Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4961 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוכל להוריד manual מפה:

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5KPLCM/

לצערי אין ג'מפר לbios recovery. אפשר לנסות לעשות clear cmos ram:

ראה סעיף 1.9. לנתק מהחשמל, להוציא בטריה, להעביר ג'מפר לכמה שניות, ולהחזיר הכל חזרה.

בוצע, לא עזר.

עברתי שיטואצייה דומה, מספר פעמים.

החזר את המעבד למקומו, זה אמור לעבוד... כנראה שהוא זז טיפה מהמקום (בעקבות מכה למארז או משהו).

אם לא זה: הוצא והכנס הזיכרונות שוב.

מקווה שיצליח לך.

כל זה בוצע מספר פעמים, לא עזר.

תודה לכולם, כנראה שאין ברירה וצריך לפנות למוסך (מעבדה).

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ייתכן שאחת מרגלי המעבד התעקמה?

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא, לפחות לא משהו שרואים בעיין.

זה גם לא יכול לקרות ככה סתם, הרי לפני תחילת הבעיה אף אחד לא פירק את המעבד והמחשב לא הוזז בכלל מהמקום.

פורסם

להערכתי, לוח האם התקלקל. מכיוון שלא משתלם לתקן לוחות אם (יש מישהו בארץ שמתקן?) אז כל מה שהמעבדה תעשה זה להחליף את הלוח בחדש - מה שגם אתה יכול כנראה לעשות לבד. לשיקולך.

:turn-l:
פורסם

זה מובן.

אבל עדיין יש סיכוי שזה CPU ולא לוח אם.

האם לדעתך כדאי להמר ולרכוש לוח אם ?

ואז אם הוא לא מקור הבעיה - אצטרך להחזיר אותו ולרכוש CPU.

פורסם

בהסטוריה שלי (רק תחביב) נתקלתי בלא מעט לוחות אם תקולים אבל למען האמת לא נתקלתי אף פעם במעבד תקול.

במקומך, הייתי מהמר על לוח אם. המחיר שלו דומה למחיר התיקון שתשלם למעבדה, אז אין פה סיכון רב.

אם אתה מעוניין, אוכל להשאיל לך CPU לבדיקה (איזור הרצליה - נתניה). צור קשר בה"פ.

פורסם

מחזק את דברי yuvk

גם בהיסטוריה שלי (יותר תחביב ממקצוע גם כן) נתקלתי פעמים אחדות בלוחות בהם ה BIOS שבק חיים.

בכל הפעמים היה זה לוח ASUS למעבד אינטל בתצורת 775. אני משער שזה המקרה אצלך. אני בהחלט הייתי מהמר על לוח האם מכיוון שלא נתקלתי מעולם במעבד ששבק חיים.

גם אם המאוורר שבק חיים יחד עם הלוח (או קודם), למעבדי אינטל יש הגנה בפני התחממות יתר ושריפה הנובעת מהתחממות זו. לכן יש פה עוד אצבע מפנה לדעתי אל הלוח.

במקומך, הייתי מהמר על לוח אם. המחיר שלו דומה למחיר התיקון שתשלם למעבדה, אז אין פה סיכון רב.

החלפת לוח בעבודה עצמית תצא יותר זולה.

פורסם

החלפת לוח בעבודה עצמית תצא יותר זולה.

ברור. במעבדה תשלם על בדיקת הלוח הנוכחי (שקרוב לודאי תקבע את אי תקינותו), הרכבת הלוח החדש, וכמובן על הלוח עצמו.

פורסם

סורי שאני מציק... ספק פתחת לבדוק? החלפת באחר כדי לבדוק?

הבעיה עם הלוח הספציפי שלך במידה והוא אכן תקול שהוא 775 עם זכרון DDR2, כבר אין לוחות כאלה אצל הספקים בארץ, אולי רק יד שניה או מלאי ישן בחנויות כך שאם אכן הלך הלוח תצטרך גם לשדרג לזכרון DDR3, הנקודה הטובה בזה שהמחירים של הDDR3 מאד נמוכים.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

אם יש לך 2 סלוטים של זכרונות תוציא אחד ותנסה הפעלה , לא עובד תכניס את זה שהוצאת ותוציא את זה שקיים .

ואז בדוק שוב .

יש מצב שזה זיכרון .

אם לא אולי אוכל לעזור לך להשיג לוח כזה .

איזה מעבד יש לך ?

פורסם
אם יש לך 2 סלוטים של זכרונות תוציא אחד ותנסה הפעלה , לא עובד תכניס את זה שהוצאת ותוציא את זה שקיים .

בעיית זכרונות אמורה בד"כ לגרום לביפים של שגיאה או התקעות, לא לכיבוי, אבל כדאי לנסות בכ"ז.

את כל אחד מה-DIMM של הזכרונות בנפרד (כי אולי אחד מהם תקול) לנסות בכל אחד מהסלוטים (כי אולי דוקא שם הבעיה).

פורסם

כתבתי את זה כבר באחת ההודעות,

ניסיתי להפעיל את המחשב ללא זיכרונות בכלל, והבעיה עדיין מופיעה, לא מצפצף, נכבה מייד.

תודה לכולם, מעריך מאוד את העזרה שלכם.

אנסה להחליף לוח אם.

פורסם

הוחלף לוח אם, הכל עובד.

בהזדמנות זו כבר שידרגתי ל DDR 3 ול 4G זיכרון (היה 2G)

המון תודה לכולם.

• תוכן חדש...