Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לי היה נסיון עם ה1.9 טורבו דיזל 110 כ"ס בגולף 97 שהיתה לי (גיר אוטומאטי), מנוע מעולה, חזק גמיש - ולשאלתך - אצלי לא היו תקלות (קניתי את האוטו עם 185,000 ק"מ מכרתי עם 220 והאוטו נסע כמו חדש מהרגע שקניתי אותו עד שמכרתי - ממש מנוע מעולה.

פורסם

המנוע - מצוין, ואם טופל כראוי וללא זילזול אתה תהנה מהרכב שנים רבות בתור רכב פרטי. המנועים הללו מסוגלים (לעיתים אף יותר) לשבור את מתחם ה 550 אלף ק"מ ללא שום בעיות רציניות (נזילות מאטם מכסה שסתומים והחלפת האטם זה לא רציני כן?..)

הבעיה היחידה היא:אוטומט.

כידוע, דיזל ואוטומט ביחוד טורבו לא הולך טוב. מניסיון אישי אני מעריך שאם הרכב לא "נשחט" בצורה אגרסיבית הגיר יתן לך בטיפול נכון לפחות 280-320 אלף ק"מ בלי בעיות בכלל. הגיר של פולקסוואגן לדעתי מוצלח יותר משל מרצדס 220CDI , שמה יש בעייה של נזילות שמן מהגיר אחרי 250 אלף ק"מ.

פורסם
מישהו נתקל בבעיות ברכבים עם מנועים מדגם זה?

ירון.

לפעמים אני מרגיש מוגבל מוחית, מצטער... לא יודע מה חשבתי, הייתי בטוח שדיברת רק על המנוע :)

אז קצת תוספות:

כמו שomri75 אמר זה מאוד תלוי באחזקה של הרכב, אז אם אתה מתכוון לרכוש רכב כזה:

1. תבקש לראות ספר טיפולים, את הגולף הקודמת שלי קניתי עם ספר טיפולים מלא, רק ככה אפשר לדעת שהאוטו (כנראה) טופל בזמן. רכבים גרמנים בד"כ נותנים תמורה נאותה אם מתחזקים אותם כמו שהיצרן דורש.

2. טורבו - לא כולם יודעים אבל ברכבים כאלה המון פעמים הטורבו הולך לפני הגיר, הסיבה לכך היא פשוטה - אנשים לא מחכים דקה או דקותיים לטורבו שיתקרר בסיום נסיעה ארוכה.

טורבו מסתובב במהיריות אדירות, אני לא יודע בוודאות לגבי הטורבו הספציפי הזה אבל טורבו יכול להגיע ל150,000 סל"ד (2500 סיבובים בשניה), מספר מדהים לכל הדעות, בנוסף הוא מקבל את האוויר ממערכת הפליטה - כך שהאוויר מגיע חם והטורבו מגיע לטמפרטורות אדירות, הדממת המנוע בלי המתנה בסרק גורמת לעיוות בכנפונים ולאורך זמן - להקטנת אורך החיים של הטורבו באופן משמעותי.

טורבו חדש עולה לפעמים יותר משיפוץ תיבת הילוכים... יש לתחקר את המוכר ולוודא שהוא חיכה בסיום הנסיעות שלו (נדיר).

3. תיבת הילוכים - הבעיה הגדולה של השילוב TDI ותיבה אוטומאטית הוא המומנט האדיר (יחסית) שהמנועים האלה מספקים, למיטב ידיעתי זו אינה התיבה שמגיע עם הגולף בנזין אלא דגם מחוזק קמעה, אולם - התיבה עדיין "מתפרקת" לאט לאט מהמומנט ושימוש "ספורטיבי" ברכב יגרום להקטנת חייה באופן משמעותי.

פורסם

יש לנו בורה TDI שנת 2001 שעברה בסביבות ה 100 אלף ק"מ, והחלפנו לה גיר לא מזמן... הבנתי שזאת בעיה ברוב מכוניות הדיזל של פולסווגן...

מגאן 265

• תוכן חדש...