Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בדקתי שמן גיר ברכב שלי-סיריון 2008.

על המדיד יש את האותיות H ו-C

כאשר בדקתי כשהאוטו קר לגמרי המדיד היה בדיוק על ה-C

כאשר בדקתי לאחר כחצי שעה שהאוטו נסע, כלומר טמפרטורת עבודה, העברתי בין כל המהלכים כאשר נשארתי בכל אחד 3 שניות ולבסוף השארתי ב-N, מדדתי ויצא בין ל-H לבין ה-C. אולי היה טיפה נוזל מעבר אבל רואים קו בברירו על החצי ביניהם, אולי טיפה אפילו לכיוון ה-H.

האם חסר שמן וצריך למלא? כמו כן צבע השמן הוא אדמדם אך יש ריח שרוף-האם תקין?

תודה לעוזרים

פורסם

בוקר טוב,

אתה מרגיש איזו בעיה בגיר? לפי מה שאתה מתאר לא נראה לי שחסר שמן ואם כן אולי מעט מאוד שזה לא משמעותי לתיפקוד הגיר.

אם אין בעיה בגיר שאתה מרגיש אבל אתה רוצה לישון בשקט, גש למכון גירים לבדיקה.

אשמח לעזור.

בהצלחה.

איל

פורסם

תודה על התשובה...

הבעיה היחידה בגיר היא שאמרו לי לפני כמה חודשים שהשמן כהה. החליפו לי 1.8 ליטר שמן גיר מתוך כל השמן שקיים (אאל"ט 8?)

אין בעיות בגיר בכלל ממה שמרגיש. לפעמים בגז מסוים מרגיש השתהות של מעבר הילוך בין 1-2 2-3 אבל ממש פה ושם ויכול להיות שזה נורמלי בכל המכוניות פשוט אף פעם לא שמתי לזה לב. ההשתהות מורגשת כאילו האוטו מתשהה למאית שנייה וממשיך. במוסך אמרו שמבחינתם הגיר תקין לגמרי.

פעם אחת זכור לי ששילבתי לרוורס, התחלתי לנסוע קצת ואז הרגשתי דפיקה חזקה, זה קרה לפני כ-4 חודשים. מאז זה לא קרה שוב.

כשאני בדקתי את השמן דווקא היה לו צבע אדמדם עכשיו אך יש לו ריח קצת שרוף. האם ריח שרוף זה בסדר שיהיה? הריח שרוף מתי שבדקתי את השמן כשהאוטו חם.

כדאי ללכת למוסך לבדיקה?

פורסם

מצד אחד אם יש ריח שרוף, זה סימן לבעיה בגיר, מצד שני, ריח קצת קשה לבדוק דרך האינטרנט, ואולי מה שמריח לך שרוף יריח כתקין לאחר. יחד עם זאת, אם הרכב תקין, לא צריך לרוץ ולהתחיל לשפץ כל מיני מיכלולים יקרים. הייתי עושה מה שאייל כתב - ניגש למכון גירים, שומע חוות דעת ומחליט אח"כ מה לעשות.

דרך-אגב, החלפת הילוכים מאוחרת כאשר לוחצים יותר על דוושת הגז - זו פעולה תקינה של (מחשב הגיר ו-) הגיר.

פורסם

תודה על התשובה

לא התכוונתי להעברת הילוכים מאוחרת-כלומר כשהטורים יותר גבוהים, אלא שמרגישים שהאוטו מעביר הילוך יש איזו מאית שנייה ואתה מרגיש כאילו האוטו בולם קלות וממשיך. אני מניח שזה תקין-זו בעצם השנייה של התנתקות הגלגלים מהמנוע.

• תוכן חדש...