Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5416 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב יש מזגן שבאופן כללי מקרר, אך לעיתים יש מעין הפסקה באוויר הקר (המפוח ממשיך לעבוד). כמו כן מידי מספר דקות ישנו רעש שנשמע כמו לחישה או יניקה . מדובר על נסיעה רגילה ולא תחת עומס. הדבר קורה גם בסרק וגם בנסיעה. האם יכול להיות שמדובר בחוסר גז או שהמסנן של המזגן(של הגז) צריך החלפה?

פורסם

רעש כאילו מישהו עושה לך "ששששש.." מעיד על חוסר גז.

גש למזגניסט לבצע בדיקה שאין דליפה ובמידת הצורך הוסף גז.

פורסם

כל עוד אין שינוי בטמפרטורת הקירור ברכב ובעבודת המזגן עצמו לא צריכה להיות סיבה לדאגה. המדחס מפסיק לעבוד מידי כמה שניות/דקות על מנת לא לקפוא - קיים לכך טרמוסטט. הלחישה שאתה שומע מתי שהמדחס ניכנס לפעולה זה ככל הניראה פעולת הדחיסה עצמה של הקרר. אם אתה מרגיש שהרכב לא היתנהג כך מאז שהוא אצלך וניראה לך חריג פשוט קפוץ למזגניסט.

:)
פורסם
כל עוד אין שינוי בטמפרטורת הקירור ברכב ובעבודת המזגן עצמו לא צריכה להיות סיבה לדאגה. המדחס מפסיק לעבוד מידי כמה שניות/דקות על מנת לא לקפוא - קיים לכך טרמוסטט. הלחישה שאתה שומע מתי שהמדחס ניכנס לפעולה זה ככל הניראה פעולת הדחיסה עצמה של הקרר. אם אתה מרגיש שהרכב לא היתנהג כך מאז שהוא אצלך וניראה לך חריג פשוט קפוץ למזגניסט.

למדחס קיים פרסוסטט שעוצר אותו לא טרמוסטט, השאלה היא אם כשהמדחס כן עובד הוא מקרר טוב .

פורסם

אני רואה פה דברים לא מדויקים.

1. לא שסתום התפצלות, אלא יש במע' המזגן שסתום התפשטות.

2. במדחס (מתוצרת ניפודנסו) אין פרסוסטט.

המצב בפועל במע' המזגן של פיאט בראבו/ה שלך הנו שיש 3 גורמים שמנתקים את פעולת מדחס המזגן:

1. פרסוסטט (מתג לחץ) המכונה גם טרינרי - מנתק את פעולת המדחס אם לחץ הגז במע' נמוך מדי או גבוה מדי.

2. טרמוסטט (עם יחידת בקרה אלקטרונית) - מנתק את פעולת המדחס כשטמפ' מאדה המזגן (שבתוך המכונית)

נמוכה מדי, כדי למנוע את קפאון המאדה.

3. מתג טרמי שהוא אכן נמצא במדחס - הוא מחובר חשמלית בטור אל סליל המצמד האלקטרומגנטי של המדחס

ומנתק המדחס אם החום המדחס מגיע לכ 180 מעלות צלסיוס.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי מאוד תודה רבה.רק תגיד לי בבקשה.בתנאים אידיאלים (בנסיעה)איזה גורם משלושתם מפסיק את המזגן לסרוגין (אים אמור להפסיק)?.והאים בטמפרה עים בקרת אקלים,מיזוג מקורי זה גם כך?תודה.

פורסם

בנסיעה בינעירונית כשכל מע' המזגן תקינה, ניתוק המדחס יהיה בגלל טרמוסטט המאדה שהטמפרטורה שלו יורדת מאוד וכך נמנעת קפיאתו.

אם כוונתך למע' אקלים של פיאט טמפרה, אז שם אין טרמוסטט במאדה אלא כמה חיישני טמפרטורה שמודדים את טמפ' האויר היוצא ממע' המזגן בנקודות שונות, ואם הן נמוכות מדי מחשב המע' ינתק את המדחס, שממילא הוא גם בעל ספיקה משתנה.

כמו כן בפיאט טמפרה זאת מע' מזגן קצת שונה שהנה מסוג "השיטה המוצפת" שמטרתה להשיג קרור חזק.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי תודה רבה.אצלי המזגן מקרר מצוין(מיתחת ל10 מעלות ביציאה)אבל מפריע לי שהמאורר קדימה פועל כול הזמן ,חשבתי להוסיף עוד ונטה,אולי הט"מ תרד יותר,ואז הלחץ נמוך יותר ,ואז אולי הפרסוסטט יפסיק אותו,"מחשבות".

פורסם

צריך לבדוק שבטמפרה, לא ביצע מישהוא (חאפר) בעבר איזה מעקף שגורם לכך שבהפעלת המזגן מאורר הרדיאטור יפעל קבוע.

ניתן לבדוק זאת בקלות בהנעת בוקר, כשהמנע קר, הפעל מיד המזגן והמאורר רדיאטור לא אמור לפעול אלא רק כעבור כמה דקות כלחץ הגז עולה במהירות הראשונה האיטית לכ 15 שניות ואז במהירות הגבוהה.

אם המאורר יפעל מיידית בהפעלת המזגן, אז אכן מישהוא ביצע מעקף (וזה שגוי).

בברכה - רפי לין

פורסם

שלום רפי וערב טוב,אצלי אף אחד לא נגע.ונכון הונטה ניכנסת לעבודה רק שניבנה לחץ בצנרת(עד חצי דקה מהפעלת המזגן).היכן נימצאים הרגשים שאמורים להרגיש,כי אצלי ניראה שהם עובדים .יש כול מיני שינוים במיזוג תוך כדי נסיעה,(במהירות הונטה הפנימית,הצג על המכשיר)ולילה טוב ותודה.

פורסם

יש חיישן טמפ' תא הנוסעים, עם מנוע עירבול האויר סביבו, בדשבורד ליד ידית המשנק (צ'וק).

2 חיישני הטמפ' הנוספים נמצאים, אחד למעלה ואחד תחתון, בתוך בית יחידת המזגן/חימום/איורור.

בברכה - רפי לין

פורסם

שלום רפי ובוקר טוב. ניראה לי שאצלי הבקרת אקלים עובדת. מהירות הפאן הפנימי יורדת עים היתקררות הקבינה,למרות זואת מנוע הונטה החיצונית פועל קבוע במהירות גבוהה עים הפעלת המזגן.מה מקולקל אצלי,ותודה .

פורסם

שלום רפי וצהרים טובים.בדקתי עכשיו בטמפרה שלי .93 בקרת אקלים מקורי.ואנסה לשחזר.בהפעלת מזגן ,אחרי כ10 שניות ניכנס הונטה ,אחרי עוד כ3שניות עובר למהירות הגבוה,צינורות קרים והכול טוב,אני יושב בפנים,הט"מ מכוונת על 22 ולאחר עוד כמה שניות והפן בקבינה עובר למהירות הגבוהה,ואויר קר יוצא.אני מעלה את הט"מ בלוח בקרה והפן בקבינה מאיט.בט"מ 33 מעלות המזגן והונטה מפסיקים ועובר לחימום.הבעיה שלכול אורך הדרך הפן החיצוני עובד על המהירות הגבוהה,(רעש,בלאי).האים זה תקין,מה עים הפסקות מדחס,ותודה רבה לעונים.

פורסם

הפסקת פעולת מדחס לא תראה כי יש לו ספיקה משתנה.

סביר שמאורר הרדיאטור יפעל כמעט קבוע בעמידה וכשמזג האויר קייצי.

בחורף כשתפעיל המזגן אז צראה את מאורר הרדיאטור גם מפסיק לפעול.

בברכה - רפי לין

• תוכן חדש...