Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מברר כבר כמה שבועות טובים על רכב מיני/ סופר מיני חדש, שייתן לי ראש שקט וכמעט נטול תיקונים וטיפולים. אני נוסע כ-1,000 ק"מ לחודש, אולי מעט פחות, אני גר במושב גבעת יערים (כמה דקות ממבשרת) ונוסע מדי יום לעבוד בירושלים, ובקרוב גם ללמוד באוניברסיטה. לפחות בחודשים הקרובים ואולי גם יותר אני אוסיף לגור שם ואני צריך שהרכב "יסחב" את העליות של הקסטל ואת הכביש המפותל שמוביל מהקסטל לכיוון הסטף וקיבוץ צובה (למי שמכיר), ואולי פעם או פעמיים בחודש גם יוכל לנסוע למרכז, לתל אביב או ראשל"צ.

אני ממש בישורת האחרונה לקראת החלטה בין שתי הנ"ל, עשיתי נסיעת מבחן על שתיהן ואני מתקשה להכריע. חשבתי גם על הסקודה פאביה שבמבצע ועל הקאיה פיקנטו, אך המלאי של הסקודה נגמר והפיקנטו קיימת בארץ רק על הנייר - שמונה חודשי המתנה לפחות.. הממצאים, כפי שאני רואה אותם, הם כדלהלן:

הפיג'ו זריזה יותר, צעירה יותר - הן בעיצוב והן בחוויית הנסיעה, אך יציבה פחות. המנוע בעל שלושת הצילינדרים מפתיע לטובה בכוחו, אבל מרגישים ברעידות מסוימות בזמן הנסיעה. היונדאי מבוגרת יותר, זריזה פחות אך מקנה יותר תחושת יציבות.

כמו שקראתי כבר מספר פעמים פה ובמקומות אחרים, היונדאי מרגישה יותר כ"אוטו אמיתי", ולא כרכב מיני קלאסי. הפיג'ו מאוד צעצועית, וזה בא לידי ביטוי גם באבזור הפנימי, עם מד הסל"ד שתלוי בצורה מוזרה מעל לוח השעונים, ונראה קצת כמו באופנוע. היונדאי מרווחת יותר, במושבים הקדמיים, האחוריים, וכמובן בתא המטען הגדול, בטח לעומת התא המזערי של הפיג'ו. מבחינתי זה לא חיסרון - אני רווק שגר לבד ולא סוחב יותר מכמה שקיות מהסופר, וגם נדירים המקרים שעולים אצלי יותר משני אנשים אשר יצטרכו לסבול במושב האחורי נטול חלונות אמיתיים של הפיג'ו.

מבחינה כספית, היונדאי יקרה יותר ב-4,000 ש"ח, אך המימון שמציעים ב'כלמוביל' אטרקטיבי וכמעט מקזז את הפער מהפיג'ו. מציעים שם פריסת תשלומים ל-30 חודשים ללא ריבית, ואפשר לשחק עם הסכומים איך שרוצים - אחוזי מקדמה, סכום חודשי וסכום בתום התקופה - כמעט ללא הגבלה. מאוד נוח. בפיג'ו מציעים הלוואה של לאומי קארד ל-36 תשלומים בריבית של פריים מינוס 1.18, מה שמוסיף מעט לעלות הרכב. אני אשמח אם תאירו את עיניי לגבי זה ותוסיפו מניסיונכם, אבל כפי שאני רואה את זה השוק יהיה מוצף בפיג'ו 107 כשארצה למכור, בעוד שלוש שנים פלוס מינוס, ולעומת זאת ליונדאי יהיה שוק יותר טוב ואוכל למכור אותה יותר בקלות.

בסביבתי הקרובה שמעתי המלצות רק מרוכשי הפיג'ו, שאמרו שהם נהנים מאוד מהרכב, אך גם שמעתי כאלה שטוענים שהרכב לא סוחב בעליות התכופות של ירושלים, ומתאים יותר לאזור המרכז המישורי. המלצות על יונדאי עדיין לא שמעתי.

עוד נקודה - אולי מעט מפגרת אבל בכל זאת מהווה שיקול - יבואנים רבים יוצאים במבצעי סוף שנת הדגם ואני חושש לקנות יונדאי ואז להתבאס כשהמחיר ייחתך בבת אחת בכמה אלפים טובים. כמובן שזה הימור ואין כל דרך לדעת - אלא אם מישהו כאן ייחדש לי ממידע כלשהו..

אז מה אומרים? יש למישהו המלצה שתסגור אותי / תוריד אותי מאחת המכוניות הנ"ל? אשמח לשמוע מכם חוות דעת מלומדת. תודה רבה על העזרה.

פורסם

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

זוהי סקירה מלפני שנתיים, על הגרסאות האוטומטיות ועל מנועים אחרים של השתיים, מחירים שונים, ואבזור שונה לגמרי. מצטער, קשה לי להשוות לפי זה.

שכחתי לציין שעל פי כל הסקירות, צריכת הדלק של הפיג'ו טובה משמעותית, מכל מה שקראתי - משהו כמו 1 ל 16 בממוצע בעיר, לעומת 1 ל-12 בערך ביונדאי. מבחינתי זה עוד 200 שקל בחודש בדלק.

מישהו יכול לעזור?

• תוכן חדש...