (לא כולל מגורים).

100 אנשים יניבו שכר של יותר מ2 מיליון שקל בחודש! לפמליית ראש הממשלה.

אגב, בכל משרד ראש ממשלה יש פקידה וראש לשכה. יש 15 משרדי ראש ממשלה, אבל רק ראש ממשלה אחד!

אל תשכח, בונים לראש הממשלה איר פורס 1. כמה עלה המטוס אתה יודע?

כשהוא טס לחול, אתה יודע שהוא לוקח 6 מאבטחים מישראל?

אתה יודע שכשהם בחול, אין להם נשק צמוד?

אתה יודע שהם בכלל בנופש שם? רק 2 צמודים אליו והשאר עושים "משמרות"

לא ידעתי שיש 3 ראשי ממשלה, כי לא זכור לי שראש הממשלה ער 24 שעות שהוא צריך "משמרות" שמירה

זה לא כולל צוותי אבטחה מקומיים מכל מדינה.

אתה ראית באתר הכנסת יש פירוט קטן של הוצאות לחבר כנסת

שים לב

חברי כנסת מהמפלגות הערביות עושים למעלה מ55 אלף שקל בשנה שיחות מהסלולארי!!!

ברק שלח פקסים ב21 אלף שקל!!

תריץ מספרים. פה לא מדובר על מיליונים, אני מדבר איתך כך, 3 אחוז מהתקציב השנתי הולך למשרד ראש הממשלה לבד.

עוד 2 אחוז להוצאות חברי כנסת ועוזריהם, כולל המשרדים

אחוז נוסף לשרים

6 אחוז הולך ל120 איש. 12 מיליארד שקל ל120 איש + עוזריהם + העוזרים שלהם.

כמה תקציב הולך ל"שבכ" שהתפקיד שלו כל כך מוגבל, שבפועל הוא שירות ביטחון לאנשים חשובים.

אתה חושב שהוא מקבל 10 מיליון? טעית! הוא בתקציב הבטחון והן בתקציב משרד הפנים. 2 אחוז הולך לשבכ.

10 אחוז כבר הולך ל120 איש + המאבטחים שלהם.

25 מיליארד שקל בשנה.

זה יכל להוריד לנו 1.5 שקל ממחיר הדלק

מה הבעיה? כל ה120 איש מרוויחים שם. הם מסיימים משמרת ויוצאים אנשי עסקים. דירקטורים גדולים. אז הם רוצים גם שכר? שיגידו תודה שהקפיצו אותם מדרגה והם מקבלים עבודה במיליון שקל בחודש.

אני אומר

רוצה לשנות? רוצה להיות ח"כ? קח הטבות! על כל חודש ח"כ ששרדת, קבל פטור של 100 אלף שקל במס אחרי השירות.

4 שנים? 4 מיליון נקי. לך לעבוד, ה4 מיליון הראשונים - שלך.

מה זה ייתן? אתה תעשה הכל למשוך קדנציה מלאה ולא תנסה ללכת לבחירות. לכן אתה תעשה הכל כדי שהעם יהיה מרוצה. אתה לא מקבל כסף לכיס ולכן לא תהיה מושחת, ואתה מקבל הטבות על סמך פרק זמן שאתה בתפקיד ולכן תנסה לפתור בעיות כדי שלא יחליפו אותך

אה, אבל לא יהיו לך 20 עוזרים. חבל.

פורסם

חברים יש דבר כזה שנקרא תקציב "שחור".

תקציב שחור זה הוא תקציב המופיע בספרים תחת יייעוד לגיטימי כביכול, אבל בעצם הוא הולך לפרוייקטים חשאיים במוסד, שב"כ וצבא.

כמו שנאמר פעם בסרט אמיריקאי "אתם לא באמת חושבים שהממשלה מוציא 30 אלף דולר על אסלה ומיליון דולר על מהדקים".

זמין 8)

פורסם

ושוב הדלק עלה, ושוב אותו שירשור נפתח, שוב אנחנו עושים חישובים, שוב בוכים, ושוב לא עושים שומדבר. בעוד מספר שנים, אנחנו עוד נבכה על היום הזה, שהמחיר היה "רק" 7.43, אחרי שנתחיל לשלם 10+ ש"ח על דלק :lol: (וזה קרה כבר, תזכרו עם הקטע של ה-6 שקל).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
בואו נגיד חברים ^^

שיש מקומות שאפשר לקצץ מהם, לא להרוויח עלינו מהדלק.

לא ייתכן שבמדינת ישראל, מחיר הדלק עולה עם מחיר חבית נפט, אבל מחיר הדלק ממשיך לעלות כאשר מחיר חבית נפט יורדת.

לא יכול להבין את זה מצטער.

כמו הרבה תשלומים במדינה, פשוט צריך לעשות מחאה על כך שינוי ו\או מצב קיים, כיוון שראשיי המדינה מחפשים לעלות מחירים בכל דבר שיש עליו התרפסות של הציבור..

פורסם

חברים, מה אתם מציעים לעשות?

ברצינות, מה אתם מתכוונים לעשות בנידון?

ואם אגיד לכם שביום ראשון הבא נתארגן כולנו, נגיע לנק' איסוף במרכז הארץ ומשם ננוע עם רכבינו לחסום ציר מרכזי, אתם תבואו?

גם אם אגיד לכם שזה לא חוקי וכולנו מסתכנים במעצר?

אני מבקש לענות על זה במלוא הכנות, ראו זאת כהסכם שבעל-פה.

זיו.

פורסם
להגר. ברצינות.

כנראה לא נחשפת לחולה סרטן שנזרק מבית החולים בגלל שנגמר לו הביטוח לשלם על הטיפולים, או משפחה שקיבלה 24 שעות להתפנות מהבית בגלל שלא שילמה משכנתא.

ואני לא מדבר על קונגו, לא לא, ארצות הברית של אמריקה ידידי, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות :roll:

אם אתה חושב שבחו"ל מתוק יותר, אתה מוזמן לבדוק.

רמז- לא כזה שוס מניסיון.

אולי תראה יותר חיוכים והשירות יהיה יותר טוב, אבל כאשר מושגים כמו דרוג אשראי, ביטוח בריאות, חוסר אפשרות למינוס, מדיניות הלוואות וביורוקרטיה ידפקו על דלתותך , הגעגועים הבייתה יצופו במהירות שלא חשבת אפשרית.

זמין 8)

פורסם
ואני לא מדבר על קונגו, לא לא, ארצות הברית של אמריקה ידידי, ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות

אירופה נכחדה או משהוא?

פורסם

באירופה יצא לי לגור תקופה קצרה בלבד, לכן אני לא ממש יכול להביע דעה מלומדת בנושא.

הבאתי את ארצות הברית כדוגמא כי קיימת איזה הילה בקרב הציבור הישראלי סביב "אמריקה".

כאשר בפועל העניינים שם בכלל לא משיהו.

אירופה נחמדה, מסוגננת והיה לי ממש כיף לבקר שם, לעבור לגור שם ולהתפרנס זה סיפור אחר לגמריי.

רבותיי להיות מהגר זה אף פעם, אבל אף פעם לא קל ולא פשוט ולא מתוק- וזה מניסיון :wink:

זמין 8)

• תוכן חדש...