Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אוסיף משהו, בתור מישהו שגם לומד את המקצוע המדובר, וגם הייתה לו את אותה ההתלבטות.

ההחלטה שלי נפלה על אוני', בגלל שבמכללת אריאל, הנדסת מכונות מוצעת עם התמחות אחת בלבד, ומאוד ספציפית, מה שמאוד מאוד מגביל אותך אחר כך. הנדסת מכונות זה נושא עצום מבחינת היקף המקומות / שימושים / תעשיה שנכנסים לתוכו (החל מתכנון מחשבים, לחוזק מבנים, לכורים אטומים וביו-רפואה) ככה שלהגביל את עצמך מלכתחילה זה אומר שא: יש לך פחות מקומות לעבוד בהם ו-ב: אתה נעול במקום מסויים. לשם השוואה, באוניברסיטאות / טכניון, אתה יכול לבחור 2 התמחויות, ואפילו התמחויות שמשלימות אחת את השניה (סתם זורק: אווירונאוטיקה וחוזק מבנים) שיתנו לך כרטיס כניסה מעולה לתעשיה.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין דבר אחד , יש לך עשרות מכללות במרכז , וחלקן טובות מאריאל , למה אתה מתעקש ךשם? אם כבר אז תברר ותלך לרע במיעוטו שזה אפקה או מכון טכנולטגי חולון או אנערף

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
אני אוסיף משהו, בתור מישהו שגם לומד את המקצוע המדובר, וגם הייתה לו את אותה ההתלבטות.

ההחלטה שלי נפלה על אוני', בגלל שבמכללת אריאל, הנדסת מכונות מוצעת עם התמחות אחת בלבד, ומאוד ספציפית, מה שמאוד מאוד מגביל אותך אחר כך. הנדסת מכונות זה נושא עצום מבחינת היקף המקומות / שימושים / תעשיה שנכנסים לתוכו (החל מתכנון מחשבים, לחוזק מבנים, לכורים אטומים וביו-רפואה) ככה שלהגביל את עצמך מלכתחילה זה אומר שא: יש לך פחות מקומות לעבוד בהם ו-ב: אתה נעול במקום מסויים. לשם השוואה, באוניברסיטאות / טכניון, אתה יכול לבחור 2 התמחויות, ואפילו התמחויות שמשלימות אחת את השניה (סתם זורק: אווירונאוטיקה וחוזק מבנים) שיתנו לך כרטיס כניסה מעולה לתעשיה.

ואתה לומד נכון לעכשיו הנדסת מכונות?

אם כן באיזה אוניברסיטה? מהם תנאי הקבלה שהיו לך? ולגבי שכר לימוד ומלגות לתואר הנ"ל?

תודה!

פורסם

כן, אני לומד עכשיו הנדסת מכונות באת"א. הפסיכו' שהייתי צריך עמד על 630, אם אני זוכר נכון. ממוצע בגרויות (שלי) הוא 99.7. לגבי מלגות: יש לך כל מיני מלגות מטעם קרנות של יהודים מחו"ל, מלגות על סמך התנדבות (פרח, 'אחרי', ועוד כמה), מלגות הצטיינות, מלגות על סמך מצב כלכלי של ההורים וכו'.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ושלוש יחידות במתמטיקה זה בא בחשבון?

יש לי 5 באנגלית ו 5 בפיזיקה.

האם לדעתך ניתן להתקבל עם ממוצע בגרויות של 90 בערך, אך עם פסיכומטרי 700?

פורסם

אני לא יודע לכל בגרות. יש לך מחשבון באתר של את"א ואתה יכול לראות בעצמך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
  • 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מצטער על ההקפצה של השרשור, אבל בגלל שהוחלט בממשלה והמל"ג אישר את הצטרפותה של מכללת לאריאל להיות אוניברסיטה. ובעקבות יום פתוח שהיה היום באריאל חוזרת התלבטות על האם ללמוד הנדסה באריאל, מה אתם אומרים עכשיו שהסטטוס שלה השתנה ממכללה לאוניברסיטה, האם עדיין אתם לא ממליצים ללמוד הנדסת בניין/ מכונות באריאל?

פורסם

עם כל הכבוד להחלטות ממשלה (ואין הרבה כבוד) המכללה צריכה לשנות סטטוס אצל המעסיקים, ולא סביר שזה יקרה בקרוב.

דעתי: אם אתה יכול להתקבל לאוניברסיטה (ואפילו להרחיק לב"ש לשם כך) - מומלץ בחום.

:turn-l:
פורסם

על אף החלטת הממשלה, לא הייתי ממליץ ללכת ללמוד שם, מאותן סיבות שציינתי למעלה (הן לא השתנו)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

איזה חו"ל?

אני יכול לחשוב על כמה מקומות בחו"ל שעדיפים על מכללת אריאל (סליחה, לא התבלבלתי) אבל גם על כמה שממש לא.

:turn-l:
פורסם
אני לא מבין למה לא ללמוד בארץ?

איזו סיבה יש ללכת ללמוד בחו"ל?

[

אמר זה שלמד אנתרופולוגיה ועוסק בתרגום מאמרים...

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
איזה חו"ל?

אני יכול לחשוב על כמה מקומות בחו"ל שעדיפים על מכללת אריאל (סליחה, לא התבלבלתי) אבל גם על כמה שממש לא.

אני מכיר מספר רב של אנשים שלומדים באירופה (אוסטריה, קוראטיה והונגריה) ותקשיב לי אחרי שראיתי את הרמת חיים שם אין ספק שמי שמגיע ממשפחה עמידה צריך ללכת לשם בלי לחשוב בכלל.

"יוסי פרנקוס- איך לעשות טעויות של טירון ואז להתמודד עם זה ולקום על הרגליים" (לרכישה בכל חנות ספרים בערך יומיים אחרי שאני אמות)

• תוכן חדש...