Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5354 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נניח אני מחבר מערך של 3 טורים מקביליים, בכל טור 10 בטריות, סה"כ 30.

הרי אם קיבולת כל סוללה 2Ah, יחד יהיה 60Ah.

הייתרון הוא במשקל, כל סוללה 25 גרם, כל המערכת תהיה פחות מקילו.

מחיר הסוללות גם כן אמור להיות זול ממצבר רגיל.

זה אכן לא הגיוני שבצורה כזו זה יוצא זול יותר ממצבר רגיל.

בעיה אפשרית היא ההתנגדות הפנימית גבוהה בהתנעה, אבל אם אשתמש בסוללות ניקל אבץ NiZn שבהם ההתנגדות הפנימית היא 5 מיליאום, ועם 7 בטור בגלל מתח גדול יותר שלהם, וארבעה טורים מקביליים, נראה לי שלא אמורה להיות בעיה כזו.

פורסם

כאשר אתה מחבר סוללות בטור - אתה מגדיל את המתח.

כאשר אתה מחבר סוללות במקביל - אתה מגדיל את הקיבולת.

נניח ויש לנו סוללות נטענות של 1.2 וולט, 2500mA כל סוללה.

10 סוללות בטור = מתח של 12 וולט (כל סוללה נטענת = 1.2 וולט) - הקיבולת נשארת זהה, 2500mA על כל המערך של הסוללות.

3 טורים מקביליים יתנו לך 2500mA X 3 = 7500mA - או בקיצור: 7.5 אמפר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אל תשכח שאתה צריך שהסוללות יעמדו בהספק גבוה מאוד (התנעת רכב), אתה צריך גם מכשיר שיטעין אותם, כי להטעין מצבר זה שונה מלהטעין סוללות ניקל מטאל (או ניקל קדיום).

ראיתי שחלק קטן מאוד מהאופנוענים משתמשים בליפו, סוללות מסוכנות אם לא שומרים עליהן כמו שצריך, ובתנאים של רכב, הדרך שלהן להתפוצצות קצרה מאוד.

ממליץ להישאר עם הקוביה הגדולה והכבדה הזאת, שנקראת מצבר.

(בדר"כ סוללות נטענות ביתיות לא מיועדות לעמוד בקצב פריקה גבוה, ולא מסוגלות לספק "מכה" מספקת של חשמל לסטרטר)

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם
נניח אני מחבר מערך של 3 טורים מקביליים, בכל טור 10 בטריות, סה"כ 30.

הרי אם קיבולת כל סוללה 2Ah, יחד יהיה 60Ah. ענו כבר, תקבל זרם שימושי של פחות מ 10 אמפר.

הייתרון הוא במשקל, כל סוללה 25 גרם, כל המערכת תהיה פחות מקילו. לא. ראה חישוב קודם.

מחיר הסוללות גם כן אמור להיות זול ממצבר רגיל. לא. ראה חישוב קודם.

זה אכן לא הגיוני שבצורה כזו זה יוצא זול יותר ממצבר רגיל. נכון.

בעיה אפשרית היא ההתנגדות הפנימית גבוהה בהתנעה, אבל אם אשתמש בסוללות ניקל אבץ NiZn שבהם ההתנגדות הפנימית היא 5 מיליאום, ועם 7 בטור בגלל מתח גדול יותר שלהם, וארבעה טורים מקביליים, נראה לי שלא אמורה להיות בעיה כזו. הנתון לא רלוונטי לחלוטין, לפי נתונים אלה זרם הקצר של הסוללה הוא כ 20 אמפר.

ברכב רגיל החסכון במשקל ונפח של סוללות NMH לא משתווה למחירן ולאלקטרוניקה התומכת שלהן.

פורסם

" לפזר אבקת חשמל " יוסי ההערה הצינית לא במקום. כל ההתקדמות הטכנולוגית מקורה ברעיונות יצירתיים..לעיתים

"פרועים"....

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

כבר ענו לך. אבל עם יש לך 1500 סוללות AA אז אתה יכול לבנות מצבר. :wink:

http://www.youtube.com/watch?v=s_8n2Qgguto דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
  • תוכן חדש...