Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5374 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, האוטו הוא פיאט פונטו שנת 98 דגם XTZ ידני

יש באוטו מספר תקלות שאשמח אם תוכלו לתת תשובה או פתרון אליהם או לפחות לחלקן

-האוטו "לא נותן" לי לשחרר קלאץ בלי הרגשה. לא משנה עם כמה רגש אני יעשה את זה, עם סינכרון של גז, בלי סינכרון, לא משנה בכמה איטיות או מהירות או בדיוק מתי שצריך להעביר הילוך.

כמעט כל העברת הילוך האוטו "קופץ" או מתמלא רעידות בשיחרור הקלאץ

-החלונות הם חשמליים, ולפעמים הם לא עובדים. אני יכול לפתוח סויץ, אחד החלונות לא ירד. להתניע, לחכות כמה שניות ואז הוא כן ירד.

היום למשל כל היום החלון ליד הנהג לא עבד. רק בלילה כן.

-האוטו מרגיש כאילו הוא לא עובד עגול, לפעמים אני יכול להוסיף גז [לא כאשר המהירות נמוכה ביחס להילוך] ולהרגיש שהאוטו לא מגיב ולא מגיע דלק למנוע, ואחרי כמה שניות של גימגום הוא פתאום יגיב במכה.

-ההגה הוא הוא הגה כוח, והוא ממש ממש רועד במהירות של מעל 100 קמ"ש.

האוטו עם 100 וקצת אלף ק"מ, עבר טסט לפני 3 חודשים ולפי מה שידוע לי הוא במצב כללי טוב.

פורסם

לגבי הרעידות, אתה צריך כיוון פרונט, זה דבר טבעי בכל רכב שצבר קילומטרז גבוה.

לגבי החלונות, ניסית חשמלאי רכב? יכול להיות שהביעה היא בתיבת הפיוזים

פורסם

לאוטו הוחלפו גאנטים לפני כ2K ק"מ, ואני לא יודע מה כלול בכיוון פרונט אבל כל גאנט חובר למכונה כלשהי לפני שהוא הורכב על האוטו [לא המכונה לחיבור צמיגים]

עוד תסמין ששכחתי לציין - כאשר אני עוזב גז בהילוכים נמוכים [1-2-3] האוטו נותן מין בלימות קטנות ומעצבנות כאלה, כמו שקורה שתיתן קיקים קטנים של גז במהירות

פורסם

יש לבצע איזון גלגלים (כל ארבעת הגלגלים ) ולא כיוון פרונט.

יתכן שהג'נטים עקומים ואי אפשר לאזן אותם. האם נקנו חדשים או משומשים ?

לגבי בעיית החלונות- האם הבעיה היא רק בחלון ספציפי אחד או בשניהם ?

פורסם

אם מדובר בחלונות חשמל מקוריים, אז פעל כך:

הפעל מתג הצתה (למצב ON), פתח את דלת הנהג ולחץ על מתג הפעלת חלון (ימין או שמאל) ותוך כדי הלחיצה, גע והזז את המחבר העגול המוביל את צמת חוטי החשמל אל דלת הנהג.

אם החלונות יתחילו לפעול אז הבעיה הנה ממגע חופשי של חוט הזרם החיובי (שצבעו אדום) בתוך המחבר והכוונה למגע המתכתי מסוג נקבה שבמחבר העגול והוא נהיה קצת רחב ולכן אינו מעביר מגע טוב לפין הנגדי שבדלת. הפתרון הזול לתיקון עצמי:

אתר את החוט עם המגע המתאים, קלף קצת סיבי חוט חשמל וצור מהם צמה קלועה (מכ 5 גידי נחושת) וחתוך אותם לאורך של כ חצי ס"מ והכנס אותם לתוך המגע המתכתי וודא שלא יפלו החוצה או שיקצרו עם מגע סמוך. החזר המחבר בחזרה אל הדלת (פרוק המחבר הנו בחצי סבוב ומשיכתו החוצה). לפעמים בעזרת סיכה עבה תצליח לכווץ את המגע הנקבי ללא צורך בהכנסת גידי הנחושת של חוטי החשמל.

נא עדכן בתוצאות.

בהצלחה ובברכה - רפי לין

פורסם

בנוגע לתסמין האחרון, שאתה מרגיש כמו בעיטות קטנות שאתה עוזב את הקלאץ' והגז בהילוך ראשון ושני, יכול להיות שזאת תושבת גיר או תושבת מנוע. לפי דעתי תושבת גיר (אבל לא רוצה להגיד בוודאות כי לא נסעתי בו והרגשתי).

היתה לי גם כן בדיוק אותה בעיה בפונטו שלי (זה התחיל בערך ב160-170 אלף ק"מ) השארתי את זה ככה ומכרתי את הרכב ככה ב190 אלף ק"מ.

גש למוסך/מישהו אחר שמבין ברכב לאיבחון הבעיה והצעת מחיר אם זה כ"כ מפריע. אם אין בכוונתך להחזיק את הרכב הרבה זמן לא רואה סיבה לתקן את זה.

• תוכן חדש...