Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ברכישת פיאט פונטו HGT

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5389 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שהתאכזבתי כל כך מה"מבצע" שעשו בסיאט החלטתי לחזור ולחפש רכב יד שנייה.

קפצה לי מול העיניים במקרה פיאט פונטו HGT צהובה, יד 1, ק"מ נמוך, שנת 2002 ללא תאונות.

לפני שאני מתייעץ על האוטו עצמו, אני קצת חושש מהשנתון, 2002 זה כמעט 10 שנים על הכביש, האם כדאי לרכוש רכב בשנתון כזה?

בתכלס, לא הייתי מסתכל על שנתון כזה אבל הפונטו HGT תמיד קרצה לי ובמקרה מצאתי אחת שמורה במצב טוב יד 1 וק"מ נמוך.

מה אתם אומרים על הרכב? הוא אמין? חסכוני באחזקה?

איך צריכת הדלק שלו? אחרי הכל זה מנוע 1800. 95% מהנסיעות הן בעיר אז צריכת הדלק חשובה לי, בעיקר שעד היום הסתכלתי על מנועי 1600 ידני ועל ה1.2 TSI החדשים.

בכללי אני מעוניין גם לקבל חוות דעת כללית על הרכב מאנשים שיש להם ניסיון איתו.

עשיתי פה חיפוש בפורום וקראתי המון אבל הרוב זה היה השוואות כאלה ואחרות ואני מחפש פשוט מידע כללי על הרכב ולא איך הוא מול רכב אחר, ובעיקר איך צריכת הדלק שלו.

פורסם

לי אין נסיון אישי עם הרכב, אני רק יכול לומר לך שמאוד קשה למצוא אחת שמורה בארץ, לאחר שחבר שלי חיפש אחת כזאת בכל הצפון ובזבז לא מעט כסף על נסיעות ובבדיקות לפני רכישה הוא ירד מהפרק ורכש לעצמו פג'ו 206XS שאולי לא חזקה כמו הHGT אבל גם מהנה מאוד.

ה HGT כמו כל פיאט דורשת תשומת לב רבה יחסית ואם לא מטפלים בהן כראוי הן בעייתיות.

גם ההגה (CITY) החשמלי של הפיאט הוא "קל מידי" אינו מתקשר ומנתק את הנהג מהכביש שלא בדומה לרכבי פג'ו.

אם אתה מתעקש עליה בדוק אותה בשבע עיניים וקח אותה למכון בדיקות "קומפיוטסט" או כל מכון אחר ברמה גבוהה.

אוהב מוטוריקה וגם רטוריקה.

פורסם

אני עד היום גם רציתי 206 XS אבל לא הצלחתי למצוא אחת שמורה, ועד שמצאתי אחת שניראית מצויין ושמורה ברמות אז יש לה קצה שלדה מאחורה.

עם ה-206 לא הלך לי, גם אחרי חיפוש של חצי שנה ויותר.

הבנתי שפונטו יש הרבה בעיות עם הוריאטור, מישהו יכול להסביר לי בערך מה זה?

עריכה:

וברור שהפונטו לא מתנהגת כמו ה-206, וגם לא ציפיתי לזה, אבל אני גם לא בדיוק הולך לכבוש סיבובים ב-80 קמ"ש.

פורסם

דרך אגב, ממש חשוב לי לדעת לגבי הצריכת דלק של הפונטו ממישהו שיודע שהיה לו\יש לו את האוטו.

כמו שאמרתי 95% מהנסיעות שלי הן עירוניות ואני לא לוחץ על הגז יותר מידי.

פורסם

אין לי את האוטו (חלום) אבל לפי האתר KML רשום שהנתונים האמיתיים שלה הם 11.2 ק"מ לליטר וזה נשמע לי די היגיוני , בכ"מ עדיף תחכה לתגובה ממישהו שיש לו את האוטו :wink:

פורסם

פעם, לפני הרבה שנים, היתה לי HGT חדשה.

צריכת הדלק סבירה (נתון ה-11.2 ק"מ לליטר נשמע הגיוני. בין עירוני רגוע מראה בקלות 1:15 - 1:16). זה תלוי מאוד בכמה כבדה הרגל שלך על הגז (כמו בכל רכב).

בעיות אמינות לא היו לי (על רכב חדש).

הנקודות הרגישות:

1. תושבות מנוע - החלק האלסטי בתושבת נוטה להיקרע.

2. הוריאטור. בהנעה כשהמנוע קר (הנעה ראשונה על הבוקר לדוגמא), יש לעיתים רעש שמזכיר מנוע דיזל לפרק זמן קצר. זה מצביע על כך שוריאטור בלוי. לפי מה שנאמר לי בזמנו, אם הרעש נמשך עד כ 4-5 שניות, זה בסדר. אם יותר, הוריאטור צריך שיפוץ / החלפה (עדיפה החלפה).

בכל מקרה, אם האוטו במצב טוב, זה לא עניין שמפוצץ עסקה. מקסימום מוצאים נוסחה להתחשבן עם המוכר (הורדה במחיר / חצי-חצי/ או כלום, תלוי בקשיחות המוכר וכישורי המיקוח שלך).

לגבי מחיר חלק / עבודה - חכה למומחים.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...