Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למעשה העקרונות העיקריים של השיפורים מאד פשוטים והגיונים הביצוע הוא קשה יותר.

.

כל קוף מיומן מסוגל להרכיב פילטר אויר פתוח, אבל כשפתאום אחרי שהחלפת פילטר אויר הרכב מסרב להתניע או מגמגם בסרק, פה נדרשים כישורים של מכונאי מוכשר.

שיפורים יותר מורכבים (כמו סתם לדוגמא, ביטול משאבת בוקר טוב, שלא לדבר על פתיחת מנוע או התקנת דפרנציאל משופר) הם עבודה למכונאי מיומן ומנוסה, לא להנדסאי שאתמול סיים "בצ'פר" ולא לסתם איזה אחד שכל הכשרתו היא קורס של 4 חודשים.

לפי חלק מהתשובות פה אני מבין שאנחנו חושבים על סדנאות שונות:

אם מדובר על פתיחת סדנא בסגנון של TIG (כמו שהובהר מלכתחילה)אז יש להבין שמדובר בבעלי מקצוע מהמדרגה הראשונה, אנשים מאוד מנוסים, מאוד מקצועיים וסדנא כזאת תצריך אותך ללימודים רבים, נסיון רב והרבה הרבה השקעה במקצוע (ובכלל לא דיברתי על כסף).

אם מצד שני מדובר במין "סדנת צעצוע" (וסליחה מראש על הזלזול) שמתעסקת במערכות, מדבקות, ג'אנטים וצמיגים, מדבקות הכהיה לחלונות, ספוילרים ושאר שיפורי פרווה, אפשר לעשות קורס מתקין מערכות ברכב ולהתחיל להתגלגל משם.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מאמין בקורס שמיועד למכונאים, אי אפשר לקחת אדם ללא רקע בשיפורים וללמד אתו את כל התורה בקורס של חצי שנה.

בגדול ברור שאתה צודק.

אבל הקורס נטו טיונינג בלבד,יש להם שם סוג של קורס כזה,היה לי חבר שבירר על זה פעם.

אולי יש עוד סוגים של לימודים באותה מכללה ומאמין שכן.

פורסם
אם מדובר על פתיחת סדנא בסגנון של TIG אז יש להבין שמדובר בבעלי מקצוע מהמדרגה הראשונה, אנשים מאוד מנוסים, מאוד מקצועיים וסדנא כזאת תצריך אותך ללימודים רבים, נסיון רב והרבה הרבה השקעה במקצוע (ובכלל לא דיברתי על כסף).

אני בכלל חושב שלעסוק בשיפורים זה שלב מעל מכונאות , כלומר אחרי שX שנים היית מכונאי וחשמלאי ואתה מספיק משופשף

ומכיר את כל המחלות והשטויות של אותו יצרן שאתה מתעסק בו אתה יכול לעסוק בשיפורים

כלומר, חייב ניסיון קודם וחייב להתחיל מלמטה

פורסם

כן כן ..הכל נכון

שני דברים מעניינים קורים בחיים

האחד הוא :שמבחוץ כשרואים בעל מקצוע הכל נראה קל ושטויות לרגע שוכחים שיש לו ידע טכני ויד מאומנת

השני הוא : הניסיון בחיים,בגיל 20 ההרגשה היא של לכבוש את העולם ושאפשר לעשות הכל

יותר מאוחר מעריכים את הידע הניסיון השנים

בכל תחום בחיים מצליחים אלו שעסקם הוא חייהם

כרגע אתה מתלהב למראה עיניך,ועליך לשאול את עצמך כמה אתה אוהב לעבוד עם מכונות והאם מסלול אוניברסיטאי הוא בשבילך

יכול להיות שקורס פשוט של לישכת התעסוקה או בית ספר עמל יספיק לך

את טבילת האש הראשונה שלך אתה יכול לעשות בכל מוסך

אתה לא צריך ידע או להיות מוסמך בשביל לעבוד במוסך

אתה עלול להיות מופתע מהקשרים שתרקום תוך כדי עבודה

שיעזרו לך בהמשך

שיפורים ?

כן,כל אחד יכול ליפיף איזה רכב,אבל אם אתה לא יודע מה לעשות אחרי שהרסת הברגה בראש אלומיניום .....יכול להיות שתלמד על המקום,אבל עדיין לא יהיה לך הידע לעבוד בצורה נכונה ומסודרת .להבין איך הדברים עובדים...זה עולם מדהים של מכונה והכלים שנדרשים לטפל בה

אז אם אתה אמביציוני ויש כסף פתח מוסך רגיל עם פועל בעל הסמכה תתחיל להכניס כסף

תגיע עבודה של שיפורים קלה לעשיה..לך על זה

במקביל ....לך ללמוד והתעמק בתחום יום ולילה

להיות תלוי בפועל זה לא הרעיון הכי טוב....הידע אצלו

ולסיום...מצא נישה מעל כולם

בהצלחה

דווח לנו מהנפט

את כל הנקודות בסוף משפט אספת בכל מיני מקומות לא קשורים, אנא להבא פזר אותן במקומות הנכונים ולא במקבצים :wink:

פורסם
אני בכלל חושב שלעסוק בשיפורים זה שלב מעל מכונאות , כלומר אחרי שX שנים היית מכונאי וחשמלאי ואתה מספיק משופשף

ומכיר את כל המחלות והשטויות של אותו יצרן שאתה מתעסק בו אתה יכול לעסוק בשיפורים

כלומר, חייב ניסיון קודם וחייב להתחיל מלמטה

ללא שמץ של ספק, קודם מכונאי מנוסה ורק אח"כ משפר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

*כל דבר אחר שקשור לנושא. (אישורים נדרשים, עלויות, וכו')

מעט דברים שעלו לי בראש בשניה:

-מקום: המיקום של הסדנא + דמי שכירות.

-מכונאים.

-ליפטים, כמובן שאתה צריך כמה.

-קשר עם יבואנים/ספקים שמהם תקבל סחורה.

פורסם

סאחתיין על השאיפות

דבר טוב מאוד , הלוואי ותגשים את הרצונות שלך

זכור רק לא לקפוץ גבוה וכן ,יש להתחיל בלימודים +עבודה במוסך

תתחיל כעוזר (זה עושה קפה מנקה ומפרק פירוק ראשוני- אתה לא יודע כמה השלב הזה חשוב)

בהמשך תתבלט תתמקצע עד שמנהל העבודה יגיע אליך לפתרון בעיות.

חשוב לא פחות -שפות- אתה לא מבין כמה זה יעזור לך .

רק אחרי שתרגיש שאם אתה לך רכב משלך והיית נוסע רק אליך לשפר אותו, תוכל להתחיל לחשוב על הכיוון

העצמאי(ותוכל לחזור על כל התגובות שקבלת) ואז תפנה אלי שוב כדי שאספר לך

כמה עבודה יש לנהל עסק עד שאתה לא יכול לטפל במכוניות עצמן .

לפעמים שווה להיות רב אומן במוסך/סדנא שיודעים להעריך אותך$$$

לעסוק באמת במה שאתה אוהב

שלומי

*** נמחקה חתימה אסורה ***

פורסם

לחבר שלום

האופציה הטובה ביותר עבורך הוא לקפוץ אל המים העמוקים

חסוך כסף הרשם לאחר מבתי הספר הטובים לאותו ענף שבו אתה רוצה להתמחות ראלי,דריפטים ,קארט ,מרוצים אובליים ,או dtm סאלון

ובדוק אפשרות להשמה שם, תוך מספר שנים שם תצבור ידע וניסיון אשר יקביל ל15 (אם בכלל) שנה כאן בארץ ,תהיה מעודכן בכל הטכנולוגיות העדכניות, ותוכל להיות רלוונטי לתחום

דאג לאשרות המתאימות ,ערוך מחקר מקיף אם צריך קורס באנגלית טכנית לפני הכל

על והצלח

http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=1038637

http://www.the-mia.com/Education-Links

פורסם

ההתחלה הכי טובה,ההתחלה שאני התחלתי בה, היא להתחיל מתחום האופנועים.

תלמד על מנועים קטנים, סינגלים ושני צלינדרים.

איך עובד מנוע, אין הוא בנוי, איך יצרנים שונים בונים את המנועים, איך עובד קרבורטור.

באופנועים היום יש מערכות הזרקה, גם בחלק מהקטנועים של 125 סמק.

תלמד לעשות לכוון שסטומים, לשפץ ראש, לכוון טיימינג, תלמד מה זה מנוע בכלל.

תלמד על מערכת ההזרקה, חיישנים, מערכות מים,מערכות בלימה,מערכות מתלים, מערכות פליטה והזרקה.

משם מתחילים ללמוד את הבסיס של המכונאות, לא רק להחליף רפידות או לעשות טיפול שמנים פילטרים ופלגים.

מה שבתחום הרכב יקח לך לפחות חצי שנה כדי להיתקדם לטיפולים יותר מסובכים.

בתחום האופנועים בשונה מהרכב, הטכנאי עושה הכל, מטיפולים שוטפים למנועים ושיפוץ כל מיכלול שקיים באופנוע.

קל ללמוד למי שיש חוש טכני וקליטה מהירה, ומהר מאוד אפשר להיתקדם לטרקטורונים רייזרים רנגרים וכו'

אחרי שתעבוד שנה במכונאות אופנועים ותוך כדי תלמד אנגלית ברמה של דיבור חלק, תתחיל לקרוא ספרות על מערכות הזרקה מתקדמות ברכב, ותרשם לקורס הנסאי רכב, שמשם הקפיצה לקורס ניהול מוסך מאוד קטנה.

לא קל להיתקדם בתחום מדיבורים, רק מעבודה בידיים, קריאת ספרות והעשרת הידע, שתתחיל לעבוד ותיתקע בבורג סורר אתה תבין למה חשוב להתחיל מהבסיס.

יקח לך כמה שנים טובות, אבל אם תמיד ותעשה הכל באהבה, ותמיד תשאף להיות הטוב ביותר בתחומך, אולי תגשים את החלום שלך.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

קודם כל, תודה רבה לכולם על התגובות. הופתעתי לטובה ממש!

ממה שהבנתי, לפני דרך לא פשוטה בכלל. וגם תיקח כמה שנים טובות.

לפי הבנתי, עצתכם היא כאמור לשלב בין לימודי המקצוע (הנדסאי רכב / מהנדס מכונות רכב)

לבין עבודה ממשית בתחום, במוסך כזה או אחר.

לחבר קרוב שלי יש בבעלות אביו מוסך אופנועים די קטן די קרוב לבית שלי.

האם להתחיל שם זו נקודת פתיחה טובה? או שעדיף מוסך מרכזי אחר שאמצא?

במקביל- נקודת פתיחה ללימודי המקצוע- מה עדיף לי ללמוד

- הנדסאי רכב (שנתיים של לימודי יום)

או מהנדס מכונות מגמת רכב (תואר סביבות 3/4 שנים)?

ובהקשר הזה-

האם ערן, מנהל המוסך tig, הוא בעל תואר מהנדס רכב? תואר ראשון/שני/שלישי?

או בכלל התחיל כהנדסאי רכב/ מכונאי?

אני מבין כי מהנדס זו רמה מעל, אך אם הנדסאי רכב רשאי לנהל מוסך לאחר שסיים את הסמכתו של השנתיים, זה לא עדיף?

תודה רבה רבה לכולכם על התשובות!!!

פורסם

לפתוח חנות כמו טופ אר פי אם אתה צריך להיות עוסק מורשה/חברה.

משם לך לעמיל מכס. תדבר עם חברות של חלפים ותבקש לייבא. לאף אחד אין מונופול על ישראל בתחום מכיוון שהיא קטנה. שלא יעבדו עליך.

כדי לפתוח מוסך (במידה וטיג הינם חוקיים בעלי רשיון מוסך (אין לי מושג, אבל אני משוכנע שלערן אין תעודת מנהל מוסך על שמו)) הדרך המהירה ביותר היא להירשם להנדסאי מכונות רכב בלימודי בוקר (שנתיים). אחר כך 13 תחנות (אפשר לעבור בפעם אחת). שים לב, זמן המתנה בין הגשה לתחנות אחרי שנכשלים עומדת בממוצע על כחצי שנה. (יש לפתוח תיק ברשם ההנדסאים קודם בעלות של 50 שקל).

מהנדס מכונות רכב לא נותן כלום מכיוון שהוא לא מוכר כתעודת מהנדס רכב, או תעודת הנדסאי רכב, ועל כן לא פותר אותך מבחינות תאורתיות לפני 13 התחנות (מה שהנדסאי רכב ברוב המקומות בארץ עושה).

היום המכללה ברמה הגבוה ביותר להנדסאי רכב הינה רופין (ואני בדקתי את כולן).

לאחר 13 תחנות (כולל בלמי אויר אשר עליה אפשר לוותר) תקבל הסמכה. רצוי שתעשה 13 תחנות בחשמל מכיוון שזה משהו שמתעסקים איתו בתחום (אני בספק אם לטיג יש גם את זה).

אתה יכול להשאיל תעודה ממישהו, בדרך כלל העלות 2000 שקל בחודש אך הדבר לא חוקי. מכיוון שבפועל המנהל מוסך חייב להיות בשטח המוסך כל הזמן.

אחר כך ההמלצה שלי הינה לנסוע לאנגליה. פורד טיונינג יקחו אותך לעבודה של חצי שנה ללא תשלום, גם אם לא תתחייב לעבוד שם. כמוהם יש עוד הרבה. אתה תחזור לארץ עם נסיון רב יותר משל כל אחד אחר פה (אני בספק אם טיג עשו את זה).

בסופו של יום, בישראל התחום נשלט בידי 3 אנשים (שהפכו ריכוזית ל2) וכולם מבוגרים עם משפחות, שלא יסעו לשנה לאנגליה לעבור השתלמויות. הגיע הזמן לדור העתיד.

בשורה התחתונה, בישראל אין כסף בשיפורים. זה כמו מערכות סטריו של פעם. כולם בסוף יפשטו את הרגל. (אתה חושב שהסיבה האמיתית לכך שפיטסטופ עברו מהמיקום המרכזי שלהם בתל אביב למקום משותף עם טיג הוא בגלל מריבה עם בעלי השטח? זה נטו בגלל שכסף הם לא ראו מספיק).

פורסם

במידה ואתה מעוניין ברישיון ניהול מוסך יש לך 2 אופציות וותק מעשי במוסך של 7 שנים ,לאחר מכן קורס ניהול מוסך ומבחן 13 התחנות במשרד הרישוי.

הנדסאי מכונות-רכב (לימודים לשנתיים,התחלתי השנה בעצמי) בתום הלימודים ניתן לקפוץ ישירות ולערוך את המבחן לרישיון ניהול מוסך ללא המתנה,כמו כן גם מקצר המון דרכים לכיוון שמאוות רכב,קצין בטיחות,בוחן רכב ועוד,המסלול מומלץ יותר וישנו עידוד מגוף בשם מה''ט אשר מעוניין בכוח אדם מלומד ומתקדם בשוק ולכן לחיילים משוחררים עד 5 שנים מיום השחרור ניתן החזר של כ90 אחוז משכר הלימוד על כל שנת לימוד בתחום הנ''ל,ככה זה ברופין שמקנה יתרון נוסף ומשמשת גם כחיבור להמון חברות בתחום כמו למשל כלמוביל שמגייסת עובדים רבים בתום הלימודים ועוד אחרים בתעשייה.

בהצלחה!

פורסם
לפתוח חנות כמו טופ אר פי אם אתה צריך להיות עוסק מורשה/חברה.

משם לך לעמיל מכס. תדבר עם חברות של חלפים ותבקש לייבא. לאף אחד אין מונופול על ישראל בתחום מכיוון שהיא קטנה. שלא יעבדו עליך.

כדי לפתוח מוסך (במידה וטיג הינם חוקיים בעלי רשיון מוסך (אין לי מושג, אבל אני משוכנע שלערן אין תעודת מנהל מוסך על שמו)) הדרך המהירה ביותר היא להירשם להנדסאי מכונות רכב בלימודי בוקר (שנתיים). אחר כך 13 תחנות (אפשר לעבור בפעם אחת). שים לב, זמן המתנה בין הגשה לתחנות אחרי שנכשלים עומדת בממוצע על כחצי שנה. (יש לפתוח תיק ברשם ההנדסאים קודם בעלות של 50 שקל).

מהנדס מכונות רכב לא נותן כלום מכיוון שהוא לא מוכר כתעודת מהנדס רכב, או תעודת הנדסאי רכב, ועל כן לא פותר אותך מבחינות תאורתיות לפני 13 התחנות (מה שהנדסאי רכב ברוב המקומות בארץ עושה).

היום המכללה ברמה הגבוה ביותר להנדסאי רכב הינה רופין (ואני בדקתי את כולן).

לאחר 13 תחנות (כולל בלמי אויר אשר עליה אפשר לוותר) תקבל הסמכה. רצוי שתעשה 13 תחנות בחשמל מכיוון שזה משהו שמתעסקים איתו בתחום (אני בספק אם לטיג יש גם את זה).

אתה יכול להשאיל תעודה ממישהו, בדרך כלל העלות 2000 שקל בחודש אך הדבר לא חוקי. מכיוון שבפועל המנהל מוסך חייב להיות בשטח המוסך כל הזמן.

אחר כך ההמלצה שלי הינה לנסוע לאנגליה. פורד טיונינג יקחו אותך לעבודה של חצי שנה ללא תשלום, גם אם לא תתחייב לעבוד שם. כמוהם יש עוד הרבה. אתה תחזור לארץ עם נסיון רב יותר משל כל אחד אחר פה (אני בספק אם טיג עשו את זה).

בסופו של יום, בישראל התחום נשלט בידי 3 אנשים (שהפכו ריכוזית ל2) וכולם מבוגרים עם משפחות, שלא יסעו לשנה לאנגליה לעבור השתלמויות. הגיע הזמן לדור העתיד.

בשורה התחתונה, בישראל אין כסף בשיפורים. זה כמו מערכות סטריו של פעם. כולם בסוף יפשטו את הרגל. (אתה חושב שהסיבה האמיתית לכך שפיטסטופ עברו מהמיקום המרכזי שלהם בתל אביב למקום משותף עם טיג הוא בגלל מריבה עם בעלי השטח? זה נטו בגלל שכסף הם לא ראו מספיק).

אני קורא את השירשור ואני רוצה לכתוב לך את דעתי בעניין:

אז לפי דעתי:

אתה עוד צעיר ורענן..... הכל נראה על פניו וורוד ,מוסך שיפורים,סדנא, נשמע טוב , אכן נשמע טוב.

בפועל מה שקורה: לפחות בארץ הזאת,שום שיפור למעשה אינו חוקי,רוב משפרי הרכבים הינם צעירים מתלהבים שכל עולמם הוא מכוניתם,עד שמגיע הגיל שמתחילים להבין שיש גם דברים מעבר,ואז קולטים כמה כסף הלך לפח בגלל טימטום והתלהבות של רגע.

אני ממליץ לך ללכת ללמוד משהו יותר רציני,תואר מסויים,אולי גם תואר שני, ואז יהיה לך יותר קל כמעט בכל אשר תחפוץ לעשות.

אני יודע שזה נשמע מתנשא משהו אולי לא מציאותי, אבל המציאות מכה על כל דמיון ואתה לא מבין אתה לא תספיק להגיד גיק רובינסון והופ אתה עם 3 ילדים אישה,משכנתא ועוד 1001 עיניינים,ואתה לא רוצה לחיות ולריב כל החיים על משכורת מינימום והעלאה של 2 שקל לשעה.

תתעורר.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...